Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2007 21:27 - За анархията в СДС - II
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 2333 Коментари: 8 Гласове:
0



     Панаирът с отхвърлената номинация на СДС получи частично проясняване днес. Оказа се, че анархистът Георги Константинов не е получил допуск до класифицирана информация, защото според закона за класифицираната информация е "осъждан, независимо от реабилитацията" и е развивал "саботажна и диверсионна дейност". Добавката в закона "независимо от реабилитацията" сама по себе си е спорна, но пък аз лично съм на мнение, че с подобна дейност не следва да се занимават пряко засегнати лица от двете страни - условно казано "жертви" и "палачи".

     Оказа се и друго - че Петър Стоянов прекрасно е знаел, че този човек не отговаря на изискванията на закона - такъв, какъвто е към момента, втч. и към момента на номинирането на Константинов, и го е предложил с пълното съзнание, че ще бъде отхвърлен. Именно затова и номинацията на СДС е една-единствена - за да може със сигурност да се получи театрото "СДС остава без кандидат за комисията по досиетата".
     "Който е против мен, е зад Държавна сигурност, image категоричен бе Константинов" - намирам тази абсурдна нелепица в страницата на Дарик радио, и недоумявам откъде-накъде този арогантен анархист си позволява подобни обобщения и квалификации. Ми аз като не понасям анархисти, и - какво правим тогава? Трябва да се изкашлям в шепи само заради горецитираната арогантност и наглост на Георги Константинов? Свършиха ли се наистина демократите в СДС, та им останаха само анархистките лумпени? Къде останаха "великите" методиандреевци и йорданбакаловци? Честно казано, дори и смахнатият Сугарев бих преглътнал на фона на този цирк, ама нали и неговия допуск не е много сигурен, пусто да остане ... 

     Всъщност, върхът на целият цирк е в драматическото призоваване на Петър Стоянов към  "всички десни партии" (?!) да бойкотират създаването на комисията, и да си оттеглят предложените кандидатури. Това според мен може да означава само едно - че Петър Стоянов открито саботира и забавя допълнително създаването на комисията с това свое нелепо популистко театро.

Бог да пази България.



Гласувай:
0



1. fiona - *
05.03.2007 22:06
Амин.
цитирай
2. raraavis - :))) Смешки и тъжки
06.03.2007 02:14
"Оказа се и друго - че Петър Стоянов прекрасно е знаел, че този човек не отговаря на изискванията на закона - такъв, какъвто е към момента, втч. и към момента на номинирането на Константинов, и го е предложил с пълното съзнание, че ще бъде отхвърлен..."
[bold] и го е предложил с пълното съзнание, че ще бъде отхвърлен..." [bold]

Tова с болда го измислих сега.
За да не коментирам обидните (лично за мен) нелепи и съвършено безумни ходове.

Преди 5-6 месеца си обещах никога повече да не спомена и дума за тези, които ни спъват сто пъти в един и същи камъни.)
цитирай
3. mery67 - Популизма е напълно в стила на по...
06.03.2007 08:08
Популизма е напълно в стила на политици като Стоянов.Не защитавам никой опитвам се да гледам обективно на нещата а те са такива каквито ги коментираш в поста си- за съжаление.
Поздрав
цитирай
4. geg - "Оказа се и друго - че Петър Стоянов прекрасно е знаел, че този човек не отговаря на изискванията на закона"
06.03.2007 14:26
Ама ти сериозно ли си сигурен, че е "знаел"?
Защото на мен ми се чини ;), че по-вероятна е другата версия - че в СДС-то хич не са си дали зор да мислят, че и да четат други закони...
Преди години БСП така предложи един (не му помня името) с френско, май, гражданство за министър-председател.
От девствено чиста глупост.
цитирай
5. gantree -
06.03.2007 20:35
до raraavis:
привет; не е трябвало да си обещаваш подобно нещо, защото - ето, виж я каква стана картинката ...

до mery67:
евтиният популизъм всъщност е едно доста долнопробно поведение, присъщо на сравнително новите и неизвестни прохождащи; особено гадно е когато популизмът идва от страна на човек, за който си гласувал, и който е представлявал републиката ни за един всъщност толкова дълъг петгодишен период ...

до geg:
привет, geg; разбира се, че е знаел; Глава Пета от закона, който описва условията за получаване на достъп до класифицирана информация изобщо не е чак толкова голяма като обем (от чл. 36 до чл. 42);
http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/24617.html
незнанието на въпросното условие в чл. 40, алинея 4 е нещо, което е евентуално допустимо за мен и за теб, тоест - за някакви си най-обикновени хора, но е недопустимо за политическа партия, разполагаща със собствени депутати (ЗАКОНОТВОРЦИ и юристи) да не знае какви са условията, на които следва да отговаря излъчен от тях (ТЕХЕН) кандидат.
ами че какъв депутат-законотворец и юрист си ти, ако не си си направил дори труда да провериш елементарните условия, на които кандидатът ти за тази комисия трябва да отговаря?! дори и в интернет ги има публикувани, и това нещо се проверява точно за две минути!

това с "незнанието" е една много, много плитка лъжа, която се разобличава дори и само с факта, че СДС излъчи само един-единствен кандидат, който не само няма нищо общо със СДС, ами дори не е демократ, а е анархист на преклонна възраст - при положение, че въпросната комисия има да работи с години - комисията в Германия работи вече петнайсет-шестнайсет години, и са още до под кривата круша; ако кандидатите им бяха повече от един - което е напълно нормално за всички, само не и за СДС - тогава нямаше да има възможност да се прави популисткото театро, да се дрънкат куп глупости и да се отправят призиви към останалите "десни" да бойкотират комисията, тоест - да я саботират и забавят допълнително, или пък да я предоставят изцяло в ръцете на комунистите от БСП, НДСВ, ДПС и АТАКА.
цитирай
6. raraavis - :))
07.03.2007 23:28
тя картинката все по-такава ще става, за жалост..
С такива актьори - такава пиеса.


П.П. понякога не спазвам обещанията :)
цитирай
7. geg - ха, днес ново 20
08.03.2007 09:29
излезе информация, че Константинов "през 1992 г. е бил оправдан от Върховния съд" - значи не е осъждан
цитирай
8. thehobbit - Нямам никаква информация
08.03.2007 11:32
... за личността на г-н Константинов, освен обилно представената в медиите в последните десетина дни - а тя е от типа "справка".
Имам обаче две-три ясни и принципни бележки по темата:

1. Абсолютно недопустимо е да се третира един борец против кървавия режим от началото на 50-те като "терорист" или "престъпник". Това е показателно за пълната липса на ценностен политически ориентир в обществото ни, за това, че самото понятие за свобода е някъде в дъното на съзнанието ни... (писах по тази тема в контекста на режима на Кадафи, това е само потвърждение).

2. Българските анархисти могат само да се гордеят с поведението си в периода на сталинизма - те са основната група на организирана и смислена съпротива, дала жестоки жертви и преживяла небивал терор.
(Друга тема е, че ако - не дай Боже - те бяха взели властта, щяха да упражняват терор. Това е доказано във Франция, Испания, някои общини на Италия след '44).

3. Действително, фигурата на един анархист като представител във висш държавен/обществен орган показва странно отношение към институциите и ценностите на демокрацията. Страдалческата биография не може да отмени факта, че борбата на живота му е за разрушаване на тези институции. Тук не иде реч за политически, а за ценностни конфликти.

4. Възможно е идеята за издигане на "Жоро Анархията" в тази комисия да е популизъм, суета, глупост или провокация. Може и да е ловък PR ход. Всичко това може да се очаква от Петър Стоянов - това и нищо повече ...

Остава да виси тъжният въпрос, в България един-единствен жив борец срещу комунистическия режим ли има ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3643447
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930