Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2011 13:58 - Няма свят "без богове"
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 3742 Коментари: 11 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Дали ислямът е част от Германия? Ауу, колко интелектуално извисен е всеки германец днес, който публично разсъждава върху този тотално безсмислен въпрос. Безсмислен е по една-единствена причина - защото не ислямът, и не християнството или юдаизма, а атеизмът е основната част, основното свързващо звено в днешна Германия. Не друго, а именно Хитлеровия нацистко-социалистически атеизъм докара днес в календара ни отбелязването на Холокоста. Ето тази статия тук - "Време е за свят без богове" - е само едно от безбройните доказателства за това; тя най-вече ме накара да пиша за това сега. В нея авторът открито обвинява християнството и юдаизма в "най-жестоки убийства", в "многократни престъпления, пред които някои екстремисти-ислямисти биха изглеждали невинни като момчешки хор". Какво ли безсрамие се иска, за да бъде написано нещо подобно от германец, забравил стореното от атеисти като Хитлер и Сталин?

        Атеизмът е основното свързващо звено в Европа и
днес. Налагането му през последното столетие обикновено се свързва с Русия и с руския комунизъм, но на практика неговото "родно място" е именно в западната част на Европа - Франция на първо място, Германия и Холандия. Оттам в момента тръгват и най-силните антиислямски настроения, които в никакъв случай не могат да бъдат определени като "християнска реакция" срещу исляма, а именно като атеистична такава.

        Западноевропейските атеисти са и най-големите противници на приемането на Турция в ЕС. За тях населението в тази страна просто е прекалено религиозно. Атеизмът в Турция, за тяхно огромно съжаление, така и не можа да поникне за последните близо 90 години. Пося се добре, даже отлично, но повехна. Не можа да поникне и в останалите леви светски диктатури в арабския свят.

        Най-изявените съвременни критици на исляма също са по същество атеисти от левицата. Това е валидно с еднаква сила и за Ориана Фалачи, и за Тило Сарацин. И двамата са "бивши" левичари - бивши дотолкова, доколкото изобщо е възможно един левичар да е бивш. Дотолкова, доколкото БСП е бивша комунистическа партия. Разликата между тях и арабските северноафрикански диктатори, дълго представяни като бариера пред исляма, но падащи един след друг днес, е може би само в методите. Недодяланата теза на Хънтингтън за сблъсък между цивилизациите е добре да бъде изяснена и изоставена най-сетне - това просто е поредния епизод от конфликта между войнстващия атеизъм и всички онези от нас, които почитат Твореца, вместо творението.


Тагове:   таг,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gantree - @ ketbaloo
10.03.2011 14:21
ketbaloo написа:
- винаги си бил тъпо копеле,
14:17
но сега надмина себе си

Благодаря, много си мила.

п.п. Не биваше да го триеш. Не ми пречи откровеността ти.
цитирай
2. haralanov - Тъкмо напротив...
10.03.2011 15:40
Винаги си писал интересно(не,че винаги съм бил съгласен с теб) а този ти текст е част от твоят стил.Изобщо не ме изненадваш!Но в случая,споделям написаното...
цитирай
3. gantree - @ haralanov
10.03.2011 19:04
Жалко :)) Трябва да измисля как да те изненадам :))
цитирай
4. gantree - @ ketbaloo
10.03.2011 19:46
След като си изтри коментара, предполагам, че си размислила, и вече имаш какво да кажеш.
цитирай
5. looklikerain - Кратък
10.03.2011 22:19
И много съдържателен текст. Бих добавила, че модерното западно общество не е съвсем без религия - просто боговете са заменени с парични знаци и притежателите им.
Поздрав :)
цитирай
6. gantree - @ looklikerain
11.03.2011 08:15
Здравей. Благодаря ти за думите.
Парите не са точния субект. Според мен по-скоро се вярва в превъзходството на едни над други.

Поздрави.
цитирай
7. dagma - @gantree
11.03.2011 16:25
Как попадаш на такива безумия? :)
Видях, че се твърди самонадеяно, като подразбираща се аксиома, че стойностите на обществото не били християнски. Тъй като ценностите са винаги незрими и извън сферата на материалното, щеше да е интересно да се назове поне една-едничка неоспорима човешка ценност, която няма връзка с християнството.
Вярата била "инстинкт". Нарича "инстинкт" искрата, която по никакъв начин не произхожда от природното ни естество, че дори в известен смисъл му се противопоставя. Това е от нещата, така ясни и прости, че всеки опит да се обяснят само ги усложнява. И кои са "великите" ценности на Ренесанса? Безумното твърдение, че човекът е мярка за всичко. Ето това вече е "мекото кресло" на инстинкта откъдето и да го погледнеш. Само това ти стига, за да разбереш парадокса на К.С.Луис, че уважаваният професор с пенсне и модерният философ могат да мислят по същия начин както немския нацист.
Въобще каква е мечтата на подобни глупави и претенциозни хора? Да се разминаваме милиони малки ницшеанчета, марксистчета, и в най-добрия случай, малки айнрандчета. За последното сигурно няма да се съгласиш, но аз си държа на него :)
Напълно си прав в последното си изречение за Твореца и творението. Толкова ли е трудно да се проумее, че мястото на Твореца няма начин да бъде узурпирано!

Поздрави
цитирай
8. gantree - @ dagma
11.03.2011 21:20
Здравей.
Как попадам - ами не знам, попадам. Попадам и на още по-големи безумия. Преди около две седмици попаднах съвсем случайно на сайта www.jesushatesobama.com, не ми се отваря в момента и може би е вече спрян. Има го в Гугъл, на този адрес:
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=jesus+hates+obama&aq=f&aqi=&aql=&oq=
но и кеша не ми се отваря. Сигурно са го спрели. Авторът на сайта, някакъв си Ричард Белфри, се представя като "консервативен хуморист", а самата му идея е да продава по интернет разноцветни фланелки с надписа "Jesus hates Obama". Цените им са прилични, за $19.95 едната, с продажби от порядъка на 70 хиляди бройки. Това си е по най-груби сметки поне един милион долара след разходите за изработка и доставка, и то от какво - от идеята да продадеш на ограничен брой радикални бели хейтъри фланелки с този безумен надпис. Всъщност, сигурно точно това е мечтата на тези глупави хора - този един милион от простотията и безумието на Ричард Белфри.

Поздрави.

п.п. Ето тук:
http://articles.nydailynews.com/2011-01-22/news/27096348_1_fox-jesus-site
има инфо от края на януари, за отказ на "Фокс Нюз" да приеме и излъчи реклама на този сайт.
цитирай
9. animamea - Мой приятел, турчин от Истанбул, ми ...
12.03.2011 23:26
Мой приятел, турчин от Истанбул, ми е говорил за техните гастарбейтери. Вика: "абе странна работа, отиват в Германия "нормални хора", а се връщат с бради, чалми, а жените им като батмани. какво им правят там - не знам!"
Така е, атеизма отваря широко вратите на исляма, при това яростен и радикализиран, именно поради сблъсъка си с атеизма и т.нар."толерантност", която си една от обвивките му (полит.коректната) :)
Но не трябва никога да се забравя, че християните в близкия изток не са просто номинални християни, каквито - уви - сме повечето в Европа, не само западна. А те са подложени жестока дискриминация, буквално на унищожение.
Не трябва да се забравя и че колкото и добри да са ни взаимоотношенията, при една най-малка искра, винаги ще си спомнят, че сме кяфири/гяури. Т.е., втора категория хора :)) (някъде стана въпрос за категориите хора)
цитирай
10. animamea - http://www. segabg. com/onlin...
13.03.2011 23:26
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=8622&sectionid=5&id=0001501
цитирай
11. gantree - @ animamea
14.03.2011 00:19
А, браво на шматките от СЕГА, много са бързи :)) Мерси за линка.
С коментара ти (9) много много не съм съгласен, но няма значение. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3641677
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930