Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2010 12:15 - За активните мероприятия в ефира на БНТ
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 11548 Коментари: 21 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Тази сутрин в ефира на БНТ е било проведено едно ... "активно мероприятие", нека да го кажа така. В сутрешният блок "Денят започва" са били поканени да коментират освобождаването на Мехмед Али Агджа двама души, г-дата Райко Николов и Явор Цаков. Разговорът им може да бъде прочетен тук. Представени са като "доайени", в две области - Райко Николов в областта на дипломацията, а Явор Цаков - в областта на журналистиката.

image
Райко Николов е вляво, а Явор Цаков е с любимата си фланелка
(снимките са от images.google.bg)
 

        За г-н Явор Цаков представянето от страна на водещия предаването е било крайно некоректно, непълно и заблуждаващо. Трябвало е да бъде ясно казано, че г-н Цаков е вече обявен (с решение № 54 от 26 ноември 2008 година) от комисията по досиетата като "доайен" в бившето ДС, управление VI-01-05. Вербуван е от ОР Цветан Бузовски на 23 декември 1982 г., и е регистриран като агент на ДС на 14 януари 1983 г. За справка по датите ще допълня, че Сергей Антонов е арестуван в Рим на 25 ноември 1982 година, тоест, почти един месец преди "доайенът" г-н Явор Цаков да бъде вербуван като агент на ДС. Всичко това идва да ми покаже, че слушайки версиите на г-н Цаков по отношение на Мехмед Али Агджа, българските зрители на тазсутрешния блок на държавната БНТ за пореден път са облъчени с версията на един доказано вербуван агент на комунистическите ни тайни служби.

        Г-н Райко Николов, когото по-горе споменах, е бил представен като "доайен" в дипломацията. Казано по-простичко, това е българският посланик в Рим по онова време. Досиетата на посланиците ни все още не са оповестени от комисията по досиетата, и се смята, че тяхното оповестяване предстои. Не искам да гадая, но имам логични основания да предполагам, че името на г-н Райко Николов може би ще бъде в бъдещия списък на комисията. Единственото, което вече знам е, че г-н Райко Николов стриктно се придържа към версията на г-н Цаков, тоест - към версията на един вече официално обявен агент на бившата ДС. Другото, което мога да кажа за него е, че по непотвърдена информация г-н Райко Николов е баща на един от сегашните заместник-министри на външните работи, г-н Марин Райков. Разбира се, няма нищо лошо в това да си баща на сина си, или пък да си син на баща си. Е, може би е малко разочароващо, най-вече за "разтуптяните десни сърцета" от Синята коалиция, подкрепящи по един или друг начин правителството на ГЕРБ.


Тагове:   бнт,   мероприятия,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamkamu - +
19.01.2010 12:31
Тука моралът е така грозно изкривен, че каненето на един агент на комунистическите тайни служби в медиите се счита за нещо похвално. И вместо да бъдат обществено заклеймени и натирени в миша дупка тия хора ми се пулят редовно ту от телевизионния екран, ту от страниците на някой вестник, прокламирайки извратените си идеи. И това ако не е гавра!
цитирай
2. gantree - @ mamkamu
19.01.2010 12:40
И забележи - не къде да е, а в ефира на държавната БНТ.
Разходите по това предаване са платени с парите на данъкоплатците.
Хитро, нали? Плащат излъганите.
цитирай
3. tili - Всичко минава пред
19.01.2010 14:59
обожателите на чушкопека и 9-ти септември! Тези са нещо като бонус - черешката на тортата!
цитирай
4. haralanov - Невероятно или не но...
19.01.2010 15:44
Версиите и историите разказвани от ченгетата на ДС никога не отговарят на истината!Те си имат тяхна си истина намираща се в друга реалност.Реалността на болното съзнание.
цитирай
5. анонимен - С перверзен кеф наблюдавах как ж...
19.01.2010 17:22
С перверзен кеф наблюдавах как журналистчето,дето уж водеше интервюто,беше разтреперано от старание да задава правилните въпроси,за да няма никой съмнение каква му е "българската" позиция...
цитирай
6. gantree - @
19.01.2010 17:43
@ tili, haralanov
Здравейте. Отново ще припомня - това е за сметка на данъкоплатците.


@ анонимен 5
Човекът е на заплата. Логиката вероятно е, че все нещо трябва да се яде.
цитирай
7. damnation - Май съм по-склонен да чуя версията ...
19.01.2010 18:35
Май съм по-склонен да чуя версията на Агджа от колкото тез двамата чичковци :/
цитирай
8. flyco - ...
19.01.2010 18:39
Мераци за еврокомисар, но вече е късно.
цитирай
9. gantree - :))
19.01.2010 18:53
damnation написа:
Май съм по-склонен да чуя версията на Агджа от колкото тез двамата чичковци :/

Мисля, че изказването ти е антибългарско, ако мА разбираш ...


flyco написа:
Мераци за еврокомисар, но вече е късно.

Сложно се изразяваш. Нещо не можах да те разбера.
цитирай
10. merkator - Канал 1?!
19.01.2010 19:06
Там "журналистите" просто слушкак! Т.е. слушкак най-много в сравнение с колегите си по "преклонени глави"! Освен това, Канал 1 си оставя символ на шуробаджанащината и наследственото връзкарство! Сигурен съм, че там все още има ВКР и час по полит информация, воден от винаги от бившите ченгета :)))...Канал 1 живее и предава картина и информация директно от 1982-ра ;)
цитирай
11. gantree - @ merkator
19.01.2010 19:19
merkator написа:
Канал 1 живее и предава картина и информация директно от 1982-ра ;)

О, това е напълно вярно. И много добре казано.
Да, но проблемът е в това, че хората са излъгани по изключително безобразен начин.
цитирай
12. nakom - Странна работа
19.01.2010 20:51
От кога "агент" не може да дава читава информация.Агенти са множесттво членове на СДС, и то от зората на прехода- истинските чисти демократи.Агент и дори офицер е заместника на Софиянски - Минко Герджиков, който беше номиниран от СДС за кмет.Значи като си бил агент, едно- не можеш да имаш правилно мнение, 2- трябва да си вербуван като агент преди събитрието за да можеш да се изказваш за него.Три - по подразбиране лъжеш, защото си бил агент.Глупости на търкалета.Ако ще да си разстрелвал царски офицери по ямите край Радомир (не лишена от благородство задача според мен), това няма как автоматично да ти направи мнението изкривено и глупаво.Даже напротив, всички тия които призовават за избиването на комунистите, вероятно биха повърнали ако им връчат автомат и им посочат редица с комунисти.Или припаднали.Така че слушайте опитното, по има шанс да научите нещо.
цитирай
13. gantree - @ nakom
19.01.2010 21:08
Знам, че си глупав, и няма да разбереш написаното.
Вероятно си спомняш, че режимът до 1989 година със закон е обявен за престъпен. Това нали разбираш какво означава? Означава, че хората, упражнявали властта до 1989 година са престъпници, обслужвали един престъпен режим.

Колкото до агентите на бившата ДС - виж му само фланелката на снимката по-горе. На нея ясно е написано всичко.

Предлагам ти да не разговаряме повече, тоест - не ми отговаряй на коментара. Казал си си мнението, отговорил съм ти, и приключваме. Предварително ти благодаря, че няма да ме караш да влизаме в разговор.
цитирай
14. nakom - След тази логика, няма просто как да не ти отговоря
19.01.2010 21:28
Въпреки че ще го изтриеш, не мога да се спра.
Не знам дали се сещаш, но рядко има режим който да сменя друг, и да не обявява предния за престъпен.Победителите поне до едно време, никой не ги съди.Така че сега живеем в този режим, можеше да живеем и в предния и да сме свидатели как се обявява царският за престъпен.Кой на свой ред е обявил турското робство за геноцид или поне за нетолерантно.Не съм очаквал от теб поне малко ширина на мирогледа, от самото начало ми е ясно че не я притежаваш.Глупав не си, просто тесногръд.И груб.
Което комбинирано значи- прост.
А аз имам тениска с мутрата на стоичков, което не значи че съм му фен.От друга страна нямам тениска с мутрата на Стивън Кинг или Джеймс Камерън което не значи че не съм им фен.Ще намеря снимка на Софиянски със златен скунс , което значи че той му се радва.Звучи доста идиотски някак си тая ти логика.
И в разговор няма да влизаме, това ми е последен коментар.Разговор се води с хора.
цитирай
15. gantree - @ nakom
19.01.2010 21:57
nakom написа:
И в разговор няма да влизаме, това ми е последен коментар. Разговор се води с хора.

Точно така, тук съм съгласен, и затова не искам да разговаряме. Довиждане.
цитирай
16. dagma - @наком
19.01.2010 22:08
Влязъл си тука явно да се похвалиш колко симпатизираш на "опитни", които пръсват мозъка и хвърлят в ями. Даже ако хвърлят и копаят живи в ямите, още по-добре, по-професионално е, по-"опитно".

Каква е тази джеймсбондовска дума "агент" дето я употребяваш? Иска ти се да придадеш филмова романтика на тая мръснишка история.
А че са лъжци, лъжци са. Още през 2006 година чрез компютърна антропометрична оценка беше доказано недвусмислено, че онзи на прословутата снимка е наистина Антонов.
Яд ли те е, че не си свършиха благородната задача? Не за друго, а понеже папата после все пак успя да си довърши започнатото?

цитирай
17. gantree - @ dagma
19.01.2010 22:17
Здравей.
Наком просто се прави на интересен. Този разговор с него сме водили стотици пъти, и е безполезно, няма никакъв смисъл.

Дори не е по темата, Агджа имам предвид.

Поздрави.
цитирай
18. nakom - @dagma
01.02.2010 13:05
Тъй като по този повод няма за какво да ме е яд, освен за самият Сергей Антонов който май невинен гни и си разсипа здравето, - не , не ме е яд.
Даже съм доволен, фактът че оцеля Папата (дълбоко увававан от мен християнин, не като пишещите из тези блогове)се радвам че Агджа се провали.
Ако трябва да бъда докрай честен, яд ме е че 45-49 година чистката не стигна до край да изчистят потомците на всичките скапани офицерчета, които докараха комунистите на власт, а сега потомците им лаят че са онеправдани макар че са живи, сякаш им е малко че именно на шапкарите политиката докара тия 45 години и то по този начин ги докара.И сега като им кажеш че са пародия на десни, те те наричат комунист.Защото това им е основното оръжение.акъл нямат.
цитирай
19. gantree - @ Наком
01.02.2010 13:39
nakom написа:
Ако трябва да бъда докрай честен, яд ме е че 45-49 година чистката не стигна до край да изчистят потомците на всичките скапани офицерчета, които докараха комунистите на власт ...

Много си отвратителен, много. И си кръвожаден.
Явно не си добре с психиката. Изперкал си тотално.
Да те е яд, че и децата не са били избити като родителите си, това е меко казано кръвожадно и отвратително. Колкото до властта, комунистите идват на власт у нас "докарани" от Съветска Русия, а не от "скапаните офицерчета", дето те е яд, че и децата им не са били избити.
цитирай
20. nakom - Така е Ангеле
02.02.2010 10:15
не може всички да са хуманни и човечни християни като теб.Трябва и мръсни комунисти да има.
цитирай
21. gantree - отгоре
02.02.2010 13:01
на всичкото си и арогантен!
Какво си въобразяваш, че ми демонстрираш с тая безсмислена арогантност?
Разликата между мен и теб, между моето и твоето мислене ми е пределно ясна, и не ми е нужно допълнително да я подчертаваш.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3640445
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930