Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2008 19:40 - За безкрайните сръбски убийства
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 3674 Коментари: 8 Гласове:
0



     Ситуацията в Косово отново стана гадна. От днешните новини се разбра, че е починал един украински войник през миналата нощ. Едно невинно момче от Украйна е било убито от сърбите в Косовска Митровица. Тези сръбски зверове са убили украинец, най-вероятно съвсем млад, славянин и православен като тях, и най-вече - напълно невинен човек. Бог да го прости. Колко още невинни човеци ще трябва да умрат, за да се нормализира тази бандитска и сбъркана сръбска сбирщина! От силите на ООН са били ранени още около 40 човека - 20 украинци и 22 поляци. Напълно невинни млади хора! Истинско безобразие е продължаващото допускане на това сръбско насилие.


image


     От друга страна пък - у нас, Станишев продължава да се държи напълно неадекватно. Още бил изчаквал той как косовските власти щели да спазват правата на малцинствата, тоест - дали те ще отвърнат на сръбската агресия по същия начин, или не. Щели сме да участваме и ние в груповото признаване на косовската независимост, но това пък нямало да бъде утре, тъй като "утре нямало заседание на МС" - смотолевил пред репортерите този толкова объркан и глупав човек! Едновременно с това изобщо не се "отрича" разпространената от хърватския "Ютарни лист" информация. Кого си мисли, че лъже и размотава Станишев - това не е ясно. Все по-ясно обаче е едно - и ние покрай него станахме за смях заради глупостите му.


Тагове:   убийства,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Мальчик из Вуркота думает
18.03.2008 23:17
Русия защитава сърбите.
Русия защитава Иран.
Русия защитава Куба.
Русия подкрепя Северна Корея.
Русия се радва на успехите на Венецуела.
Русия се застъпва за...........................
Русия подкрепя и България...
Такааа, значи, където има насилие, тирания, убийства, мизерия -въобще античовешки изпълнения, изведнъж се явява Русия
(преди Се Се Се РЕ) като бащица.
От тук и голямата любов на фекалиите по цял свят към Русия (Се Се Се Ре).
цитирай
2. pepinna - Да прав си,
19.03.2008 09:44
очевиднен е факта, че кбинета Станишев е опасно зависим от Русия.И това не е на добре, защото се противопоставя на политиката водена от ЕС. И не гъвкаво и далновидно, за да запази някакви позиции на неутралитет ако може да се каже, а някак показно и да глупаво.Но той човека си е 1/2 руснак, какво да се прави?
цитирай
3. kliment - Все от някого ще трябва да е зависим. ...
19.03.2008 13:26
Все от някого ще трябва да е зависим. Ако големите сили са зависими, то какво остава за България.
цитирай
4. templar - Ти наистина обичаш сърбите ;)
19.03.2008 13:56
В края на краищата военната професия изисква подлагане на риск.
А "новото време" изисква ново разбиране за понятието "дълг" - не само да лежиш в окопа пазиш границата на страната си от съседа, а да се биеш със съвесем непознати и чужди хора, в различни краища на света,където политическия интерес на страната ти изисква. Тази психологическа бариера не е лесна за преминаване.
цитирай
5. gantree - @
19.03.2008 17:14
Всъщност, няма единна външна политика на ЕС - което само по себе си е чудесно за скриване от гледна точка на такива като днешните управляващи. Единната, или поне близка политика се получава не с команди и разпоредби, а с възприета и развита обща система от ценности. За нас тази обща система все още е невъзприета и чужда, макар и само донякъде. Затова за такива като Станишев е добре да гледат действията на развитите страни, и ако не друго, то поне да ги копират като безсловесните и немислещи, но искащи да възприемат цивилизацията външни варвари. Това не означава непременна и задължителна зависимост - защото ако имаш по-добро, по-разумно аргументирано решение, никой разумен няма да ти го отхвърли, а напротив - ще го оцени и ще го възприеме на свой ред. Но ако нямаш такива решения - тогава поне имай благоразумието да се поучиш от по-добрите. От тази гледна точка да се стремим към такива посредствени и обикновено завършващи крайно зле партньорства с Изтока и Североизтока е безсмислено.

Военната професия го изисква това, разбира се. Само че това не оправдава тази смърт, нито пък я обяснява по някакъв начин. Украинецът е бил част от полицейско подразделение и не е отишъл в Косовска Митровица, за да убива или за да умре. Смъртта му е просто поредното безпричинно сръбско престъпление.
цитирай
6. анонимен - следователно:
20.03.2008 01:19
Трябва да бъдат избити, тези престъпници!!!
цитирай
7. templar - не съм убеден че е точно така.
20.03.2008 09:27
Те не са престъпници, а обикновени хора (батове) действащи като тълпа. А тълпата действа по други закони. Тези хора не се различават особено от средния посетител на автогарата в Самоков или средния протестиращ кремиковски работник. Какво да правим, такъв ни е материала. И аз бих искал вместо батовете с анцузите и голфчетата, по улиците да се разхождат господа със сака от туид, филцови шапки и фокс-териери на каишка, но мама не ме е родила в селцето Euston_Оn_Тhe_Hill, окръг Еast Midlands, а в "Майчин дом" Просто през 75-та англичаните по морето са били луничави и грозновати, а тате го е докарвал на младия Фидел Кастро. И кой страда от това? Аз. :)
цитирай
8. siikastation - Това е политика човече
20.03.2008 11:09
Исторически разпада на Югославия е възмездие за всичко сторено от тях на България. Има друг момент, че май се представят като лоши задължително сърбите и като добри албанците. Което надали е толкова праволинейно. Без нищо лично, но ако се прибереш, жена ти ти пили и мърмори цяла вечер, обяснява ти как на всичките и приятелки мъжете и са пичове а ти боклук, как майка ти е досадница, виж нейната каква е модерна... Накрая ти писне и и кажеш А бе я върви се шибай!!! Тя не мислиш ли, че няма да те изкара най-големия изверг и простак, и на другия ден всичките ви познати ще те гледат накриво, щото тя вече е съчинила историята си за пред тях? В ролята на жената - албанците.

Жени, ситуацията е хипотетична и аз категорично се разграничавам ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3640535
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930