Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2007 11:18 - За проектите и клетвопрестъпването
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 2188 Коментари: 4 Гласове:
0



     Рогът на изобилието продължава да се излива безконтролно и в огромни размери в българското политическо пространство. Нашенските политически групи неуморно продължават да се упражняват в социалното инженерство. По повод разпадането на НДСВ вече се появиха и първите коментари по отношение на това трябва ли и кога по-точно е нужно отделилите се като независими депутати да сформират своя нова парламентарна група. Отделянето, стартирано с изгонвания, вече се разглежда като цикъл, в който все още неоформената маса независими представлява притегателна сила за още допълнителни бройки депутати, които в близкото обозримо бъдеще да се отделят от НДСВ. До вчера бяха дванайсет, днес вече са тринайсет. Контролираният отлив в неоформената маса, изглежда, ще получи още няколко глътки въздух до края на седмицата, преди да бъде спрян с формирането на прогнозираната нова група. Дори и тринайсетте до момента са напълно достатъчни, за да се оформи група на ГЕРБ в размер, надвишаващ останалите опозиционни ПГ при положение, че към тях се включат Лъчезар Иванов, Димитър Абаджиев, Елеонора Николова и депутатите от ВМРО. Така Бойко Борисов ще се сдобие с доминиращо влияние сред опозиционните групи при положение, че на изборите преди две години лично изработи два депутатски мандата в полза на управляващата коалиция. Но българите са късопаметни, и вече са забравили за това.
     Проекти, проекти, проекти ... Проектът на вече разпадащото се НДСВ постигна две основни цели, една голяма и една мъничка и лична - осуетяването на втори мандат на ОДС и ограбването на огромно имущество в полза на Сакскобургготски. Всички ние загубихме от постигането на тези две цели, кои повече, кои по-малко. Днес дори и на Бойко Борисов не му пречи да признае успешното управление на Костов. Това всъщност е единствената новина от вчерашните му изявления. Всичко останало, включително и нелепото му "рамково споразумение" не заслужават никакъв коментар. По повод съдържанието му се присетих за един уникален текст, за една малка част от посланието на константинополският партриарх Св. Фотий до българския княз Борис Първи, в която става дума за обещанията и за клетвите. Ще го цитирам дословно, без никакви допълнителни пояснения. Който може да мисли, ще го разбере от първия път.
  ... 
68. Необмислена клетва е готово клетвопрестъпване. Освен това, никак не подобава на сериозен и благороден човек да се кълне. Който е постоянен и великодушен, ще се засрами да удостовери думите си с клетва, и да опозорява доверието, което вдъхва поведението му. Следователно, в наша полза и закрила и законът на Владиката Христа забранява клетвата.
...


     Цитатът е от това издание, под съставителството на Калин Янакиев. 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. eien - Една гадателка-заблудителка, някакава Теодора Стефанова "познала " няколко имена и припознала нещичко, дали не от Вашия постинг:
04.12.2007 13:06
"ГЕРБ ще успее да вземе доста места за евродепутати, както и БСП. Но със сигурност ще има един и от СДС. За тройната коалиция идва период на кризи след един вече минал скандал, а втори предстои. От него ще се реши съдбата на коалицията. Моята прогноза е за разцепление, партньорите ще се разделят. Преди да свърши мандатът, най-вероятно ще се стигне до предсрочни избори. Не съм се наговаряла с Бойко Борисов, който предрича същото. Другата година е много хубава за столичния кмет. Така че всичко, което подготвя с партията си ГЕРБ, ще е успешно. Може да звучи невероятно, но и виждам ДПС като негов коалиционен партньор. Както и Димитър Абаджиев от СДС, който се отцепи. Въобще предстоят много интересни епизоди в българския политически живот през 2008-2009 г. Преди да изтече мандатът на сегашното правителство, ще започне подготовка за нова коалиция. Борисов е фаворит за премиер. Не вярвам повече да се кандидатира за кмет. Виждам партията ГЕРБ да събере много гласове. Волен Сидеров също ще има участие в държавното управление, но е в бъдещата коалиция. Предстоят много стачки, октомври ще има криза. Сегашното правителство няма да издържи до края мандата си!
Съжалявам, че замърсявам блога Ви с такива личности-пророчици.. намерих нещо вълнуващо оптимистично, обаче...
цитирай
2. gantree - мда
04.12.2007 13:31
И аз също съжалявам.
Вие, както изглежда, сте една умна и схватлива жена.
Много умна, и много схватлива. Браво.
цитирай
3. liliahristova - Днес вече са 14!
05.12.2007 14:03
Боровски, още ли вярваш, че мнозинството от хората имат дълга памет?
цитирай
4. karina5 - Не се надявайте на отрезвяване
09.12.2007 15:47
Сега са във фазата на тежък махмурлул, като изтрезнеят се правят, че нищо не помнят. Помнят и още как, ама няма си признаят.
По важно е да не им се позволява отново да се опият или броят на правилите го поне да е по-малък.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3641214
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930