Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2009 15:51 - КГБ и ДС - връзки и зависимости
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 3146 Коментари: 8 Гласове:
7



        Имаше преди време едни малко безсмислени спорове, на тема кой е по-гнусен, и по-важен за разкриване - агентите на бившата ДС, или онези, които са ги вербували и са се занимавали с тях. Специално с мен тези спорове са били напълно излишни, защото аз лично не правя разлика между едните и другите. В крайна сметка, дали си щатен или нещатен сътрудник на бившата ДС, разликата - доколкото изобщо има такава - е само в статуса, и вероятно в заплащането. В едни случаи щатните са вземали повече пари и са имали по-висок статус, а нещатните - в някакви други подобни случаи, които се балансират. Освен това, лично познавам и от двата вида - особена разлика между тях така и не съм видял. Който вижда, или е видял - да е жив и здрав, проблемът си е негов.

image
        Защо пиша всичко това? По една щастлива случайност снощи научих (от един добър приятел) за едно издание на Комисията. Не чета вестник "Труд" и не гледам Люба Кулезич по телевизиите, и ето, затова са приятелите. Става дума за томчето "КГБ и ДС - връзки и зависимости", информация за което е имало още в понеделник в "Труд", и май във вторник, по някаква телевизия. Томчето е в ограничен тираж, и стискам палци на всеки, който поиска и успее да се сдобие с него. Който не успее, може да го намери и да го прочете в нета, на сайта на Комисията, в .pdf формат се изтегля ето тук. Файлът е големичък, към 280 мегабайта. Документите в него са "едно към едно", и прочитането им доказва цяла една купчина оспорвани до момента факти. Може би най-хубавото е, че при вида на тия документи повече не може да се твърди и развива фалшивата теза, че шатните служители на бившата ДС са "работели за Родината". Работели са за една съвсем друга "Родина".



Гласувай:
7



1. mamkamu - +
01.10.2009 16:15
Това за работенето за родината, в повечето случай ги говорят именно ония дето са били на щат в ДС или объркани псевдопатриоти, които по-скоро са за освидетелстване, а не за слушане.

Някои хора имат доста странно понятие за думичката Родина!

Благодаря за линка. При свободно време с удоволствие ще се поразровя из документите :)
цитирай
2. gantree - @ mamkamu
01.10.2009 16:33
mamkamu написа:
Това за работенето за родината, в повечето случай ги говорят именно ония дето са били на щат в ДС или объркани псевдопатриоти, които по-скоро са за освидетелстване, а не за слушане.

Ако дадеш "плът и кръв" на горните описания, такива са Първанов, Станишев, Борисов, Сидеров, Янев, Чобанов, Сертов и прочие. Прав си, такива са.

mamkamu написа:
Някои хора имат доста странно понятие за думичката Родина!

Странно - зависи от гледната точка. Четох един документ, в който пише как Димитър Станишев се срещнал с Крючков едикъдеси в България през осемдесетте. По същото време синът му е бил съветски гражданин, в буквалния смисъл на думата.

mamkamu написа:
Благодаря за линка. При свободно време с удоволствие ще се поразровя из документите :)

Няма защо, дори ще те помоля и ти да го "раздаваш", при теб в блога или където още се сетиш. Документите са наистина интересни.

Поздрави.
цитирай
3. анонимен - Благодаря!
01.10.2009 16:39
Само един бръснещ поглед:
много документи на руски
много пропаганда - те себе си ли убеждават?
Форд - не са познали /разузнавачи!!!!/
Щраус - :))) без коментар!!!

Интересно наистина, но това засяга доста стари събития.На мен / не се слагам при старите, ма не съм млада/ много от имената нищо не ми говорят.А що остава на младите!Хората, които можех да питам - вече не са между живите!
По-добре късно, отколкото никога - ще речеш!
Но мен не това ме тревожи, gantree!
Горчи ми от това, че на обществото не му пука!
От многото говорене хората обръгнаха.Което вероятно беше целта на занятието "лъжичка по лъжичка"!
Приятна вечер!
цитирай
4. thetrooper - Така е -
01.10.2009 16:40
и едните, и другите са мръсна, долна измет. Разликата е, че "вербуваните" са кукли на конци, а "вербуващите" - кукловоди...
цитирай
5. gantree - @
01.10.2009 16:49
@ tit
Здрасти :))
Ако не ти е интересно, не се насилвай. Като ти стане интересно, ела пак, линкът ще си стои. Ако се окаже "счупен", ще ти пратя файлчето през някой от сървърите за споделяне на файлове.
Документите на руски не са много, повечето са на български. За имената, които нищо не ти говорят, има азбучен показалец в края, там пише всичко за всяко име. За обществото да не ти пука, гледай ти да си наясно и твоята мисъл да е здрава, това е достатъчно. Всеки сам си плаща сметката.


@ thetrooper
Да де, или в статуса, или в плащането е евентуалната разлика :))
цитирай
6. анонимен - :))
01.10.2009 17:01
аз си го изтеглих!:)
иска време да се прочете, и да се осмисли!
Споделих само най-първи впечатления!:)
цитирай
7. gantree - @ tit
01.10.2009 17:17
tit написа:
аз си го изтеглих!:)
иска време да се прочете, и да се осмисли!
Споделих само най-първи впечатления!:)

Да, иска време, разбира се. Никой за никъде не бърза.
Аз в момента съм на номер пет, бележки за мерките по подобряване работата на органите от 1950-а година, на руски е, но вътре има уникални изпълнения, директно възложени за изпълнение от КГБ на българските милиционери. Няма пет-шест, стоиш мирно, слушаш и изпълняваш, за "Родината".

:))
цитирай
8. libertybell - Ган,
02.10.2009 01:54
благодаря за инфото!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3643436
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930