Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2011 13:00 - Зелени карти, Wikileaks и един голям будала
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 3058 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Един голям будала, понастоящем главен редактор на един вестник, влиза редовно в bivol.bg да пие от извора. И не щеш ли, попаднал будалата на първоаприлската статия за Румен Петков, зелената му карта и топ-сикрет сътрудничеството му с американското посолство и посланик Уорлик. Първоаприлската статия наистина изглежда убедителна - цитира се неоспоримия авторитет в огласяването на "скрито познание" Wikileaks, натаманяват се напълно произволни логически връзки и внушението "лесно влиза" в главите на неукрепналите будали. Влизането добре, няма лошо и вредите са ограничени в рамките на само една-единствена рошава и неумита кратуна, но проблемът е в това, че въпросната кратуна понастоящем е главен редактор на един вестник, ведно със всичките окаяни последици от това. А окаяните последици не закъсняват - пет дни по-късно будалата преформатира първоаприлските логически връзки, и на свой ред описва измислената история като нещо съвсем реално. С две-три думи - наученото "скрито познание" бликва. Читателите на този вестник, горките, няма как да знаят и няма кой да им каже, че в края на първоаприлската статия авто в bivol.bg авторът пише "Честит първи април на всички читатели", и така веселото става тъжно, и комедията се превръща в драма.

image
        Колкото до самият Румен Петков, мислех си още преди две-три седмици да пиша за многоседмичните му вайкания по повод тази отнета виза. На пръв поглед драмата е наистина в тази виза, много странични хора са в състояние да повярват, че именно в ограничаването на достъпа му до американска територия е проблема. На мен обаче ми хрумна нещо съвсем друго, и то слушайки и четейки конкретно Петков, а не цялата гюрултия, в която се включи кой ли не, та дори и някаква си младежка организация на БСП в Плевен. Хрумна ми, слушайки Петков, че всъщност той се хваща за тази виза с една основна цел - да провъзгласи на цяла България, а защо не и на целия свят, че вече не е разследван за нищо. Невероятно много хора забравят, че той стана депутат именно заради четирите висящи дела, които бяха заведени срещу него преди повече от десет години. Румен Петков е и първият вътрешен министър с висящи дела, две за стопански престъпления и две за хулиганство. Разследван е за неправомерно раздаване на 56 жилища и за незаконно отдаване на земя за строеж на мотописта в Кайлъка, а през 1998 г. е образувано дело срещу него за осуетяване на проверка за канал на крадени коли. И сега изведнъж направо от небето му пада възможността да изкрещи по всички медии за един сигурно дълго жадуван от него факт - че вече не е разследван за нищо и че на територията на България срещу него вече не се водят дела. Именно това, според мен, е истинската причина за цялата истерия около отнетата му американска виза.


Тагове:   таг,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ekaterina7 - тъй де, но защо ще му е да си "...
09.04.2011 17:01
тъй де, но защо ще му е да си "чисти къщичката"/ името - явно има планове да продължи до последна капка кръв... в политиката

затова и крещи, че е вече успешно рециклиран
цитирай
2. gantree - @ Екатерина
09.04.2011 21:51
Да, със сигурност си прави планове.
Четох днес, тук
http://mediapool.bg/show/?storyid=178137&srcpos=2
че имали кавга някаква, към края на текста, в която кавга Петков е заел страната на Първанов.
Може би си въобразява, че ако не отдругаде, поне от там може да излезе нещо за бъдещето.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3637101
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031