Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2010 14:22 - Желеви работи
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 8052 Коментари: 23 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        От публичния търговски регистър наистина става ясно, че Румяна Желева се е издънила зловещо. Компромат, активно мероприятие, както и да го наричат от ГЕРБ, фактите са си факти - Желева е нарушила закона за избиране на депутати за европейския парламент, и до девети април миналата година е била собственик и управител на някаква фирма. Две години е продължил въпросният "конфликт на интереси".

        Не искам да се заяждам с тази нещастна жена, не за това пиша. Просто прочетох, че казала "Много ви моля, погледнете българските регистри, елате с мен в България, в моя роден град Бургас, ще го направим заедно, призова тя". Добре, мила, поглеждам търговския регистър, има го в интернет (brra.bg), достъпен е дори и за лаици, а не само за задаващите въпроси евродепутати. В него ясно си пише:

Прехвърлител: РУМЯНА РУСЕВА ЖЕЛЕВА, БЪЛГАРИЯ
Правоприемник: ИВЕТА КИРИЛОВА КОЛЕВА, БЪЛГАРИЯ
Размер на дяловото участие: 2000 лв.
дата, на която е възникнало основанието за прехвърляне на дружествен дял: 09.04.2009
Прехвърлител: РУМЯНА РУСЕВА ЖЕЛЕВА, БЪЛГАРИЯ
Правоприемник: СВЕТОСЛАВ НЕДЕЛЧЕВ ДОНЕВ, БЪЛГАРИЯ
Размер на дяловото участие: 3000 лв.
дата, на която е възникнало основанието за прехвърляне на дружествен дял: 09.04.2009
        Е, вярно, позатрудних се, докато открия второто име от близо десетте "румяни желеви" мацки, и в официалния й сайт Румяна Желева е представена само с име и фамилия. Не знам защо крие второто си име тази жена, и е навсякъде само с двете. Знам, че ако някой у нас ти "пипне" трите имена и ЕГН, може чудеса да направи със собствеността ти по документи, но чак пък толкова притеснения не вярвам да обхващат и хората "от властта". Между другото, не са прави онези, които я представят като жена на мафиот, гангстерска съпруга, и прочие подобни намеци по посока ТИМ. Тимаджиите, знаем ги какви са, но също така е факт, че тия хора не са нито арестувани, нито съдени и осъдени. От гледна точка на закона са чисти като всяка кристално чиста нашенска мутра. Дори и Боби Цанков не беше е толкова чист, колкото са чисти мутрите и съпругите им. Та, на един тотално чист от гледна точка на закона човек да му обясняваш, че е мафиот и гангстер, е най-малкото незаконно. Не я защитавам, ни най-малко. Просто и аз самият, например, съм напълно чист пред закона. Не съм извършвал престъпления през живота си, и при това положение не мога да приема като абстракция обвинения към чистите пред закона, пък били те и тимаджии.

        Ще бъда силно изненадан, ако Желева все пак бъде избрана. Според мен следващата номинация ще бъде Надежда Михайлова.



Гласувай:
12



1. chara - Мнооого "чисти" хора ... съгласно публичния регистър
13.01.2010 14:32
Там не пише за връзките на Желева с Мирчо Циганина (съден за източване на Държавния резерв), както и с клана Златеви ...
Но ... няма нищо тайно, което да не стане явно и нищо, прошепнато на ухо, да не бъде разгласено от покривите (по памет Евангелие от Лука)
цитирай
2. gantree - @ chara
13.01.2010 14:44
Здравей :)))
Не пише, да. Много неща не ги пише в публичния регистър, но то е сигурно защото - ще цитирам и аз по памет Исая 55:8-9: "Защото Моите мисли не са като вашите мисли, нито вашите пътища - като Моите пътища, казва Господ. Понеже както небето е по-високо от земята, така и Моите пътища са по-високи от вашите пътища и Моите мисли - от вашите мисли."

Не че пътищата на Желева са чак толкова по-високо от тези на Мирчо Циганина, но - все пак. :))))
цитирай
3. nicodima - Не знам защо крие второто си име тази жена, и е навсякъде само с двете.
13.01.2010 15:30
Ми тя си има блог тук жената, питай я на Лични : )...
цитирай
4. mph - *
13.01.2010 16:09
Второто име лесно - от сайта на правителството. И аз сутринта погледнах Търговския регистър и се разочаровах. Не вярвах, че може да е толкова глупаво положението.
цитирай
5. haralanov - Ган...
13.01.2010 16:17
А ти видя ли,кой беше зад Румито Желева..?Или за теб това е нормално..?
цитирай
6. flyco - ...
13.01.2010 16:51
"Надежда Михайлова обяви официално брака си с бизнесмена Светлин Нейнски. На 3 октомври в българското посолство в Мадрид тя започна нов етап от живота си и прие фамилията Нейнски."
цитирай
7. gantree - @
13.01.2010 17:44
@ nicodima
А, това е новина за мен, не знаех, че има блог тук. :))


@ mph
Вярно, прав си, в сайта на правителството го има. Аз изписах директно в Гугъл, и всичко, което ми излезе, беше само първо и фамилно, включително и в биографията на официалния й сайт, тук
http://rumiana-jeleva.eu/?module=pages&view=biography&id=1
Колкото до проверката, и аз не вярвах да е толкова глупаво положението й. Не може да се проявява чак такава арогантност, при положение, че е лесно оборимо всяко нейно отричане. Не знам какво си е мислела, особено когато твърди, че всичко около кандидатурата й е било проверено, и "официалните български власти" казали, че "всичко е ок". Какво "ок", какви пет лева! Срамота.
Трябва да я накарат сама да се оттегли. Така се спестява конфуза и на Борисов, и на Барозу, и на ЕНП. Оттегли ли се сама обаче, това веднага означава, че трябва да си подаде и оставката като външен министър.


@ haralanov
Не знам кой е бил "зад" нея, и не знам кого имаш предвид.


@ Флайко
Какво искаш да кажеш с това уточнение за новата фамилия на Михайлова, не е ясно.
цитирай
8. haralanov - Здравей,Ган!
13.01.2010 18:23
Вече знаеш,кого имам предвид.
цитирай
9. gantree - @ haralanov
13.01.2010 18:25
haralanov написа:
Вече знаеш,кого имам предвид.

Е да, видях при теб.
Помислих първоначално, че нещо чисто метафорично имаш предвид.
цитирай
10. darktales - gantree
13.01.2010 18:33
Присъединявам се към позицията ти, но за жалост едва ли много хора ще я споделят.
Сега ще почне ( то вече почна всъщност ): мутреса, мъжа й в ТИМ, тая далавера, оная далавера и т.н. И всичко това няма да има никакво значение, ако не се предявят и докажат конкретни обвинения.

Сякаш като за начало не е достатъчно, че български министър лъготи в такава ситуация. Логиката на порядъчността е проста - щом лъже за това и там, едва ли може да й се има доверие.

Някак за седмица само всички външно-чужбински министри на ББ я закършиха...

Не ми се мисли какво ще стане с клетата женица, ако ББ реши да й свие чадъра... На Д. Найденова ще й се източат направо вампирски зъби... :))))))
цитирай
11. gantree - @ darktales
13.01.2010 18:58
Да не ти пука дали много хора ще споделят позицията. Не се кандидатираме за нищо, и няма да ни избират, така че, да не ти пука. :)))

Лъженето й е потресаващо, при тия факти. И петното върху ЕНП, което сложи ГЕРБ, е голямо. Слушам в новините купища глупости, предимно от Борисов и Сидеров, и поне засега никой не реагира по никакъв разумен начин. Дори и Барозу не смее да заеме ясна позиция. Какво им става на тия хора, не знам. За какво толкова много държат г-жа Тимаджиева да продължи да се дъни - не ми е ясно.

А алюзията ти с БД е готина :))
цитирай
12. kombakova - Кой е екипът на Желева ?
13.01.2010 21:01
Всички от екипа които са отговаряли за подготовката и за еврокомисар трябва да бъдат отстранени заедно с нея!Не може да петнят така страната ни!
цитирай
13. gantree - @ kombakova
13.01.2010 21:11
kombakova написа:
Всички от екипа които са отговаряли за подготовката и за еврокомисар трябва да бъдат отстранени заедно с нея!Не може да петнят така страната ни!

Здравейте. Мисля, че сте прекалено сурова към хората от екипа за подготовката й. Едно време за НАТФИЗ се говореше, че и магаре "да вържеш" на оградата върху тротоара пред сградата, за пет години и от него ще излезе актьор от средно ниво. Искам да кажа с това, че г-жа Желева е в европарламента от 2007-а година, а не от вчера.

Поздрави.
цитирай
14. darktales - gantree
13.01.2010 21:24
До момента последната публикация в сайта й е писмото на Барозу до съпредседателите на Групата на Зелените в ЕП - от 11-ти януари. Прочетено с днешна дата, прави доста лошо впечатление, особено краят:

"Г-жа Желева ме е уверила, че нейната декларация - подобно на декларациите на останалите комисари - е изцяло в съзвучие с Етичния кодекс. Всеки, който обвинява другиго за нарушения, би трябвало, разбира се, да представи съответните доказателства така, както го изискват принципите на правото в нашите демократични общества, предполагащи обвинителят да докаже своите обвинения, а не обвиняваният да доказва своята невинност, каквато беше практика в някои политически режими, които за щастие вече ги няма в Европа."

Всичкото хубаво, но изводите постафактум се отразяват на отношението към България изобщо - един вид, " занапред тия винаги ще трябва да ги проверяваме". Разбира се, такава предварителна проверка е работа най-вече на ББ, но и неговата не е лесна при тоя отбор юнаци, който е събрал - все ще изпусне нещо. Или пък нещо може да му се стори не чак толкова важно, на фона на всичко останало. Или пък краят на кълбото ще води до него.

:))) Аз всъщност знам защо Зелените се заяждат толкова с Румяна Желева. За производството на всяка нова партида ботокс биват умъртвявани особено мъчително стотици лабораторни мишки, а на Зелените не им харесват такива работи :))))
цитирай
15. gantree - @ darktales
13.01.2010 21:35
Барозу е насаден на пачи яйца в момента. Разбира се, че е приел като чиста монета клетвите, че всичко е наред. Затова в момента не иска той да взема решение, и решението се отлага за понеделник. До понеделник онези, които са го насадили на пачи яйца, трябва да "почистят" цялата тая мръсотия, и на него да му бъдат представени факти, подходящи за дистанцирано решение. Това със сигурност означава, че Желева сама трябва да обяви, че се оттегля. Друг начин не виждам, поне аз. От утре до понеделник има предостатъчно време за това.

darktales написа:
:))) Аз всъщност знам защо Зелените се заяждат толкова с Румяна Желева. За производството на всяка нова партида ботокс биват умъртвявани особено мъчително стотици лабораторни мишки, а на Зелените не им харесват такива работи :))))

Хахах :)))))))))
цитирай
16. darktales - gantree
13.01.2010 22:09
Да, и аз току-що научих, че решението се отлага за понеделник.
Представи си, ако тя самата не подаде оставка дотогава, що за нерви трябва да има - сряда вечер, целият четвъртък, петък... Аз на нейно място щях да изперкам. Или може би здравите нерви вървят в комплект с тепегьозлъка?...
А има и друго - ако сдаде в Брюксел, най-вероятно ще трябва да сдаде и в София. Ами ако е обещавала нещо на разни типове, които не си поплюват?...
Не е лесна нейната, дума да няма....
цитирай
17. gantree - @ darktales
13.01.2010 22:22
Хахах, абсолютно същото споменах и при Мира, в коментар 41 от темата й. :)))
http://miralyub.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/01/12/ne-e-ne-e-za-hvalba.471387

Според мен за нея няма полезен ход. Въпреки това, в новините съобщават, че от ЕНП се заканили да стопират кандидата на социалистите от Словения. Вероятно вървят някакви грозни пазарлъци, но това с нищо не променя окаяната ситуация, в която Желева се намира. Дори и да я изберат с компромис, това петно си остава докрай върху нея. Освен всичкото й лъготене се оказва, че за 2008-а и за 2009-а е подписвала декларации, в които е твърдяла, че няма конфликт на интереси и че няма участия в ръковоството и в собствеността на търговски дружества. Подписът й под тези декларации си е престъпление, откъдето и да го погледнат от ЕНП.

А ако се откаже, подава и оставка тук, няма две мнения по тоя въпрос.
цитирай
18. bilingual - Здравей,
13.01.2010 22:59
Аз вече гледам от смешната страна и си мисля г-жа Желева да не би да си е мислила, че ще я "вземат" от раз за евро-комисар заради избелените зъби и скъпия костюм?

Извини ме за сарказма :))) Поздравления за коментара ти!

цитирай
19. gantree - @ bilingual
13.01.2010 23:56
Здравей :)) Да, весело е изобщо това, че се е взела насериозно.
Не знам защо си е мислела, че може и там да излъже, и готово. Сарказмът е напълно уместен.
цитирай
20. mph - *
14.01.2010 09:56
Дори да няма формално нарушение (не съм проверявал, но май се декларира нофликт на интереси, а не участие в търговски дружества), излъгаха я и тя допусна да се появят съмнения за нея. Мисля, че най-добре би било сама да се оттегли.
цитирай
21. gantree - @ Боби и Мартин
14.01.2010 11:25
Момчета, снощи си мислих за сходствата между този, и един стар скандал, от лятото на 2006-а година. Ситуацията със Желева почти изцяло копира онази ситуация, в която Бойко Борисов беше поставен от ДСБ - София в периода юли-август 2006 година. Ако се заровите в архивите, ще ги видите ясно всичките тези сходства. Например, тук:
http://mobi.capital.bg/show.php?storyid=280213

В началото на юли софийската организация на ДСБ поиска от Общинската избирателна комисия (ОИК) да отстрани от длъжност Бойко Борисов заради участието му в директорските бордове на две фирми - "Интербулпред“ АД и "Джи енд Би травъл къмпани“ ООД. Комисията отхвърля иска, след което ДСБ - София оспорва това решение в СГС.

Проблемът на Борисов тогава беше същия като на Желева днес, че името му фигурира като съуправляващ в една от фирмите - "Джи енд Би травъл къмпани", а в другата е съдружник чрез дружеството "Цебра" ООД, в която пък се е водел управляващ според АПИС. Борисов - също както Желева - твърдеше тогава, че още през 2001 г. е подал документи в съда да бъде отписан от съдебните регистри, и прехвърляше вината за забавянето на процедурата върху съда. Ако обаче по време на делото, заведено тогава от ДСБ, се беше доказало, че Борисов не е направил необходимото за излизане от управлението на дружествата, той щеше да бъде отстранен от кметството. Така че, не бива много-много да бъде обвинявана Желева за това нарушение на закона от нейна страна. Тя просто има светлия пример на Бойко Борисов от 2006-а пред себе си.
цитирай
22. анонимен - тя не може да се оправдава за своите ...
15.01.2010 16:18
тя не може да се оправдава за своите постъпки с "примери" - не се надявай да клъвне идеята и да каже, "ми аз от Бате видях, че той така прави; а "примерът" отговаря за себе си.

впрочем, защо беше оказан натиск върху членовете на ДСБ-София да гласуват оттеглянето на вече внесения иск? ако искаш, разбира се, ще премълчиш, но е добре да се знаят нещата. и припомнят поуките - за да има процес на учене (от грешките)


Екатерина
цитирай
23. mph - *
16.01.2010 14:36
Най-голямото сходство е безхаберие и пълна липса на стратегия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3643522
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930