Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2008 13:08 - За арестите и болшевизацията
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 3294 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Леките шеги и закачки между група "А" и група "Б" отстъпиха на силовите похвати. Хубаво е да има екшън, повече екшън - хората се радват на такива неща. Досега само се изобличаваха, снимаха се скришом, и се обиждаха публично - пълна скука. Екшънът се отпочнал снощи, когато хората от група "А" арестуваха един от неизявените съпричастни към група "Б". Прибрали го човекът, както се разбра, заради "превишаване с власт и злоупотреба със служебно положение". Смешното в този екшън е, че тези техни мотиви се използват по отношение на човек, който към момента на арестуването си не разполага нито с въпросната власт, нито със служебно положение, с което да би могъл да злоупотреби, ако не е арестуван своевременно. Самоосвободил се е от властта и служебното си положение още в края на миналата година, напускайки "заради грозно подвеждане", по собствените му думи. Ако е имало за какво да бъде арестуван към онзи момент в края на миналата година, защо досега не беше? Кой и къде благо дрема четири месеца до олепването на мафиота, маскирал се временно като антимафиот? 

     А тъжното, или по-скоро тъпото в случая е, че арестът му не може да бъде никаква пречка той днес следобяд да се яви на предварително планираното изслушване пред вътрешната комисия в НС. Най-вероятно той няма да се яви, но пък ако не се яви, това ще бъде пряка отговорност на Румен Петков. А ако междувременно и съвсем случайно се самоубие в ареста - също.

     В същото време преди обяд днес мернах едно весело изказване на Антон Кутев - един от най-бързо приказващите общински съветници от БСП. В бързината г-н Кутев е казал нещо много весело по адрес на неясно кого (тъй като е визирана цяла група бивши негови съпартийци - тази на ГЕРБ). "Те ..." казва разтревоженият Кутев пред медиите, "... искат да наложат силово управлението си. Тук става един процес за очевидна болшевизация на ГЕРБ. Като не могат по демократичен начин да постигнат целите си, те се опитват да го направят със сила." Браво на г-н Кутев за откровеността. Какво ли би се получило, ако погледнем казаното от него през погледа на арестувания Илия Илиев? 

image
     Най-хубавото в цялата смешна картинка е, че се вижда някакво движение на мисълта всред бившите комунисти. Полека-лека започват да осъзнават що е то "болшевизъм". Осъзнават какво са били, хайде ако не точно те, то техните родители със сигурност. Едни от осъзнаващите се ги избива на ярост ("Стига с тия ченгеджийски номера", казва Станишев), а други - на плач, ако се съди по тиражираната почти вечно разплакана физиономия на г-н Главния прокурор. "Не очаквах, че ще се стигне дотук", казал днес той пред News.bg вместо "добрутро". И се разплакал, ако се съди по снимката, но не е ясно защо все още не е обвинил никого в "болшевизъм". Да се надяваме, че и това ще стане.


     Днес ми е много пролетно, въпреки гадния мартенски вятър. Затова реших да се спра на Jeff Kashiwa, и едно от много свежите му парчета "My Fantasy". Дано да Ви е хубав денят на всички така, както и на мен.




Гласувай:
0



1. gantree - добавка
26.03.2008 14:36
http://news.ibox.bg/news/id_29673910
цитирай
2. gantree - и още една добавка
26.03.2008 16:03
Бившият секретар на МВР Илия Илиев ще бъде изслушан в Комисията по вътрешна сигурност
26 март 2008 | 14:41 | Агенция "Фокус"

София. Бившият секретар на МВР Илия Илиев ще бъде изслушан в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, въпреки че е арестуван. Това стана ясно преди редовното заседание на комисията, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Очаква се Илиев да пристигне между 15 и 15,30 часа като пред залата, където комисията заседава, ще бъдат поставени въжета и журналистите ще имат възможност само да снимат Илиев.

***
... и един час по-късно:
***

Илия Илиев няма да присъства на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност
26 март 2008 | 15:38 | Агенция "Фокус"

София. Бившият главен секретар на МВР Илия Илиев няма да дойде в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Това стана ясно по време на заседанието на комисията, предаде репортер на Агенция "Фокус".
Все още не е ясно какви са причините Илиев да не дойде, след като само преди половин час бе потвърдена информацията, че идва. Пред залата, където заседава комисията, бяха поставени прегради, които да осигурят сигурността и влизането на Илия Илиев в залата.
цитирай
3. ssstto - Та значиии
26.03.2008 18:35
понеже ти каза, че ако Илиев "не се яви, това ще бъде пряка отговорност на Румен Петков" , а Илиев е отказал да иде в парламента след консултации с адвоката си...Румен Петков ли е му е адвокат? А за болшевизма... "В момента структурата на СДС е стара, архаична. Тя е такава структура измислена от Ленин. Тя е подобие на КПСС."
Питате се кой може да изрече такава безумна глупост по повод на СДС. Звучи като да е казана от някой душманин на "синята идея", който се е стреснал от възможноста СДС-то все пак да скокне в следващия парламент. Дали Доган се уплаши и ги реди такива или пък Волен, Станишев ли се стресна, Президента или Царя.... Някой злостен ренегат, кой ли???

Може би за някои ще е изненада, а за други тъжна или пък весела констатация, но това е изречено от самия лидер на СДС. Пламен Юруков или Пацо Нарциса, както би му подхождало повече.http://aman.blog.bg/viewpost.php?id=176855
цитирай
4. gantree - @ ssstto
26.03.2008 18:58
...
... След края на заседанието от заявление от бившия главен секретар на МВР станаха ясни мотивите за неявяването.
Илиев се е отказал да се яви след консултация с адвоката и съпругата си. В заявлението той казва, че не може да присъства, защото е следствен и според него е подложен на репресия.
...
http://news.ibox.bg/news/id_447753970

***

В декларацията на Илиев се казва:

"На 25.03.2008 г. срещу мен бе повдигнато обвинение във връзка с дейността ми на главен секретар на МВР.

Това обвинение не ми дава възможност да отговоря на всичките въпроси, които евентуално ще ми бъдат отправени, той като отговорите ми ще могат да бъдат използвани срещу мен.

Моите изявления щяха да подпомогнат създаването на прозрачност в МВР.

Подложен съм на неправомерна репресия, с която се цели ограничаването на възможността да участвам в обществения дебат по проблемите на МВР.

По тази причина съм принуден да се откажа от възможността, която ръководството на ВКП ми дава да се явя пред вас".
...
http://mediapool.bg/show/?storyid=137495&srcpos=2

***


Цитирам ти горното само по необходимост. Не го възприемай като моя проява на желание за разговор с теб по темата. Не за друго, ами защото - доколкото те познавам - такъв разговор би бил напълно безсмислен.
цитирай
5. ssstto - просто илюстрирах
26.03.2008 19:10
исмуканите от пръстите ти изводи, Уотсън. Въпреки, че му е разрешено и самият Илиев казва, че няма да се яви за да не се компрометира ти пак намекваш, че Петков е виновен. Но Иван Костов чете моя блог за да заздрави партията.
цитирай
6. gantree - @ ssstto
26.03.2008 19:13
Не намеквам нищо, а директно го твърдя.

Не искам да бъда груб с никого, с теб включително, и затова ще те помоля да си спестяваш в бъдеще коментарите при мен, тук в този блог. Горният ти коментар ще остане, но се надявам да ти е последния тук.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3641801
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930