Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2007 22:13 - Чистият въздух и мъките на Милан Миланов
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 1782 Коментари: 2 Гласове:
0



Проф. Милан Миланов, председател на ССД, в интервю за предаването “Нещо повече” на БНР 



image
Водещ:
Добър ден на проф. Милан Миланов в качеството му на председател на Съюза на свободните демократи (ССД).
Милан Миланов: Добър ден!

Водещ:
Г-н Миланов, СДС и ДСБ се обединиха за местните избори в София около кандидатурата на Мартин Заимов. Защо обаче, те загърбиха своята, така да се каже, посестрима в дясно – ССД и защо не водят преговори с вас за по-широко обединение около тази кандидатура?
Милан Миланов: Това е едно нещо доста необяснимо за мен и за хората от партията и мисля, че ще бъде необяснимо и за софиянци. Ние бяхме първите, които приветствахме издигането на кандидатурата на Мартин Заимов и казахме, че ССД е припознала в него евентуалната обединителна дясна фигура като кмет на София, На национално ниво през председателите и зам.-председателите на партията, нашите отношения останаха до този момент много добри. Ние разгледахме цялата страна, съгласихме се къде ние ще подкрепяме, къде те ще ни подкрепят, общи кандидатури, категорично общи листи на много места, изключително важни за държавата. И изведнъж двете градски ръководства на СДС и ДСБ блокираха всякакъв път за каквито и да било преговори с тях, на каквато и да било основа. 

Водещ:
Необяснимо е казвате наистина, да.
Милан Миланов: Това за мен е обяснимо. В този момент заиграва много добре известната на всички десни хора в България злоба, ревност, егоизъм, лакомия за власт и т.н. Аз иначе друго обяснение нямам. 

Водещ:
Пак разпокъсване.
Милан Миланов: Това най-вероятно ще се случи и затова не бива да бъде обвинявано ССД, защото след нашата национална конференция и решенията, които взехме ние бяхме първите, които протегнаха ръка към всички десни субекти в България и разбира се, в София. 

Водещ:
Да и като че ли напоследък се наблюдава едно затваряне на кръга или се наблюдаваше. Сега дали е истина не знам. Имам предвид, че преди около пет години г-н Софиянски напусна СДС, за да основе ССД, после Иван Костов основа ДСБ, ето че напоследък между ДСБ и СДС се затоплят отношенията, но явно не се затваря кръга, явно не се стремят към отново здрава дясна формация по подобие на едновремешното СДС.
Милан Миланов: Това, не, аз не искам да сравнявам едновремешно, днес сме 2007 г. и ни предстоят местни избори. Това е така и за съжаление това ще донесе невероятно лоши резултати за София и за софиянци по една много проста причина. Общинският съвет, който ще бъде избран, защото не кметът е чак най-важният субект в тези местни избори, общинските съвети са почти равни като значение с него. Ако искате можете да ги запишете тези цифри, които сега ще ви кажа?

Водещ:
Добре, приготвил съм си химикалката.
Милан Миланов: Моето предположение е 16 - 18 съветника от БСП, 16 до 20 съветника - ГЕРБ, 10 максимум 12 за двете партии ДСБ и СДС. Останалото ще го поделят “Атака”, евентуално Тити Папазов, може би ще вземе нещо и може би някои малко по други дребни партии. В този аспект, аз като вече четири години съветник в общината не гарантирам на който и да е кмет добро кметуване, а най-лошото е, че не гарантирам добро местно самоуправление на София.

Водещ:
Добре, чак толкова ли са предпоставени резултатите и вече почти всичко предрешено?
Милан Миланов: Не, вижте, това са 18-те или 19-ти избори от най-различен аспект, в които участвам и прогнозите почти винаги са се оправдавали.

Водещ:
Ще се чуем пак да видим дали ще познаете.
Милан Миланов: В този аспект едно дясно обединение, разширено дясно обединение, щеше да доведе до една силна дясна част на общинския съвет, която можеше да си партнира с предполагаемата да кажем дясноцентристка част, която се води ГЕРБ. В управлението на града, във взимането на решения, не в нещо друго, защото за мен е странно за София, да кажем, когато се говори за ГЕРБ да се говори по един начин и тя да се брои като някаква полицейско-чиновническа, милиционерска, каква беше, организация и да нямаме никаква колаборация с тях. Говоря за десните, а от друга страна, да кажем примерно в Бургас, ДСБ и СДС да подкрепят кандидата на ГЕРБ. Нещо не разбирам или аз от принципна политика, или истинският десен кандидат за Бургас все още не се е появил. В този аспект, поне за София, тъй като сега с вас говорим за София, иначе в национален мащаб в ССД стои много добре, даже неочаквано добре да кажем примерно за мен. Но за София нещата около кметската кандидатура и особено около общинския съвет и районните кметове, още повече към този кмет, ще трябва да управлява с районни кметове, които са избираеми и които няма да бъдат от политическата сила, спечелила изборите. Защото, няма да спечели нито една политическа сила 50 + 1.

Водещ:
И как ще се осъществява работата не е много ясно.
Милан Миланов: Значи, аз не гарантирам и мисля, че тук депутатите направиха една категорична грешка или по-скоро забиха местната власт не в това, в което трябваше да я забият и това касае най-вече София, Пловдив и Варна, там където има такива районни кметове. Това е изключително тежкият вариант, при който четири години София ще бъде управлявана. И тя няма да може да бъде управлявана и всякакви, така аз слушах предният ви събеседник, нали еврофондове, които ще дойдат. Нали разбирате до какви тежки катаклизми ще се стигне в дейността на общината София? Нещо, което не биваше да допускаме. И именно в този аспект, просто, най-вероятно решението на ССД ще остане нещо, което преди десетина дни излезе в медиите, за да можем да реализираме тази партия. Защото разполагаме с изключително добър кадрови потенциал, който не е направен в последните една, две години, а е от 1991 г., 1992 г., 1993 г. и разбира се, 1995 г. след управлението, което беше поето от СДС и кмет на СДС беше г-н Софиянски, да можем да реализираме някаква политика. И много вероятно ССД да се яви със своя кметска кандидатура, своя листа за съветници и свои районни кметове.

Водещ:
Т.е. няма да продължавате да търсите контакти с г-н Заимов?
Милан Миланов: Не можем да продължаваме да търсим контакти с хора, които са се затворили вътре в себе си и не са си подали носа от блатото да помиришат, че освен тяхното блато има и чист въздух.

Водещ:
Добре, нека това да бъде завършекът на нашия разговор. Чухте професор Милан Миланов, председател на Съюза на свободните демократи.


Тагове:   въздух,   милан,   мъките,   Миланов,


Гласувай:
0



1. liliahristova - Този "изключително добър кадрови потенциал"
14.09.2007 00:54
на ССД да ходи да търси контакти на рафта за електроматериали.
цитирай
2. gantree - @ borovski
15.09.2007 14:11
целят си се в ушите пред огледалото, ако питаш мен :)
Миланов ще им е кметската кандидатура, след като бяха отритнати като мръсни котета отвсякъде - и от СДС, и от ДСБ, и от ГЕРБа на Бойко Борисов и НДСВ; тъкмо си казвах наум, че само в БСП им е останало да не се пробват, и - излезе това интервю, което съм постнал.
смешна история, общо взето
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3636972
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031