Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2009 15:17 - Усмихвайте се
Автор: gantree Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6687 Коментари: 26 Гласове:
0



    Петък е днес, но само датата е сгрешена. Би трябвало да е 13-ти. И вчера беше 13-ти също, само дето не беше петък. Хрумват ми тези глупости след прочитането на едно открито писмо и един-два коментара на приятели по темата с откритите писма и поводите за тяхното написване. Искрено съчувствам на Мартин Димитров, особено след като опитите на партията му да се регистрира в съда напълно изкуствено се провалят. Последният съдия пък, Едикойси Маджаров, се оказа бивш сътрудник на Шесто управление на КДС, огласен едикогаси с решение на комисията. Бивш сътрудник на политическата милиция отказва да регистрира промени в устава и в управлението на опозиционна партия с вероятна цел да саботира навременната й регистрация за предстоящите избори за ЕП - звучи почти като истина, като римейк на една от любимите на "целия български народ" песен на ФСБ, "Пак ще се срещнем ...", само че след 20 години. Абревиатурата "ФСБ" може да се прочете и на руски, даже е задължително, от гледна точка на смисловите прилики между двете паралелни реалности, в които обитава нашенския политически живот вече 20 години.

    Откритото писмо на Мартин Димитров е трогателно, само че според мен няма да има кой сред адресатите да му отговори. Европа и нейните "превъзходителства" приема, както се оказа, българските мръсотии от всякакъв вид. Бай Джефри и присъствието му на последния "конгрес" на едно от всичките ни бекапета е сред последните доказателства за това. От друга страна, не бих си позволил да се подигравам на Мартин Димитров за пропиляното време и вярата му, че няма да се стигне чак дотам, докъдето, та и оттатък даже, се стигна. Подигравките най- прилягат на безсмислените ни "медиатори", от типа на П. Цеков с неговите тъпи бъзици за Надеждата, Любовта и Вярата, както и на онзи "изгубен в пресата" с ухилената му тазсутрешна физиономия, дето вече се гнуся дори и името му да споменавам. Вместо това ми се иска да припомня, че Бог никога не прощава на сквернословците, знам го дори и от личен пример. Никому не бе нужно предългото повтаряне за "големия" "огромен" компромис, който СДС било правело с подписването на коалиционното си споразумение. Оказа се точно обратното - че единственото "здраво място" в десницата е ДСБ, както и че ДСБ са направили компромис, ангажирайки се с хора, които дори пръста си не помръдват, за да свършат нещо полезно, и на които само претенциите са големи.

    Войнственият коментар на Темплар обаче ме разсмя :) Каква война, друже, какъв терор, какви пет лева, с такива бездарни и мързеливи съюзници? И какви изгледи за успех може да се очакват, когато шоуто в цялата ни държава протича изцяло според законите на Мърфи? Който ги е позабравил, нека да си ги припомни тук. Аз лично ще припомня само част от тях.
  •  Ако глупавото действие е успешно, значи не е глупаво.
  •  Ако врагът е в обсега ти, значи и ти си в обсега му.
  •  Ако нещата вървят зле, бъдете сигурни, че те ще станат по-зле!
  •  Когато човек реши да свърши нещо, което отлага отдавна, веднага се появява друго.
  •  Нищо на този свят не може да се извърши безгрешно, грешките са по-упорити от нас.
  •  Накъдето и да карате, то е срещу вятъра и по нанагорнище.
  •  Усмихвайте се … Утре ще бъде по-зле.
  •  И един милион души да повярват на нещо глупаво, то пак си остава глупаво.
  •  Ако се чувствате добре, не се безпокойте — ще го преодолеете.
  •  Предложения, изказани по един начин от вас, ще бъдат разбрани другояче от останалите.
  •  При всяка сума от данни най-правилната от тях, която не се нуждае от проверка, е грешната.
  •  Преди да започнете нещо, най-напред разберете за какво става дума.
  •  Винаги си водете статистика — това показва, че сте работили.
  •  Първо отчитайте събитията, а след това си правете изводи.
  •  Верният път никога не е лесен. Лесният път винаги е миниран.
  •  По-лесно е да се бориш за принципите си, отколкото да живееш според тях.
  •  Експериментите трябва да са възпроизводими — те трябва да се провалят по един и същи начин.
  •  Не бягай; Ако бягаш, просто ще умреш уморен.
  •  Единственото нещо по-точно от вражеския огън е приятелския огън.
  •  Радиостанциите се повреждат само в случай на нужда от подкрепление.
  •  Военна математика: 3 убити врагове + 1 вероятен + 2 прасета = 37 убити врагове в боя.
  •  Който седи на два стола, няма голям избор.
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karanikolov - Като за малко дете говориш за М.Димитров,
08.05.2009 15:40
дето другите са го били неоснователно и Ние,възрастните, Мъжете - трябва да го защитим и евентуално да "раздадем правосъдие".
Аз съм напълно съгласен с теб - ако е така.

Ама това дете иска да управлява България, фактор в държавата твърди,че е.

Та той една безспорна регистрация ШЕСТ месеца не може да направи - едно банално техническо действие.
Да не говорим,че ВЪОБЩЕ не може да се справи с обичайните процеси в една партия.

Затова бих му казъл - Подай си Оставката докато още не си се забил твърде дълбоко. Иди учи, добий още опит и знания - и тогава пак ела.
цитирай
2. sis - голем цирк е това сдс!
08.05.2009 16:29
.... някакси не мога да повярвам на хора, които ще се "избият" преди да е почнал мача!
Макар че има логика и в това - щом от сега се прецакват толкова, това означава, че и после ще се дънят като крадат, а оттам - и по-малко ще крадат.
... в тоя тон на мисли, ще взема да реша най-накрая за кого ще си дам гласа. Ако успеят да се регистрират, разбира се :P

усмихвам се
:):):):):)
цитирай
3. gantree - @ karanikolov
08.05.2009 16:30
Не съм го казал точно по този начин - Ние възрастните и Той детето, но сигурно така се усеща, не знам. По принцип не го харесвам, но в конкретният случай той е прав и има нужда от помощ. Предоверил се е, и лесната част от нещата е свършил напълно изрядно и навреме - подал си е документите, изпълнил е всички изискуеми от законите подробности напълно коректно и навреме, и е оставил нерешени онези неща, които днес го закопават - юруковци, радоновци, и други такива. Да, впоследствие ги измете, но направи това едва тогава, когато те го разбиха. Предоверил се е. Вярвал е, че всички ще постъпят почтено, или поне така, както той си мисли, че постъпва. В откритото му писмо, пуснал съм линк по-горе ако не си го чел, той подробно описва какво е направил по формалностите, и какво се е случило. Добре е да се прочете, прочети го ако не си го прочел това негово писмо, и ще видиш, че е прав и че е постъпил както трябва с лесните неща. Проблемът е, че не му е стискало да свърши и трудните неща, като е разчитал, че те няма да му създадат проблеми. Мислел си е, че той такива неща като изритвания на десет човека едновременно няма никога да направи, че на това само лошия Костов е способен, и че той "не е такъв човек"; мислел си е колко е добър, лъчезарен и красив, на фона на "разцепилия СДС" Костов. В такъв именно дух му бяха и бръщолевениците за големия компромис, който правело СДС, коалирайки се с лошите от ДСБ. Е, видя се, каквото се видя най-накрая - още не изминали и шест месеца от лидерството му му се наложи да постъпва правилно с кадесарските отрепки, по лошия костовистки начин. Дори се извини на избирателите в една от безбройните си декларации от името на СДС, че са вкарали Яне Янев в парламента - нещо за което не той, а водачката на евролистата трябва да се извинява по пет пъти дневно в следващите поне няколко седмици.

За оставката му не те разбирам. В крайна сметка той не е направил нищо лошо, нищо нередно. Просто се е взел насериозно, и сега се приземява малко по-грубичко, отколкото дори аз съм очаквал. Няма нужда да си подава оставката. Вместо това нека да се научи да слуша по-умните от него.
цитирай
4. gantree - @ sis
08.05.2009 16:34
Ще успеят, не се безпокой :)) Мърфи казва по тоя повод, че "Когато занесеш повреден уред на поправка, той винаги проработва."

:P
цитирай
5. karanikolov - Gan,
08.05.2009 16:48
От писмото нищо не става ясно - може би съзнателно там са пропуснати да се споменат номерата на съдебните решения - въобще без текстовете им не може да се правят НИКАКВИ правни изводи за съдията, за мотивите за отказ за регистрация и т.н...
Казвам ти го и като юрист.

А това,че той : "Вярвал е, че всички ще постъпят почтено..." си е жива негова лъжа.
Просто почтеност и в бизнеса,и в политиката - не е често срещано явление.
ВЪОБЩЕ сериозен човек не може да разчита на това.

А този "враг на народа" Юруков преди 2г. беше Спасителя за СДС : най-добрия човек беше на света.

МРЪСНО Е - да го хвърляш на кучетата, недостойно е - и за самия Димитров, който го е избирал, слушал и т.н...

В тази партия май още слушат и четат СТАЛИН и БЕРИЯ и не знаят,че отдавна "враговете с партиен билет" не ги изключват и трепят.

цитирай
6. karanikolov - Нормално е да има забавяне на съд.решения
08.05.2009 16:51
Обичайния срок е над два месеца.
Аз съм чакам и 18 месеца решение.

А при толкова молби за отвод - е задължително съдията да си направи такъв.

Всъщност - всички тези действия са били предвидими от Димитров.

Май е вярно това дето се твърди - иска да убие СДС, но да обвини друг за това.
Не знам
цитирай
7. gantree - @ karanikolov
08.05.2009 17:15
Става ясно, става. Виж го пак, това негово писмо. В него той ясно пише следното:

"... Със заявление от 16.01.2009 г. по ф. дело 1661/97 на СГС в качеството си на новоизбран председател на ПП "СДС" съм поискал вписване в Софийски градски съд по реда на чл. 17, ал.1, т. 8 от Закона за политическите партии на промени в обстоятелства, подлежащи на вписване ...
... Законовият срок за произнасяне на съда приключи още на 14 март, но съдебното решение неоснователно бе забавено от VI с-в на СГС до 9.04.2009. Нещо повече - същото съдебно Решение бе отменено като порочно от Върховния касационен съд на Република България, тъй като неоснователно, необосновано и в нарушение на съдопроизводствените правила и с политически мотиви ..."

Аз го чета в Медияпул, тук
http://mediapool.bg/show/?storyid=151899&srcpos=1

А това, че си чакал и 18 месеца решение не означава, че законовия срок не е два месеца и че законът и в твоя случай е спазен, тъкмо обратното.

Всички действия на съда според теб са били предвидими за Димитров - кое имаш предвид? Първият състав на съда в отказа си пише, че тайния вот при избора на техния председател бил недемократичен - този абсурд как според теб е могъл да бъде предвиден? Какво му е недемократичното на тайния вот и изобщо работа ли е на съда да раздава уроци по демокрация по дело за вписване на промени в обстоятелства, подлежащи на вписване? Не може да се обвинява Димитров за неща, за които той няма вина.

Че всички ще постъпят почтено той е вярвал, очевидно е и не е лъжа. Почтеността, поне според мен, изобщо не е рядко срещано явление. Досегашната практика при смяна на председатели в СДС също доказва това - нито веднъж до този момент такова чудо не е било, не можеш да го отречеш това, казвайки, че почтеността не е често срещано явление. Напротив, абсолютно винаги досега при смяна на председатели всички предишни са постъпвали почтено спрямо новите, за разлика от този конкретен случай с този конкретен човек, Юруков. Фактите те опровергават, или, както е според Мърфи: "Първо отчитайте събитията, а след това си правете изводи".

Поздрави.
цитирай
8. karanikolov - Gan,
08.05.2009 18:20
забавянето в случая е към 26 дена.
Абсолютно приемливо произнасяне - в сравнение с обичайната практика.
Скоровете, в които следва да се произнесе съда са "инструктивни" - не са абсолютно задължителни за съда.И това Касационния съд го е постановил преди доста години.
НЯМА как юристите на СДС да не са го знаели - че е възможно.

ВКС може да върне делото с подобни мотиви И когато са налице предпоставките за Отказ за регистрация.
Не казвам,че Димитров лъже, но и не може той да ме убеди,че е прав - защото не ми дава да видя Решенията.
Ако нямаме актовете на СГС и на ВКС не можем да направим обоснован извод,че "всички са тръгнали срещу СДС".

Съгласи се с мен - че на почтеност при тези свирепи партийни и междупартийни битки не може да се разчита.
Просто в България от 20г. ударите в гръб,или под пояса - са обичайно явление.

А СДС най-много е страдало от тях - постоянно е получавал такива.
И винаги е имало вътрешни "предатели" да ги наречем - на най-високи постове.
Берон,Бакърджиев........... десетки са...
Трябвало е да предвиди това Димитров - и да държи поведение спрямо ЮРУКОВ - докато се закрепи на поста, докато вземе всичко в ръцете си.

Съгласен съм с теб - изводите ще правим след време, може би скоро - когато всичко стане ясно.
Аз сега само теоретизирам.
Предполагам и другите - едва ли някой знае какво точно става там вътре,пък и да ни каже цялата истина.
Не вярвам.

Но определено е слаб ръководител Димитров - хаоса го владее него.
цитирай
9. gantree - @ karanikolov
08.05.2009 20:38
Продължавам да не те разбирам, честно казано. Забавянето е факт, към 26 дни както казваш и ти, постигаме съгласие по това. Второ - няма как юристите на СДС да не са знаели, че е възможно забавяне - защо го казваш това? Какво значение има дали са знаели юристите на СДС дали е възможно или не е възможно въпросното забавяне? Да приемем, че са знаели, както и ти явно предпочиташ да мислиш. Добре, знаели са, и какво от това? Да не би да са могли, знаейки това, да внесат въпросните документи по-рано? Не са могли, тъй като Димитров е избран през декември, а хартиите за вписване на промяната са внесени веднага след избора му. Надявам се, че ще се съгласим в едно - не е било възможно юристите на СДС да внесат тези хартии примерно шест месеца или година преди датата, на която са ги внесли, предвиждайки своевременно, че съдът може да се забави с решението си и да сколасат със срока. Не може да се внесат документи за вписване на нов председател и ново ръководство преди избора им през декември м.г., няма как просто. Следователно няма никакво значение дали са знаели или не са знаели за вероятното забавяне юристите на СДС.

Не казваш, че Димитров лъже, но аз пък не виждам тогава какво от думите му оспорваш като недостоверно. Всичко казано от него е проверимо, и не е оспорено като недостоверно от теб. Не оставай с впечатлението, че го защитавам, напротив - ако виждаш лъжа в думите му, посочи ми я.

Не мога да се съглася с теб, че на почтеността не може да се разчита, посочих ти вече защо - досега нито веднъж не се е случвало предишен председател на СДС да подменя решенията на приемника си по такъв брутален начин, както това направи Юруков. Нямаш подобен пример, който да ми посочиш, нито един. Ако ми посочиш такъв, тогава може и да се съглася с теб. На това очевидно е разчитал и Димитров - на почтеност от най-елементарно ниво, както е било досега. В крайна сметка Юруков дори не се яви на последните им вътрешни избори, той дори загубил опонент не е.

Изводите можем да си ги направим още сега, фактите са пред нас. Каквото и да става "там вътре" - мен това изобщо не ме интересува, защото фактите, крайните резултати са налице. Напълно достатъчни са, за да се направи изводът, който и Димитров ясно изговаря - че "всички са тръгнали срещу СДС", начело с тези два съдебни състава на СГС.

Поздрави.
цитирай
10. gantree - @ karanikolov
08.05.2009 22:30
И още за изводите - за да теоретизираме успешно, дори само да теоретизираме :)) тогава, ако искаш, хвърли един поглед на блога на Юруков, той е много откровен в него. Ей сега го попрегледах - човекът всичко си казва, без изобщо да се притеснява. От собствените му думи ясно се вижда, че всичко онова, което прави и е направил, е с идеята да се навреди на "синята коалиция", с идеята да бъде поставен приемника му в ситуация, в която да не може да изпълнява свободно политиката си. Няма да ти пускам линкове, в google ги има предостатъчно. Виж и коментарите на подкрепящите го и на съмишлениците му, на всичките не Мартин Димитров, а Костов им е в нощните кошмари. А оттам насетне изводите ти имат само една посока - същата, за която говори Мартин Димитров.

Поздрави.
цитирай
11. анонимен - Регистрацията
08.05.2009 23:21
Г-н karanikolov, между другото, в такива случаи ВКС е длъжен да реши въпроса окончателно, т.е. - директно да потвърди регистрацията. В СДС и това са знаели, и на това са разчитали. Само дето ВКС не го направи. Иначе беше много щедър с "похвалите" към СГС, но какво от това?

Колкото до Мартин Димитров, той наистина доста дълго си игра на толерантност. Според мен обяснението е по-скоро в страха от "обкръжението" и позицията, която То ще заеме. Все пак там са и хората от софийската им организация - Сотиров, Стефан Иванов, Борислав Бориславов... "името им е Легион". Ако М.Д. беше се решил да действа поне две седмици по-рано, нещата щяха да се ускорят, ония да си изцакат козовете и сега вече да има регистрация.

Т. Пацирева, kalomena.blogspot.com
цитирай
12. анонимен - ?
09.05.2009 00:23
Gan, здравей,
Имаш ли регистрация във facebook?

Титка Пацирева
цитирай
13. gantree - @ Титка
09.05.2009 00:45
Здравей :)
Имам, но е формална, не я ползвам. Нещо не ми харесва там, не знам защо, не мога да обясня. Ще разгледам блога ти.

Тази история със СДС аз по-скоро я приемам лично, от гледна точка на Мартин Димитров по-скоро, отколкото от гледна точка на всичките хора там. Тях не ги разбирам, познавам много от тях, и не ги разбирам. Него също не го разбирам и много от нещата му не одобрявам, но в конкретния случай е невероятно тъжно това, което им се случва. Да, прекалено дълго си игра на толерантност, почти се беше вживял в ролята на доброто ново лице, което не решава проблемите радикално - сякаш това е начинът, да си оставяш нещата тотално нерешени и да се правиш на много готин. Хем ме е яд, хем ми е тъжно, че сме се хванали точно с такива суетници и красавци. Тъпа история.
цитирай
14. karanikolov - Gan,
09.05.2009 10:45
Недостойно е,когато ти си Водача , и си допуснал да виси на косъм участието й в изборите, и си допуснал точно преди избори да има на практика ДВЕ СДС-та,и да поставяш в недоумение привърженците на тази партия.
НЕДОСТОЙНО е тогава ти да не поемеш вината и да не се оттеглиш.

НЕДОСТОЙНО е да не признаеш като мъж - ЕТО,по мое време стана всичко това.АЗ бях кормчията на този кораб, вие поверихте бъдещето си на мен.
Ф.ДИМИТРОВ постъпи достойно някога - поиска вот на доверие

Глупости са,че понеже досега никой не е правил подобно - и на него нямало шанс ли,вероятност ли ,не знам - да му се случи.

Всеки,живял на тази планета знае,че в една жестокост ВИНАГИ един е лошия и един е добрия.
и това се случва постоянно - ежедневно е.
Ръководителя е затова - ДА НЕ ДОПУСКА подобни неща - затова е избран за ръководител - щото хората мислят,че той ще ги опази.

ДИМИТРОВ не може - неспособен е.

А Юруков си е НАЙ-ЛЕСНИЯ противник ако питаш мен.
Щото е открит,ясен, не е популярен, няма и подкрепа широка и т.н.. и т.н...
Детето с това не можа да се справи - ти чакай с Държавата.
АБСУРД.
цитирай
15. karanikolov - И все реве
09.05.2009 10:49
Тези го били били,онези му лепили шамари.

Ами като си се качил на ринг - манекенки ли искаш?

Там това се прави - удари се нанасят.И като си слаб бягай в публиката.
цитирай
16. karanikolov - @ 11
09.05.2009 12:09
ВКС има право да уважи жалбата или да я отхвърли.
Но не отхвърли жалбата,което директно би пратило Димитров, и коалицията - в миналото.

Ето го и решението:
http://www.vks.bg/vks_p10_25.htm

Очевидно СДС са подходили несериозно към регистрацията си.
Не са представи всички документи,които са имали,
Част от тях не си дали труда да ги приложат в цялост,а под формата на извадки и НИКАКВО усилие не са направили да убедят СГС в искането си.

цитирай
17. gantree - @ karanikolov
09.05.2009 13:13
Казах, каквото имах за казване, и вече се забавлявам с коментарите по темата.
Нищо чудно да се окаже и че юристите на СДС с действията или бездействията си са подтикнали - умишлено или неволно - Юруков да фалшифицира печата на СДС, да събере 18 хиляди подписа, четири хиляди от които присъстват и в подписката на ДПС, и да подаде документите за самостоятелна регистрация на СДС в изборната комисия. Подвели са го, вероятно, с несериозността си и с неспособността си "да убедят СГС в искането си".

За линка с решението на ВКС ти благодаря.
Поздрави. :)
цитирай
18. vselenche - За регистрацията и прочие!
09.05.2009 18:14
Подкрепям казаното тук в коментарите от gantree по темата, само с едно допълнение - аз харесвам М.Димитров. Харесвам го, НЕ защото съм му фен, а защото, според мен, изборът му за председател на СДС даде последен шанс на СДС да не отпраши в историята, или пък да се превърне в търговска марка, каквито са мераците на Юруков. Знам, че много са застъпниците на тезата, че СДС си е изпяло песента, но се чудя ЗАЩО не се разбира дори ДНЕС, че ако това би се случило(напр. М.Димитров сега си подава оставката, щото...), остава огромна електорална ниша, за която МНОГО мераклии, на настоящия момент по-известните са Юрука, Янето и прочие КДС.
Дали М.Димитров е ръководител, ами не е, той е добър парламентарист, но в никой случай не бих пяла в един глас с Татяна Дончева/БСП, която първа го определи в пленарна зала, след избора му за председател на СДС, като "бебето в политиката". Тя си знае много добре Дончева работата, аз за нея изобщо НЕ се съмнявам...
Относно "А този "враг на народа" Юруков преди 2г. беше Спасителя за СДС : най-добрия човек беше на света.", извинявайте, karanikolov, но няма такова нещо. Обратното е вярно - в редица блогове на явни симпатизанти на СДС може да се прочете назад във времето как се опитваха да му подскажат поне да се облича/подстригва като хората, че то инак хептен срам. Относно "номерата на съдебните решения - въобще без текстовете им не може да се правят НИКАКВИ правни изводи за съдията, за мотивите, за отказ за регистрация...", има ги публикувани в интернет. Съжалявам, че в момента не мога да ви посоча линка(бях го видяла април под статия на Медияпул - в коментарите, линкът го даваше юрист,в подкрепа на обясненията си по казуса), но попитайте М.Димитров в блога му, той ще ви отговори.
И нещо последно, като мое частно мнение. Аз подкрепям създаването на "Синята коалиция" и ще гласувам за нея(нищо, че ако не беше създадена, пак щях да гласувам - за ДСБ - НЕ съм член на ДСБ). И именно затова смятам, че "томахавката" между СДС-ДСБ, ДСБ-СДС, е правилно да бъде заровена, особено днес, СЕГА... иначе става като в клипа, цитиран тук - http://templar.blog.bg/politika/2009/05/08/shto-naistina-ne-vzemem-da-se-iadosame.331898
Стига толкова, времето върви напред, а не назад! Разсъждения от типа: "Подай си Оставката, докато още не си се забил твърде дълбоко. Иди учи, добий още опит и знания - и тогава пак ела.", вкл. приказки от типа на, че М.Димитров ще носи като закачалка балтона на Костов - обслужват, според мен, единствено БСП+ДПС.


цитирай
19. vselenche - @ gantree
09.05.2009 18:27
Здравей! И аз продължавам питането на Титка Пацирева за Фейсбук...
Казваш, "Нещо не ми харесва там, не знам защо". Аргументи "за"/"против" могат да се намерят много.
Но именно там постоянно се цитират постинги на templar от блога му и вървят коментари към тях, вкл.се дават връзки към твои постинги от блога ти, нищо че пишеш по-рядко от templar.
И какво се получава? Templar затвори дори блога си за коментари, ти казваш по--горе каквото казваш, ама аз НЕ ви разбирам... Струва ми се, че времето не е подходящо за подобна дистанция. Просто липсвате ТАМ...
Поздрави!
цитирай
20. анонимен - sds
09.05.2009 19:36
DimoGaiurov e advokata na sds. Ha nego vera ne moje da se ima.
цитирай
21. vselenche - @ 20
09.05.2009 20:38
Според мене в тая скапана българска правосъдна система няма начин как да не сгавиш с адвокат, който ще да е. Това го казвам от личен опит, от лично патило с частни дела 7 години, които ме принудиха да чета ГПК, НПК и прочие, все едно ще се явявам на изпит. А аз не съм юрист, плащам си таксата на адвоката, но и каквото мога МУ помагам, случайно да не пропусне някоя запетайка на закона...
Затова от личен кофти опит знам какво означават думите на М.Димитров - ОТКАЗ от правосъдие!
цитирай
22. gantree - @ Таня
09.05.2009 21:26
Здравей, Таня. Щом само до едното харесване на Мартин Димитров опряхме, значи всичко е наред :)) няма проблеми. Аз на него не му харесвам конкретни неща, той например е ЗА въвеждане на задължително гласуване, както е в Гърция. Коментирал съм някои подобни въпроси в блога му, не е диалогичен. Е, не че аз съм много диалогичен, но и не съм длъжен да съм такъв, не съм политик и не искам от никой да ме избира за каквото и да било. Следователно най-спокойно мога да си позволявам каквито ми хрумнат своеволия в един или друг разговор относно мненията и позициите ми. Един политик обаче не може. Длъжен е да е диалогичен, дори и да е "бебе в политиката". Нещо повече, именно на бебетата рядко човек успява да им затвори устата. Както и да е.

Да, когато го избраха през декември, това беше най-добрия възможен избор, който направиха седесарите. Най-добрият възможен избор с оглед останалите кандидатури беше Мартин Димитров, но това изобщо не означава, че изборът им е бил добър. Просто такъв им беше мат`риала, казано по бойкоборисовски. Да са живи и здрави. Аз, ако бях седесар, сигурно нямаше да гласувам за никой. Особено дразнещо в кампанията му беше открадването на "мотото" от изборите на Мартин Заимов - "Мартин за София" просто беше префасонирано в "Мартин за СДС". Обикновените незапознати дори биха останали с впечатлението, че Мартин Заимов се е кандидатирал за председател на СДС. Тъпо беше, но, както вече споменах по бойкоборисовски - такъв мат`риал като техния такава кампания заслужава. И отгоре на всичкото го рекламираха като "човека на Костов", което принципно си е пълен абсурд. "Човеците" на Костов са в ДСБ, а не в СДС, ако някой е забравил или не знае тази дребна подробност. И ако беше "човек на Костов", щеше да си е свършил работата качествено и навреме, и нямаше да се остави да му се катерят по главата разни захлупени кафеджии.

За "Синята коалиция" ще гласувам и аз, разбира се, къде ще ходя ... Това обаче изобщо не означава, че подкрепям създаването й, напротив. Привърженик съм на самостоятелното явяване на ДСБ, и признавам, че съм в грешка, така бихме загубили. Бихме повторили досегашните резултати, бариерата си я минаваме, но не е в това въпроса. Отново с петнайсетина-двайсет души нищо няма да можем да направим, както беше и през последните четири години. Затова Костов е прав с тази коалиция, признавам го. Добре, че е той, защото ако се слушаха такива като мен по тези конкретни въпроси, доникъде нямаше да се докараме. Няма начин, ще трябва да се гласува и за Михайлова, въпреки цялото ми отвращение от нея. Позволявам си да ти пиша това само защото до едното харесване на този или онзи опряхме :))

За Facebook, знам, има много положителни неща в онази среда, само че не точно аз съм човека в този момент. Настроен съм изключително деструктивно към ставащото, и са прекалено много нещата, които не ми харесват в цялата ситуация днес. По-добре да си мълча, вместо волно или неволно да попреча на някого с мнението си. За конкретният постинг сега, за отрязването на регистрацията им, писах само защото е прекалено нагло това отнемане правото на седесарите да гласуват за партията си чрез саботирането на това елементарно вписване на промени в ръководството им. Това, което правят хората на Бисеров - не на Доган, а на Бисеров - е пълно безумие. До кокал опират с ножа. Само дето още не са го натоварили на камионетката това момче заради сключването на тая коалиция.
цитирай
23. gantree - @ анонимен 20
09.05.2009 21:28
Аз пък мисля, че на анонимните не може да им се вярва. :)
Ти какво мислиш по тоя въпрос?
цитирай
24. vselenche - НЕ, gantree...
09.05.2009 22:11
На никого няма да попречиш там, във Фейсбук! Във ФБ има потребата и от тебе, и от templar, с Вашата позиция, и с Вашето различие. Дано правилно да разбереш какво се опитвам да ти кажа...
Спомни си с теб как индиректно, т.е. ние не се познаваме "очи в очи", се запознахме: блогът на Мартин Заимов, местните избори и всичко около това ... и после, ако помниш, тук, в Blog.bg. в началото се скарахме...
Виж, аз не съм била член на никоя партия - нито до 1989, нито след, и никога няма да бъда, такава ми е природата + такава ми е биографията. Но това не означава, че нямам ясна позиция. Неведнъж си мислел, че я нямам, или обратното, че сме принципно на различни позиции. А днес сам казваш: "Щом само до едното харесване на Мартин Димитров опряхме, значи всичко е наред :)) няма проблеми."
Относно казаното от теб спрямо Н.Михайлова, няма между нас противоречие, противоречието вероятно би дошло в начина ни на акцептиране, например, на Едвин Сугарев, НО... и той самият го каза с Отвореното си писмо(около Юрука), разбира се, по свой начин "заравяме томахавката", защото ситуацията е екстремна.
Тъй че, с две думи: има потреба, и то голяма, от тебе във Фейсбук! Не аз, ти и templar бихте могли да обърнете/убедите много от колебаещите се, или най-малкото да ги накарате да се замислят! А ако там ти се скараш с мен, пак ще е за добро, уверявам те. За "добро" съизмерено с написаното от теб в края на коментара ти: "Това, което правят хората на Бисеров - не на Доган, а на Бисеров - е пълно безумие. До кокал опират с ножа. Само дето още не са го натоварили на камионетката това момче заради сключването на тая коалиция."
Поздрави!
цитирай
25. анонимен - Тези хора
11.05.2009 03:25
Gan, че е лошо, лошо е... По-лошото е, че няма с кого другиго да се хванем, а сами ... знаеш как е. По отношение на тези хора, които останаха там - струва ми се, че претенциите и амбициите далеч надхвърлят потенциала им. От там и недолюбването на Костов. Това - за по-свестните. Останалото са авгиевите обори, от които избягахме. Ако поне това се поизчисти, няма да е зле. Би било невероятно трудно, а и не е ясно дали Мартин Димитров ще се опита. Аз също не го разбирам, не ми е ясен. А това, което направиха с него е свинство. И е добре обмислено.

За facebook - не е толкова зле, разглеждам го по-скоро като средство. Възможност да убедиш някого в нещо. Впрочем чак сега влязох в блога ти, може би иначе не бих разпратила покани към 20-на човека да ти станат "приятели". Между тях са и някои твои стари познайници от "онези" форуми.
цитирай
26. анонимен - Не се подписах!
11.05.2009 03:28
Ган, сигурно си се сетил, че горният ферман е от мен, т.е. -
Титка Пацирева.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3643236
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930