Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2011 13:18 - Позитано 20 се срутва при 5 по Рихтер
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 6381 Коментари: 9 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Главният архитект на София хвърли в паника ръководството на БСП, след като заяви в предаването "Неделя 250", че сградата на партийната централа на ул. "Позитано" 20 е проектирана да издържи земетресение до 5.6 по Рихтер, а при едно евентуално земетресение от 7-ма степен тя ще се срути напълно. Самата сграда на ул. "Позитано" 20 е построена точно върху най-опасната точка на т. нар. Ючбунарска сеизмична яма. Хипоцентъра на земетръсната зона се намира на около 30 км. дълбочина под сградата на червената партийна централа. Това сеизмично огнище и преди е предизвиквало силни земетресения с магнитуд над 7-ма степен и интензивност от X-та степен. По-известните земетресения са това от 30.09.1858 г. с магнитуд от 5.6 и през далечната 1641 г. отново с близка сила. Според изчисления на сеизмолози земетресения над 7-ма степен могат да се очакват на всеки 800 години.

image

        Според водещи световни сеизмолози от БАН, в момента се наблюдава повишена сеизмична активност в световен мащаб, една от причините за която е изключителната близост на Луната до Земята в момента. Според тях е възможна верижна реакция от земетресения по цялото земно кълбо, но след като се освободи натрупаното напрежение между тектонските плочи, това ще гарантира един дълъг период на затишие и спокойствие от сеизмична гледна точка.

        Потресени и уплашени от новината членове и симпатизанти на БСП заявиха, че ако правителството на ГЕРБ не им построи нова сграда за партийна централа, способна да устои на земетресение от 9-та степен, те ще организират още едно, но този път още по-многохилядно от вчерашното протестно ществие-митинг. Лидери от софийската организация на БСП, пожелали анонимност, обвиниха Георги Първанов, че той е имал информация за неблагонадежността на сградата още през есента на 2001-а година, и затова не е стъпвал в централата на БСП десет години, като е запазил информацията само за себе си, без да я сподели с ръководството на червената партия. Георги Първанов си призна в личната си страница във Фейсбук, но се оправда, че е пазил информацията в тайна единствено и само в интерес на българския народ, както и за да не се предизвика излишна паника в процеса на присъединяване към НАТО и ЕС сред елита на партията-столетница.

        Министърът на регионалното развитие и благоустройството се опита да успокои емоциите. Той заяви, че едно евентуално земетресение над 7-ма степен по Рихтер в Ючбунарската сеизмична яма само би съживило икономиката ни, и би върнало загубеното доверие към България от страна на нашите евро-атлантически партньори. Освен това се предполага, че загиналите ще бъдат предимно старци, които няма да могат да се измъкнат навреме от кафенето, намиращо се на партера в партийната централа на БСП, което от своя страна ще доведе до чувствително облекчение върху бюджетите на социалното министерство и НОИ.


        Оригиналът е на Гай Луций Сенека, кликни на снимката по-долу

image


Тагове:   таг,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tit - Бе, то вече почна да тресе, ма да видим!
27.03.2011 15:16
Дали ще размести пластове или само стъкла ще дрънкат!:)
цитирай
2. vselenche - ???
17.04.2011 23:49
Ангеле, как сложи в блога си препратка към тази смрад, на мен лично известна като блога на Чергар?
цитирай
3. gantree - @ vselenche
18.04.2011 08:05
Линкът е към оригинала, нищо повече. :))

А че понякога прекалява, това е съвсем друга тема.
Зевзеците обикновено са такива - смърдят понякога.

Поздрави.
цитирай
4. vselenche - Извинявай...
18.04.2011 16:20
Отреагирах спонтанно, сигурно защото имам специално отношение към този зевзек, както му казваш. Наскоро, например що народ се върза на това - "Щатите искат да извадим Левски от учебниците по история!", http://neverojatno.wordpress.com/2011/03/28/levski-3/, а други като "Да подкрепим Президента Георги Първанов!!!", http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=163564113701619&id=346550344266 - активно го ползваха по предназначение. Та май е зевзек по служба, поне така бая често излиза!
цитирай
5. gantree - @ vselenche
18.04.2011 17:03
Хората се връзват, това е нормално :))
Не превръщай хорската глупост във вина на зевзеците. Както казва Блез Паскал за авторитетите:
... Авторитет - до такава степен не е правилно да се доверявате на хорските думи, че не би трябвало да вярвате в нищо, освен ако се абстрахирате от всичко, което сте чули по тоя въпрос; защото само вътрешното съгласие със самия себе си, постоянния глас на Вашия разум трябва да Ви накарат да вярвате, а не чуждото мнение ...


Поздрави.
цитирай
6. vselenche - И да... и не.
18.04.2011 17:58
В смисъл зависи от коя камбанария ще се погледне, т.е. на посоченото от теб, или на споменатото от мен. За жалост, казаното от Блез Паскал е във философските облаци, съизмерено с конкретно случващото се у нас от бая дълго време. А "хорската глупост" винаги ще я има, но все пак е от значение % й измерение, вкл. не е за подценяване съзнателното й отглеждане.

Както и да е... Хубава вечер!
цитирай
7. gantree - @ vselenche
18.04.2011 20:19
Отглеждането на хорската глупост е просто един мит. Един от много успешните митове, ако се замислиш. В крайна сметка, само много глупав човек е склонен да повярва, че "Щатите искат да извадим Левски от учебниците по история!", или пък че "Позитано 20 се срутва при 5 по Рихтер". :)))

Поздрави.
цитирай
8. vselenche - Не ми се спори...
19.04.2011 02:34
И все пак, още няколко думи. Ако посещаваше мястото, което недолюбваш - Фб, щеше да видиш конкретното проявление на един, или друг мит. А дали е набъбнал % "глупави хора", или на някои така им отърва, това е друг въпрос. Сигурно е като с шегаджиите, едни веселят, други са пиперливо закачливи, трети смърдят..., т.е. както се вика разни хора и интереси (в прекия и преносния смисъл на думата).

Поздрави!
цитирай
9. gantree - @ vselenche
19.04.2011 12:05
Не, ние за нищо не спорим в момента, просто разговаряме.
Тези проценти нямат никакво значение, или по-точно - нямат значението, което ти виждаш. За теб го имат и за теб това е важно, но за мен го нямат. Искам да кажа, че според мен приемаш много сериозно неща, които не са от основно значение, които не са водещи, и са максимум второстепенни. Самият факт, че можеш да се пошегуваш с такива неща показва тяхната незначителност (на нещата). Кой има полза, на кой му отърва да се шегува с такива маловажни неща - тези въпроси са обезценени от тази незначителност. Буря в чаша вода е това. Това имах предвид, когато първоначално ти писах, че коментарите на зевзека не бива да ги приемаш сериозно. Другите нека да ги приемат, всеки според собствените си интелектуални възможности, ти гледай на първо място себе си, и после тия постоянно променливи и по същество безсмислени проценти. За мен самата възможност да се пошегуваш с такива уж сериозни неща е прекрасна възможност да се тествам, да се пробвам себе си, а как реагират другите - това е най-много на второ място.

Между другото, не харесвам Фейсбук именно заради заложената в същността му повърхностност. Там една тема трудно се задържа актуална за повече от 24 часа.

Поздрави.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3637232
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031