Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2010 14:16 - Искам да съм румънец!
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 23662 Коментари: 46 Гласове:
18

Последна промяна: 22.09.2010 14:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Румънският парламент осъди експулсирането на ромите

         Румънският парламент категорично осъди Франция за сериозните нарушения на гражданските права, във връзка с експулсирането на ромите оттам.

        "Камарата на представителите и Сенатът отбелязват с притеснение наскоро извършените действия от френските власти и други европейски държави срещу групи от етнически роми, които са румънски граждани и са или експулсирани или репатрирани", посочва парламентът в комюнике. Румънските депутати изтъкват, че експулсирането е станало в контекста на "дискриминационни действия". "Смятаме, че тези действия са сериозно нарушение на правата и свободите на гражданите", е записано още в комюникето. Румънските депутати приветстваха критиките срещу френските гонения на ромите, изразени от Европейския парламент (ЕП), Европейската комисия (ЕК) и ООН. Парламентът категорично отхвърли всеки политически опит за изкуственото свързване на ромския въпрос или начина на функциониране на румънската съдебна система с влизането на страната в Шенгенското пространство. Ромската общност в Румъния е най-голямата в Европа. Според официалната статистика, ромите в Румъния наброяват 530 000 души, но според неофициални данни техният брой възлиза на 2,5 милиона души. ЕК се очаква да реши на 29 септември дали ще стартира процедура по инфриджмънт срещу Франция, което може да доведе и до процес пред най-висшата съдебна инстанция на ЕС, ако Париж не се съобрази с европейското законодателство. /АФП

        Букурещ / Румъния
        Източник БГНЕС


Тагове:   таг,


Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nicodima - Сега остава да кажем,
22.09.2010 14:27
че Румъния, а не Франция, е люлката на човешките права!
Шапка им свалям за йезуитщината, ама все пак си е йезуитщина!
цитирай
2. gantree - @ nicodima
22.09.2010 14:34
Здравей :))
Каква "люлка" е Франция, моля ти се.
По отношение на Франция народното ни творчество ясно се е изявило с много добре познатото "гаранция - Франция". Тоест, имай доверие във всеки, стига да не е французин.

*****
Между другото, искам предварително да се извиня на всички радетели на "българщината" за това, че точно днес, на 22 септември, писах в заглавието по-горе, че искам да съм румънец.
цитирай
3. nicodima - Струва ми се непочтително
22.09.2010 14:47
да ти напомням за декларацията за правата на човека и гражданина /1789/...
цитирай
4. gantree - @ nicodima
22.09.2010 15:03
Недей, наистина :))
Тази декларация от 1789 година е просто един непохватен френски опит да се препише декларацията на Континенталния конгрес в САЩ, приета на 4 юли 1776 г.
цитирай
5. nicodima - Има разлика...
22.09.2010 15:15
Все пак американската декларация е в подкрепа на основни човешки права, то във френската едно от основните положения е равенството пред закона ; )... А бе, няма какво да се лъжем, ти искаш да се гарантират т.нар. права на цигните, аз искам да си изпълняват задълженията пред закона тук, или във Франция, или на майната си! Цяла Европа е настръхнала, навсякъде крайната десница печели места в парламентите, ние тук се правим на камилски птици, а пък румънците съвсем!
Аз пък не ща да съм румънка, защото щеше да ме е срам! Кто експулсират мой сънародник / циганин или швед, няма значение / заради това, че не спазва закона, ме е срам! А да се оправдавам с нарушаване на човешките му права за свободно придвижване - съвсем! Защото за да ИЗПЪЛНИ правото си да се придвижва, трябва да има с какво, т.е. да го е заработил, нещо, което не се вързва с циганския бит!
цитирай
6. gantree - @ nicodima
22.09.2010 15:26
Знаеш, че те харесвам :))
Виж по отношение тъкмо на равенството встъпителната част от американската декларация.
We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.
...
Искам да кажа, че равенството е на първо място.
Преведена изцяло на български я намирам тук:
http://www.glasove.com/article-8912.php
цитирай
7. tili - Както е казал
22.09.2010 15:42
Козма Прутков - Ако искаш да си румънец - бъди!
цитирай
8. gantree - @ tili
22.09.2010 15:47
Опитвам се. Но не става :))
цитирай
9. gantree - @ thetrooper
22.09.2010 15:50
Митко, понеже видях, че си наминал, се сетих да потърся един твой стар коментар, от януари тази година. Ставаше дума за "кризата" в Аденския залив. Там си написал следното, цитирам дословно:

... Според военното министерство 3 милиона лева са непосилно висока цена за изпращане на фрегата, която да подпомогне мисията за спасяването на 13 български граждани. При сегашното финансово състояние на министерството, това е разбираемо. Никой обаче не поставя въпроса как подобно решение ще се възприеме не само от сомалийските пирати, а и от всеки друг, който се издържа от отвличания с цел откуп.

Сигналът, който българската държава отправя към пиратите е недвусмислен - България не е в състояние да защитава своите граждани. Така че всеки е свободен да прави каквото си иска с попаднал в ръцете му български гражданин. Да го отвлича за откуп, да го арестува неправомерно, да го изтезава и да му отправя безумни обвинения. Българската държава няма да се притече на помощ на своя гражданин, така че пиратите и международните терористи без притеснения могат да закачат българи.

За сравнение ще посоча, че на всеки британски паспорт е написан следния текст :
Her Britannic Majesty's Secretary of State Requests and requires in the Name of Her Majesty all those whom it may concern to allow the bearer to pass freely without let or hindrance, and to afford the bearer such assistance and protection as may be necessary.

Скритият замисъл на този текст е предупреждението, че ако някой някъде по света си позволи да нарушава правата на британски гражданин, правителството на Нейно величество ще се притече на помощ на същия този гражданин. Както и се случва в действителност. Подобен текст съдържат и българските паспорти (естествено, Her Britannic Majesty's Secretary of State е заменен с The Government of Republic of Bulgaria), но вече никой няма да възприема това съобщение насериозно.

Защо се сетих да ти припомня това?
Защото циганите, които Франция депортира, са с български паспорти.
цитирай
10. gantree - допълнение
22.09.2010 15:52
Коментарът ти се намира тук:
http://thetrooper.blog.bg/politika/2010/01/06/skypoto-vinagi-izliza-po-evtino-ili-zashto-ministerstvoto-na.467473
цитирай
11. nicodima - Извини ме за повторния цитат:
22.09.2010 16:33
"Сигналът, който българската държава отправя към пиратите е недвусмислен - България не е в състояние да защитава своите граждани. Така че всеки е свободен да прави каквото си иска с попаднал в ръцете му български гражданин. Да го отвлича за откуп, да го арестува неправомерно, да го изтезава и да му отправя безумни обвинения. Българската държава няма да се притече на помощ на своя гражданин, така че пиратите и международните терористи без притеснения могат да закачат българи."

Защо слагаш знак на равенство между действията на френската държава, международните терористи и сомалийските пирати? Въпросът с българските цигани е вече въпрос на националната сигурност на доста западни държави. Холандия например, отдавна експулсира цигани, но никой не вдига шум, напротив, дори им ръкопляскат. Защо ли? Защо чак сега, след 2 десетилетия на циганска инвазия в Западна Европа / защото я имаше и преди Шенген / всички се нахвърлиха срещу дясното правителство на Франция. Утре ще се нахвърлят срещу Швеция! Аман от криви-леви евродепутати! И ако мислиш, че Румъния си е защитила циганите, дали същото прави по отношение на други "редови" румънски граждани?! За съжаление нямам информация, ако имаш, това ще е най-доброто доказателство за мене, че тази в тази държава наистина има равенство по отношение на гражданските права.
цитирай
12. gantree - @ nicodima
22.09.2010 16:45
Никой не се е нахвърлил върху дясното правителство на Франция, защото е дясно, а защото депортира мангалите по етнически признак. Има още хиляди бездомници и безработни безделници в гетата на френските градове от бившите френски колонии, но Саркози не ги пипа тях. Саркози има слабост само към нашите цигани, както и към румънските. Румънският парламент защити гражданите си, а българския не ги защити. Това са фактите, нищо не си измислям.

Освен това, никъде не твърдя, че в Румъния има или няма равенство по отношение на правата.
Това румънците сами го твърдят, в тази специално приета от парламента им декларация.
цитирай
13. mamkamu - Това е съвсем нормална реакция на ...
22.09.2010 16:57
Това е съвсем нормална реакция на една държава, защитаваща своите граждани зад граница! Макар, че в такъв случай количественото сравнение не върви, не мога да не кажа, че румънските цигани бяха в пъти повече на брой от нашите. (Само вметвам. Без да се хващаш за това :) ) Това е още един пример, как на Запад двете страни ни третират сякаш сме федерация :)

Питам се, дали ако някъде по света, в някоя държава над мен е упражнена репресия българската държава ще ме защити, като найн гражданин?! Или първо ще проверява националността ми?

Ако се върнем в близката история ще видим, че Румънците се опъваха и на Москва. Отказаха да изпратят войски в Прага през 68-ма. Нищо, че бяха във Варшавския договор.
цитирай
14. nicodima - Безработни и безделници, но...
22.09.2010 16:59
... повечето - френски граждани. От Магреб, но поне говорят френски и знаят за какво става въпрос във Франция. Между нас казано, във Франция за тях се усетиха доста късно. Сега вече са 5 млн. и косите им настръхват. Какво остава да интегрират и прииждащите от Източна Европа безделници, защото техните страни нямат адекватна вътрешна политика към малцинствата...
А Саркози няма слабост към малцинствата изобщо - да ти напомням ли как потуши бунтовете, докато беше вътрешен министър?! Тогава за цигански въпрос в Европа не се говореше изобщо...
цитирай
15. bilingual - :)
22.09.2010 17:06
в кръга на шегата: "liberte, egalite, expulse" :)))

(html кодът не ще да ми приеме френския accent aigu :)), та за това няма ударение на е-тата)
цитирай
16. dantonov - А аз нямам нищо против да депорти...
22.09.2010 17:45
А аз нямам нищо против да депортираме всичкото сиганин в Европата - Франция, Холандия, Германия и т.н.
Да ги образоват, интегрират, ако щат и да ги дезинтегрират!
:))
цитирай
17. thetrooper - @gantree
22.09.2010 18:01
Явно тук става дума за това, че българското правителство не реагира в защита на своите граждани.

Естествено, позицията, изказана от ББ е глупава и неадекватна ('да не дразним французите, сакън да не ни отрежат от Шенген'). Но в случая не мисля, че трябва да се реагира по същия начин, както препоръчвах при кризата в Аденския залив.

Всяко депортиране на гражданин от страната, в която пребивава, е предшествано от съответно решение на оторизирания държавен орган (решение за есктрадиция). В това решение е вписаана и конкретната причина лицето да бъде екстрадирано. В смисъл, трудно ми е да повярвам, че французите просто са натоварили няколко катуна български и румънски цигани, без преди това да са се "подковали" документно.

Та, в случая, това, което може да направи българското правителство, е да изпрати представител в Париж, който да се запознае отблизо със ситуацията. Ако е имало закононарушения при екстрадициите, тогава може (и трябва) да се реагира. Но ако всичко се окаже в реда на нещата (както си мисля, че е) няма никакъв смисъл да се надуват мускули.

Аз лично подкрепям принципно желанието на Саркози да реши един сериозен проблем - незаконното настаняване на цигани, което е проблем не само на Франция. Разбира се, всичко трябва да става в рамките на закона, щото иначе ще има обратен ефект.
цитирай
18. анонимен - ХЕ ХЕ
22.09.2010 19:01
какво отрязване от Шенген.....няма да стане! Нереалистично е да вярвате на подобни плашилки. Веднага щом си оправим бакиите с паспортите, границите и др. сме вътре. От 2013 най-късно имаме НЕОГРАНИЧЕН ДОСТЪП ДО ТРУДОВИЯ ПАЗАР НА ВСИЧКИ СТРАНИ ЧЛЕНКИ НА ЕС, А НАШИТЕ БРАТЯ РОМИТЕ ИМАТ НЕОГРАНИЧЕН ДОСТЪП ДО СОЦИАЛНИТЕ ИМ ПОМОЩИ.
Да са им честити. Ние сме твърде бедни, твърде стари и твърде морни да ги храним. Не че не искаме, иначе не бихме ги спасили от нацистите, но НЕ МОЖЕМ САМИ. Умрели сме, емигрирали сме, така че да вземат и малко европейски роми. Те не принадлежат към определена държава, а са номади. Това е натуралното им състояние!
цитирай
19. wilim - Нищо ново под слънцето!
22.09.2010 19:07
Румъния винаги е била По-държава от нас! Кога си проличава силата на държавата- когато има външна политика! Боко Тиквата и тъпаците около него са връх на падението и във външната ни политика...за вътрешната изобщо да не говорим! Такааа- Някой ходил ли е в Румъния скоро?!? Ами там се строят пътища като за световно, а и заводи - също! Колко нови заводи се строят у нас в момента!?!! Риторичен въпрос! Пък това, че са иезуити им прави чест! Възползват се от простотията на западняците! Да, ама нашта простоия е по-голяма и от брюкселската! Та - прави да северните съседи - Като говорят онези мине..чии за права на човека, да си ги спазват! Да си държат мангалите там и да ги интегрират колкото си искат! Друга тема е, че кенеф №1 на Европа е Франция и те трябва да бъдат мачкани постоянно! Да им е.а и простотията! Тези са само педали и болшевики.... и са им много грозни жените:))))
цитирай
20. magnasilvabulgarica - ти нали знаеш, че да си румънец е п...
22.09.2010 20:39
ти нали знаеш, че да си румънец е професия
хехехе крадат се един друг на Златни пясъци
цитирай
21. vmir - Умния се учи от по-опитните, глупавия ги назидава.
22.09.2010 20:49
Радвам се, че не съм румънец.
цитирай
22. анонимен - какво отрязване от Шенген. . . . . ...
22.09.2010 21:18
анонимен написа:
какво отрязване от Шенген.....няма да стане! Нереалистично е да вярвате на подобни плашилки. Веднага щом си оправим бакиите с паспортите, границите и др. сме вътре. От 2013 най-късно имаме НЕОГРАНИЧЕН ДОСТЪП ДО ТРУДОВИЯ ПАЗАР НА ВСИЧКИ СТРАНИ ЧЛЕНКИ НА ЕС, А НАШИТЕ БРАТЯ РОМИТЕ ИМАТ НЕОГРАНИЧЕН ДОСТЪП ДО СОЦИАЛНИТЕ ИМ ПОМОЩИ.
Да са им честити. Ние сме твърде бедни, твърде стари и твърде морни да ги храним. Не че не искаме, иначе не бихме ги спасили от нацистите, но НЕ МОЖЕМ САМИ. Умрели сме, емигрирали сме, така че да вземат и малко европейски роми. Те не принадлежат към определена държава, а са номади. Това е натуралното им състояние!


точно затова в договорите за присъединяване на България и Румъния има предпазнс клауза, която не фигурира в договорите на останалите от Източна Европа. Може да се задейства при всеки повод, който ЕС/ ЕК намери за уместен. Членството на България все още е под дамоклев меч, а Шенген няма да докопаме, колкото и да се снишаваме и не заради ради циганите. Реално обаче, България не представлява опасност за интегритета на ЕС - дори и всички български цигани да се изнесат на Запад, пак няма да предизвикат срив в системата. Друга е ситуацията с Румъния, чието население е почти ТРИ пъти по-голямо от нашето.

Второ, получаването на социални помощи е регламентирано от местното законодателство. Социалната политика не е подвластна на законодателството на ЕС. За да получаваш социални помощи в Германия, е нужно да си германски гражданин. До 2013 страните-членки с развита социална система имат достатъчно време да запушат и последни законодателни "дупки" и няма да се забавят да го направят - затова искаха толкова дълъг предпазен период между членството и правото на свободно придвижване на хора. Сиреч, нито са изненадани, нито са неподготвени, нито ние има какво да ги жалим - на едно мнение сме тук.

Екатерина
цитирай
23. gantree - @
22.09.2010 22:01
@ mamkamu
Не мисля, че ни третират като федерация. Просто в Договорът за присъединяване сме заедно с румънците, договорът ни е общ, България и Румъния от една страна, и ЕС от друга. За "опъването" на румънците си прав. Особено като се имат предвид досегашните им изключително топли отношения с Франция, направо не е за вярване, че точно тяхната реакция е такава.

@ nicodima
"Слабост" имах предвид иронично погледнато. Помня какво направи като вътрешен министър, той точно с това си спечели изборите.

@ bilingual
"Еxpulse", да :))

@ dantonov
Аз пък нямам нищо против и теб да те депортираме някъде, та дано малко от малко се промениш.

@ thetrooper
Да, именно за това става дума - че българското правителство не реагира в защита на своите граждани. Вместо него това прави еврокомисарката по правосъдие и вътрешен ред. И да, малко спекулативно направих този паралел с твоя коментар за Аденския залив, но приликата в реакцията просто сама се набива на очи.

@ wilim
Здравей. Като цяло съм съгласен с теб, но само ще те помоля да спазваме добрия тон.
Поздрави.

@ magnasilvabulgarica
За македонците да, но за румънците - не, не знам да е "професия".

@ vmir
Не те разбрах. Българите ли мислиш за по-опитни, а румънците - за глупаци?

@ Екатерина
Април 2013, а не април 2011 ще е Шенген, и аз така мисля.
цитирай
24. анонимен - гаранция - Франция - откъде идва ...
22.09.2010 22:45
гаранция - Франция - откъде идва това, питайте Божидар Димитров.
иначе по темата - подкрепям румънския парламент - нека целия Европейски съюз опита това благо от което ние се възмущаваме
цитирай
25. анонимен - Браво!
22.09.2010 23:58
Здравейте! Приветствам ви за публикацията! Няма да се включа в дискусията, защото не виждам смисъл. Стигнах до средата на коментарите и когато прочетох това, което уважаемата Никодима е писала, се отказах...Не е страшно, че някой друг има различно мнение. Страшното е, че този някой друг не иска да спори, а да налага мнение. При това - некомпетентно, с извинение, и с доста семпъл "таван". Но, както казах, не ми се влиза в дискусии! То даже не е дискусия...Прилича на надпревара с... тоягата! Дамата, която изразява мнение, не познава нито циганите в България, нито правните норми на ЕС и, уви, вероятно без дори да подозира, демонстрира с позицията си комплекс, от който би трябвало отдавна да сме се отървали...
Така че - наистина поздравления за това, че ви е направила впечатление тази информация!!! Браво! "Искам да съм румънец" приемам единствено като емоционална реакция за това, че собствената ни държава, собственото ни правителство нямаха реакция досега по този скандал! Премиерът дори смая мислещите хора и то - в разгара на скандала! - с изявлението си, че...не трябвало да се бъркат румънските цигани с българските! Хахахаха! Туше! Вместо да се ядоса, той се оправдаваше с извинителното "ама, моля ви се, нашите цигани са добри!!!"Ама че "мъжка", държавническа позиция!....Откровено казано, четох много внимателно коментара на Иво Беров по темата. И той е гневен! Но гневът му е съзидателен. Мнението ми не се покрива напълно с неговото, но въпреки това приветствам и подкрепям, защото този гняв наистина е съзидателен...Mога и още неща да кажа и да изложа факти, но не виждам смисъл..
цитирай
26. vmir - 23. gantree,
23.09.2010 01:12
gantree написа:


@ vmir
Не те разбрах. Българите ли мислиш за по-опитни, а румънците - за глупаци?


Когато някой доказано не признава нито правата ти, нито законите, на които ти се подчиняваш, не ми изглежда никак умно да критикуваш онзи, който санкционира за същото нарушителя на собствените ти права. Даже ми изглежда глупав израз на необуздано желание да бъдеш забелязан на всяка цена.

Добре, че "тъпия пожарникар" не постъпва толкова "умно", защото не може да се уйдисва на наглеца, който за да се покаже един път вика, че няма проблем, а после ще иска помощ за решаването му. Нима е толкова трудно за разбиране???
цитирай
27. анонимен - ЛЮБО
23.09.2010 02:08
НЕ СЪМ НИТО ИСТОРИК,НИТО ИКОНОМИСТ,НИТО СОЦИОЛОГ,ЗА ДА ТЪЛКУВАМ СЛУЧАЯ С ЕКСПУЛСИРАНИТЕ ЦИГАНИ. НО КАТО ЗНАЯ, ЧЕ ДОСТА СТОЛЕТИЯ ВЕЧЕ ЖИВЕЯТ В ЕВРОПА И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ, И КАТО ГИ ПОЗНАВАМ ДОСТА ДОБРЕ ЛИЧНО, И КАТО ВИДЯХ ЗА КАПАК ДЕСЕТИНА СНИМКИ НА БЛОК 20 В ЯМБОЛ,ПИТАМ КАПАЦИТЕТИТЕ В ТАЯ МАТЕРИЯ:
КАК, АДЖЕБА, ЩЕ СЕ РАЗРЕШИ ПРОБЛЕМА И ЩЕ СЕ ИНТЕГРИРАТ, БЕЗ ДА СЕ НАРУШАВАТ ПРАВАТА ИМ/Т.Е. ДА КРАДАТ,ДА ПРОСЯТ, ДА НЕ РАБОТЯТ,ДА СЕ ПЛОДЯТ КАТО МИШКИ,ДА НЕ РАБОТЯТ .../ ?
НЕ СМЯТАТЕ ЛИ, ЧЕ ВСИЧКИ МОДЕРНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАКОНИ,ВЪПРЕКИ ЧЕ СА МНОГОБРОЙНИ И ПОКРИВАТ ВСИЧКИ СЕКТОРИ НА ЧОВЕШКАТА ДЕЙНОСТ,СА БЕЗПОМОЩНИ В ТОЗИ СЛУЧАЙ? АКО МОГА ДА СРАВНЯ СЛУЧАЯ С БОЛЕСТ,ТОВА Е СПИН-НОРМАЛНИЯТ ОРГАНИЗЪМ НЯМА ИМУНИТЕТ И НЕ МОЖЕ ДА ГО ИЗГРАДИ СРЕЩУ ТАЗИ БОЛЕСТ.
НИКОЙ ДОСЕГА НЕ Е УСПЯЛ ДА ГИ ИНТЕГРИРА.ПОНЕ АЗ НЕ ЗНАЯ МАСОВА ИНТЕГРАЦИЯ НА ТОЗИ ЕТНОС НЯКЪДЕ ПО СВЕТА. ИМА ОТДЕЛНИ СЛУЧАИ,КОГАТО ОТДЕЛНИ ИНДИВИДИ ИЛИ ФАМИЛИИ СА ИЗОСТАВИЛИ ТИПИЧНОТО ЦИГАНСКО ПОВЕДЕНИЕ И СА ЗАПОЧНАЛИ ЖИВОТ КАТО РЕДОВИ ГРАЖДАНИ.ПОЗНАВАМ ТАКИВА.КАК ЩЕ ГИ РАЗДЕЛИШ ОТ ОБЩНОСТТА ИМ, ЗА ДА ГИ ПОСТАВИШ МЕЖДУ БЪЛГАРИ,ДА ИМ НАМЕРИШ РАБОТА,ДА ИМ ДАДЕШ ЖИЛИЩА/И ДА ГИ НАУЧИШ ДА ГИ ПОДДЪРЖАТ ЧИСТИ/,ДА ХОДЯТ ДЕЦАТА ИМ НА УЧИЛИЩЕ И ТН.КОЙ ЩЕ ГО ФИНАНСИРА И ОСЪЩЕСТВИ? ОТ КЪДЕ СРЕДСТВА И ХОРА/СОЦИОЛОЗИ,УЧИТЕЛИ И ОЩЕ КАКВИ ЛИ НЕ/? ТОВА Е НЕПОСИЛНА ЗАДАЧА ЗА БАЛГАРИЯ ,РУМЪНИЯ,ПЪК И ЗА ЕВРОПА.ТОВА СА ТРАДИЦИИ ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ И С ДЕМОКРАТИЧНИ МЕТОДИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ,ДОРИ И С МНОГО ПАРИ.
ДОБРИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ НА ВСИЧКИ ЗАЩИТНИЦИ НА ЦИГАНИТЕ ОСТАВАТ САМО НА ДУМИ,ЗА ДА СПАЗЯТ ДОБРИЯ ТОН НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ХУМАНИЗМА И НЕ СА ОТ ПОЛЗА ЗА НИКОГО. АКО ПОЖИВЕЯТ ЕДИН МЕСЕЦ ДО БЛОК 20 В ЯМБОЛ БИХА БИЛИ В ДРУГИЯ ЛАГЕР.
ИМА НЕРАЗРЕШИМИ ПРОБЛЕМИ В СВЕТА, ИМА МНОГО НЕСПРАВЕДЛИВОСТИ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ. ЗАЩО ДА БЪДЕМ БЕЗПОЧВЕНИ ИДЕАЛИСТИ?ТАКЪВ Е СВЕТЪТ...
И ВСЕ ПАК,КАК ЩЕ ГИ ИНТЕГРИРАМЕ?НЯКОЙ ИМА ЛИ РЕЦЕПТА,НЕ МОЖЕМ ДА ГИ ИЗБИЕМ,Я. НЕ СМЕ В ТРЕТИЯ РАЙХ.
????????????
цитирай
28. анонимен - Любо, споменаваш много факти. Но ...
23.09.2010 06:08
Любо,
споменаваш много факти. Но начина на интеграция на циганите и живота им и проблемите около това НЯМАТ никаква връзка с това, че хора с български паспорт са изхвърлени без никаква причина, а само по презумпция, че може да направят престъпление. Етническо прочистване в предизборна дунанма. Това може да стане прецедент и ако един ден ти кажат:" Българите, вие сте бедни и не можете да си позволите да идвате в сърцевината на Западен ЕС", да не се чудиш и да не се жалваш.

пак си помисли и си прецени колко съзидателен гняв има в твърдението: Добре ги насоса Саркози, отдавна ме е яд на тези гадове - много важно, че още не са направили нищо, ама ми е писнало от тях и блок 20 в Ямбол.

И накрая, без да го приемаш лично, но слагането в кюпа на хора, без да са направили нищо, е признак за това, че правната култура трябва да се повиши.


Екатерина
цитирай
29. dolsineq - - Добре, че са циганите, иначе Бъ...
23.09.2010 06:31
- Добре, че са циганите, иначе България да е с 1000 г. напред, в своето обществено-политическо развитие...
- Кой ни попречи за тези 20 г да си изградим държавата? Верно е, че циганите не приличат на българите. Ако циганин изпадне в затруднение, винаги ще се намери друг циганин, да му помогне, но ако на българин се случи нещо подобно, всички ще си свият в черупките си. Примери от историята колкото искате.
- Приветствам идеята на румънския Парламент да защитят ромите си. А и така трябва да се прави. С нищо не сме по-различни от циганите. Мърша има и сред българите, само дето не ни се иска да я видим...
цитирай
30. анонимен - искам и нашите цигани да са румънци
23.09.2010 07:51
или французи или патагонци, само да се изметат от тук яко дим....
цитирай
31. vmir - 30. анонимен - искам и нашите цигани да са румънци
23.09.2010 07:59
анонимен написа:
или французи или патагонци, само да се изметат от тук яко дим....


Eто едно толкова атрактивно желание, че не мога да устоя да не се присъединя към него!!!

Само не знам с какви очи големите разбирачи по циганските въпроси ще искат после помощ за интегрирането им. Явно ще има доста още да гледаме играта: "Тука има, тука - нема"...
цитирай
32. анонимен - Има много по-вредна категория за прогреса и развитието ни -
23.09.2010 08:37
комунистите. Много по-ужасно е, че тях ги има, а не циганите.
цитирай
33. thomas - @gantree
23.09.2010 08:43
Защитавай ги. Все някога и ти може да се окажеш на някой паркинг с 500 евро в джоба, и после няма да ги защитаваш.
цитирай
34. анонимен - СЪМ ЗА ГЪМЗА-
23.09.2010 08:50
Интегрира се този,който го иска!Щом досега не са се интегрирали,значи не го искат!От там трябва да се тръгне!
цитирай
35. gantree - @ thomas
23.09.2010 12:43
thomas написа:
Защитавай ги. Все някога и ти може да се окажеш на някой паркинг с 500 евро в джоба, и после няма да ги защитаваш.

Томас, не ти прави чест да ми приписваш тази алюзия с убития тираджия.
Ако искаш нещо да кажеш, кажи го директно.
цитирай
36. thomas - @gantree
23.09.2010 13:37
Аз каквото имах да ти казвам, го казах. Тъпо е да защитаваш правата на хора, които са известни главно с действия като това, което споменах. Да, може би е неприятно, че ни ги тръцкат обратно, за да си ги чукаме у главите. Но все пак не можем да се сърдим на французите (ако не си виждал на какво е заприличал Париж от тях, разходи се и виж - не знам защо още е туристическа забележителност, толкова смърди) и не мога да окачествя действията им като нещо друго, различно от защитаване на правата на собствените им граждани и гостите на страната.
цитирай
37. gantree - @ thomas
23.09.2010 13:44
Не съм ходил в Париж никога досега. На много други места в Европа да, но в Париж не. Няма конкретна причина за това.
thomas написа:
Тъпо е да защитаваш правата на хора, които са известни главно с действия като това, което споменах

Каквото и да са извършили, те имат същите права, каквито и ние. А какво са извършили, не стана известно. Ако нещо лошо бяха извършили, французите щяха да проглушат световните медии с доказателства за извършеното от тях зло. Вместо това дори по триста евро им дават на човек, просто ей така.
цитирай
38. анонимен - Аз каквото имах да ти казвам, го к...
23.09.2010 18:39
thomas написа:
Аз каквото имах да ти казвам, го казах. Тъпо е да защитаваш правата на хора, които са известни главно с действия като това, което споменах. Да, може би е неприятно, че ни ги тръцкат обратно, за да си ги чукаме у главите. Но все пак не можем да се сърдим на французите (ако не си виждал на какво е заприличал Париж от тях, разходи се и виж - не знам защо още е туристическа забележителност, толкова смърди) и не мога да окачествя действията им като нещо друго, различно от защитаване на правата на собствените им граждани и гостите на страната.


надявам се да бъдеш все така загрижен на френските улици да има само фремски клошари и когато те изритат от там, защото и това ще дойде. тогава ще се почувстваш именно като циганин. явно никога не си бил жертва на собствения си паспорт - да не може нещо само защото си притежател на червената книжка.

малко си живял навън,а и от скоро, малко си видял, но пък си се абонирал бързо-бързо за глашатай на истината.

Екатерина
цитирай
39. thomas - @gantree
23.09.2010 20:36
И аз не бях ходил съвсем доскоро. Но се погнусих и няма да повторя скоро. Какво правят циганите там? Каквото и тук - цапат, просят, смърдят и крадат. И германци да го правят, ще ги изгонят, мисля си. Това не са ли равни права?
цитирай
40. thomas - @Екатерина
23.09.2010 20:39
Не живея навън, но пътувам много. Никога не съм бил посрещан зле заради паспорта си, никъде не съм правил нещо нередно или некултурно, никога не съм имал проблеми. Който каквото си заслужи - така е на Запад, за разлика от милата ни родина.
цитирай
41. gantree - @ thomas
23.09.2010 21:02
thomas написа:
И аз не бях ходил съвсем доскоро. Но се погнусих и няма да повторя скоро. Какво правят циганите там? Каквото и тук - цапат, просят, смърдят и крадат. И германци да го правят, ще ги изгонят, мисля си. Това не са ли равни права?

Добре де, писах го и на още едно момче в следващата тема - защо казваш, че крадат? Да, цапат, просят и прочие, но е факт, че нито един циганин не е депортиран по обвинение в извършено престъпление на френска територия. Третирай ги както искаш, но защо ги третираш като престъпници, при положение, че няма извършено от тях престъпление? Кой дава на престъпник триста евро и самолетен билет в обратната посока?

Точно в това е проблемът - че нищо лошо не са направили. И комисарката Рединг казва същото на французите. Толкова ли не го разбираш?
цитирай
42. thomas - @gantree
23.09.2010 23:00
Не, тъп съм и не го разбирам. Румънско цигане изтръгна телефона от ръката на един приятел, както си говореше по него в Париж. Той го подгонил и като бивш състезател по ски ориентиране, след 20 метра го проснал на земята, но телефонът вече е бил предаден на съучастник. Всички знаят, че са циганите, но престъпление няма. Така работят те. И надписите по всички спирки на метрото и около забележителностите, които предупредават за джебчии, сигурно изобщо не са там заради циганите, нали?! ;-) Аз лично не бих им давал по 300 евро, а по 100. Тояги. Но такъв си е Саркози - мека душа!
цитирай
43. анонимен - И аз искам да съм румънка...
24.09.2010 01:57
...
цитирай
44. анонимен - A pak ako ot men zavisi, jivi shte gi ...
24.09.2010 01:57
A pak ako ot men zavisi,jivi shte gi izgorya vsichkite...ama pak shte doid onia s mustakite,ayde na bas...prirodata ne tarpi dalgo anomalii...i dano sledvashtia pat gi izchistiat zavinagi...az kazah...amin
цитирай
45. анонимен - димо
27.09.2010 08:01
Ние и Румъния сме Европейци и в Е.С ама сме малко по така относно правата. Е.С ни няма за нищо ( по точно си мисли ,че сме им новите колонии) Вижте колко ограничения са приложени спрямо нас ! Питам се вече каква ни е ползата от членството ни в Е.С. Май че полза има само управляващата клика !
цитирай
46. viovioi - Какво можеш да очакваш от нашите управници когато,
29.09.2010 11:41
Това управление е триумф на демокрацията от селски тип. А Бойко Борисов е един свръховластен селянин драматично зависим от тълпата и шепа олигарси, финансови мошеници,спекуланти и брутални килъри.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3642614
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930