Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2008 12:28 - Да опитаме пак
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 7793 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 22.10.2008 12:48


        Навярно си спомняте първото от двете чутовни интервюта на Пламен Юруков, вс.ощ.изп.(;-)) длъжността "председател" на СДС, в които той призова хората да не плащат данъци. То беше пред списание ТЕМА, едно според мен много тъмночервено издание на едни хора, и отгоре на всичкото е публикувано и в блога му. Там, в това фундаментално за цялата кафеджийска общност интервю, имаше и един въпрос "Ще съдите ли изданието, което разпространи ..." каквото разпространи, в отговора на който Юруков казва един куп несвързани по същество с въпроса неща. Имало мнения, че в най-новата ни история голяма част от нашумелите убийства били в резултат на непремерени изказвания, включително и от висши политици и полицаи. Може би е прав, като гледам тия дни как едни висши полицаи и главни секретари толкова много си мерят приказките, та дори и едно местопрестъпление не смеят да посочат като хората. Но представете си, продължава Юруков встрани от въпроса, представете си, обявяваме, че някой от гангстерите е станал много силен или е най-силният. Другите започват да си мислят, че той ги застрашава и реагират - тоест, убиват го. Медиите, както и политиците, имат, казва още той, една висока обществена отговорност и когато вършат своята работа би трябвало да я съзнават. Тук оркестърът бие туш. Защо бие туш - защото толкова ясно са се осъзнали несвързаните примери на Юруков от българските следствия и прокуратури, че те дори на крака се вдигат и отиват в дома на Доган, за да го разпитат. Не го призовават "по надлежния ред", не го закопчават с белезници на гърба, нито пък го безпокоят по какъвто и да било начин, иначе толкова присъщ за полицията, следствието и прокуратурата. Нещо повече, дори главният прокурор обръща внимание на факта, че от прокуратурата не била изнасяна никаква "противоречива информация". Само еднозначна такава, и то в пълен синхрон с всички досегашни действия по потулването на това убийство в дома на Доган. Някъде мернах дори предположението, че проф. Стойчо Раданов е самоубит точно преди самоубийството на Емин в същия ден, както заради предишните му волности по отношение на "Белнейски" и "Чората", така и заради факта, че ще трябва съдебния патолог по задаващия се случай "Емин" да е всеки друг, но не той. Въпросите в тази хипотеза са повече от логични. Защо един толкова опитен лекар като него, имащ със сигурност широк и свободен достъп до толкова много на брой безболезнени, бързодействащи, минутни и милисекундни отрови, решава да си отиде от света по много по-мъчителен и присъщ на невежите начин - чрез обесване на катерушка пред блока?  Нима наистина има идиоти, които вярват на официалните заключения за смъртта му?

        И все пак, за примерите на Юруков ми беше думата. Представете си, обявяваме, че някой от гангстерите е станал много силен или е най-силният. Другите започват да си мислят, че той ги застрашава и го убиват. Защо в медиите още утре да не се появят добре известните панегирици за "опитния Доган", за "най-силния политик Доган", за "най-успешния водач на България към Европа през Босфора", и други такива пантофено-велеви умозаключения? На колене съм пред клавиатурата в момента, така че - нека да опитаме пак, г-жо Велева. Може пък и да се получи нещо.


        А за всички сродни души днес избрах една много приятна мацка, Гейл Джонсън, и парчето "Pacific Breeze". "Нно`о е яка". :)) Клик.


Тагове:   опитаме,


Гласувай:
0



1. veras - тцъ
22.10.2008 12:36
не се клика парчето, поне аз не мога :(
цитирай
2. sowhat - вера всичко си е
22.10.2008 12:45
ок с парчето :)
и ган ноо е яко
цитирай
3. gantree - @ Вера
22.10.2008 12:45
С IE ли си? Ех, този Майкрософт, ех. :))
Ще го направя, с мъка на сърцето, да си тръгва самичко с отварянето.
п.п. а и името му е линк.

Sowhat, тя също е тотално неизвестна в YouTube; ей тук има повече за нея
http://www.last.fm/music/Gail+Jhonson
цитирай
4. veras - тенк ю
22.10.2008 13:06
сега вече тръгва :)

пп забелязах, че е линк, ама вече бях написала коментара :)))
цитирай
5. gantree - @ Вера
22.10.2008 13:32
Добре де :))
И да, забелязала си, ама пък защо да не го изтормозим сега този, дето се е подпрял :)
цитирай
6. veras - мда
22.10.2008 13:36
защо не? важното е дейност да се върши :)
цитирай
7. gantree - :)))
22.10.2008 13:41
Добре, добре :))) Хубаво!
цитирай
8. darktales - . . . с това тръгване от отварянето, ...
22.10.2008 21:13
...с това тръгване от отварянето, волума беше оставен на махъ и като гръмна първия такт, получих екстрасистоли... карай, по-добре от нищо...

Мисля, че с Доган това няма да проработи, защото той и подобните на него политици не са просто обикновени гангстери и ДПС не е обикновена банда. Ако допуснем, разбира се, че посоченият от Пламен Юруков механизъм наистина действа, което също не е много сигурно. Нашите бандити, дори и когато се водят политици, едва ли са по-тъпи от тези навсякъде по света и ако се застрелват един друг, то е по техни си бандитски причини, а не заради това което си говорят хората.

А за професор Раданов, нямам мнение дали се е самоубил или не, но обесването само по себе си нито може да потвърди, нито да отрече това. Няма отрова, която изобщо да не предизвиква страдания, като изключим големите дози лекарства повлияващи съзнанието, но някои хора никога не биха избрали такъв начин да свършат със себе си.
цитирай
9. gantree - @ darktales
22.10.2008 22:44
Какво да ти кажа ... това с Доган и механизма на Юруков е по-скоро в кръга на шегата, покрай която исках да кажа и казах някои други неща за казване. Нямам нищо против, ако приемаш и шегата сериозно.

За проф. Раданов не се шегувам. Две водки и 70 - 80 мг чист никотин правят същото за секунди, със сигурност по-малко от минута. Без да броим екзотики от типа на кандоксин и други такива.

За "тръгването" се извинявам. Знам, и съм разбрал, че е гадно, пречещо и задължаващо. Ще гледам да не се повтаря.

Поздрави.
цитирай
10. eien - Искаше ми се, слушайки това любимо парче, да чета по-различен текст...
23.10.2008 10:36
уви...
Поздрави!
цитирай
11. gantree - @ eien
23.10.2008 12:21
Не го чети, ако не ти пасва.
Дръпни си го от "името_му", и си намери, щом искаш, по-приятно четиво.

Поздрави.
цитирай
12. eien - Моментът, в който го написах и си помислих точно за евентуално тази реакция, но...
23.10.2008 13:24
после кликнах. Казах си, ще разбере какво мисля! Нямах предвид това. Но...измерения...
цитирай
13. gantree - @ eien
23.10.2008 13:35
Е, не, споко :))) Напълно те разбирам, но друга реакция не е възможна, просто. Помисли, и ще видиш, че не е точно от неразбиране. Те са си като палец и показалец двете неща.

Поздрави.
цитирай
14. eien - Тук може да се спори
23.10.2008 13:47
Но оставам с уважение.
цитирай
15. gantree - :))
23.10.2008 13:48
Не, не може! :)
цитирай
16. darktales - 9.gantree
23.10.2008 16:09
Опазил ме Господ, и аз не съм приел сериозно механизма на Юруков.( Но как звучи само, звучи направо академично, като "бръснача на Окам".Някой ден в учебниците по история може да пише:" Бившият премиер Андрей Луканов, на когото в общественото мнение бе наложен образът на кукловод на посттоталитарната олигархия, бе ликвидиран след задействалия се "механизъм на Юруков".) Мисля, че и самият Юруков не си вярва ( инак би трябвало да му се организира спешно IQ-тест и консулт с опитен психиатър ). Лошото е, че го изрича - значи смята, и може би с основание, че достатъчно хора ще си кажат "а може и да е така".

Никоя отрова не предизвиква абсолютно безболезнена смърт, ако на първо място не "изключва" мозъка - нито алкалоидите като никотина, нито белтъците на змийските отрови като кандоксина.И сърдечната аритмия,и дихателната недостатъчност, колкото и бързо да се развиват,са мъчителни състояния,което се регистрира от анализиращия орган... Но аз исках да кажа друго - изборът на начина за самоубийство в много голяма степен зависи от типа личност. Има хора, които никога не биха избрали да се отровят. Тук пък лошото е, че постоянно ще се подхвърлят версии, без някога да се изнесе истината.

А "тръгването" защо да е гадно и пречещо. Напротив, така се калява характерът за внезапностите на битието. Даже ако бях аз, щях да пусна нещо съвсем гръмовно и кошмарно :)))
цитирай
17. gantree - @ darktales
23.10.2008 16:38
Я да взема да те добавя в "my" :))

Според мен има много, много повече хора, които за нищо на света не биха се самообесили в градинката пред жилището си, и на катерушка, на която си играят деца.
цитирай
18. darktales - gantree
23.10.2008 17:51
Така е, но при една уговорка, която не ми се иска да споменавам, и която всъщност не би направила по-рядка информационната мъгла. Не би трябвало да обсъждам конкретно личността на професор Раданов, при положение че нищо не би се променило с това, тъй като той е един от тези "qui me hanc edocuit artem".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3642569
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930