Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2009 21:03 - За зелените работи
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 10085 Коментари: 22 Гласове:
0



        ЗЕЛЕНИТЕ човечета много лошо се "простреляха в крака" тия дни. Случайно щъкайки си насам и натам днес, попаднах на една от най-горещите им дискусии, тръгнала от обявление в сайта на Джемини, според което въпросната партия ЗЕЛЕНИТЕ е изразила "официалната" си подкрепа за тях и за предстоящия в края на юни гей-парад. Ако съдя по коментарите, партията им е пред разпад, може би пълен разпад, не знам. Преценете сами, ако ви се чете, дискусията им е тук, щастливото обявление на Джемини е тук, а изразената официална подкрепа на ЗЕЛЕНИТЕ (заедно с купища бесни коментари) е тук.

        А за приятелите - клик на стрелката: "In The Moment",  от "Poetically Justified" 2009 на Маркъс Джонсън.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. thetrooper - Айде у лево:)
20.06.2009 00:43
Добре, че тия не станаха част от Синята коалиция, сега резила си е изцяло техен...
цитирай
2. templar - чудесно е
20.06.2009 15:27
така нещата си дойдоха на мястото.
цитирай
3. gantree - @
20.06.2009 16:40
@ Митко
Те - подкрепящите гейове - не харесват Синята коалиция, справка например тук:
http://forum.bulgariangreens.org/viewtopic.php?p=3515#p3515



@ templar
Изключително подходящо за техния случай е от Исая 3:4-5 "... И ще им дам за владетели младежи, и измамници ще ги управляват; И людете ще бъдат угнетявани, И всеки от ближния си; Детето ще се големее против стареца, И нищожният против почтения ..."

:)))))
цитирай
4. gantree - http://forum.bulgariangreens.org/viewtopic.php?p=3527#p3527
20.06.2009 16:52
Цитирам, заради фундаменталното звучене:

"... Единственото, което има значение е помощта на "Джемини" да хванете заветния 1% и да получите държавно финансиране! Пълна ерозия. Добре ви го казаха един от бившите ви симпатизанти: "мислех, че сте различни"

"... Всеки може да прави секс по какъвто начин иска, включително и по сбъркан. Живеем в свободна страна. Но мое гражданско право е да наричам сбърканото сбъркано. Без при това да бъда определян като хомофоб, защото не мразя никого. Единственото, което мога да кажа на хомосексуалистите е: "хора, намерете начин да се поправите, объркали сте се. Изпускате много!". Нещо против да си запазя това гражданско право, или не сме чак толкова демократични? Още веднъж да го кажа по простичък и лесен за разбиране начин, дори от този, чиято глава е промита от реториката на "политичаската коректност". За последно: толерантен съм към хомосексуалистите, но не и към хомосексуализма, защото хомосексуализмът е сбъркана работа.

Но ако си говорим за политически партии, а не за лични възгледи... Партия, която толерира мероприятие, в което сбъркалите се по своя собствена воля хора определят своята сбърканост като нормална, като един вид повод за гордост.... Такава партия е много, много сбъркана партия."
цитирай
5. komitata - Достойна морална позиция на Зелените и не особено умна политическа
21.06.2009 00:49
Аз лично съм "за" гей парада. Защо демонстрирането на нестандартна политическа ориентация и човеконенавистническа идеология да е правилно, а манифестирането на нестандартната сексуална ориентация да е неправилно. И те имат граждански права, и редно е правата им да бъдат защитавани. А иначе, от гледна точка на българския избирател, това си е автогол. Голям.
цитирай
6. gantree - @ komitata
21.06.2009 01:54
Много се извинявам, но явно трябва на стари години да си пооправите представата за морал. Няма нищо морално в позицията на ЗЕЛЕНИТЕ, тъкмо напротив. Подкрепата на тези хора е позиция СРЕЩУ човешката природа.

За гражданските права - хората със сбъркана сексуална ориентация имат абсолютно същите граждански права, които имаме и ние с Вас двамата.

Предлагам да не влизаме в спор по тая тема.
Ще си загубите времето и ще се изпокараме много жестоко.
цитирай
7. анонимен - Втора Зелена вълна :)
21.06.2009 10:43
Нито за миг не съм си правила илюзии, относно Зелениете. Нали точно с "Екогласност" и
"Зелената партия" почнаха псевдопромените на червената диктатура. Това си е просто Втора Зелена вълна на БСП и ДС, която отново повлича емоционално наивните и "борците" за морал :)

цитирай
8. анонимен - защо живеете във Средновековието?
21.06.2009 11:52
Това, че Вие живеете в Средновековито не значи, че Зелените трябва да Ви се напасват на позициите. Най-сетне една партия да мисли наистина модерно и посредоватилно, без популизъм - Браво на Зелените!
цитирай
9. анонимен - СЛУЧАЙНА "ГРЕШКА"?
21.06.2009 12:02
Най-сетне една партия да мисли наистина модерно и посредоватилно, без популизъм - Браво на Зелените! -ДУМАТА "ПОСРЕДОВАТИЛНО" -колко много неща казва...
цитирай
10. анонимен - Зелените така или иначе показват свободно мислене и борба със стената
21.06.2009 12:04
Стената в България все още не е разбита. Тепърва трябва да осъзнаем нашата ограниченост и липса на елементарно знание за нас хората. Светът е пълен с педали и това е част от играта на природата. Въпросът е дали ще си затвориш очите и ше приемеш нещата или ще ровиш смуцуна на едно място. Приемаме, че Зелените бяха най-смели сред всички партии. 1. Защото са млада и непокорна партия. и 2. Защото са създадени от млади и амбицирани, чисти и достойни българи.
цитирай
11. boyanov - Не ми е ясно
21.06.2009 12:40
Чета постовете, които одобряват акта за подкрепа на Зелените към ховосексуалистите. Ок, но не разбрах за какво ги подкрепят? Доколкото знам в България никога не е имало (за разлика от други развити страни), нормативни текстове, ограничаващи правата на хората, според сексуалната им ориентация. Не съм чул да е отказвано здравно, административно, правно обслужване на хомосексуалисти. Не съм чул предложения за криминализиране на хомосексуализма... Изобщо за какво става дума? За каква равнопоставеност иде реч? И срещу какво се протестира? Защо трябва да има паради на хора, които да земонстрират сексуалността си? Да направим тогава садо-мазо парад, ганг-банг парад, суингър-парад... стига бе, това просто не е сериозно. Хомосексуалистите в България имат всички права на българските граждани. Ако целта е да се убеди обществото в нещо, то това става с други начини.
Интесерно ми е защо Зелените не предложат или подкрепят някаква промяна в здравеопазването, съдебната система, образованието да речем (все пак нали са политици), а в предизборния период решиха, че на всяка цена трябва да се наредят под дъгата? После се чудят защо само 18450 са гласували за тях. Ами защото са несериозни, в един много сериозен момент за страната.
цитирай
12. анонимен - попрочени и ще ти стане ясно
21.06.2009 13:58
Боянов, изказваш се неподготвен - Зелените през цялото си съществуване дуднат за промени в съдебната система, образованието и т.н.. Съответно можеш да хванеш и да им прочетеш програмата.
Сега обаче казали дума за узаконяване на съжителството на еднополови двойки,че хомотата имат за какво да се борят и реакцията е алергична. Което само показва, че обществото ни е пренаситено с предрасъдъци по темата.
цитирай
13. gantree - @ анонимен 12
21.06.2009 15:54
Не лъжи. Зарежи наставническия тон, погледни дискусията във форума им (има линк горе), виж пълната изненада от страна на немалка част от членуващите, и не лъжи хората, че тази тяхна позиция била ясна "през цялото им съществуване". И, най-общо казано, мери си приказките, кой бил подготвен и кой не бил, независимо дали пишеш коментарите си тук като регистриран или нерегистриран.
цитирай
14. анонимен - меря
21.06.2009 16:16
меря, меря - Боянов е написал "Интесерно ми е защо Зелените не предложат или подкрепят някаква промяна в здравеопазването, съдебната система, образованието да речем" и това просто не е вярно, защото Зелените са пускали декларации по такива въпроси и те са добре застъпени в програмата.

Няма нужда да вадиш думите ми от контекст. Не твърдя, че тази позиция е била ясна през цялото съществуване на Зелените, но 1. е много по-честно да се даде сега, преди изборите, когато е потърсена от съответната организация и 2. правото на добре запазена природа е елементарно човешко право и Зелените се борят занего, както и за редица други човешки права. Така че е напълно логично да се застъпят и за правото да не бъдеш дискриминиран на база ориентация.
цитирай
15. анонимен - дребнава блог-публикация
21.06.2009 16:31
"Ако съдя по коментарите, партията им е пред разпад"
gantree, дори това безкрайно повърхностно разсъждение е достатъчно, за да ме откаже да чета каквото и да било в блога ти.

Но за "въпросната партия ЗЕЛЕНИТЕ" борбата срещу дискриминацията на хората по шаблонни признаци е принципен въпрос. И в защитата на тези принципни въпроси ЗЕЛЕНИТЕ са готови да се изправят и срещу стената от неразбиране. Нещо, за което другите партии ги е страх.
цитирай
16. анонимен - да допълня само
21.06.2009 16:35
Забравих - регистрацията във форума на ЗЕЛЕНИТЕ е свободна и една много голяма част от пишещите там нямат нищо общо със ЗЕЛЕНИТЕ :)
А за дискусията под декларацията на ЗЕЛЕНИТЕ въобще не се изисква регистрация, съответно и членство - ВСЕКИ може да пише.

Т.е., всеки може да се представи за "разочарован член/симпатизант" :)
цитирай
17. sparhawk - ами според мен това е смела
21.06.2009 18:53
позиция, не популистка. Имат си възгледи хората, защитават си ги. Аз съм раздвоен по въпроса, тъй като според мен хомосексуалистите са нормални хора и имат право да живеят нормален живот, но пък не мисля, че е нормално да се парадира кой с кого си ляга. Но иначе поздравявам Зелените за смелостта да заяват позицията си в едно общество, което съди хората по средновековни канони.
цитирай
18. gantree - @
21.06.2009 19:49
@ анонимен 14
Мериш си ушите, уважаеми. Мога да го допълня, поне така, както съм го разбрал аз - защо не предложите ПУБЛИЧНО някоя подобна промяна, така, както публично сте излезли с декларация в подкрепа на гей-прайда. Имате ги в програмата, и това е достатъчно според теб - добре, но явно според другите не е така. От друга страна, мен лично програмите и декларациите ви не ме интересуват, дори изтрих един коментар с линк към нещо подобно, но това специално, в подкрепа на Джемини, просто ви освети тотално, като "природозащитници", подкрепящи едно крайно неморално и противно на природата поведение. За дискриминация на такива хора - има ЗЗД, защон за защита от дискриминация. Дай ми поне един пример на подобна дискриминация "на база ориентация", за да не изглежда казаното от теб лъжливо и голословно.

@ анонимен 15 и 16
Не чети нищо в блога ми, и не влизай повече тук. Има, предполагам, предостатъчно розови сайтове и блогове за теб. Коментарът ти за регистрациите сигурно ти звучи успокоително, сиреч - няма никакъв проблем, тъй като пишещите там нямат нищо общо с вас, и вероятно си прав - на изборите тези хора може би наистина няма да имат нищо общо с вас.

@ sparhawk
За каква "смелост" говориш? Няма нищо по-лесно от това "да се простреляш в крака", както те сториха. За средновековните канони никак не си прав. Ти самият си дошъл на тоя свят благодарение именно на такъв "средновековен канон", хахах
цитирай
19. анонимен - "узаконяване на съжителс...
25.06.2009 22:31
"узаконяване на съжителството на еднополови двойки" води неминуемо към искането да осиновяват деца, а от това страдат въпросните осиновени деца, както сочи практиката в страни, където това се допуска. Страдат психически, да уточня, защото живеят във вътрешно противоречие и/или изолация. Къде остава защитата на правото на избор на тези деца? Това, освен морален, е и сериозен правен проблем. Опазването на природата е също част от защита на правата на бъдещите поколения, така че и политически това е гаф за тази партия.

А както сочат последни изследвания на хомосексуалността, тя никак не е генетически заложена, както твърдят хомосексуално ориентираните.

Екатерина
цитирай
20. анонимен - Гражданин
26.06.2009 10:00
За да са нясно ЗЕЛЕНИТЕ какво точно подкрепиха, като застанаха зад ГЕЙ-ПАРАДА, ето как ще протече самото събитие

27.06.2009, София
1. Пресконференция
2. Самият парад
3. Прожекция на филми в Червената къща

Ето какви филми:
Трилогията на Ики и Кати, 1999, експериментално видео, 9 мин
http://kathyhigh.com

Заснета в черно бяло, тази на пръв поглед грубо монтирана трилогия разказва историята на две сестри близначки, които правят пакости. Във възрастта, когато младите момичета разкриват сексуалността си, те изследват себе си (и една друга) в своите общи „игри“. В трите части - „Ики и Кати откриват свободата“, „Бавачката“ и „Учим се да сучем“ момичетата правят някои леко „непозволени“ работи. Да бъдеш непослушен може и да е забавно!

---------------
Оперяване, 2006, експериментално видео, 8,28 мин, Каролин Райдър Кули
http://www.carolynrydercooley.com/

Създавайки хибрид от филм и пърформанс, Райдър Кули разказва своята история за сърната и магнолията . Създавайки фантазмена метафора на човешката сексуалност, това произведение размива границите между мъжка и женска идентичност, чрез приказка за взаимоотношението между хора и животни, които се превръщат в хибридни същества, -характерен подход за изграждане на идентичност на куиър обществото в Сан Франциско.

--------------------
Мъжка бременност, 1999, документален, 7.30 min
Лий Мингуей и Върджил Уонг
http://www.malepregnancy.com

„Мр. Лий Мингуей е първият мъж, който износва плод в собсвеното си тяло. Тази процедура стана възможна чрез фаза II на клиническите опити в RYT Hospital-Dwayne Medical Center“
Уебсайтът и филмът от този проект, разказват убедително историята на „първата в света мъжка бременност“, повдигайки въпроси за джендър роли и стереотипи, за грижата и родителството.
-----------------

Венчално обвързване, 2004, документален, 82 мин, два откъса, всеки по 10 мин
http://www.1049films.com
Режисьор: Джим де Сев, продуценти: Джим де Сев, Стивън Д. Пеллетие, Киан Тионг

„Венчално обвързване“ пътешества в историята от средните векове до Манхатанските хипита, атакуващи сватбено бюро през 1971. Филмът изследва миналото и настоящето за да разкрие значението на гражданския брак в Америка днес, като основа за разбирането на еднополовия брак. Първа награда за документален филм на Междунродния ЛГБТ фестивал в Сан Франциско, 2004.

----------------------------

Източник - сайта на организаторите
http://www.bgogemini.org/bg/

-----------------------------

Приятно гледане!
цитирай
21. gantree - @
27.06.2009 20:36
http://www.ilga-europe.org/europe/campaigns_projects/ep2009/map/bulgaria
цитирай
22. gantree - @
06.07.2009 21:10
21704, 0.51%
http://rezultati.cik2009.bg/results/proportional/index.html
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3642510
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930