Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2007 12:36 - За седянката
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 6407 Коментари: 19 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Както предположих още във вторник миналата седмица, а и във вчерашният си кратък коментар за учителската стачка - имитирането на разговори, преговори и "търсенето" на рационално решение ще продължи още около две седмици. Ако няма извънредни обстоятелства, размотаването би трябвало да приключи "радостно и щастливо" около седмица преди провеждането на местните избори. Каква е била целта на всичко това може би никога няма да разберем изцяло, а и не вярвам някой да се заинтересува особено много.

image
     Едно извънредно обстоятелство обаче вчера се появи. Става дума за разговорът "на ухо" между Даниел Вълчев и Пламен Орешарски, който беше излъчен снощи по bTV. Лично на мен малко ми намирисва това "извънредно обстоятелство", по простата причина, че политиката на въпросната телевизия е подчертано проправителствена, но хайде, нека да видим какво ще произлезе в следващите дни от всичко това. Не съм оптимист, че ще последват оставки, най-малкото защото това ще бъде на свой ред използвано за отлагане и затлачване в много по-голяма степен на рационалното решаване на всички тези въпроси. Но като че ли незабавните оставки на Вълчев и Орешарски би трябвало да са действие по default - ако бяхме нормална страна, с нормални хора в правителството.

     От друга страна обаче, ако бяхме нормални - тогава този проблем въобще нямаше да ескалира дотам. Или пък да се развява трета седмица като основна тема за всички ни.

     Копие от репортажа намерих във vbox7, пускам го по-долу:




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. viovioi - да прав си, и аз това казах в предишния ти постинг..
08.10.2007 13:07
Че това нямаше да го чуем никога ако не се клатеха краката на управляващите. И бтв не са от най- смелата медия в този смисъл - да така е. Ако Румен Петков е предал кабинета, ще стане страшно. Намирисва ми на преврат.Остави ги Вълчев и Орешарски. Виж МВР, спец.служби и разузнаването как подозрително мируват. Няма да се учудя ако и тази медиина разработка са ни пробутали те. Но народа гладен и кълве.
цитирай
2. majkata - Дано се окажеш прав
08.10.2007 13:50
и все пак всичко това да приключи, независимо от причината, защото децата се мотат безстопанствени и вършат само щуротии!
цитирай
3. gantree - @ majkata
08.10.2007 14:06
извинявай :)) за другите хлапета не знам, но моето не се "мотае безстопанствено" - това само за уточнение; дано да не се окажа прав, бих казал аз, защото ако стачката по един или друг начин продължи непосредствено допреди местните избори, тогава просто не знам как бих могъл да квалифицирам този долнопробен начин за тяхното манипулиране от страна на управляващите - стачката приключва точно преди изборите, "добрите" управляващи са "отговорили на обществените очаквания", "вслушали са се в гласа на учителите", и всичко е в мир и любов с подтекста - гласувайте отново за нас, вижте ни какви сме щедри и добри комунисти;
а междувременно хората дори не са разбрали, че има изобщо избори, предизборна кампания с национален мащаб, камо ли пък да говорим за "информираност" в техния избор
цитирай
4. divini - безстопанствени ...
08.10.2007 14:08
Въпросът е как ще приключи, а не само да приключи. Безстопанствените деца...има решение как да станат стопанствени и то н само едно. Това наистина се проточи, но пък и проблемът не е малък...
Знаете ли как се влиза педагогика в СУ - страшно лесно, педагогиките са най-нежеланите специалности, защото никой не иска да работи за 300 лв, следователно пада качеството на педагозите,(малко цинично звучи това с падането на качеството,), следствие на това е слабата подготовка на децата и оттук се завърта един порочен кръг.....
цитирай
5. gothic - И на мен...
08.10.2007 14:16
ми мирише на предизборна манипулация. Гадно ми е само, че именно децата са заложници в нея. Синът ми е на 4 години. как мислите, че изкарва с мен 10 часа на работа? И в името на какво?
цитирай
6. majkata - @gantree,
08.10.2007 14:36
нямах пред вид лично твоето дете, както нямах пред вид и моите деца, виждам какво става с децата по принцип в дворовете на училищата е пълно!

В България до сега не е имало протест, който да не е организиран и режисиран, а дори и този да не е, защо да не се извлекат максималните ползи за власт имащите, те имат всички механизми да диктуват темпото, струва ми се!
цитирай
7. svetlo - Хм, gantree, в едно си прав..
08.10.2007 14:44
..че адски намирисва този "подслушан разговор". Особено на фона на усмивките на двамата министри, както и усмивката на премиера, който коментира по-късно "скандала".
В тази постановка режисьора не е ясно още от какъв цвят е...
цитирай
8. viovioi - Светли ти каква интересна посока даваш...
08.10.2007 14:54
Операция "Аберацио Иктус". Така се нарича в криминалистиката, когато полицая заговорничи с престъпника, като набеждава и обвинява поставен невинен. И знаете какво става...Но това е много опасна двойна игра. Чак пък толкова едва ли им се мисли. Те го карат през просото. Лелей ако е режисирана "седянката" то направо нямам думи. Ей врачанин направо ме разби:))))
цитирай
9. injnina - Каква терминология ?!
08.10.2007 15:00
За някои е въпрос на оцеляване, а за други манипулации. А какво се прави на седянката?
Седи ли се???
Поздрави за актуалния постинг!
цитирай
10. injnina - Намеци, че
08.10.2007 15:05
учителската професия е феминизирана? А пък в ролята на момците, които задяват момите на седянката са нашите любими герои-министри.
Ама веселба пада и що за сценарий?
цитирай
11. gantree - @ majkata (6)
08.10.2007 15:18
винаги следва да имаме първо себе си предвид, когато искаме да кажем някому нещо; лично на мен ми е невъзможно да говоря другиму за проблем, какъвто аз самият нямам, а другите имат; ако аз го нямам проблема - тогава той просто не съществува за мен, та дори и само в буквалния смисъл на думата; и затова не бих могъл да кажа каквото и да било за "безстопанствените ни деца" при положение, че погледнато от първо лице единствено число не мога да кажа такова нещо;
да, има "безстопанствени деца" по дворовете на училищата, но моето хлапе не е там и не е такова, тоест, децата на другите не са мой проблем; нито пък е ваш, както разбирам от думите Ви; следователно нямаме за какво да го дискутираме;

имало е неорганизирани протести, разбира се; имаше протести, които не бяха организирани и режисирани, само че много време измина оттогава, и сме ги позабравили вече;

поздрави
цитирай
12. ady - Цинизъм
08.10.2007 16:11
Друго няма какво да кажа:(
цитирай
13. timmyd - ....
08.10.2007 16:40
е това вече е нагло :(
То бива, то може, ама вече се подиграват с достойнството на хората.
цитирай
14. gantree - @
08.10.2007 16:49
както се разбра, от синдикатите са им поискали оставките на тези двамината; Станишев им отговорил с цялото си нахалство, че "синдикатите ще решават за министрите, когато станат партии"; но освен синдикатите, оставките на двамата министри са поискани и от ДСБ, става ясно оттук:

http://dsb.bg/display.php?sub=news_1&open_news=2926

А Станишев си мълчи за това; добре, нека да си мълчи;
цитирай
15. algue - hm
08.10.2007 19:37
Аз лично смятам, че нищо особено не се е случило. Че е цинично - цинично е, но пък и някак би трябвало да се очаква от министрите ( и то точно от тези двамата ) и ми е много странно, че се вдига подобна врява, при все, че си ги знаем колко са чисти и невинни. А и да си признаем - вдигнат ли се заплатите ( и то толкова драстично ) на учителите, увеличение ще имат право да поискат всички останалиот държавните ресори .. Надали си струва правителството само да си слага таралеж в гащите ..
цитирай
16. gantree - @ algue
08.10.2007 19:48
100% не е "драстично" увеличение;
аргументът "увеличение ще имат право да поискат всички останали" е също толкова циничен, колкото и лафовете на Вълчев и Орешарски за "седянката" и за "размотаването".
цитирай
17. dagma - ...
08.10.2007 20:01
Аз се ядосвам на две неща. Едното е смътното ми усещане, че учителите, които справедливо негодуват заради ниските си заплати, нямат нищо против цялостната политика на това правителство. Тоест, че довчера повечето от тях са го подкрепяли, и ако се изпълнят исканията им, ще продължат да го подкрепят и за в бъдеще.
Второ - не мисля че е редно родителите възприемат училището като социална институция, поела грижата да отглежда децата им. Иначе децата оставали на улицата. Между другото, моите деца също не се шляят.
цитирай
18. gantree - @ dagma
08.10.2007 20:39
аз вече не се ядосвам на тези две неща; забранил съм си да се интересувам от тоталните обърквания на мнозинството от другите хора и почти съм възприел едно, бих го определил като цинично, отношение към частните им проблеми; възприемам ги вече като вятъра и като мъглата, като неща, които не ми влизат в работата и които изобщо не бива да ме интересуват;

по-голямата част от хората, втч. родителите панически се страхуват от отговорностите; те категорично не искат да се товарят с отговорности, плашат се от тях и това най-ярко се отразява върху съответния брой хлапета, деца на такива родители; стандартен при караница за тях е лафът "на това ли ви учат в училище" - нещо, което обикновено казваме на чуждите деца при случай;

както и да е; всичко това не означава, че учителите не са напълно прави в исканията си, и че не заслужават това мижаво 100% увеличение;
цитирай
19. sparhawk - Мен друго ме притеснява
09.10.2007 09:08
защо правителството се държи така грубо? Не си ли дават сметка, че рейтинга им намалява, каквото и да дудне Колето Колев? На какво разчитат? Ако наистина пуснат заплатите седмица преди изборите, но претаковат ваканцията на децата, мислят ли, че няма още повече да им рухне рейтинга?
Как може да има такива тапири на власт... и как може нормални хора да ги избират три пъти подред, след като предните два пъти ситуацията е завършвала трагично, кво ли мое да стане сега, а?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3641755
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930