Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2011 12:04 - Абревиатурите на ДПС и ДСБ имат близко звучене
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 3097 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Прав беше Цветозар Томов, като каза преди ден-два, че (по смисъл) "мани другото, но медиите задължително трябва да си оправим". Но как може да стане това, не е ясно. Вземам конкретния повод от тази сутрин, с интервюто на Мартин Димитров по Нова ТВ. Във "Фокус" го има в оригинал, с пълния текст, и оттам вземам конкретния цитат на думите му, които чух и с ушите си:

Водещ: Вие изключвате ли варианта да бъде подкрепен вашият кандидат Румен Христов от ДПС, ще приемете ли тази подкрепа?
Мартин Димитров: Няма да ходим да преговаряме, няма да искаме тази подкрепа ...

          Та, ясно става дума за ДПС (уточнение за идиоти - това е партията на Доган), от която Мартин Димитров ясно казва, че "няма да искаме подкрепа". Добре, то ще си проличи това, по евентуално многочислените мургави почитатели на Румен Христов. С изумление обаче чета водеща новина в агенция КРОСС, озаглавена "Мартин Димитров: Няма да ходя да искам подкрепата на ДСБ".

        Е как така ДПС изведнъж стана ДСБ? Дори и здравата логика изключва подобно заглавие - няма как да искаш подкрепата на онези, срещу чийто кандидат ще изправиш номинацията си на вътрешни избори. Нерде Ямбол, нерде Стамбул. ДПС в думите на Димитров с учудваща лекота е трансформирана в ДСБ, и аудиторията на агенция КРОСС като едното нищо ще си каже "опааа, Синята коалиция се разпадна". И това е само защото дежурния им редактор е глух и сляп - нито чува, нито чете, нито пък изобщо знае какви глупости вкарва в устите на хората. Най-прекрасното нещо на света е това, че в малка страна като нашата има поне пет-шестнайсет информационни агенции онлайн, още пет-шестнайсет онлайн и офлайн ежедневници и седмичници, двайсет телевизии и двеста и двайсет радиостанции. Оправянето, ако не на всичките, то поне на част от тях, би могло да започне с нещо много простичко - ежедневно миене на ушите. Тъпо е заради едната ушна кал да се пишат каквито и да било тъпотии.

        Апропо, жалното цвилене от страна на РЗС по повод отпадането на Надежда-та им, ми харесва, определено ми харесва. Бях предположил преди два месеца "коя е" неизвестната жена в президентската тройка на Трактора, но като едното нищо съм склонен към днешна дата да си преразгледам предположението из основи.


Тагове:   таг,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3640170
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930