Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2007 15:42 - За веселите идиоти
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 3797 Коментари: 11 Гласове:
0



     Поразгледах кратките репортажи от извънредната конференция на СДС, и доста се поразвеселих :)). Да, сигурно веднага ще се намери някой силно депресиран либерал, който да твърди, че "думите са извадени от контекста", но това според мен изобщо не пречи на смисловата им съдържателност по същество.

     Надежда Михайлова: - "... склонността на някои десни лидери да предоставят пълни правомощия на местните си структури е нежелание да се носи политическа отговорност и да се свърши работата за местните избори ...". Точка. Не знам каква точно работа иска да си свърши Михайлова за местните избори, но е очевидно нейното неразбиране и невъзприемане на хоризонтално изградената партийна структура. Високата степен на свобода, с която в този случай се ползват местните партийни организации (за лошо или за добро) прави невъзможен диктатът на централното ръководство. За съжаление на такива като Михайлова.

     Освен това, от голямо значение е неопределеността и мъглявината, с която Михайлова обвива твърдението си - "някои десни лидери". Според мен всички знаят точно кой се има предвид, без да е назован директно. В същото време тя говори за "нежелание да се носи (...) отговорност" от други при положение, че самата тя отбягва отговорността за собствените си думи. „СДС трябва да се отърве от комплексите си и от съжаленията, че не е левица”, каза тя" и ... тук вече всякакви коментари на казаното от тази весела жена стават излишни :)).
     Преди около час е започнало гласуването им, както се разбра. Предполагам, че Йордан Бакалов би трябвало да си тръгне развеселен.
     Специално си потърсих в сайта на "Дарик" вчерашното интервю на Кирил Вълчев с един от най-веселите идиоти в сегашното правителство - министър Гайдарски. Вчера той е казал в ефира на Дарик едни важни неща, за които аз лично веднага му ставам фен, и мога само да съм му благодарен. Ще цитирам част от думите му по-долу: "... 
... Вижте сега, г-н Вълчев, да ви обясня. Аз съм готов и съм го заявявал, в "Пирогов" има прекрасни лекари, хирурзи, травматолози, детски лекари, които заслужават да получават и 4000, и 5000 лева. Но има други, които не трябва да взимат пари, затова защото те се учат и още не са достигнали онази фаза, където да им се дават много пари. Те искат да направят социалистическия принцип - всичко по равно: 1500 лв. на лекарите, 800 лв. на сестрите, 400 лв. на санитарите.
Чакайте да ви питам, вие не бяхте ли социалист бе, проф. Гайдарски. В момента казвате, че социалистическият принцип е нещо лошо. Аз много добре...
Вие не сте ли от тази партия, от социалистическата?
Г-н Вълчев, ей сега ще ви изясня. В момента, в момента ние имаме пазарен механизъм, а нямаме социалистически принцип, за това, което говорихме по времето, с вас май споменавахме тази дума, на един гений, медицински лекар, който се казва Семашко Онази система в момента е разбита, няма такава система вече. Тогава, при онази система имаше такова. ..
Не, шегувам се, защото стана смешно, нали, министърът от социалистическата партия каза, че социалистическият принцип е лош, и затова така,но да приемем, че е шега... Вижте сега, може да ви се струва смешно и наивно, но това е истината, защото при нас в момента има пазарен механизъм. И ако аз казах, че правим социалистическия принцип на Семашко, това означава, че ние се връщаме назад във времето. Така, че. ..
Социализмът - връщане назад?
Значи, много хора от дясно искат да правят онова, което беше направено преди това. Но за съжаление социалистическото здравеопазване, което го имаше, на равнопоставеност е разбито окончателно. Това трябва да го знаете много добре. Това е положението.
Ама, сега дали разбрахте какво излезе? Ще ви изключат от БСП. Казахте социалистическият принцип, че е лош, и след това казахте, че социализмът връща назад? Вижте, аз не съм на изпит пред вас, аз съм професор и аз изпитвам обикновено. Аз ви обяснявам какво е в момента състоянието на българското здравеопазване. То работи на пазарен принцип, на пазарен принцип, това го разберете. И не ми задавайте въпроси, които не са ви ясни. Значи... на пазарен принцип...
Не, аз от социализъм не разбирам, признавам.
Това е пазарният принцип. Сега, дали съм социалист, комунист няма никакво значение ...
...
Е, да де, но като гръмнат някой, пак ви казвам, пак го карат в "Пирогов", а не в тези други болници. Значи то това е интересното.
Абе няма такова нещо, бе.
Ама как да няма, къде го закараха, всички гръмнати тази седмица, дето ги изпостреляха, са в "Пирогов", що не са в други болници.
Е, не е вярно, не е вярно, напротив - във Военна болница например има сега двама или трима даже, не зная точно колко са - във Военна болница.
Ами, значи "Пирогов" и Военна трябва да взимат много повече от тия другите. Не спекулирайте с това, че Манол Велев е бил закаран в там. Манол Велев можеше да бъде закаран и във Военна болница, но понеже по-близо, нали знаете, че когато е в напрежение, оставихте го в "Пирогов". И от "Пирогов", между другото професор Габровски, който го е оперирал, е един прекрасен хирург. И ето аз на него и на другите началници като него, които са, ако има възможности и се разработи една такава методика ... ще дадем много пари. Но не можем да дадем на хора, които в годината имат 20 операции, в годината, знаете ли какво значи. ..
Е, колко взима Габровски? Колко ще вземе Габровски, дето сега, дай Боже, спасява живот. Не мога да кажа колко ще вземе сега. Вие ме питате за нещо, което аз не знам. Но Габровски взима добра заплата. Питайте го него, той ще ви каже, освен ако. ..
Габровски трябва да е доволен от заплатата, ще го питам.
Това не е въпрос, който трябва да се съобщава в ефир.
...
Добре. Стават много хубави разговори с вас. Аз от цялата работа разбрах, че пироговци искат социализъм, обаче БСП няма да им го даде.
Не искат социализъм.
Е, така казахте вие сега. Пак изкривявате. Вижте сега, вие четете евангелието, както се казваше, какво беше. ..да не казваме. . .
Хайде сега и дявол ще ме изкарахте.
Няма такова нещо. Не за пироговци, пак казвам, те не искат социализъм, а искат онзи принцип за. .. нали така, на всекиму по равничко, нали. А един си скъса онова за работа, нали, от работа и ще получи 1500 лв. И другият, който цял ден си клати краката или там влиза по няколко пъти в годината да оперира, и той по равно. Е за това става въпрос. Ако вие не сте ме разбрали, като се видим ще ви го дообясня. ..."

     Ей това е. Човекът е професор по медицина, при това социалист, и най-вероятно би трябвало да му се има някакво доверие по темата за социализма в здравеопазването. Ето тук е целият текст.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tata - Мислех, че са весели полуидиоти! А, ...
15.07.2007 17:08
Мислех,че са весели полуидиоти! А, те пълни идиоти.
цитирай
2. kpuc - И този цитат си го бива: "Аз ...
15.07.2007 18:10
И този цитат си го бива:
"Аз никога не съм казвал, че сестрите трябва да получават малко и затова не трябва да ги сравняваме с ватманите. Но при положение, че те са търговско дружество и парите се изкарват и се формира тяхната заплата от това, което изработват, нещата са ясни. Значи, трябва да се работи повече и ще изкарат повече, и тогава финансите в болниците са повече. А те искат от министерството."
И това при положение че, на всеки е ясно че проблема не е в малкото свършена работа ...
Бтв, точно сега се чува че Пламен Юруков ще е новия лидер на СДС, по-малкото зло в сравнение с Ст.Иванов без съмнение ...
цитирай
3. gantree - до kpuc
15.07.2007 19:54
не знам защо си мислиш, че изборът на Пламен Юруков е "по-малкото зло"; а в конкретният случай се получава така, сякаш ПГУ и ВКР са "по-малкото зло" от НТР и Шесто управление :)))

като гледам, и Владимир Каролев не е закъснял в радостта си:

***
"Владимир Каролев: Искам да поздравя Пламен Юруков с избора му за председател на СДС

15 юли 2007 | 18:39 | Агенция "Фокус"
http://www.focus-news.net/?id=n743985

София. Искам да поздравя Пламен Юруков с избора му за председател на СДС и се надявам да съживи тази партия, заяви в интервю за предаването “На четири очи” на Нова телевизия общинският съветник от НДСВ в СОС Владимир Каролев. Той изрази надежди Юруков да е първият лидер на СДС след 2001 година, който да си говори с други партии. В тази връзка той изтъкна като един от проблемите пред синята партия, че СДС не е поела протегната ръка на Симеон Сакскобургготски след изборите през 2001 година.

С Мартин Димитров нямаме никакви различия, каза още Каролев и изтъкна като причина за това, че модерномислещите икономисти не биха могли да мислят по различен начин."
***

... и нямал "никакви различия" с лекето Мартин Димитров, хахах :))) ама разбира се, то се знае :))
цитирай
4. kpuc - Добрият, лошият и злият ...
15.07.2007 20:33
Стефан Иванов даваше ясни сигнали, че предпочита партньорство с Герб, а и "работата" му като шеф на СДС-София и в СОС говори достатъчно. Не казвам, че Юруков е цвете за мирисане, но ми се вижда по-добрата алтернатива ....

Интересно дали ще има развитие по тези предположения на "Капитал":
"Преди седмица един от сочените за претенденти за поста на Петър Стоянов - Мартин Димитров обяви, че се оттегля от надпреварата. Официалната посочена от него причина беше, че "няма подкрепа в партията". Неофициално се твърди обаче, че той се е отказал от битката заради изявленията на сини депутати, че ако бъде избран за лидер, те ще напуснат парламентарната група. Сега същата заплаха те отправят и към решения твърдо да се включи в надпреварата собственик на "Спетема кафе" Пламен Юруков."
цитирай
5. gantree - до kpuc
15.07.2007 22:24
всъщност, както и да е, kpuc;
просто исках да кажа, че за мен е невъзможно да видя "по-малкото зло" измежду тези двамата; напускания на парламентарни групи сигурно ще има, така че подобни предположения като тези на КАПИТАЛ не са много далеч от мисълта.
цитирай
6. tsbotev - Gan,
16.07.2007 00:05
Все повече се объркваш. Да беше написал два постинга, щеше да има някакъв смисъл в тях и да ги подкрепя.
Каква е причината? Ще я разбера ли другата седмица?
цитирай
7. gantree - до tsbotev
16.07.2007 00:45
не виждам за какво "объркване" може да става дума, г-н Ботев;
а оттам и питането за "причина" се обезсмисля;

да ви е честит г-на Юруков, заедно с шлейфа боклуци в новия НИС; още в първите му думи се видя отказ от каквато и да било опозиционност спрямо комунистите от управляващата коалиция, цитирам, примерно, news.bg: - "... Юруков обяви, че на следващите парламентарни избори, които ако не са предсрочни, вижда СДС в управлението на страната ..."
http://news.ibox.bg/news/id_1484946575

накратко казано - СДС, според Юруков, няма да иска предсрочни избори и няма да предлага алтернативи до редовните избори;

такова нещо със сигурност се случва за първи път в историята на СДС, както и въобще с партия, представяща себе си пред другите като опозиционна; управляващата коалиция може да бъде напълно спокойна откъм СДС до края на редовния си мандат;
цитирай
8. gantree - http://www.capital.bg/show.php?storyid=347532
16.07.2007 01:22
коментарите (под линка в заглавието) казват достатъчно :))
цитирай
9. tsbotev - Объркването
16.07.2007 11:05
Не виждам връзка между двете части на постинга.
Що се отнася до СДС, не плачи на чужд гроб. Да дочакаме до следващата седмица да видим какви "боклуци" ще ни предложат.
Може ли една партия каквито в момента са и СДС и ДСБ да иска предсрочни избори, на които до последния момент ще тръпнат дали въобще ще лязат в Парламента? Нали първо трябва да положат усилия да ги харесат избирателите. В политиката никога желаното не се припокрива с възможното.
цитирай
10. gantree - до tsbotev
16.07.2007 21:28
• това, че Вие не виждате "връзка" изобщо не означава, че обърканият е някой друг, г-н Ботев; малко повечко самооценка няма да Ви навреди;
• нямам впечатления да съм "плакал" за СДС; колкото до "гроба" - съвсем намясто го споменавате, с оглед на по-правилния избор, който трябваше да направите в неделя - трябваше да си наемете професионален гробар, а не кафеджия;
• за усилията и за "харесването" - не знам защо си представяте изборите, втч. и предсрочните такива, като модно ревю или като пазарище; политическите партии не се регистрират по Търговския закон, и по същество нямат нищо общо с "харесванията" и прочие пазарски емоции;
• последното Ви изречение предлагам да съотнесете към себе си, наесен;
цитирай
11. tsbotev - Благодаря, Gan,
17.07.2007 01:13
за постоянните съвети, които ми даваш. По-важно от всичко е диалога. Може някога да спреш да се сърдиш на целия свят и да се наложи да си говорим конструктивно.
Желая ти успех в края на тази седмица.
С уважение
tsbotev
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3637081
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031