Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2008 23:07 - Първанов се опитва
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 3674 Коментари: 7 Гласове:
0



 
    Знам колко много неща не знам. Прословутото "знам, че нищо не знам" ми е леко тъпо, и затова не предпочитам да ми минава през ума. А и просто не е вярно, евентуално. Какво имам предвид и защо изобщо пиша тези, общо взето, глупости, ще натракам след малко, а преди това искам да уточня, че парчето, което върви е "The Wave" на Kirk Whalum.

    И така, какво имам предвид. Вчера (понеделник, 21 юли) Първанов се изприказва пред Юри Велев от "24 часа". Пълният текст на интервюто му (в случай, че някое червено човече го е пропуснало) е ето тук. От всичките празни приказки ще цитирам само най-веселото, а именно:

...
Юри Велев, въпрос:
Смятате ли, че някой може да е преследвал политически цели с изнасянето на доклада на ОЛАФ. Ето СДС, ДСБ, БНС вече ви искат оставката. Иван Костов дори говори за връзки с престъпни мрежи, призова ви да върнете дарението на Людмил Стойков."

Георги Първанов, отговор:
А Иван Костов ще каже ли как да се върнат на държавата дадените от него на Стойков големи обекти на индустрията и туризма. Иван Костов е последният човек, който трябва да коментира тази тема, защото неговото име е символ на този елемент на прехода.
...

    Сега, има и още много весели глупости в този измъчен разговор с Първанов, но не си струва да му се обръща чак толкова внимание на този изпаднал ренегат. От цитираното по-горе излиза, че Иван Костов е ДАЛ на първановия приятел и спонсор "големи обекти на индустрията и туризма" - твърдение по принцип напълно
image
несъстоятелно и смешно, няма да пояснявам защо. От информацията за днешната пресконференция на ДСБ обаче виждам едно доста детайлно и конкретно обяснение на първановите думи от страна на г-н Димитър Бъчваров - един умен, почтен и изключително много уважаван от мен мъж - което пояснение ще цитирам без коментар директно от сайта на ДСБ. И така.

Димитър Бъчваров, на пресконференцията след заседанието на НР на ДСБ от 22 юли 2008 година
...
... бих искал да споделя нещо с вас, което мисля, че също е много важно. Това е, че за съжаление не само министър-председателят, не само правителството, но и президентът бяга от своята отговорност в този кризисен момент, причинен от правителството, което той конструира. Той абдикира от достойната позиция на един държавен глава. Изобличенията в доклада на ОЛАФ останаха без отговор от президента. А те го засягат лично и пряко.

Вместо да отговори на обвиненията, отправени в доклада на ОЛАФ, че той е спонсориран от лица, участващи в престъпни мрежи, Първанов се опитва да се скрие зад лъжа.

Той се опитва да обвини Иван Костов, че бил дал “Стомана” – Перник на президентския спонсор, уличен от ОЛАФ. Това той направи след последното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Истината е, че нито една институция или орган от времето на правителството на Иван Костов не е участвало в сделките, чрез които Стойков е придобил активи от “Стомана-Перник”. Стойков е станал собственик на тези активи в “Стомана-Перник” чрез синдика на предприятието, а не чрез приватизационна сделка и тази собственост е регулирана от съда, а не от държавна агенция, институция или орган. По никакъв начин – нито пряко, нито косвено тогавашният министър-председател Костов не е могъл да влияе или да носи отговорност за този акт.

Що се касае за “Дюни”, другата фирма, която президентът посочи, тя е приватизирана през 1999 г. и е закупена от американската фирма “Йованта”. С тази приватизационна сделка Стойков не е станал собственик на “Дюни”, а впоследствие какви са му били взаимоотношенията с новия собственик е било въпрос на търговски сделки, за които също не може да носи отговорност правителството на Иван Костов.

Защо подчертавам тези неща? Защото така президентът още веднъж доказа, че не е в състояние да посрещне своите отговорности. Той не само, че няма да върне парите от уличения свой спонсор, но и продължава да го прикрива чрез прехвърлянето на отговорността към някой друг.
..."


Тагове:   опитва,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bamby13 - те нека кажат, че сестра ти е пиййп
22.07.2008 23:16
пък ти иди доказвай че нямаш сестра.
стар похват на червените боклуци, безотказно действуващ сред необичащите да мислят любители на чалгата и Слави
цитирай
2. gantree - абсолютно, да
22.07.2008 23:25
Дори и аз, дето най-нескромно мога да кажа, че знам и помня много, бях приел, че Стойков е приватизирал по директен път тези неща. Без, разбира се, дори и през ума да ми мине, че е нещо лошо да продадеш някаква сдухана от виденовците държавна собственост на първия, който приеме условията и ти даде добра цена. А то какво излезе - че Първанов не само е против приватизирането, ами и директно лъже по адрес на Костов и правителството на ОДС.
цитирай
3. viovioi - А как ОЛАФ е черпил информация?
23.07.2008 10:45
Има нещо много противно в тона на евроинституциите. България суверенна държава ли е или вече не? Доколко мерките и контрола са правомерни и къде е границата на позвоелното вмешателство? Искористяването идва от факта че в ЕП на ЕС едва ли са много загрижени за просперитета на България, по скоро преследват други цели. Да речем на дясна европа пречи едно ляво правителство в България. И ето ти един безпринципен комплот. Да не мислиш Ган, че целите им са чисти? Всичко е една мръсна политическа интрига и игра с привкус на манипулация и шантаж.
цитирай
4. gantree - @
23.07.2008 11:32
Би трябвало да има, г-н Хараланов. Но не ми се гадае. Знам само, че ще бъде наистина ужасяващо положението, ако всичко отмине по формулата "всяко чудо за три дни".

***

Вио, на този свят има само два вида пари - моите пари и твоите пари. Както казва Тачър в онова свое интервю, което ти си пропуснала да прочетеш, въпреки че специално заради теб го пуснах тук http://gantree.blog.bg/viewpost.php?id=211335

"... Няма нищо състрадателно в това да харчиш парите на някой друг ..."

С две думи - като не можеш да направиш нищо за парите си, тогава поне не се бъркай на другите да направят нещо за своите.
цитирай
5. libertybell - Хубаво е, че си публикувал
23.07.2008 13:49
фактите около Стойков! И аз не ги знаех...
цитирай
6. gantree - @ Либърти
23.07.2008 13:58
О, с удоволствие, почти веднага, щом ги прочетох. Нека да благодарим на г-н Бъчваров, че ни ги каза тези факти.

Невероятно много хора не ги знаят тези неща, те не са публични, но ето - Първанов ги прави публични, и то по начин, който няма нищо общо с истината. И хората му се връзват на дебелашките лъжи, не за пръв път. Може ли мнозинството да предположи, че човек с предполагана толкова голяма отговорност, с каквато е натоварен всеки президент на република, ще стигне дотам, че да лъже нагло дори и за такива дребни и формални неща като придобиването на собствеността на спонсора си. Костов бил отговорен, едва ли не, моля ви се. Ма защо, ма за какво - не е ясно. Само и само Първанов да не е отговорен за нищо.
цитирай
7. анонимен - 3. viovioi - А как ОЛАФ е черпил ин...
28.07.2008 20:39
3. viovioi - А как ОЛАФ е черпил информация?
23.07 10:45 #Да речем на дясна европа пречи едно ляво правителство в България. И ето ти един безпринципен комплот. Да не мислиш Ган, че целите им са чисти?#

viovioi, pwrvo ti se yadosah na glupostite, posle obache gi poglednah otkwm veselata im strana... i prestanah da ti se swrdya, che ne mislish pone logicheski. Tova, che simpatizirash na nyakogo ne e prichina da go opravdavash. Choveshkata priroda e sklonna, da, no pwtyat kwm ada e oseyan vse s dobri pomisli i namerenya.

Ekaterina
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3642255
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930