Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2008 14:11 - За асоциациите
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 6823 Коментари: 14 Гласове:
0



     Путин; посещение; протести. Свободно слово; гражданско общество; асоциация и именуване на площад. Това са част от ключовите думи за последните дни на тази седмица. 

     Петър Пенчев Троянски, от Монтана. В ролята на "обществен съвет". Не съм се интересувал специално дали има още хора в този "обществен съвет". Въпросната "асоциация" се намира в интернет, и твърди, че представлява "... граждани "от всякоя възраст, пол, занятье", необладани от стремеж към политически постове и партии". Звучи направо възторгващо, на фона на масовото комунистко желание за компрометиране на понятията "партии" и "политическо". Заемката на изрази от старият български правоговор е повече от обикновена комплексарска проява, един вид "българи от старо време". Имитация на възрожденски дух и плам, в стила "жълта плочка" - стил много любен и тачен от неколцина приятели. 

     Мятам още един поглед, воден от интереса "за какво & кого става дума". Петър Троянски е и "комендант", освен "обществен съвет". Снимки и линкове. Едвин Сугарев, разбира се. Веднага ми се набива на очи. Милен Радев, Дилмана, Сунгарски, Кашъмов, Юлиян Попов, "Екогласност" и либертарианците от БОИС. Какво прави в тази толкова противна компания Радан Кънев - не знам, чудно ми е. Във всеки случай има някакво странно противоречие между имената на тези хора и антипартийната заявка, която вече цитирах - "Ние сме ... необладани от стремеж към политически постове и партии". Откога така, мислено се запитвам, и ми се изписва ведра усмивка на лицето.

image

       Откога, кой, какво и защо - май няма дълбок смисъл от такива въпроси. През последните дни си мислех и за друго - защо и откъде-накъде въпросната българска асоциация, намигваща толкова свободно към старобългарското и възрожденското в анотацията си онлайн, носи името на рускиня. Нямам нищо против Политковская и нейния скромен принос към съвременната история на Русия, но се питам - толкова ли нямаше българин, с име българско, който да озаглави тази антипартийна и уж обществено-полезна асоциация? Нямало е. Ех, колко мъка има по тоя свят. Но като се замислят за "свободно слово" тези хора, толкова ли не се сещат за поне едно българско име, та им се е наложило да си изберат руско? Асоциация за свободно слово "Едвин Сугарев", примерно. Шегувам се, извинявайте. Или пък "Иво Инджев", защо не? Не е ли достатъчно велик за такава чест? А може би "Явор Дачков"? Щеше да звучи зле? Нее, нямашее :-))) А защо пък не "Иво Беров"? Все пак става дума за "Асоциация за свободно слово", нали така? Тъкмо такова като неговото, а и освен това той наистина е велик. Най-добрият, както сам казва за себе си. Винаги с уточнението "след Любослава".



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - смешници...
14.01.2008 14:27
но току виж намерили някакво финансиране, я от някоя фондация за права и свободи, я от някой евреин, като този Сорос дето неспира да ни го хвали Евгени Тодоров. После и партия ще направят, нали и ГЕРБ беше формация, НДСВ - движение и тн. Не е нужно човек да се напряга, ясно е. Акцията за името на площада е някак еуфорична, дементна изобщо да не е някой пил газ? От Монтана съм. Сега ще развъртя телефона и ще разбера кой е този? Ние сме малък град.
цитирай
2. gantree - :))
14.01.2008 14:36
За Петър Троянски ли? Не си струва усилието.
Виж му само компанията, и това стига.
цитирай
3. viovioi - по известен в града е като Петър Пенчев!
14.01.2008 14:46
Занимава се със софтуерен бизнес .Бизнесмен е по скоро.Купува,продава,сглобява компютри е такива неща.От къде е прихванал тая "искра любородна" ще видим:))
цитирай
4. gantree - хахах
14.01.2008 14:59
"Слаба ракия" ти е разузнаването, хахах :)) Има го в мрежата, сред дистрибуторите на Сиела за град Монтана, например - http://www.ciela.net/page.asp?id=42b
Сам по себе си обаче не представлява никакъв интерес. За мен. Тъкмо затова писах - виж му само компанията, и това стига.
цитирай
5. mph - Наистина интересна компания
14.01.2008 15:46
Ще ни освобождават от съветско робство. Повечето от компанията и Македония ще освобождават , ама не разбрах от кого.
А сериозно - изкуствено ми прозвуча.
цитирай
6. dagma - Прав си.
14.01.2008 16:57
Прав си. Неприятно и фалшиво изглежда тази групичка с неизвестни съмнителни амбиции. А и Сугарев отпред с неговото аскетично и леко безумно изражение на древен пророк е наистина доста инициативен в размиването на партийни разграничения. Лошото е, че режисираните "спонтанни" протести притъпяват у хората чувствителността към действителния демократизъм.
цитирай
7. thehobbit - "Ана Политковская"
14.01.2008 17:25
... не е само Петър Пенчев. Прочее той има политическа биография доста преди тази асоциация. Познавам организацията от известно време, според мен са почтени и свестни хора. От какво са "обладани" и от какво не са - техен избор, тяхна работа. Знаеш моето мнение - според мен партиите са нужен и важен елемент на демокрацията:)

Линковете в блогрол-а им не са на членове на организацията. Просто страници, които четат и популяризират. Именно "Блогрол" с една дума. Но адв. Кашъмов там го няма - има го при мен:)
цитирай
8. gantree - @
14.01.2008 19:18
до mph и dagma

Всичко е фалшиво и абсурдно, разбира се. Матрицата им е същата, като онази през ноември-декември 1989 година. Не става дума нито за спонтанно организирани свободни граждани, нито пък за многопартийна и парламентарна демокрация.

***

до Радан

Не става дума тук за миналите им политически биографии, приятелю. Не знам в какво са се превърнали твоите критерии за почтеност, щом можеш да определиш тези хора като "свестни" и "почтени". Нали няма да ме питаш сега поименно кого имам предвид (?), изброил съм видимата част от тях по-горе. И разбира се, че си е тяхна работа това, от какво са "обладани". Аз просто коментирам тоталното разминаване между днешните им заявки и отминалите им политически биографии. Коментирам това разминаване, защото то е категорично антипартийно, което е малко по-мъчно забележимо от странични хора, и по същество представлява нагла и дебелашка лъжа от страна на точно тези хора.

Адвокат Кашъмов го има. Например, има го като адвокат на Петър Троянски и "Екогласност по тяхна жалба срещу решението на МС за АЕЦ Белене, цитирам: - "... срещу решението по т.57 на протокол № 17 от 29.04.2004 г. на Министерския съвет на Република България". Повече инфо за това тук:
http://www.aip-bg.org/documents/belene/protokol1.pdf

А ако наистина го няма като част от въпросната асоциация за "свободно слово" - ще остана много силно изненадан.

Какво е блогрол няма защо да коментираме.
цитирай
9. анонимен - dsb
15.01.2008 16:17
Sugarev mi e ajsen.No zashto ste protiv i M Radev?Haresvam pozizhiata mu za Rusia i Putin.
цитирай
10. gantree - до анонимен 9
16.01.2008 08:00
Най-краткият отговор от моя страна е - защото го познавам.
цитирай
11. анонимен - Сугарев непочтен ли е?
17.01.2008 10:20
Какво непочтено е сторил според авторът?
цитирай
12. thehobbit - Eх, казвам
17.01.2008 11:28
"Познавам организацията от известно време, според мен са почтени и свестни хора."

Организацията = Асоциация "Анна Политковская". Участвали сме заедно в някои инициативи. Освен г-н Петър Пенчев познавам и други членове на тази органзация. Според мен са честни и почтени хора. Това съм казал.

Това, че били "необладани" е глупост, но не е чудно честните хора понякога да ръсят глупости.
цитирай
13. gantree - @ Радан
18.01.2008 11:22
Мисля, че вече го уточнихме този въпрос снощи. Поздрави.
цитирай
14. viovioi - руснаците в един саит се сцепват от смях..
18.01.2008 15:52
за АСОЦИАЦИЯТА която прави името на Путин на български език:))) И за гафа на преводача, който превел вместо.." добро за България".."наздраве на България"...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3641862
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930