Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2009 12:09 - Важното е всичко да е законно
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 5160 Коментари: 18 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Днес е последният ден от срока за регистрация за европейските избори. Фалшивата регистрация на Юруков все още е факт, а решението на ВАС още не е ясно. Ако и ВАС стъпи в чехлите на СГС по същия случай, това ще е най-яркото доказателство, че в комунистка България правосъдие просто няма. Измамите и фалшификациите добиват почти пълна законова защита. На Пламен Юруков му остава само да продължи в същия дух, дори и след отказа на Надежда Михайлова да участва в неговите фалшификации.

        За да придобие измамата с дублирането на СДС наглед почти същата степен на достоверност е нужно и листата на Пламен Юруков да изглежда почти като листата на Синята коалиция. Да, Надежда Михайлова отказа, така е, но за всеки средноинтелигентен кафеджия с пристрастие към фалшификациите това не би трябвало да е особен проблем. Достатъчно е само да се хвърли един поглед на телефонния указател, и да се намерят предостатъчен брой дами, почти напълно отговарящи на нужната за фалшифицирането степен на достоверност. Едва ли някоя от тях би отказала да се кандидатира като нечий водач на листа на европейския парламент. В Люлин, например, има цели три жени, носещи напълно законно името "Надежда Михайлова", две от които са в Люлин IX, а третата в Люлин VII. В Младост, в Слатина, в Изток, в Дружба или в Стрелбище сигурно има още поне три по три, отговарящи на нужното условие за успешна фалшификация на листата на Синята коалиция. Виж, с вторият в листата проблемът ще е малко по-сериозен - няма нито един Светослав Малинов в наличност из предградията, на който би могла да бъде направена оферта за участие в листата на Юруков. Вероятно поради това ще се наложи да се търси такъв човек с такова име из другите градове из страната, а ако никъде не се намери, може да се опита и с друго име, близко по звучене. Може, например, да е Станислав, не е задължително да е Светослав. Голяма работа, ако малцина избиратели се усетят, че не е Светослав. Важното е всичко да е законно, и човекът да е навит да участва срещу определена сума. При такава законност и при такива човеци могат да се направят цяла дузина паралелни светове, и Христо Бисеров най-после доволно да си отдъхне по отношение на следващия си, четвърти пореден мандат в разграбването на страната.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamkamu - Хубава работа! Сега тоя стратег ...
12.05.2009 12:22
Хубава работа! Сега тоя стратег Юруков ще вземе да последва съвета ти и после, кой ще е виновен :)
цитирай
2. gantree - @ mamkamu
12.05.2009 12:34
Как кой? Как така кой, не знаеш ли? Костов, разбира се. Няма кой друг да е. За всичко у нас е виновен Костов, така, както за всичко извън нас е виновен Джордж Буш. Това всеки един таксиметров шофьор ще ти го каже като "Отче наш".

:)
цитирай
3. bamby13 - с риск да прозвуча много гадна
12.05.2009 12:40
и с риск да бъда неточна генерализирайки, ще каза:
Люлините са столичен квартал за "софианци" дошли от Видинско-Кулска околия и разни груги такива червени сърца на Родината.
цитирай
4. gantree - @ Бамби
12.05.2009 12:47
Не, не си гадна. Пробвай пак :))
Напълно си права за люлинските гета. Аз лично наблегнах на тях не за друго, а именно защото хората там са такива. За пет лева ще ти извият врата, за десет лева ще гласуват за каквото им кажеш, а за участие в шоуто на Юруков сигурно биха се навили напълно безплатно.
цитирай
5. анонимен - @
12.05.2009 16:20
Ган, аз също допускам такова нещо. Ако фалшификацията е пълна, то трябва да се подбере водач на листата с първо и трето име Надежда Михайлова. Този номер сработи при царо! Около 300 000 гласа отнесе. Таргет групата е невежият електорат, който е умрял от глад и би гласувал наказателно за Синята коалиция. Разбира се, при грамотен, десен човек това няма да сработи, но за съжаление последният модел не е много разпространен в България.
цитирай
6. gantree - @ анонимен 5
12.05.2009 17:44
Разбира се, напълно съм съгласен. Колкото и да изглежда невероятно, погледнато отстрани е напълно възможно като действие от страна на този фалшификатор. Казваш преди пет месеца, че си подаваш оставката, защото си загубил доверието на седесарите, не се кандидатираш повече и само 150 дни по-късно се изкатерваш на барикадата в позата на бранител на същите тези седесари. Абсурд след абсурд. А въпросните дублиращи хора дори могат с цялото му нахалство да бъдат представени като "хора от народа", като "нови лица" и прочие подобни мошенически врътни. Най-тъпото е, че всичкото това влиза в рамките на закона, ако се съди по действията на послушните пред комунистите институции. Слава Богу, че поне осемпроцентовата бариера падна.
цитирай
7. анонимен - @
12.05.2009 20:14
Според мен има доста сериозни индикации за огромен успех на Синята коалиция на изборите. Именно заради това падна 8% бариера. Дето се вика за комунистите е по-добре със Синята коалиция, братя Галеви и братя Маргини в парламента, отколкото само със Синята коалиция :)

Апропо – и съдът даде назаден. Явно има респект от това, което може да се случи след изборите. Юруков го няма на евроизборите. Днес горкият толкова беше притеснен от предателството на кукловодите си, че започна да обърква имената на виновните за решението на съда: Мартин Димитров и Мартин Заимов!? Добре че поне Костов не го обърка. Каза му правилно името. Но нали той, Костов, е универсалният виновник за всеки провал на всеки боклук :)

Мисля си..., дали другарите не си изядоха главите и с мажоритарните кандидати или са успели все пак добре да подберат районите!?
цитирай
8. gantree - @ 7
12.05.2009 20:49
Да, първото ти съображение е напълно вярно. Най-вероятно те дори ще наблегнат на това, че отпадналите осем процента уж са били не тяхно, а предложение на РЗС, което те само са подкрепили с цел "да угодят на опозицията".

Съдът, по второто ти съображение, според мен реагира прекалено правилно. Вярно е, че няма никакво време за губене, но все пак Константин Пенчев също беше депутат от управляващата коалиция, по-конкретно от НДСВ, които по един загадъчен начин се опитват да се държат като опозиционери, и заемат в последно време страната на СДС в едни или други спорове. Няма лошо в това. Уговорките за запазването на "ония" имоти и след изборите е силен стимул :)

Юруков не беше предаден от ДПС. Обжалването и експресната реакция на ВАС явно са били подценени. В крайна сметка той е само един обикновен кафеджия, комуто явно не е по силите да се сети за всичките възможни кални номера, които биха могли да бъдат направени на Синята коалиция.

За мажоритарните депутати - това явно ще е в центъра на купона през юли. Първанов победи някого, и най-вероятно ще си има "своя собствена" ПГ в следващото НС. Ще видим какво ще стане. Който пръв изпищи в близките дни - той ще да е, хахах. :))
цитирай
9. анонимен - #дузина паралелни светове# e ...
13.05.2009 02:59
#дузина паралелни светове#
e stara manipulativna praktika, prilagana ne samo u nas, no u nas s osobeno ojestochenie ot 1990 nasam. Zashtoto dava resultati, kakto veche ste otbelyasali.

Koye samouvajavashto se mnozinstvo v koya civilizovana dwrjava promenya izbiratelniya zakon TRI meseca predi izborite? Hugo Chaves-ka rabota...

Ekaterina
цитирай
10. анонимен - citat ot mediapool.bg
13.05.2009 03:09
Върховният административен съд (ВАС) отмени във вторник регистрацията на СДС – Юруков за участие в европейските избори.
###
В изключително непрозрачен стил, без да се съобщава дори името на съдията по фирменото дело, СГС обяви във вторник, че спира производството по регистрацията на новото партийно ръководство.

Причината са две висящи дела срещу вписването, но не се съобщава кой ги води. Абсурдът е пълен, защото докато вписването се замразява, съдът заявява как не са уважили молбата на Пламен Юруков за същото.

Молби за спиране на съдебната регистрация на новото ръководство досега са подали близките до ДПС-депутата Христо Бисеров бивши шефове на СДС Пламен Юруков и Пламен Радонов, както и близките до тях функционер Янко Велев, Иван Кънев и Николай Гацев.

За първи път от 20 години СДС няма да се яви на избори и вината за това е на Иван Костов и на Мартин Димитров, коментира за БТА Пламен Юруков.
###################

znachi za sobstvenite si deystviya Пламен Юруков obvinyava ne sebe si, a... vinovnik #1 na Respublikata...

tazi shizofreniya shteshe da e smeshna, ako nyamashe koy da se vwrzva na Пламен Юруков-ite nomera...

Ekaterina
цитирай
11. анонимен - za neravnostoynostta na glasovete
13.05.2009 03:13
EU napravi zyala reforma, otnela godino imenno za da premahne, dokolkoto e vwzmojno, tazi neravnopostavenost. Pri tova EU e s mnogo po-slojna konstitucionalna struktura ot edna centralizirana parlamentarna sistema kato bwlgarskata. Da se pravyat na #drwj mi shapkata# e poveche ot naglost, no kakvo da kajesh za komunist...

Ek.
цитирай
12. gantree - :)))
13.05.2009 07:35
http://news.ibox.bg/news/id_129176366
цитирай
13. анонимен - Васил
13.05.2009 14:50
Решението на ВАС:

http://www.sac.government.bg/home.nsf/0/D85E0306F2BD9DA8422575B4005E0B6D

цитирай
14. gantree - @ Васил
13.05.2009 15:04
Благодаря ти за линка.
цитирай
15. анонимен - @ Gan
13.05.2009 15:27
Няма защо. Радвам се, ако мога да бъда полезен.

цитирай
16. gantree - @ Васил
13.05.2009 16:39
Има защо. Благодарен съм ти наистина. Всички за него говорят, цитират се части от него из медиите, а аз дори не се сетих днес да го търся и да го прочета в цялост. А и не само аз, всички, които влизат тук, ще го прочетат.

:)
цитирай
17. анонимен - @ Gan
13.05.2009 21:48
Покрай постинга ти от 8-ми се зачетох в законите на Мърфи и попаднах на това:

„Протакането е смъртоносна форма на отказ.“ :)

В коментарите към този постинг имаше и линк към решението на Върховния Касационен Съд. Прехвърляйки коментарите, не видях линк с решението на Софийски Градски Съд. Ето го и него за всеки случай, за да е пълна картината. Може да се изтегли като pdf оттук:

http://www.sds.bg/bg/publications/read/773?type=3

Васко
цитирай
18. gantree - @ Васил
13.05.2009 22:10
Законите на Мърфи са изключително подходящи за ситуации като тази, която се разви и временно приключи вчера вечерта. Те, като че ли, най-добре илюстрират цялата поредица от абсурди. А пък аз все още се удивлявам на лекотата, с която този огромен проблем беше решен, в последния момент и тъкмо навреме. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3643323
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930