Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2010 12:43 - Как Първанов влезе в канавката (3)
Автор: gantree Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5976 Коментари: 12 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Решението на изпълнителната комисия на ГЕРБ от снощи, за започването на процедура по изритване на Първанов, според мен е единственото адекватно решение, което те са могли да вземат. Няма нищо изключително или невероятно в него. Нищо друго, освен това решение, нямаше да бъде адекватно и нормално. Няма начин да не си защитиш един от ключовите хора в правителството от такова подло нападение, и да не се разпаднеш като екип по шевовете си почти светкавично, в рамките на броени седмици.

        Вече четох и слушах коментари, че решението им било без прецедент досега - добре, така да бъде. Няма досега в кратката ни институционална демократична практика такова решение, но по отношение на повода това заключение не важи. Има такива прецеденти. Още Желев навремето постъпи по подобен на първановия начин, с така наречените "боянски ливади". Петър Стоянов също постъпи по подобен на първановия начин, с онова свое вече забравено "Иване, кажи си". Ако седна да ги съизмервам, споменатите прецеденти на Желев и Стоянов дори надминават първановата постъпка от политическа гледна точка, но за съжаление те не получиха това, което Първанов сега заслужено получи като ответна реакция. Всъщност, това е и добрата новина в целия този цирк - че на притворството и подлизурството вече се реагира.

        Първанов, според мен, ще си остане до края на мандата. Така мисля. По ред причини искането за неговото отстраняване ще се провали. Хубавото обаче е, че той със сигурност тежко ще пострада от предстоящите разговори по темата. Още по-хубавото е, че ще се види ясно чии са недостигащите до 160 гласове в сегашния парламент. Депутатите на Яне Янев не косвено, ами явно и открито с гласовете си ще спасят Георги Първанов, гласувайки заедно с депутатите от БСП и ДПС срещу ГЕРБ, АТАКА и Синята коалиция.


Тагове:   таг,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gantree - @ ok3223
10.03.2010 13:20
Бъркаш. Сега има резултат. Предишните пъти нямаше. Предишните пъти такова поведение оставаше без никаква реакция, а сега не е така.

Ще те помоля да си редактираш коментара, да махнеш текста с големите букви и да си мериш приказките.
Ако не го редактираш, ще трябва да го изтрия.
цитирай
2. gantree - п.п.
10.03.2010 14:01
Е, вече е късничко за редакции, няма да те чакам цял ден.
Следващият път директно си мерИ приказките от първи път, защото повече няма ги коментирам, а направо си заминаваш.
цитирай
3. haralanov - Песимист съм...
10.03.2010 16:33
Четох преди малко в медиапул за последните Гоцеви инициативи.На този мерзавец изобщо не му пука,че ще има импийчмънт срещу него.Щото знае какво ще се случи!Вече е абсолютно сигурно и бъдещето му немаловажно участие(след президентските избори догодина)в българската политика.Той е изразител на руските интереси в България!Макар и по друг тертип,бавно но сигурно се путинизираме.Олигарсите имат ресурса да наливат пари в този проект.
цитирай
4. анонимен - дори и гласуването за предсрочното ...
10.03.2010 19:00
дори и гласуването за предсрочното отстраняване на гоцето да не мине, политическият дебат и неговия резултат върху общественото мнение ще е налице. все пак отпор на притворството, престъпната повърхностност и подлостта трябва да има.

Екатерина
цитирай
5. gantree - @
10.03.2010 20:31
@ Екатерина
Именно.

@ haralanov
ВЕрно си голям песимист :))
цитирай
6. dagma - @gantree
11.03.2010 15:21
Браво на ГЕРБ, че все пак правят нещо. Но в случая с Първанов реакцията им сякаш не идва естествено, а след старателно обмисляне коя стъпка е най-спасителна за репутацията на партията им и най-вече за репутацията на ББ. Решението за сваляне на гоце малко с клизма са го взели. Дори мисля, че с облекчение ще видят, че мнозинството е гласувало против. Може и изобщо да са тръгнали на "битка" след като са пресметнали предварителния й провал. Правят нещо, но малко на кухо ми кънтят.

Истинската реакция чух днес по Нова телевизия. Костов каза, че личната обида на Първанов е превърната в държавно достояние, а за многобройните му разговори с Путин засягащи енергийна политика и сигурността на държавата, може би изобщо няма водени стенограми, което ги превръща в частни разговори. Хубави неща каза и за човешкото достойнство като основна цел на дясната политика.
ГЕРБ да слушат и да се учат на стабилна политика със здрав смисъл.

П.С.
Малко извън темата :)
Не съм никак наблюдателна и едва наскоро видях No 17 в блогрола ти. Попрегледах го, стори ми се доста интересно - имам предвид всички лекции на Мутафчиев, не само за Саръ Салтък. Особено за културната криза у нас. Тепърва ще ги прочета, но реших да обърна вниманието и на останалите, които влизат в блога ти :)
Поздрави
цитирай
7. gantree - @ dagma
11.03.2010 15:58
Здравей. Да, неохотно и полекичка, а не е по естествен път, така е. Аз и на това съм доволен в конкретния случай. По-добре е, отколкото всичко друго. Интересното от днес е, че Янев като че ли се е усетил, и с половин уста има някаква подкрепа от неговите, с което гласовете при нужда стават 163. Утре ще е интересното, в "специалната" пресконференция на стъкления и прозрачен записвач.

Костов, и аз го слушах сутринта. Напълно логичен и последователен - като си такъв красив и прозрачен записвач, `айде сега и другите записи покажИ :)) Това би било като бонус, но ме съмнява Първанов да ги публикува, ще видим.

Мутафчиев, принципно не го харесвам. Има едно издание отпреди година, с лекциите му за Византия, ще го потърся после да ти го покажа в сайта на "Книжиците". Интересни са. Този линк, 17, вързах го там, защото си правих преинсталация в същия ден, в който го открих, и вече бях си консервирал връзките в браузъра, та не ми се правеше пак. 17, а също и 9, пак е за Саръ Салтък, интересно четиво са. Саръ Салтък е една много интересна тема като цяло, главно предвид крайно погрешните представи, които циркулират у нас за религията на нашите турци. После, заедно с Мутафчиев, ще ти пусна линк и към едно много хубаво изследване на тоя въпрос, което в момента чета.

Поздрави.
цитирай
8. dagma - За Янев чух току-що :)
11.03.2010 19:33
Заявил е, че ще гласуват "за". Какво ли пък ще се случи?

Относно линка към изследването - благодаря ти предварително!
цитирай
9. gantree - @ dagma
11.03.2010 23:03
Здравей, извинявам се за закъснението.
Янев, при него всичко е предпоследно. Ако каже Трактора, ще гласува, ако не - няма.

За изследването, сега погледнах в сайта им, кошничката им е зачертана. Утре имам път натам, и ще проверя дали го имат все още или могат да го издирят. Мисля, че не е изчерпано. Става дума за това тук:
http://knigabg.com/index.php?page=book&id=4813

А лекциите на Мутафчиев, объркал съм се във времето, не знам защо пише 2006, едва ли чак толкова време ми се губи, сякаш беше "вчера" :)) Имам предвид това издание:
http://knigabg.com/index.php?page=book&id=7469

Това от Мутафчиев, което е в 17 от блогрола, е "Изток и Запад в българското средновековие" и "Мнимото преселение ...". Лекциите му за Византия са в сборника от линка по-горе.

Поздрави.
цитирай
10. анонимен - Какво ли ще се случи ?
12.03.2010 13:29
dagma написа:
Заявил е, че ще гласуват "за". Какво ли пък ще се случи?

Относно линка към изследването - благодаря ти предварително!


Малко преди това един от групата му - юрист, напусна групата!?!? На въпроса как ще гласува, заяви, че искал да проучи юридически мотивите. Хлъзгава формула! Цел - прозрачна, оставяне на вратичка.
Доста необоснован /или никакъв/ бе и мотивът за напускане. С този ход се осигурява :
1. На Яне възможността да се представи за десен и анти БСП/ДПС
2. На БСП възможността да не мине вота с един глас!!! При което те имат възможности за пропагандиране "неуспеха на вота" и да набират точки за "новия ляв" проект.
Ако не дай си Боже позная. Заинтересувайте се за развитието на този депутат! Няма да живее от спестени пари от закуски! СТБ.
цитирай
11. demograph - В подкрепа на gantree
26.03.2010 19:11
Време е за политика

Политиката или е морална или не е политика, а нещо криминално.

Ако чрез политиката се краде – това не е политика а кражба.
Ако се лъже –това не е политика а измама.
Ако се прави, чрез заговорничене – това е заговор, а не политика.
Ако политиката не е в полза на собствената, а на друга държава – това е държавна измяна.
Ако политиката се прави от хора без морал, това вече не политика, а някакъв вид престъпление.

Политиците възпитават с личния си пример и със законите които произвеждат.

Ако с поведението си те се показват непочтени - те генерират непочтеност.
Ако политиците демонстрират липса на морал - те извеждат неморалното на почит.
Ако политиците проявяват търпимост към липсата на морал - аморалността става норма.

Общество без морални политици е нещо като България – територия на разюзданата и брутална аморалност.

Време е за Политика!
цитирай
12. анонимен - @
07.04.2010 22:23
Да не те прибраха при показна акция милиционерите нещо бе, човек? Не пишеш вече месец!?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3637141
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031