Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2010 14:55 - Как Първанов влезе в канавката (2)
Автор: gantree Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5756 Коментари: 12 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Аудиозаписът на Първанов  вече е в мрежата
        26 минути е, 37 MB, и може да се изтегли от тук



Тагове:   таг,


Гласувай:
3



1. haralanov - Винаги ми е било приятно,че чисто технически...
08.03.2010 15:12
Винаги ми е било приятно,че чисто технически,реагираш бързо и адекватно.Аз в това отношение съм ,,тъпа схема,, и дори един линк не мога да изпратя,като хората!Добро впечатление ми прави,че дори и малко на брой хора,реагираха на случилото се.По обясними причини в дълбоката провинция е трудно да изразиш протеста си срещу това,че една агентура на комунистическата ДС ни е президент.Но запалените свещички вчера показват,че Сирищника сигурно вижда през прозорците си,какво става долу.Освиркване трябва да чува на всяка своя крачка!Като изразяване може да е просташко но нима самият той не е простак и мерзавец..?
цитирай
2. gantree - @ haralanov
08.03.2010 15:40
Здравей. Не е много бързо, забавил съм се почти час и нещо :))
Извън шегата, имам натрапчивото и много неприятно усещане, че непряко участвам в театрото, спретнато от Първанов на всички нас, не на Дянков или на Борисов, а на всички нас. Което леко ме вбесява, на моменти.

Чисто технически, това са елементарни неща.
Просто не си ги правил, не знаеш как поради липса на практика, и затова ти се струват трудни.

Протестът със свещите вчера, не съм бил. Знаех, четох за 17:30, но дори и да имах възможност, нямаше да отида. В предостатъчно протести съм участвал през последните двайсет години, и знам, че те не водят до нищо ефективно и смислено. Отговорът трябва да е политически, а не "граждански", аз затова съм гласувал, за да има хора, които от мое име да му отговорят подобаващо на простотиите.

Поздрави.
цитирай
3. анонимен - @
08.03.2010 17:45
Дори и в този калпав формат се усеща, че има насочен микрофон към Дянков и усилване на звука с дефекти при Първанов. Записът е обработван допълнително. Ако не е имало видим микрофон пред Дянков, то да му е ясно, че е добре прецакан от технически много грамотни лица. В обясненията на Дянков почти няма изкривяване на звука. Това реално се постига много трудно. Аудиозаписът дава доста повече информация от стенограмата по принцип. Явно целта е била да се усети притеснение в гласа на Дянков.
цитирай
4. gantree - @ анонимен 3
08.03.2010 18:19
Е, какво му е калпавото на формата, ае сега капризи :)) И какво има толкова да се разсъждава тук? Микрофонът е бил инсталиран съвсем целенасочено там, където Дянков е трябвало да седне, и затова другите гласове се чуват "изкривено". Факт е, че Дянков не е предупреден, че ще бъде записван. Записът е правен от хора извън залата, в която е бил разговорът, и поради това я има намесата с увеличаването на звука. Тая намеса е по време на самия разговор, което означава, че е правена не от присъстващите (за да не ги види Дянков), а е правена от хора специално натоварени със задачата да направят записа. Първанов явно си има хора, които "контролират" и вероятно след това "архивират" разговорите му по негово желание и нареждане. Това едва ли е НСО. По-скоро е нещо като президентска "детективска агенция", оформена вероятно като "съветници по сигурността" и получаваща заплатите си от бюджета на президентството.
цитирай
5. haralanov - ДС има опит с подобни скрити записи...
08.03.2010 18:30
ДС има богат опит с подобни ,,скрити,,записи,за които събеседникът може и да не подозира!Гоце наистина притежава особен фалцет на гласа.Едва овладяно чувство,което е на ръба да изригне,но пък бива и целенасочено отправено към човека насреща с цел да го засегне.Ненавиждам подобни типажи и ако бях на мястото на Дянков,щях да съм напълно безцеремонен към Гоце!Той си го заслужава!
цитирай
6. bilingual - ДС има богат опит с подобни, , скр...
09.03.2010 11:00
haralanov написа:
ДС има богат опит с подобни ,,скрити,,записи,за които събеседникът може и да не подозира!Гоце наистина притежава особен фалцет на гласа.Едва овладяно чувство,което е на ръба да изригне,но пък бива и целенасочено отправено към човека насреща с цел да го засегне....


Според мен по-скоро е насочено към широката аудитория освен всичко друго.
Дянков не е бил в добра позиция. Четох, че той бил изпратен от Борисов. Даже Борисов звъннал на Първанов да го уведоми, че министърът е на път към президентството. Жалка картинка...
цитирай
7. gantree - @
09.03.2010 13:59
Георги Първанов се опитва да прави политика. Притеснява се за публичният си образ, дрънка глупости за "рода си" и "фамилното си име" и се опитва да прави политика, злоупотребявайки с държавната служба, която заема. Изживява се като институция, крие се зад службата си, представя думите, отправени към него лично като думи, отправени към институцията. Съветниците му правят абсолютно същото. Ако някой каже, че Първанов е тъпанар, според неговите спекулации ще е казано, че институцията на президента е тъпанарска. Гледах някакви снимки от така наречения бал по повод трети март, грозна картинка. Първанов се представя като "каймак", като авторитет, какъвто не е. Смешен и жалък е, особено пък на такъв бал по време на криза, стачки и увеличаващо се безпаричие. Не знам към какви хора се опитва да насочи политическите си изказвания. Тия хора явно трябва да са някакви пълни идиоти.

Колкото до самият запис, вчера Мария Капон участва в инсценирана среща с президента, организирана уж по нейна инициатива. Основното, което излезе след тази среща са "подробности" по протоколирането, респективно записването и документирането на срещите, в които Първанов участва. Сценката беше плоска и очевидно предназначена за същите тези тъпаци, към които Първанов отправя политическите си изказвания. Ще бъде прекрасно, ако някой му припомни на висок глас, че все още е президент, а не политически и партиен лидер.
цитирай
8. bilingual - Изживява се като институция, крие ...
09.03.2010 15:07
gantree написа:
Изживява се като институция, крие се зад службата си, представя думите, отправени към него лично като думи, отправени към институцията. Съветниците му правят абсолютно същото. Ако някой каже, че Първанов е тъпанар, според неговите спекулации ще е казано, че институцията на президента е тъпанарска.


Безспорно е така, gan

Но на Първанов няма какво да му се напомня. Той сам се е издигнал на пиедестал, от който трябва да бъде бутнат вече.

Аз виждам ситуацията по следния начин: един млад и интелигентен човек в лицето на Дянков срещу един самозабравил се в своята надменност, егоизъм и лиспа на морал (политически и личен) президент, който чрез мерзски и долни номера се опитва още повече да се възвеличи едва ли не в очите на симпатизантите си и на тези, които разсъждават като него и които намират неговите действия за нормални и напълно приемливи.

Не по-малко грозен е и подходът на Борисов. Той пък представи Дянков като някой провинил се ученик и го праща да поправи белите, които е сторил.
цитирай
9. gantree - @ bilingual
09.03.2010 18:26
Здравей. И в обобщаването, и в персонализирането е проблемът. Всяка от двете ситуации е по своему недопустима. От една страна, ако ситуацията се погледне институционално и обобщено, тя е абсурдна - президентът, който по конституция трябва да представлява всички, ченгесарства в кабинета си и политиканства срещу правителството на мнозинството във време на криза, имитирайки защита на някакво негово си въображаемо малцинство. От друга страна, ако ситуацията се погледне персонално, не се знае кой е лошият и кой е добрият. Първанов, за него оценката е ясна, но от другата страна е човек като Дянков, който въпреки добрите позиции, които зае по отношение на руските проекти, откакто е министър, невдигнат данък не остана. Последното по дата е увеличението на здравната вноска. Аз може и да му споделям мнението за Белене и за президента, но да ми вдига данъци просто ей така точно в тия месеци и да ми се пише "десница", не е познал.
цитирай
10. анонимен - според мен в случилото се става дума ...
09.03.2010 21:41
според мен в случилото се става дума единствено и само за поведението на т. нар. пресидент. Гъце не е извикал Дянков да си говорят за финансовата, а именно манипулативно разширява темата, за да спечели оправдание. Сиреч, целите му не са да предпази народа от оглозгване, а използва настроението на хората за користни цели.

според мен разговорът за фискалната политика на кабинета трябва да се раздели от този за постъпката на гоцето.

Екатерина
цитирай
11. анонимен - Смешни министри
10.03.2010 11:59
Все сме имали смешни министри,но като Дянков не сме имали.Всеки който разбира малко или много от бюджет вижда,че с този за 2010 год.всички ще видим къде се.......... гладните.Все е било лошо ,но като тази финансова политика не е било и преди 10 ноември.ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДА ФИНАНСОВИТЕ ДЕЛА ходи от телевизия в телевизия и прави едни невероятни умозаключения,че само пълни злобари му ги харесват.Един човек който се отрича от собствения си баща,какво добро можеш да очакваш от него.Той е един голям комплексар и търси поле за изява.и както винаги ние българите като видим,че се върне някои от някъде "завоювал големи успехи и от всякъде получава само шестици"чакаме с умеление и той да ни излъже хубавинко,та да ни държи по-длъжко.Нищо добро не ни очаква с такъв финансов министър.А колко е честен ? Колкото бат Бойко дето всички го зяпнали и му се възхищават на каруцарския му език и мафиотската му физиономия.ТОЙ ЯКАТА ЩЕ НИ ОПРАВИ бЪДЕТИ СИГУРНИ!!!!!!!!!!!!
цитирай
12. анонимен - @ 11
11.03.2010 17:35
Защо всички президентски матросовци се занимавате да плюете Дянков, а мълчите за подлярската постановка на президента/о ВИ (пише се с а, но се чете о!).
Защо мълчите, че е принуден да приема такива решения защото са го натикали в това блато. Дали защото за вас принципа "колкото по зле толкова по-добре (за вас)" не е бил винаги основен ?
Защо се сещате за това, че се отказал от баща си (не е вярно!) но никога не се сетихте за отказалите се от бащите си Т.Тошев, Х. Бояджиев.....
Или мислите, че хората не виждат, че СТЕ СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ СТРАНАТА СИ! И всички сте готови да ни натресете 20 млд дългове , което прави по ~ 25-30 лв на човек/месец в продължение на 20 години. Готови сте да ни натресете и зависимост само и само да се доредите до "няколко евра в повече".

И не ни плаши с ББ! Преживяли сме Луканов, Беров, Виденов и ТРОЙНАТА! Виж вие имате основание да му се плашите. Ей това му е лошото да си социалист. :-)
СТБ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3637310
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031