Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2011 12:45 - Пушилки
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 4074 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Всички навсякъде говорят за президентските избори като за предстоящо "състезание" между жени. Кунева, Цачева, Плугчиева, Надежда Михайлова, всички те се занимават с това внушение - правят го, а ние го приемаме като едва ли не екзотика някаква и разсъждаваме върху него. Включвам и себе си, защото и аз закачих от тая пушилка, съвсем за кратко обаче. Колкото повече наближава лятото, толкова по-ясно става, че пушилката, чиято основна жертва ще падне Меглена Кунева и онези, които ще я подкрепят, има една основна цел - да прикрие истински желания от нашите комунисти сценарий. А той е изключително простичък - да се повтори представлението от последните избори, при които Първанов беше обявен за "европейския избор на България". В това представление място за дами няма. В най-добрият за нашите комунисти случай първановото представление сега трябва да се повтори и спрямо Борисов - срещу него на втори тур да бъдат изправени Алексей Петров или Волен Сидеров, на фона на които Борисов, подобно на Първанов преди пет години, да бъде обявен като "европейския избор". За целта не е необходимо БСП да прави каквито и да било резки движения. Вместо тях резките движения трябва да бъдат правени от РЗС (създадени от БСП според признанията на Румен Овчаров), от ВМРО (които на парламентарните избори 2009 си бяха откровена част от РЗС), и от АТАКА, бившите подопечни на Алексей Петров от времето, когато Сидеров се кандидатираше за кмет на София, издигнат от Яне Янев. Фактическият конфликт, който трябва да се състои според този много елементарен сценарий, трябва да бъде между "радикалните десни" РЗС и АТАКА от една страна, и умерените "десни" от ГЕРБ. За Синята коалиция не трябва да остане никакво място, като те вероятно ще бъдат тотално заглушени, а политическата им програма - отмъкната и имитирана било от Бойко Борисов, било от Алексей Петров. Кандидат-кметът Теодор Дечев, да не забравяме, беше промотиран като заместник министър "от правителството на Костов". А БСП рано или късно ще подкрепи госпожата с вид на "многострадална Геновева", макар засега да се вдига пушилка около Плугчиева като отговаряща на измислените им критерии за разпознаваемост и приетост "в Европа". Самата Плугчиева (според мен напълно умишлено в момента) помага да БСП да се дистанцира от нея самата, с изцепки от рода на коментираната й от вчера насам фраза за забраняването на всички партии.

"Резултатът е, че все повече хора емигрират в чужбина, дори децата ми също се канят да живеят навън ..."
"... Ако зависи от мен, ще забраня всички партии!"
        Цитатът е от вчерашния брой на "24 часа". Къде навън ще й живеят децата - в Куба или в Русия, не става ясно. След такива напълно умишлени и целенасочени изцепки никой от червените няма дори да си помисли да обвинява Станишев за подкрепата на Меглена Кунева. Единственият начин тези евтини сценки да спрат е като се говори за тях, и като се разобличават. Само че няма кой да го прави. У нас не останаха медии.

        Като споменах медии, Иво Беров заслужава поздравления за публикуването в днешния брой на вестника си на статията на алжирския писател Тахар бен Жалун - "Поражение за ислямизма". Разбира се, статията е озаглавена "Поражение за исляма", а не както си е - "... на ислямизма". Има чувствителна разлика между ислям и ислямизъм, която Беров явно не усеща. Пропуснал е и да посочи, че статията е публикувана в "Ди Цайт", или пък поне това, че е взета от сайта на Дойче Веле, а не е писана специално за вестника му, с каквото впечатление се остава. Тези два-три дребни и досадни детайли не загрозяват чак толкова похвалното "слизане на земята" по тази тема. По-добре е да се публикува истината за арабите, дори и с дребни неточности, вместо да се продължава със станалите вече комични безсмислици на Огнян Дъскарев. Тази днешна публикация в ДНЕВНИК също е много информативна.


Тагове:   таг,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Здравей,Ган!
20.04.2011 17:42
В един от последните си постинги преди близо шест месеца,бях ,,предсказал",че следващият президент на България ще се казва Бойко Борисов.Простичко е.И не е въпрос на подозрения.На предишните президентски избори Мутрата щеше да ги спечели в битка срещу Гоце.Но не го направи.За мен никак не е странно,защо...Сега Гоце се ,,реваншира" и връща услугата.На Мутрата му е необходима димна завеса.В това си прав и съм съгласен с теб!Щото наесен не се знае изобщо,какви ще са общите настроения към ГЕРБ управлението и неговият лидер.Ти сещаш ли се за името на сериозен и имащ своите шансове кандидат-президент издигнат от Синята Коалиция?Ако няма такъв хора,като мен няма да гласуват на балотаж.Както между другото беше и последният път.Това за мен не е избор.На Кунева прекалено много и надуват процентите на доверие.Тя откровено няма абсолютно никакви шансове!
цитирай
2. gantree - @ Васил Поне
20.04.2011 21:30
2. анонимен - Васил Поне
21:19
За последните избори Бойко се отказа от участие на връщане от Москва, където му бяха набили канчето. Дали са му дали някакви обещания тогава - не знам, но му осигуриха вече премиерското място. Ако решат, че е ненужен или с нещо пречи /което май е невъзможно, при неговия капацитет/ спокойно ще го заменят я с Кукунева, я с Октопода. За сега само му разчистват пътя!

Аз съм в изгодна позиция, защото нямам физическата възможност да гласувам /тук нама българско посолство/ и това ме освобождава от морални дилеми!

Здравей, Василе :)) Хванах ти коментара, преди да е изчезнал. Има бъг в блог.бг, и анонимните коментари изчезват след известно време, не помня дали съм ти писал за това и затова го пиша отново.

Ще видим какво ще стане, но съм сигурен, че няма да е друг, и че горе-долу това ще им бъде схемата.
Аз лично също смятам вече да се освободя от моралните дилеми, и да не гласувам.
цитирай
3. gantree - @ haralanov
20.04.2011 21:34
Здравей. Не, така се стекоха нещата, че изобщо не ме интересува кой ще бъде кандидатът на Синята коалиция. Не съм позитивно настроен към предстоящото, и ако ще пиша, то ще е "срещу". Затова предпочитам да не ме интересува кандидатът на Синята коалиция.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3637305
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031