Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2008 14:29 - За мафията и патриотизма
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 2942 Коментари: 6 Гласове:
0



        Има няколко вързани едно за друго неща от последните дни, които ще се опитам да събера на едно място. Първото е вчерашното "самоубийство" на Ахмед Емин, т.нар. "началник на политически кабинет" на Доган. Пиша това "т.нар." просто защото лично за мен Ахмед Доган изобщо не е никакъв политик, и никога не е бил такъв. Той е един най-обикновен български мафиот и бивш сътрудник на комунистката Държавна сигурност, нищо повече. В сайта на "Дневник" уместно се припомня докладната на Емин до Доган, публикувана от "168 часа" в началото на миналата година, от която стана публично известно, че ДПС е "постигнала споразумение" с Волен Сидеров за финансиране на АТАКА с един милион и шестстотин хиляди лева. Вероятно си спомняте, че точно по тази причина навремето Сидеров нахлу с мутрите си в редакцията на "168 часа". Дори само тази докладна на самоубитият Ахмед Емин е напълно достатъчна, за да се спрат най-после бръщолевениците за "турската опасност" и внушенията, че ДПС била проводник на турски и ислямски интереси у нас. "Турската партия" ДПС финансира антитурската и антициганска ксенофобска и комунистка партия на българските националисти преди европейските избори в началото на миналата година. Може да се каже дори, че Димитър Стоянов днес е евродепутат благодарение на депесарското финансиране. Пиша всичко това само заради онези неколцина приятели, на които все още не им е дошъл умът в главите както по отношение на ДПС, така и по отношение на АТАКА. Не искам да ги обиждам и да се караме за очевидни неща, но като че ли вече ще се наложи. Който иска да ми се сърди. И на фона на това самоубийство излизат тримата глупаци днес на конгреса на НДСВ в Габрово, и говорят за "рисковете пред страната", които според Станишев били кои? - "безогледен популизъм, площаден национализъм и изборна търговия" - все неща, с които тъкмо Станишев, Сакскобургготски и Доган се занимават от 2001-а година насам.

        Второто, на което искам да обърна внимание, е нелепото развитие на случката с полицая с циганите и байраците в село Бояджик. Дори не се вижда на картата това село. Попаднах на един репортаж в мрежата (пускам го по-долу), който казва практически всичко вместо мен. Просто обърнете внимание на безсмислената фалшива помпозност и на цинизмът в думите на полицая във връзка с евентуалното развитие около неговата "награда" от 1000 лева.

image



        И накрая, с големи благодарности към libertybell, ще цитирам една от кратките записки на Пенчо Славейков, за които, признавам си без бой, не знаех. Познавам Пенчо Славейков съвсем повърхностно, от училище. Става дума за две негови тефтерчета, намиращи се понастоящем в Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", фонд 158, БИАНБКМ. Второто тефтерче е описано като архивна единица ІІВ 2405,ф.158, и не е датирано. В лист 50 той пише краткото: "- Погледнете в главите си: патриотизмът, който се мотае там, не ви ли пречи да мислите?"


Тагове:   мафията,


Гласувай:
0



1. haralanov - Пак добър коментар
18.10.2008 16:19
Нещата в България обаче са неспасяеми.Чудя се какво още спят от ЕК..?Има ли смисъл от времеви отсрочки за борбата с корупцията по високите етажи на властта и с организираната престъпност..?Самият вътрешен министър казва,че,,В България мафия няма,,.А кой пък корумпиран е вкаран зад решетките..?Нашите задници е ясно,че не си ги размърдваме!Но от Западна посока е повече от наложително..!
цитирай
2. gantree - @ haralanov
18.10.2008 19:14
Какво, според теб, могат да направят от ЕК, и не са го направили досега?
А дали "нещата са неспасяеми" - това е много песимистично мнение.
Аз не мисля така, в смисъл, не съм песимист.
цитирай
3. libertybell - хахах :)
18.10.2008 22:06
бе то голяма медийна тупурдия!
Корпорация Развитие, фъфлеща репортерка, скромен полицай, кмета на световно незвестно село купува байраци... направо получих патриотичен гърч:)
цитирай
4. gantree - @ Либърти
18.10.2008 22:23
Да живей българщината! И организацията е перфектна.
Скромен, аз бих казал жалък.
цитирай
5. templar - не ти се сърдя
20.10.2008 08:35
просто виждам нещата различно.
Естествено, че няма никакъв проблем ДПС да финансира АТАКА и това да е част от турска държавна политика.

ДПС има нужда от АТАКА като плашило за своите избиратели : "сплотявайте се около нас, защото ако ни няма, тези ще ви "потурчат"."

По същия начин турската държава има нужда от националистическата хунта в Кипър през 1971...

т.е нещата не само че не си противоречат, а напротив...

Всъщност аз не казвам нищо кой знае какво. Само казвам, че като етнически турци, ако са нормални хора тези от ДПС е логично да милеят за Турция... в което няма нищо ненормално, стига българските политици да не се правят че не е така...

Колкото до дядо Славейков, много точен цитат от точния човек.
Славейков е знаме на либералите, човекът който най-много е "громил консервите" още през учредителното събрание.

За един либерал е нормално да бъде не просто не-патриот, а анти-патриот.

Аз не съм такъв.

Поздрави

цитирай
6. gantree - @ templar
20.10.2008 09:49
Мисля, че си писал набързо този коментар, защото от второто и третото ти изречение излиза, че антитурската партия АТАКА е също като ДПС "проводник на турските интереси" у нас. Общо взето, склонен си да напишеш всичко по адрес на "турските интереси", само не и по руските кадесарски, та дори и с Кипър ми даваш пример. А да си коментираме как бивши агенти на живковата ДС "милеят за Турция" е според мен безсмислено занимание.

Славейков-син, мисля, че не улучи човека. Славейков е Пенчо, а не Петко. И тъй като в разсъжденията ти по адрес на ДПС и АТАКА не виждам абсолютно нищо "консерваторско", бих ти казал същото с днешна дата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3642195
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930