Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2008 16:29 - Може или не може?
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 3025 Коментари: 9 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Гледах част от дебатите по вота на недоверие. Не бяха интересни, с изключение може би на онова, което съм изпуснал от тях. Имах лошият късмет да гледам Бисеров и сума ти безименни комунисти. Прости хора, от село. Личи си и по поведението им, и по липсата на обикновената човешка свенливост пред грешката и лъжата.

     Този вот най-вероятно няма да успее, освен ако на липсващият тия дни "цар" не са му предложили нещо атрактивно по време на португалската му забежка. Той е тотален мошеник и лъжец, така че нищо не се знае при такива почти до последния момент. С едни и същи аргументи е способен и да подкрепи, и да не подкрепи дадена гледна точка. Надявам се, макар и в нищожна степен, да са му направили предложение, на което да не може да откаже. Утре в три и половина ще се разбере. Ако за пети пореден път е решил да се прави на "три и половина" - пак не бих се изненадал. Нищо не може да ме изненада вече в нашата мила родина. Може или не може да падне правителството вероятно вече няма особено значение. Целта е постигната - подслушванията минаха към ДАНС, и вече не са под контрола на МВР. Петков се оказа толкова притеснен, че дори сам предложи онова, срещу което толкова яростно се съпротивляваше.

     Хубаво е, че ДСБ не напуснаха парламента по време на дебатите. Имаше такива тежнения, и е хубаво, че не са надделели. Защо е хубаво - мисля, че е излишно да се пояснява. Иначе нямам нищо против планираните за утре протести, макар да ми е малко неприятно бомбастичното "Ние, гражданите на Република България ...", с което се отпочва съобщението за тях. Не за друго, ами заради тъпнята - "Обвиняваме цялата политическа върхушка", а и най-вече защото няма никакво значение, че никой от тази организация не те е питал дали може да говори и от твое име. Или не може. Едно време, преди много столетия нещата са били много по-честни. За да се обърне някой към гражданите на Рим на форума е трябвало заедно с него да излязат и онези, които го подкрепят. Изключено е било да те оставят да говориш, ако зад гърба ти не стоят и хората, които споделят това, което имаш за казване на всички. Такива самотни гласове обикновено са били заглушавани с шумни крясъци, пръчки и камъни. Сега вече изобщо не е така, но дали е за добро - никой не може да каже това със сигурност. Във всеки случай, вече се превръща в масова практика хиляди хора да се произнасят и от твое име. Няма значение дали ти си съгласен. Няма значение дали изобщо знаеш това. Важното е, че звучи впечатляващо това "Ние, гражданите на Република България".

     Днес няма да има музика. Клипоманиите трябва да се преодоляват, особено след като се оказаха и заразни, по отношение на някои приятели :)) Е, то и денят още не е свършил, разбира се.


Тагове:   може,


Гласувай:
0



1. анонимен - Опозицията веднага да напусне п...
10.04.2008 21:14
Опозицията веднага да напусне парламента,ако е истинска опозиция.Какво още чакат?Докога ще търпим това управление на тройната коалиция?Някой от опозицията ще направи ли нещо?Или само си чешат езиците в парламента?
цитирай
2. thehobbit - Дааа
10.04.2008 21:40
... малко помпозен е този призив за митинга утре - много удивителни, много якобинска стилистика. Още малко и ще си представя тълпи санкюлоти с глави на пръти.

Иначе исканията са резонни, в т.ч. и неизпълнимите.

Аз много харесах изказването на Иван Костов, т.е. радвам се, че не ме "послушаха" да не участват в дебатите:)
цитирай
3. анонимен - Алеко за thehobbit
10.04.2008 22:12
Умнотата на Костов изцяло личи в писменото му слово.
Бог не го е дарил с речовитост. Днес беше на високо ниво и в речта.
цитирай
4. gantree - @ thehobbit
10.04.2008 22:16
Тезата против напускането може би не успях да я аргументирам достатъчно ясно в онзи мой малък коментар, приятелю. Предполагам, че вероятно вече си разбрал погрешността й, и се радвам за това.

Този призив за утре е невероятно дразнещ лично за мен. Няма да отида по ред причини, много от които вече съм споменавал. Не ме кефи пряката демокрация и злонамерените опити за подмяна на партиите с разни напълно безотговорни частни сдружения.

Исканията им са резонни и за мен. С изключение на онова, което горе съм цитирал - за обвиняването на "цялата политическа върхушка". Дори само това ми е достатъчно, за да знам, че не мога да им имам никакво доверие на тези - дори не ги знам кои са. Мога да се разровя и да разбера, но не мисля, че си струва труда.

Поздрави

***

п.п. Току-що подочух от новините, че глупавият саксонец решил да препоръча на останките от ПГ на НДСВ да гласували утре "въздържал се", хахах. Еей, прост човек, ей. Значи все пак е имало някакви разговори в онази страна, Портокалия :)))) Утре ще е интересен следобедът. Ще видим.
цитирай
5. libertybell - И аз слушах (и гледах част от)
11.04.2008 00:20
разискванията в НС. Наглост и тъпота, махленски задявки, фелдфебелски хумор, и много простотия ...

Изказването на Иван Костов беше на висота и аз много го харесах, но колцина са го чули и разбрали?
цитирай
6. анонимен - Стига политика, тая мания е по-опасна !
11.04.2008 13:04
Дай музика, МОЛЯ !
цитирай
7. dagma - За речта на Иван Костов
11.04.2008 21:06
Нали все говорят за харизма? Е, аз така я разбирам харизмата - точните думи, точната фактология, стабилна мисъл и нула позьорство.
цитирай
8. milochef - ZA GRAZDANITE
12.04.2008 06:24
ne propuskai momenta che v Rim pravo na glas sa ima li svobodni hora v BG takiva niama daze i takiva kato vas koito pishat samo ,no ako trabva da se deistva vseki e OK ne iska da se razdeli s tova koeto ima.AZ NE ZIVEIA V BG SLED PARVITE DEMOKRATICHI IZBORI PROTESTIRAM I DO DNES MAKAR CHE IZGLEDAH DEBATITE STADOTO E STADO DOKATO NE RESHI DA E TAKOVA.
цитирай
9. gantree - @ milochef
12.04.2008 10:51
Хайде стига с тези глупости - нямало свободни хора в България. Точно обратното е - такава тотална свобода цари, че чак се иронизира прекомерността й от онези, наричащи я "слободия". И тъй като не съм много либерален, ще Ви помоля и още нещо - оставете главните букви тук, ако искате да продължаваме да разговаряме безпрепятствено.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3640329
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930