Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2009 12:35 - За "подвижното" мнозинство
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 4718 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 14.05.2009 12:47


        Мисля, че това комунистко откровение трябва да се види, тъй като то най-ясно илюстрира актуалното в последните седмици "подвижно мнозинство" в сегашното Народно Събрание . Става дума за Минчо Минчев, довчера част от АТАКА, а днес - от БСП. Изключително рядко се появяват в публичното пространство откровения от подобен тип, съдържащи слабо известна информация, например от типа "... 59 хиляди лева на тримесечие ..." и други подобни. Коментарите са излишни, макар че аз лично нямам нищо против да се каже ... каквото и да било.







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Стари муцуни с нови глави
14.05.2009 13:38
Без коментар :))))))))))
цитирай
2. haralanov - Хм...
14.05.2009 19:23
На този,дето ми е и адаш на всичкото отгоре,и на челото му е изписано,че е комуняга!И вижте какво словосъчетание,,ляв патриот,,...
цитирай
3. dagma - :)
14.05.2009 20:26
Чудя им се на комунистите. Толкова години опит в пропагандата и манипулацията, без да пестят никога средства за изпипване на лъжи и фалшификации, и пак са двуизмерни и прозрачни. Това ли им остана от московската школовка - черната поръчка да им върши този полуграмотен човек. Така си представям партийния секретар на някое държавно предприятие от 1970-та. Най-смешното, или най-нахалното е, че се бил борил срещу стария режим, а той е в списъка на депутати - агенти на ДС.
Не разбрах каква е тази държавна субсидия. И дали се дава на всяка парламентарно представена партия? И въобще не знаех, че разни ченгета си правят "парламентарно представени" партии когато и както пожелаят.
цитирай
4. animamea - тук има нещо интересно:
14.05.2009 21:12
"Ако посещавате YouTube от България, със сигурност ще попаднете на този клип, защото той се зарежда като видео реклама в страничната лента. Сайтът boykostov.org, към който рекламата препраща, се поддържа от партия Нова зора. Проверка чрез whois потвърждава, че домейнът е регистриран лично на името на Илия Божинов. (И детайлите за контакт изглеждат напълно автентични.)"

http://yunuz.projectoria.org/
(публикацията от 2 май)

цитирай
5. gantree - @
14.05.2009 21:51
@ animamea
Хахах, добра идея за проверка на името. За съжаление, регистрацията е коригирана, или пък информацията в публикацията е невярна. Според http://whois.domaintools.com/boykostov.org адресът е регистриран от "Иван Петров", без никаква друга допълнителна информация, нито телефони, нито адреси, които обикновено се искат при регистрация на домейн. Иначе, може и Илия Божинов да е бил, и след това да е коригирана тази информация, това е възможно да бъде направено и от потребителя след пускането на домейна, ако той не иска името му да излиза в регистрацията.



@ dagma
Минчо Минчев е наистина уникален идиот. Би трябвало да е член на Съюза на идиотите, дори почетен член, а не да членува в Съюза на писателите, както сам твърди.

Тази държавна субсидия всъщност е частта от субсидията на АТАКА, която се полага на партийката му. АТАКА при влизането си беше коалиция, и едва вътре се трансформираха в партия и почнаха да се разцепват. Партия "Нова зора" на практика получава парите, полагащи се за двамата й депутати, влезли като членове на АТАКА. По двайсет хиляди лева на месец, получават се почти един милион лева за четири години, платени на тези идиоти в тази партия, от парите на българските данъкоплатци. Цялата им простащина на практика е платена от парите на данъкоплатците.
цитирай
6. animamea - виж
14.05.2009 22:24
аз много не ги разбирам тези регистрации на домейни, но ми стана интересно като го прочетох, защото др.Божинов е един хубав и почтен човек, все пак...
цитирай
7. анонимен - !
14.05.2009 22:52
Не че въобще се налага да влизаме в подробности, но ако си мислите, че няма услуги, които да пазят историята на whois записите, се лъжете. Дори следния детайл от сегашния фалшив запис е многозначителен:

Information Updated: Sun, 3 May 2009 19:31:58 UTC

Все пак е добре, че махнахте очевидно личните валидни данни (имейл, телефон, адрес) на Илия Божинов. Както виждате, не съм ги публикувал, нито имам такова намерение. Нищо, човек се учи, докато е жив.

http://yunuz.projectoria.org/archives/687#comments
цитирай
8. gantree - хахах :))
15.05.2009 01:20
А пък тук
http://www.who.is/whois/boykostov.org/
може да се види съвсем, ама съвсем пресен ъпдейт:

"... Updated: 12 hours ago ..."
"... Information Updated: Thu, 14 May 2009 10:06:14 UTC"

Голяма е конспирацията, голяма :)) Шумкарска им работа.
цитирай
9. veselaj - И на тоя му плащаме. . . А бе, кой ги ...
15.05.2009 12:20
И на тоя му плащаме... А бе, кой ги избира тия хора?!!! Че и интелектуалец го раздава :))))
цитирай
10. gantree - ох :)
15.05.2009 17:06
http://mediapool.bg/show/?storyid=152198&srcpos=1

... Проверка на RE:TV установи, че прословутият сайт е регистриран първоначално на името на Азер Меликов, който е член на политическия кабинет на премиера, експерт по информационни технологии и член на борда на директорите на държавната фирма "Информационно обслужване", която обработва изборните резултати. По-късно регистрацията е променена и е прехвърлена на името Иван Петров ...
цитирай
11. gantree - За Азер Меликов
15.05.2009 17:44
...

Председателят на Министерския съвет може и да не е енциклопедист, но някои от неговите експерти явно имат подобни заложби. Твърде разнообразен е диапазонът от теми, за които отговаря Азер Меликов, бивш служител в международния отдел на БСП. Младият социалист следи поне 4 ключови дейности - информационни технологии и комуникации, проблеми на младежта и спорта, образование и наука, здравеопазване. Мълвата му приписва поглед и върху хазарта и енергетиката. Меликов е член на Съвета за управление на проекта на Световната банка в българското здравеопазване, който разпределя сериозен финансов ресурс. Заедно с това участва и в друг съвет към Министерството на финансите - по управление на проекта "Краун Ейджънтс" (частния английски консултант на агенция "Митници"). Не на последно място, той е председател на Управителния съвет на "Информационно обслужване" АД.

Разбира се, назначаването на млади мениджъри в бордовете на държавните предприятия съвсем не започва и не свършва с Меликов. Достатъчно е да си спомним, че 34-годишната Ангелина Борисова - секретарка на бившия министър на енергетиката Милко Ковачев (а после и на Румен Овчаров), беше сложена за председател на УС на "Кинтекс" ЕАД и участва в управлението на "ВЕЦ - Козлодуй" ЕАД. А нейната връстничка и деловодителка на ведомството Милена Маркова попадна в борда на НЕК.

От гледна точка на българския данъкоплатец доста по-интересна дори от личността на Меликов е дейността на "Информационно обслужване". Мнозина свързват най-голямата ИТ компания в България с преброяването по време на изборите. А около апетитите на всички управляващи към държавната фирма традиционно витаят подозрения за нездрав интерес към изборния процес. По-скоро обаче става дума за добре функционираща хранилка която се предава като зестра от правителство на правителство. Негласен консенсус обединява партиите в това, че право да бъдат "обслужени" в "Информационно обслужване" имат функционери от всички цветове, временно поставени на резервната скамейка политически играчи, бивши хора от службите и техните приятели. Държавното дружество е в състояние да им осигури един сигурен доход от 1000-1500 лв. месечно, с който да посрещнат най-належащите си нужди.

От началото на 2008 г. изпълнителен директор на софтуерната компания е Иво Николов, връстник на шефа на управителния съвет Азер Меликов. Иво е син на Красимир Николов - бивш началник на кабинета на експремиера Жан Виденов. Протекциите на Меликов за назначаването на Николов са една твърде зле пазена ведомствена тайна сред работещите в "Информационно обслужване". Преди това Иво Николов е бил финансов директор на "Български пощи", а идването на БСП на власт го заварва на позиция дилър в банка.

Надзорният съвет на "Информационно обслужване" ЕАД е съставен от трима зам.-министри на финансите: Димитър Ивановски (НДСВ), Ангел Кънчев (ДПС) и Кирил Желев (БСП). В Управителния съвет делата на фирмата движат журналистката Зорница Арсениева - служител в кабинета на министър Пламен Орешарски, Добрин Пинджуров - шеф на дирекция "Бюджет" в МФ, бившият директор на "Топлофикация"-София Наско Михов. Общото между всички тях е, че нямат нищо общо с ИТ бранша (ако изключим това, че братът на Азер Меликов - Иван, има собствена софтуерна компания).

...

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=410&aid=9767
цитирай
12. thetrooper - цитат от видеото:
17.05.2009 16:38
"Нова зора е важна не със своите членове, а с интелектуалния потенциал, който генерира."

Наистина титан на мисълта:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3643494
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930