Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2007 21:52 - Напред във времето
Автор: gantree Категория: Политика   
Прочетен: 7866 Коментари: 27 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Е, няма как да се остави без коментар случилото се в неделя, :)) или поне основното от него - резултатът от изборите за европейски депутати. Победител (ако това изобщо може да се нарече победа) е разнородната шайка на Бойко Борисов. Тези хора са досущ като главатарят си - хора без лице, без собствено мнение и без своя собствена физиономия; нищо не се чу от тях досега, освен безбройните клетви за безпрекословно подчинение и преданост към главатаря. За Ники Младенов (онова малко великденско ренегатче) има и добра новина - вече спокойно, и без излишни притеснения може да се запише в ГЕРБ - както беше заявил преди да бъде избран. Това всъщност е точното място за такива ренегати като него - там няма нито програма, нито отговорности, нито пък политически убеждения и позиции - всичко това беше очевидно за всички, втч. и за гласувалите за тях. Дори и малкият лалугер Станишев явно е успял да види това, казвайки за тях, че са "леви с левите", "десни с десните" и т.п. бисери от изказването му снощи. Не ми се гледаше пресконференцията им, но мога само да предполагам, че онова, постоянно рекламираното като "професор" и "историк" кадесарско прасе сигурно е било ухилено до ушите - все пак, той е един от онези кадесари, които вчера спечелиха двойно - веднъж с ГЕРБ, и още веднъж със собствената си шайка. В крайна сметка, "алтернатива" на комунистите си се оказаха самите те, в лицето на сикаджийската мутра, според която Тодор Живков е "построил две Българии". България окончателно влезе в ЕС, на "заден ход".
     За загубата на ДСБ не ми се пише. Очаквах я, и въпреки това направих всичко, което имах като възможност. Оставката на Иван Костов и цялото национално ръководство не ме впечатли - тези хора имат много ясно изразено чувство за отговорност. Освен това от страна на Костов това не се случва за пръв път - той пое отговорността, и подаде оставката си от председателския пост в СДС през 2001-ва година без никакво колебание.
     От днешна гледна точка не съм сигурен дали ще отида на предсрочното Национално събрание на 15 септември. Ще реша за това само ако успея да видя във времето дотогава дали е осъзната основната грешка от страна на Костов и Националното ръководство на ДСБ - имам предвид тяхната досегашна толерантност, търпимост и компромисно отношение спрямо СДС. Това е "воденичният камък", който довлече всичко почти до дъното, и е повече от наивност неразбирането, че "операцията по спасяването на СДС" от началото на миналата година насам вече е приключила. Ако видя, че това е осъзнато - да, тогава ще отида, даже ще тичам. Ако не - без мен, не ми се занимава с преучредяване на нещо "различно, но популярно", нито пък имам намерение да възприемам други, различни от досегашните ми убеждения и позиции.
     Четох някъде наоколо за "шамари", тоест - че загубата на ДСБ била "шамар" за загубилите, както и за онези, които са ги подкрепили. Според мен няма такова нещо, особено в конкретния случай. Вчерашните резултати всъщност си бяха "шамар" именно за онези, които гласуваха за победилите. Тези хора всъщност гласуваха "ЗА" онзи исландец, настоящ съсобственик на СИБАНК, който ги шамароса с БТК; гласуваха "ЗА" Румен Овчаров и приятелят му от "Фронтиер", чийто съдружник ги шамаросваше в сметката всеки месец в продължение на почти десет години, а днес беше освободен от съда срещу кирливите двайсет хиляди лева; гласуваха и "ЗА" Ангел Александров и Делян Пеевски, както и за онези, които никога няма да бъдат (дори) обвинени за последните няколко шумни убийства. Те, всъщност, вчера гласуваха именно за това - за да не си изядат "шамара" веднага, а малко по-късно, напред във времето.


Тагове:   напред,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zemaria - За дясното,
21.05.2007 23:33
Ще е доста по добре, ако не отидеш на 15 септември. От такива като теб партията е на този хал. И всяка, в която се запишеш, ще е все така. СДС било най големия им проблем-ашколсун бе, кьопек! Доган спечели, щото докато ДСБари като теб съзнателно насъскват поддръжниците си един срещу друг, като ги делят на костолюби и костофоби, тъмни и светли, съответно на принципни и безпринципни; избиват комплексите на участниците си с търсене на врага с партиен билет, като част от модата противопоставяне на клиенти и идеалисти; а извън тъй нареченото дясно на русофили, русофоби, американофили и фоби, ченгета и жертви, млади на стари, бедни на богати, "елит" и балъци, и т.н, една партия обедини всички турци у нас, че и в в чужбина, само въз основата на един критерии - етнос и религия. И ся са ви виновни сички, освен вас самите. Проблемът са хората, които изпълват тази партия-такива като теб, които ,според Ницше, се намират насякъде и са способни да отблъснат всички.. Не ни е проблем ДПС-проблемът е, че СДС и ДСБ са твърде малко. Не ни е проблем негласуването-проблемът е, че не гласуват достатъчно за нас. Та нима не знаете колко щяха да са гласовете , ако бяха гласували повече хора. Единствено числото на Доган нямаше да се увеличи, но той почти си е достигнал максимума-и повече не може да върви нагоре. Тоест, не е проблем, че комшията е богат, а е проблем, че аз съм беден. Мисленето на мнозина, че видите ли, са ни били, щот ДПС било напред, са точно обратното мислене-не сакам язе да съм добре, ами Вуте да е зле.
За Доган никога не са седели толкова хора, колкото днес-зад Костов са седели два милиона и половина, които се сведоха до двеста и няколко хиляди-и не мърдат, даже назад дават. Зад ПС-също. Зад комунистите-също, ако е някаква утеха.. Това са фактите-едни и
същи политически сили, водени от едни и същи лидери, дават назад, а други напред. Къде отидоха-в къщи, омерзени-мнозинството, при Батката и при Фюрера.
Там е проблема-и защо стана така-защото, като каза доктора Михайлов, ДСБ се напълни с хора, които изкарваха личните си комплекси чрез политическа деятелност.
А за Вожда-знаеш мнението ми-е, колко бой тряя да ядете, за да ви уврат тиквите?
Апропо, ти кво направи, по изброените от мен гафове на ДСБ за един месец?
-законът за уседналостта. Грубо нарушаване на основния мертек на демокрацията , който е правата и свободите на отделната човешка единица. Популизъм, медиократични залитания, липса на-демократически ценности...
-комисията по досиетата и случаят Георги Константинов.
-случаят Батак(медийна провокация и проба на профанизацията
-вота по скандала Овчаров. ДСБ отказа да гласува на недоверие на властта, защото, видите ли...
- популистка реторика по въпросите за Козлодуй -на 18о грауса от предните им позиции-за зависимостта на Бг от Русия .
-смешните, популистки изцепки накрая, че ще ни вардели от Турция и Русия
И да ти кажа-Бойко го създадохте вие-вашата некадърност. Той обра протестния вот-но малка част от него беше лява..
Ами ако го нямаше, а?Кой щеше да ев ЕС?
цитирай
2. plamend - Честити 4 процента
22.05.2007 02:11
Заради такива като теб партията ви (да, "ви", не ви симпатизирам изобщо) от пълно мнозинство през 1997 изпадна до около 4% днес. Докато мислите, че СДС ви е най-големия враг, ще си седите у вас, а не в парламента, бил той евро- или БГ. Докато дясното не се обедини, ще остъргвате дъното на вота. Дали ти харесва или не е без значение. Реалността не прощава.
цитирай
3. zari - Нещата с дясното пространство ще се променят след ОСТАВКИТЕ
22.05.2007 06:15
на Костов и Стоянов, както и на всички стари муцуни в дясното пространство! Народът се измори от тях! Като няма дясно пространство и не е имало, или трябва да се създаде такова след 18 години пародии, или да се знае, че в България такова хората не искат! Въпрос на избор!
цитирай
4. dantonov - Браво на коментиращите.
22.05.2007 08:36
Gantree, аз съм от така противните ти седесари – разликата между нас е че аз не гледам към Вас с неприязън, не ви обвинявам за нашите неуспехи. Не искам да влизам и в глупава дискусия кой кого спасявал... Искам да спомена няколко прости факта и ако имаш поне малко сиво вещество ще разбереш за какво говоря.
1. Какви са процентите на СДС, ДСБ и Софиянски. Извърши елементарната операция събиране. Сещам се притчата за Кубрат и съчките – ама май много хора сте я забравили или не сте дорасли за нея.
2. Огледай се какво правят в Европа – пример Франция – Жак Ширак и Саркузи – Жак Ширак е отявлен вътрешно партиен опонент на Саркози, но в името на общата кауза излезе да агитира в полза на Саркози, а не да говори за „отвращения”!!! От това трябва да се поучат както вашите така и останалите ръководители на нашите малки партийки!
3. Политическа търпимост – ами погледнете дори и в лагера на политическият ни враг БСП – вътре ще се изядат за икономическа власт, за пари. Но навън – бетон! Не е нормално, всеки, недоволен от политиката на мнозинството да се цепи и да създава собствена партия! По точно, не че не е нормално, а глупаво – защото посоченото действие има смисъл тогава и само тогава, когато зад теб застанат не само отцепилата се част от съответната партия, а и още много други българи – но това нещо не се получава.
4. Погледнете и в нашата история – периода след Освобождението и преди 1944 г. – период на непрекъснати политически борби, цепения, отлюспвания и т.н. Защо всичко сега трябва отново да се повтаря? Не сме ли се поне малко изучили?! Или се чустваме най-добре в блатото и лайната – та като пляскаме да пръскаме всички наоколо – голям кеф!!!
цитирай
5. gantree -
22.05.2007 09:41
О, като в гнездо на оси влизам, отваряйки последният си постинг :)))
Зе Мария, ти си ми един от най-чистите примери за тотална безпринципност, безидейност и конформизъм, които бих показал нагледно в разговор; отделно от това си просто един доста глупав и неграмотен за възрастта си човек - за сведение, дори и четвъртокласниците са по-грамотни от теб;
да, хората са наистина различни - -фили и -фоби, млади и стари, бедни и богати и т.н.; те не са една обща, обединена сива маса, такава, каквато на теб ти се иска да я виждаш;

за "вождове" е безсмислено да ми пишеш каквото и да било, дори и само заради последния пример - начинът, по който СДС "подреди" листата си за ЕП, и кампанията им за отлично представяне досегашната работа на ... на "третия" в листата, комуто е напълно ясно, че и в най-добрия случай остава под чертата; за разлика от СДС, лично членовете на ДСБ подреждаха листата си в продължение на почти месец;

за конкретните неща, за които питаш:
• напълно съм съгласен с принципа за уседналостта, който се въведе; демокрацията е система от правила, и в конкретния случай е напълно естествено ограничението спрямо хора, трайно живеещи извън границите на България и ЕС; нека тези българи бъдат така добри да гласуват за онези, при които трайно са се заселили;
• за Георги Константинов не трябваше да отваряш дума; аз никога и за нищо на света не бих подкрепил един толкова див комунист и анархист като него, справка тук: http://www.savanne.ch/svoboda/anarchy/theory/robotron.html
виж му мисленето и комунистките убеждения, и иди да си ги подкрепяш някъде другаде, не при мен;
• за Козлодуй, за Бургас, Русия и Турция - не разбрах с какво точно не си съгласен; ако си ЗА отварянето на затворените блокове, ЗА Бургас-Александруполис и т.п. - нямам какво да ти кажа; не сме съмишленици по всички тези въпроси;
• за "създаването на Бойко Борисов" - Бойко Борисов управлява "успешно" София заедно със СДС - това е безспорен факт; нека да не забравяме и как СДС и Петър Стоянов поставиха УСЛОВИЕТО ДСБ да оттегли жалбата си срещу Бойко Борисов, за да продължи СДС да подкрепя общата ни президентска кандидатура в края на миналата година; ДСБ изпълни това условие, поставено от СДС, и - знаеш, всички видяхме какъв беше резултатът;



до г-н Антонов:
не ми се извършват операции по събиране на проценти, г-н Антонов; нямам, и не искам да имам нищо общо с хора като Стефан Софиянски и Петър Стоянов; отвращават ме; Хан Кубрат го оставете на мира, и не го слагайте в такава мръсна ситуация, с такива мръсни хора като Стоянов и Софиянски;

поздрави
цитирай
6. dantonov - Така няма да стане
22.05.2007 10:03
Аз казвам - Костов е тъпак.
Ти казваш Стоянов е тъпак.
И двамата казваме Софиански е тъпак.
И къде е изхода - аз да спра да викам на Костов тъпак или ти да спреш да викаш на Стоянов тъпак? Или и двамата. Това е елементарно като събирането. Въпроса не е до това какво ти се иска, а до това какво трябва. Защото иначе има едно прозвище "бетонни глави".
Точно такива становища отвращават мнозинството българи и точно за това те не отиват да гласуват - и не мисли, че и ти нямаш отговорност за това. След като всички участваме в политиката - всички сме виновни за крайния резултат.
Абстрахирането и изолирането на собствената позиция от всички останали е просто глупаво и абсолютно безотговорно!
Аз съм прав и всички останали са в грешка. Или както на предните избори Дачков нарече по Нова ТВ целия си народ глупав...
Или се адаптирайте към реалностите или си намерете друга държава!

Поздрави :)
цитирай
7. gantree - до г-н Антонов
22.05.2007 10:18
вижте, мнозинството софиянци онзи ден решиха, че не си струва да се намокрят под дъжда, и си останаха в къщи; 13-14 % в София - това е истинско безобразие и непростима безотговорност; ако за Вас такъв резултат е великомудър и високоотговорен - добре, нямам нищо против, но просто не съм съгласен;
от друга страна, мнозинството гласували решиха, че искат да ги представлява сикаджийската мутра, според която "Тодор Живков е построил две Българии" - е, какво да му кажа аз на едно такова мнозинство, какво друго ми остава, освен да се съглася с Дачков?
не мога да се "адаптирам" към такива хора; не искам да се "адаптирам" към тях; Вие щом можете, и щом искате да се "адаптирате" към тях - адаптирайте се, и ... приятно изкарване Ви желая в такава ... жалка компания

поздрави
цитирай
8. alexanderkolev - Хей, приятели, хайде да успокоим топката и да спорим без да се обиждаме един друг!
22.05.2007 10:25
А иначе аз лично съм съгласен с автора, че понякога загубата е по-добра от безпринципното съглашение. Коалиция със СДС щеше да вкара максимум два депутата (един от СДС и един от ДСБ)—е, и какво от това? Въпросът е не как ДСБ да има депутат в Евро Парла, а как да бъде измъкната България от дереджето, в което е—и тук вече никаква коалиция или обединение със СДС наесен няма да помогне (Бойко вече овладя положението). (Че е мутра, мутра е, че има тарикатски талант да се харесва и усет как да говори с хората, съще е така, а явно и някои от медийните господари (олигарси?) го подкрепят.) Та СДС-то не са най-големия враг разбира се, ама и някаква полза от обединение с тях не виждам. А че ДСБ може да са допуснали грешки, аз също мисля, че има такива (по специално, преиграване с анти-руската риторика, за сметка на много по парещите проблеми с Турция—справка, предизборния клип). Но въпреки това ДСБ бе и си остава една принципна и морална партия (не знам как е с кариеристичните борби вътре в нея—пиша от чужбина и не ги знам нещата). Та мисълта ми е, че сега ДСБ и да се обединява със СДС или пък (недай си Боже) Софиянски, все тая—само ще си плюе на принципите, а полза никаква.

ПП Разбира се, далеч съм от мисълта, че в СДС няма много свестни хора—има ги разбира се (и съм убеден, че г-н Антонов е точно такъв човек, макар да не споделям мнението му за Костов), но обединението с тях трябва да е на базата на някакви принципи (иначе полза никаква и за едните и за другите).
цитирай
9. alexanderkolev - Gantree, благодаря за линка с Пеевски :-)
22.05.2007 10:36
снимките са толкова красноречиви сами по себе си, а като го прочетеш и ти се доплаква...

А за Бат Бойковата дружина си абсолютно прав—НДСВ, второ теглене. (Първия път ни лъгаха с аристократче, втория път с мутра-“народен закрилник”. Интересно, какво ли ще е третия...)

Поздрав и горе главата!
цитирай
10. nio - Ган, покрай данданията с изборите ...
22.05.2007 11:10
Ган,покрай данданията с изборите тоя Костов нещо е пропуснал да посети блога ти:
http://news.ibox.bg/news/id_1786665091

Все пак си мисля че простото обединение не е разрешение.Нов бърдак не се прави само със смяна на леглата.
цитирай
11. dantonov - Няма място за обиди.
22.05.2007 11:17
Това за Костов - го зазах образно - разбира се, че не мисля така - за мен Костов си остава в Историята, като един от водещите политици, извели България от най-голямата икономическа криза в найновата ни история.
Това които се опитвам да кажа, явно несполучливо,е че конфронтацията не води до никъде.
А колкото до обединението - тук не говоря само за механичния сбор, а за отправеното послание към хората. За да разберат българите, че има алтернатива на случващото се, че ние всички заедно можем да бъдем тази алтернатива.
Т.е. - целите са съвсем, съвсем други - и ако продължавам да пиша е за това да се осъзнае важността на събитията и кръстопътя, на който се намираме. Защото самите ние бутаме хората към генерали царе и националисти.
И няма нужда да се сърдим другиму - трябва да се сърдим на себе си. Ако осъзнаете това - добре - ще можем да работим заедно, ако не - здраве да е - Бат' Бойко и Волен ще потриват доволно ръце.
цитирай
12. thehobbit - Интересен разговор се е получил
22.05.2007 16:09
... разбира се, темата става много остра след днешното “включване” на Иван Костов и сърдечния отзив на Петър Стоянов.
Аз оставам противник на заличаването на разликите между ДСБ и СДС, моето мнение е, че има И множество принципни различия, които са в развитие в последно време.

От друга страна, днешното положение е 100% неприемливо за привържениците и на двете партии. Фрустрацията е дълбока и изключва привличането дори на един нов гласоподавател, за сметка на усилена ерозия на “ядрата”, т.е. близък и предвидим край.

Оставките са правилно решение, “обединението” е страшен риск. Трябва да се пипа много леко и внимателно. За останалото ще потърся време да драсна в моя блог.
цитирай
13. sparhawk - Ще ви кажа нещо, което няма да ви допадне
22.05.2007 19:38
Навсякъде по развитите страни, когато един политик загуби избори, независимо колко е кадърен, той си отива и оставя нови, млади лидери да се развият. Истина е, че Иван Костов бе най-добрия премиер на България и то при нулева конкуренция, останалите бяха пълни или полупълни идиоти. Истина е, че СДС ни вкара еднолично в НАТО и ЕС, НДСВ само довърши процеса въпреки съпротивата на БСП и на ДПС. Истина е обаче, че навремето покрай премиера се издигнаха долни хора, които забогатяха на гърба на хората - Бисеров, Цонев, Бъки, Богомил Бонев и прочее мошеници, които дискредитираха дясното, а покрай него и лидерите му - Иван Костов и Петър Стоянов. Веднъж като те мразят хората, трябва да си идеш, все едно дали го заслужаваш или не. Живота и политиката не бяха честни и към Хелмут Кол и към Ал Гор. Това е част от играта.
Това, че старите лидери се застопориха в партиите си не попречи да се появат нови лидери, но това стана не от самите партии, а отвън и естествено, че това беше популист - генерал Бойко Борисов. Всички знаят какво е миналото му и какви ги е дрънкал и продължава да ги дрънка. Той обаче донесе първата победа на дясна партия от десет години насам и позицията му като десен е призната от не други, а от ЕНП, които са единствения критерий в Европа кой е десен и кой не. Оттук-нататък вече нищо не може да се направи - и да се обединяват, и да не се обединяват СДС и ДСБ, това няма да има абсолютно никакво значение. Нова дясна партия от тях няма да получи повече медийно внимание от обединение на БЗНС-та. Просто вече е много късно и е жалко, че младите хорица в ДСБ и СДС не получиха шанс да се реализират.
И докато в момента вие обиждате единствено и само ГЕРБ, една чужда политическа сила заплашва да ликвидира България. Защото ако една мутра управлява, тя може да ви обере. ДПС направо ще превърне държавата в турски вилайет и именно осъзнаването на тая заплаха и повтарянето и е едничката причина Волен Сидеров да има четвърт милион твърди избиратели, които на десните липсват.
На този етап най-доброто за останките от десницата е да се оттеглят за няколко години от политиката, да почакат едно изчерпване на популизма и тогава с помощта на млади и кадърни хора, смес от обучени в Европа кадри и запознати с тукашната ситуация предприемчиви и нахакани млади хора да се направи нов десен проект.
Ако сега се тръгне с такова нещо, единственото, което ще излезе е, че ще се откъснат няколко процента от ГЕРБ, който обаче при преразпределянето ще отидат при ДПС. Това е.
А иначе, за да са ми ясни позициите, на изборите за европарламент подкрепих ДСБ и персонално г-н Малинов.
цитирай
14. gantree - добра вечер на всички
22.05.2007 21:58
до alexanderkolev - никой не е безгрешен, г-н Колев; да, имало е със сигурност грешки в кампанията, но не мога да определя като грешка въпросното "преиграване с анти-руска реторика"; нямаше такова преиграване, дори имаше пре-висок процент учтивост, в сравнение с руската безочливост и агресивност, поне по двете основни линии - ултимативното предсрочно преподписване на договора за доставки и условията им при подписването на Бургас-Александруполис; от "двата" проблема руският е далеч по-голям;

за "свестните" хора в СДС - ми не ги виждам, честно казано; Петър Стоянов мина и подмина дъното, налагайки им по най-безцеремонния начин първо комунистът Константинов за комисията, а после и себе си като водач на листа, и какво чухме и видяхме оттам? - нищо, дори и приглушено недоволство от това нямаше; е, какво тогава им е "свястното" на тези хора? що за демократи са те, след съгласието им в комисията по досиетата да ги представлява комунист и анти-демократ, наложен им еднолично от лидера? с какво те са по-различни от далавераджийските безпринципни шайки на Борисов, Кобургготски или Доган? аз не виждам разлики между тях, и това го пиша напълно сериозно, и без каквото и да било желание да обидя или засегна някого от пишещите или четящите;

за линка към "маминото детенце" - няма защо да ми благодариш; това е единственият линк, който си позволих, главно защото много хора дори не знаят за това, и то ей така, между другото си отшумя в тишината;



до Nio - еех, няма да пропуснеш ти ... :))) аз обаче няма да ти отвърна с подигравка на подигравката;
по въпроса с "обединението" - това изобщо не е новина за мен, знам какво му е мнението, то не е и от вчера такова, и споменах за това по-горе, ако си забелязал (ама май не си, тъй като си чел по диагонала); моето мнение е точно противоположното, и нямам никакво намерение да си го променям, тъй като аргументите ми са много, и са валидни; а и затова предпочетох да си "кажа приказката" черно на бяло още снощи, вместо (например) тази вечер, постфактум;
съжалявам, че си пред "трудния" избор да възприемеш едната от тези две гледни точки :)
цитирай
15. анонимен - "мнозинството софиянци онзи ...
22.05.2007 23:14
"мнозинството софиянци онзи ден решиха, че не си струва да се намокрят под дъжда, и си останаха в къщи; 13-14 % в София - това е истинско безобразие и непростима безотговорност"

Първо, не сте никак точен в процентите, и второ, на вашата счупена ракета все космоса й е крив. Защо преди 17 години, или преди 10, или даже преди 5 на хората не им пукаше вали ли или не и гласуваха? А сега не. Ами много просто защо - защото от 17 години постоянно доказвате, че "всички са маскари". Аман!
цитирай
16. locke - "Всички вкупом съгрешиха и вкупом непотребни станаха"- Еклесиаст
22.05.2007 23:41
Хилда Казасян го изпя: "Сложи си ципа на устата!"
цитирай
17. zemaria - Геле,
22.05.2007 23:48
....
Дори вожда ти каза днес. „Ще подкрепим всеки избор на Националното събрание на ДСБ за политика към някакъв вид коалиране или обединение със СДС, заяви по-рано същия ден лидерът в оставка Иван Костов в предаването “Денят започва” на БНТ. Той посочи, че ако ДСБ и СДС се бяха явили с обща листа на евроизборите, щяха да имат двама евродепутати, а БСП и ГЕРБ – по четирима, вместо по петима.”

...Постингът е цензуриран от мен самия.Смисълът на живота е да вдигаме нравствената си същност
цитирай
18. sparhawk - За анонимния, който защитава негласуването
23.05.2007 00:17
Знаеш ли кой герой е казал израза "Всички са маскари"? Той не е хубав модел на поведение.
цитирай
19. nio - Ган, съжалявам ако си го приел като ...
23.05.2007 00:33
Ган,съжалявам ако си го приел като подигравка.
Просто се старая да разчупя малко остротата на коментарите.Не че не е характерно за политическите дискусии.
Няма за какво да се подигравам,защото възприемам съвсем нормално това че има различни мнения.
Против СДС пък съм писал много.Може би най-малко съм писал против ДСБ въпреки че не съм и привърженик.И да се обединят,ако продължават както до сега,пак ще пиша против тях.
Е ако поемат посоката която ти наричаш "анархизъм",ще имат пълната ми подкрепа.
Поне в СДС нещата лекичко натам вървят.Отова което подучух от гаргите на терасата,Мартин Димитров ще замества Бат Пешо до конференцията.След това ще видим:-)
цитирай
20. gantree -
23.05.2007 08:32
до zemaria
не, няма да те "изтрия", Зе; ти си живото потвърждение на мнението ми

до Nio
е, нямаше как другояче да го приема; както и да е, няма проблеми;
ще видим какво ще стане
цитирай
21. iip - факти, факти, факти ...
23.05.2007 12:28
1) Събиране и изваждане се учи в трети клас, но само хора останали на ниво трети клас биха сметнали, че 4+5 = 9. За справка - президентските избори 2006 г.

2) Старите хора трябвало да си отидат - да, ама къде са новите. Ако се сложат "неразпознаваеми лидери" дали това ще вдигне процентите. не мисля. Обезличаването на дясното не би го спасило!

3) Аз мога да кажа какво е направил Костов за България, хайде някой да ми каже какво е направил Стоянов за България, освен, че Костов го направи президент. Или с други думи, когато си лице си лице, когато си лидер си лидер.
цитирай
22. dantonov - То кога ще обсъждаме Костов и Сто...
23.05.2007 14:44
То кога ще обсъждаме Костов и Стоянов? Това започва да ми заприличва на пенсионерска вечеринка!
Да има нови – Константин Димитров, Мартин Димитров, Николай Младенов и много други – и не ги делете на наши и ваши, защото това е безкрайно глупаво. Гледам, интелигентно пишете, ама съдаржанието – все едно че слушам дядо си на деветдесет-сто години, и малък опит за размисъл няма – запънали сте се като магарета на мост. Абе вижте си процентите по-малки и от на СДС, утре ще стигнете и до процентите на Софиянски. Знаете ли на какво ми приличате – на онези, старите комунисти, който бяха готови да дадат живота си за партията – без да мислят, без да разсъждават, Ленин, Леонид Брежнев и Бай Тошо – те бяха светата троица. По какво се отличавате вие от тях? Иван Костов бог ли е? Той не е допускал грешки? Е, затова няма голяма разлика между вас и привържениците на Атака. Не осъзнавате в кой век живеете и какви са новите реалности – писна ми да се говори за комунизъм и антикомунизъм. Проблемите на хората са на светлинни години от това. Писна ми да се гледа на Русия като антипод на САЩ да се делим на русофили и русофоби, американофили и американофоби. Ако не успеете да преживеете това, толкова по-зле! Не само за вас, а за всички нас в дясното. Защото колкото и да искате да се делите, хората нещо не искат да ни делят и сигурно са прави. Къде е разликата между нас ли – в това, че ние сме готови, ние осъзнахме нуждата от диалог и от конструктивен спор, но да се продължава с този тон – еди кой си е маскара, а пък другия – той е светец. Аман!!! Не вие виновен народа, виновни сте си вие, че не можете да видите по-далече от носа си. Не осъзнавате, че разните Бойковци и Сидеровци – те не се докараха сами, а ние ги докарахме и ДЕБЕЛО подчертавам както седесарите, така и десебарите. И не е важно признавате лиси го, важното е все пак някога да го осъзнаете, защото само тогова ще можем да излезем наистина като обединено дясно! Всичко друго е боза. А колкото до приказките, че едно ново обединено дясно няма какво да противопостави на ГЕРБ – далеч на съм съгласен с това. И в двете платформи и на СДС и на ДСБ има твърде стойностни елементи, които сигурен съм, ще получат необходимия отзвук.
цитирай
23. zari - До номер 17, Зе Мария
23.05.2007 18:04
Драги ЗЕ МЬРИЯ, ако сменя обръщението Ви към автора на постинга, т.нар.ГЕЛЕ с Вашето-Зе мария, ето това е в обки линии всичко онова, което спокойно може да се напише и с чиста съвест да се твърди за Вас самия предвид прочетеното до сега по форумите и тук от Вас, а именно /цитирам Ви/:
-надуто арогантно отношение,
- кухо самомнение,
-си от хората, на които нито може нещо да се даде, нито нещо да им се вземе,
-постващ неуморно статии, които не си разбрал, подчертаваш неща извън контекста
-въртиш всяка инфо като чекист или езуит.........
И така нататак! Добре сте се описали сам себе си!
Единственият плюс от тази паталогична безцеремонност и наглост и първенющина е, че ще вляза в блога, не само, за да чета пренебрежителните и заплашителните Ви сталинистки постулати, а за да дам тон на друг вид поведение в блога!Нахално и безочливо завършва обръщението Ви, но както писах то се отнася до съмия Вас- "гръмни се, малоумнико!!!!!" Убеден съм и за друго нещо- Вашият бекграунд-липсва Ви класа, финес, майсторството да водите диалог, умението да убедите с перото си, а как иначе, като сте го взели от някоя пуйка от родата ви из русенските села...
цитирай
24. анонимен - Обръщение към Зе Мария по повод написаното от него под номер 17!
23.05.2007 18:07
Драги ЗЕ МАРИЯ, ако сменя обръщението Ви към автора на постинга, т.нар.ГЕЛЕ с Вашето-Зе мария, ето това е в обки линии всичко онова, което спокойно може да се напише и с чиста съвест да се твърди за Вас самия предвид прочетеното до сега по форумите и тук от Вас, а именно /цитирам Ви/:
-надуто арогантно отношение,
- кухо самомнение,
-си от хората, на които нито може нещо да се даде, нито нещо да им се вземе,
-постващ неуморно статии, които не си разбрал, подчертаваш неща извън контекста
-въртиш всяка инфо като чекист или езуит.........
И така нататак! Добре сте се описали сам себе си!
Единственият плюс от тази паталогична безцеремонност и наглост и първенющина е, че ще вляза в блога, не само, за да чета пренебрежителните и заплашителните Ви сталинистки постулати, а за да дам тон на друг вид поведение в блога!Нахално и безочливо завършва обръщението Ви, но както писах то се отнася до съмия Вас- "гръмни се, малоумнико!!!!!" Убеден съм и за друго нещо- Вашият бекграунд-липсва Ви класа, финес, майсторството да водите диалог, умението да убедите с перото си, а как иначе, като сте го взели от някоя пуйка от родата ви из русенските села...
цитирай
25. gantree -
24.05.2007 20:27
до zari
благодарности за подкрепата - по този начин разчитам реакцията срещу написаното от Зе Мария; встрани от това обаче не мисля, че написаното от него си струва да се коментира, най-малкото защото "темата на разговора" поема в друга посока; не бива разговорът да поема в друга посока, затова - коментарът не си струва;
но пък, благодарностите си остават :)



до г-н Антонов
"... обсъждаме Костов и Стоянов" по една простичка причина - допреди два-три дни те бяха лидерите на двете партии, които поравно ни интересуват; затова ги обсъждаме, и аз не виждам нищо неестествено в това;
"да има нови" - аз сигурно никога няма да успея да проумея подобен поглед върху хората в ръководствата на партиите; нали не става дума тук за някакви манекенки от списанията, дето трябва да си ходят към момента, в който попровиснат, или пък модата се смени?

колкото до "сравненията", "оприличаванията" и "писна ми от ..." едикаквоси - е, много съжалявам, че забавачката Ви е останала в миналото; аз лично изобщо не се интересувам от "новите" Ви реалности, и без никакво притеснение продължавам да се противопоставям и разграничавам от комунисти, русофили и американофоби;

п.п. на дядото - много поздрави :))
цитирай
26. geg - "общо явяване на местните избори или двете партии да се обединят"
26.05.2007 11:16
Е, това са много различни неща и доколкото разбирам Костов не е казал той за кое е.
Защо пък да се обединяват - аргументите на Ган са си налице, аргументи за обединяването (извън елементарните аритметични упражнения) липсват.
А спецификата на местните избори е такава, че някъде може да се явят общо (при това не само ДСБ и СДС), другаде - не.
цитирай
27. анонимен - ze maria
05.06.2007 14:07
Възможно е да има и добри намерения , но начинът му на писане и аргументиране е меко казано демотивиращ за разбиране и влизане в диалог.
Останалото по изборите и бъдещето - иска повече време, сори!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3641864
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930