Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2010 16:08 - Как Първанов влезе в канавката
Автор: gantree Категория: Лични дневници   
Прочетен: 16739 Коментари: 43 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Да, слушам Ви.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Добър ден, благодаря за срещата, за оказаното време.
Аз след известен размисъл реших, че ще е полезно и благодаря, че откликнахте на молбата ми да се срещнем и да изчистим това, според мен, недоразумение, което се получи след появата ми в “Шоуто на Иван и Андрей”. Понеже, според мен, наистина това е недоразумение. Донесъл съм и стенограма от цялото шоу. Предполагам, че Вие вече сте я виждал, за да покаже, че не е имало някаква зла умисъл, въобще не е имало нещо от моя страна, което да предполага лош обрат на нещата.
Исках да кажа две неща:
Първо, че цитатът, който ми беше подаден, определено не е мой цитат. Дотогава никога не бях чувал този цитат. Не съм казвал нищо от този род, когато и да било.
И второ, че, според мен поне, е имало някаква, може би непълна информация, от Вашия екип точно какво съм казал по време на шоуто. Именно аз се опитвах да кажа, че това не е мой цитат. Два пъти съм го казал това. Не е точно това, което се казва, не си спомням да съм го казвал, и просто да изляза от темата.
Понеже шоуто беше забавно шоу, може би не съм успял да изляза по най-добрия начин, поне може би според коментарите на Вашия екип, но това ми беше идеята. Идеята ми беше да е явно, че това не е мой цитат, не съм казвал нищо от този род и да искам да изляза от него. Така че се надявам, че това е наистина вече като сте видели, може би, пълния текст, може би и от Ваша страна се надявам да има разбиране, че това е недоразумение.
И в интерес, понеже сме и в криза, то във всяко време не е хубаво да има недоразумения между институциите, но особено в криза, където имаме такива големи теми като приходи, като ERM- 2, за което Ви благодаря, между другото, че миналата седмица помогнахте много в разговорите Ви в Европа. За мен това са главните теми и този тип недоразумения просто ме отделят от и моята цел, и целта на правителството, и, разбира се, Вашите цели.
Това исках да кажа.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Благодаря.
Първо, предлагам да изясним един по-стар въпрос, тъй като не сме се виждали.
Вие, г-н министър, излъгахте по отношение на изтеглените пари на президентската администрация и там също влязохме в един 10-дневен спор в медиите и бяхме предмет на доста сериозни инсинуации и коментари. Имахме един спор, връщам нещата назад, за който историята ще покаже кой е бил прав, но определено Вие и тогава си позволихте доста груби оценки и думи по отношение на моя екип.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Извинете, става въпрос за бюджета?
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
За доклада първо. (б.р. – икономическия доклад за Президента)
А сега въпросът ми е, защо излъгахте за изтеглените пари от президентската сметка.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, аз не съм излъгал за това. Тогава пътувах, както знаете. Въпросите излязоха като бях в страната, в Пловдив. Аз питах екипа си. Екипът това отговори. Аз не смятам, че съм излъгал, нито пък че екипът...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вие казахте, записано е в медиите, че не са изтеглени парите, просто не са постъпили. Имаме електронната разпечатка, която ясно показва кога какво е постъпило и какво е изтеглено.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз разчитам на екипите си. Екипите ми това казват.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Само че, Вие тогава казахте, че президентът е подведен, а не че Вие сте подведен. Аз, първо, помня много добре, и второ, преди тази среща отново съм направил справка с публикациите.
Тоест, наслагват се, г-н министър, серия от факти, които показват, че Вие имате определено отношение към институцията.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Което не е така.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вие и в този последен случай провокирате конфликт между институциите.
Аз съм гледал внимателно този материал. Не приемам категорично постановката, че някой от екипа ме е подвел. Чел съм не само стенограмата, но съм гледал и предаването и съм наясно с този род предаване. Аз нямам съмнение, че това е една подготвена атака. Тъкмо заради това аз категорично държа, настоявам, Вие, като лице, ангажирано като министър, да изясните този случай пред българското общество. Защото, г-н министър, аз, тук говоря само в лично качество, после ще говоря институционално - може да е малко емоционално, но аз имам едно име, което е завещано от моите родители, което искам да оставя на моите деца неопетнено. С тези инсинуации се хвърля много неприятна, тежка сянка върху името на фамилията ми.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Това го разбирам.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Ами като го разбирате, защо влизате в този сценарий, макар че аз нямам съмнение, че Вие сте част от него, защо влизате по такъв начин и вкарвате институциите в този проблем?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
А Вие защо смятате, че аз съм част от този сценарий? Той по никакъв начин не ми помага.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Защото става ясно от онова, което съм видял, г-н министър. Защо Вие коментирате президента в контекста на проверката на сметки, милиардери и т.н.? Коментирате единствено името на президента.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Опитвам се, виждате, в целия разговор там да се измъкна.
Казахте, че сте виждали самия разговор. Там се надявам, че става ясно, че това е изненада за мен. Аз казвам: не, това не е нещо, което съм казал, не е точно, за други неща сме си [говорили].
Аз пък не приемам, че Вие смятате, че това е някаква атака срещу Вас, където и аз участвам. Аз нямам никакъв интерес да участвам в такива атаки, защото Вие сте много по-силна фигура от мен, много по-уважавана фигура от мен. Покрай кризата аз така или иначе на толкова теми, на които трябва да се спрем, по никакъв начин това не може да се приеме, че аз съм част от това.
Вие виждате, че на мен ми пречи в момента много това, вместо да се занимавам с работата си, аз прекарвам дълго време, подронвам авторитета на Министерство на финансите... Не, просто моля, разберете, че това не е нещо, където аз съм участвал. Бях изненадан явно от този цитат. Не е мой цитат, никога не съм казвал нещо от този род. Той по никакъв начин не ми помага. Много ми вреди, вреди ми много повече, отколкото на Вас. И аз съм тук за името си. Както знаете, аз съм бил извън България дълго време, семейството ми е извън България. Аз дойдох, за да помогна на България и понеже във финансови кризи аз съм работил по много държави в света и тази тема я разбирам много. Всяка друга тема на мен ми е от минус.
Така че моля...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Сериозно ли говорите, че на Вас Ви вреди това повече, отколкото на мен?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз признавам, че не мога... (б.р. – прекъсва мисълта си) в момента ми вреди. Да, смятам, че в момента ми вреди много повече, защото аз, вместо да се фокусирам върху това, за което съм дошъл и което мога - именно финансите, това е голяма изненада за мен. И както виждате, вече от няколко дни, вместо да се занимавам с финанси, просто моля, разберете, това не е нещо, което на мен нито ми трябва, нито аз се опитвам..., не съм част от това.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Какво показа Вашата проверка за сметките на милионерите и милиардерите в България?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
В смисъл?
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Това беше темата на Вашия разговор там.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Тя, проверката, не е на милионерите и милиардерите в България, тя е на хората, които имат над 50 хил. лв. за 2009 г., не са се документирали, не са се регистрирали по ДДС. Тази проверка върви, някъде около 1000 души вече са се регистрирали, които не бяха, но това е проверката. Няма проверка за милионери и милиардери, има проверка за регистрация по ДДС, но тя е за около 5 хил. души - 4 950 хил. души. Това ще ни отнеме поне още 2 месеца да минем през нея.
Но Вие имате много по-голям опит от мен в този тип и въобще във всички видове медии. Аз до влизането си в България съм бил, макар че съм работил за голяма институция, и разбира се, съм участвал в медии и съм бил в ролята си на експерт, тук съм в смисъл финансов експерт. Тук съм в ролята си и на финансов експерт, и на част от правителството, така че нямам опита, който Вие имате и други хора имат в България. И моето честно отношение от гледна точка на това е, аз бях много изненадан, не беше мой цитат, никога не може да е било мой цитат. Аз се опитвах по най-бързия начин да се измъкна от това. Те ме връщаха към темата. Както виждате тук, три пъти ме връщаха в темата, а аз се опитвах да се измъкна. Може би не беше по най-елегантния начин, но аз се опитвах да се измъкна.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Защо трябва да се измъквате, г-н Дянков?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Защото те ме питаха: какво мислите по този цитат? Аз казах: Този цитат не е мой.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Въпросът не е в цитата, въпросът е в истината по същество.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Но аз истината няма начин да я знам, понеже просто не е моя тема. Нали, какво мога да кажа, тъй като ми четат някакъв цитат? Истината аз я казвам веднага. Това не е нещо, което аз съм казал. Това е истината.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
И в същото време какво отговаряте на въпроса за “младия милионер”?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Че не е млад, просто е шоу и аз се опитвам да се измъкна по някакъв начин, защото те на три пъти ме връщат към него.
Пак казвам, може би това не е, но това не е злонамереност и аз се надявам, че поне на това ще ми повярвате. Това е начин да се измъкна от неочакван и тежък за мен въпрос, защото аз явно съзнавам, че това е тежък въпрос за мен. И аз казвам истината: не е мой цитат. Два пъти го казвам: Не е точно това, не е мой цитат, не си спомням, не сме говорили за такова нещо. Това поне се надявам, че ще ми повярвате. Просто нямам никакъв интерес...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Не Ви вярвам.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Добре.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Не Ви вярвам, първо, защото знам как стават тези неща, дори и в конкретния случай, но по-важното е друго - Вие сте министър на финансите.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Така е.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Когато има зададен такъв въпрос за институции, независимо дали става дума за президент, премиер или някой друг, Вие имате много по-верен от професионална гледна точка отговор - да или не, и би трябвало да имате тази позиция. Отговорът, който сте дали, практически хвърля съмнения.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз трябва да съм честен.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Нещо повече, този отговор хвърля петно върху моето име.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз не смятам така.
Вие казвате, че трябва да съм честен. Те ми дават цитат, аз казвам: Това не е мой цитат. Това е истината. Вие може би се съмнявате, че това е бил мой цитат. Аз не разбирам точно къде е съмнението?
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Да Ви вадя ли сега стенограмата?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Ето я стенограмата.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вие продължавате да бягате от коментар по финала на този отговор.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз финалът го разбирам, но Вие пък не ми казвате дали смятате, че това е мой цитат, защото от там почна. Те питаха, ето го тук коментара: „Вашият цитат, Вие продължавате ли да ...” Аз казвам: това не е мой цитат, нямам никакво отношение към този цитат, което е така.
В смисъл, Вие ми казахте, че трябва да има честен отговор.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вие защо дойдохте тук, г-н Дянков?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
За да се помъча и да Ви помоля да изчистим това недоразумение, защото то удря...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Как, като ме убедите, че цитатът не е Ваш?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Като намерим истината. Цитатът определено не е мой.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
За това ли дойдохте?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не. Ако тръгнем от..., понеже Вие казахте, че не ми вярвате и аз се опитвам да разбера за какво не ми вярвате, защото, ако ми повярвате, че цитатът не е мой, ако успеем, макар че, това явно ще е трудно да ми повярвате, че аз не съм бил част от някаква схема, аз бях изненадан напълно от този коментар.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
И сега какво следва от това? Сега вече не сте изненадани, има едноседмичен дебат. Какво следва?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
В смисъл за мен какво следва?
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
За изчистването на този проблем.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Това е, че аз се надявам от този разговор, за мен лично аз какво си научавам от това, че по този тип шоута аз не трябва да се появявам. Това е от личностна гледна точка, макар че това не помага за конкретната тема. Но виждам, че нямам достатъчно опит да участвам в такива...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Аз Ви прекъсвам с извинение, но това е последното нещо, което аз мога да претендирам към Вас. Вие участвайте в каквото си искате шоу. Тук става дума за нещо друго.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, това е просто за мен..., да, разбирам, че става въпрос за нещо друго и благодаря пак за отделеното време.
НИКОЛА КОЛЕВ:
Тук става въпрос за две различни неща.
Ако приемем, че цитатът не е Ваш, защото ние се постарахме да поровим в интернет веднага след всичко това и в няколко сайта има приписано Ваше изявление, което не очакваме да открием кога точно е казано по този въпрос, така че приемаме, че цитатът не е Ваш.
Втората част остава впечатлението, че независимо, че цитатът не е Ваш, Вие имате съмнение и може би и да не е Ваш цитатът, президентът е милиардер, стар или млад, няма значение. Така че това са две различни неща. Вие на място не се разграничихте.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Ето това трябва да бъде опровергано.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Да, да, разбира се. Това го разбирам.
НИКОЛА КОЛЕВ:
Това са две различни неща.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Според мен има три различни неща, ако си говорим. Второто от които е цитатът. Просто цитатът не е мой, аз не мога да кажа такова нещо.
Първото нещо, което сега излезе от Вас, е, че по някакъв начин това е било с мое участие, в смисъл, че това е било премислена тактика.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Концентрирайте се върху това как опровергавате внушението, че аз не съм млад, но съм милиардер.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, Вие ако казвате, че аз още от началото един вид съм отишъл в това шоу с идеята, че ще кажа такива неща и не ми вярвате за това, вече за третото - то според мен няма смисъл да се коментира, защото Вие вече сте предубеден, че аз там съм отишъл с идеята да кажа нещо от този род.
Така че, ако има поне някакво съмнение във Вас, че това не е така и това за мен е пълна изненада този въпрос, което е, и че цитатът не е мой, вече третият коментар - да, съзнавам, че може би това не беше най-добрият начин да изляза от положението, макар че аз се стараех да изляза от положението, и предполагам, тук можем да говорим какъв е допълнителния начин това да стане ясно. Понеже аз нямам...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вие сигурно имате идея, щом сте дошъл при мен, как ще опровергаем това внушение?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз имам желанието да опровергаем това внушение и въобще това недоразумение да го изчистим, просто понеже ми пречи и на мен, и то много. И се надявам, че Вие ще ми дадете някои предложения и съвети, по-скоро, не предложения. Но аз искам да изчистим и темата, която Вие загатнахте, че Вие смятате или поне имате някакво съмнение, че това е станало нарочно с мое участие. Ако това е така...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Отговорете ми, как ще опровергаете информацията и внушението преди всичко, което направихте в предаването? Оттам-нататък започва разговорът. Всичко друго са подробности. Дали сте го направили съзнателно или не, аз тук няма да гадая. За мен е ясно, че трябва да се направи изявление, трябва да се даде някакъв публичен знак, че Вие съжалявате за това, което се е получило.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Аз се опитвам да разбера Вашето мнение за какво точно се е получило. Вие казвате, доколкото разбирам, че това се е получило нарочно. Аз не мога да се извиня за нещо и да съжалявам, което не е така. Тогава пък няма да бъда честен.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Само си губим времето, г-н Дянков.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, аз дойдох тук с открити намерения и честно.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Открити намерения за какво, да ми четете стенограмата?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, Вие имате стенограмата. Просто да кажа, че това наистина е недоразумение и че аз бях поставен в ситуация, от която по стенограмата е явно, че аз се опитвам да се измъкна. Да, може би не се измъкнах по най-добрия начин. Готов съм това да го...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Как се извинихте на един журналист, когото по същия начин така характеризирахте в движение?
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Да, помня, но тогава имаше..., тогава казах нещо, за което наистина съжалявах. Тук не смятам, че съм казал нещо, за което да съжалявам, просто понеже нито цитатът, нито самото ми участие в шоуто беше от мен. И аз съм готов след разговор, защото разбирам, че това е тежко и за Вашата институция, това го съзнавам, да намерим с Ваша помощ, аз да намеря начин това да го кажа на обществото, но виждам, че Вие се съмнявате въобще за...
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Вижте, каква помощ от мен искате? Вие не сте искали помощ от мен, когато отивахте в шоуто. Това е Ваш проблем, проблем на Вашата морална позиция.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
И тя е честна, открита и аз я поддържам.
КИРИЛ АНАНИЕВ:
Г-н Президент, докато министър Дянков мисли върху това как ще излезе от ситуацията, аз да Ви подсетя за още един случай, който се случи в края на миналата година след превода, за който Вие посочихте.
Знаете, че в Народното събрание се постави едно допълнително искане за допълнително намаляване бюджета на Администрацията на президента с 1 млн. лв., като бяха използвани аргументи, които бяха много тежки за нас - за ефективността на институцията, за това какво прави президентът, за това какво правят неговите съветници и неговата администрация. Мисля, че това също беше един много некоректен акт спрямо нашата администрация и не трябва да го пропускаме и него. Става въпрос за гласуването на бюджета за 2010 г. на Администрацията на президента, където, ако бяха намалени тези 1 млн. лв., тогава той щеше да стане някъде около 50% от бюджета за 2009 г. - прецедент, който го няма никъде. Разбирам кризата, но това не беше свързано с кризата, а пак с някакво отношение, според мен.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Което дойде от парламентарна група, не от Министерство на финансите.
КИРИЛ АНАНИЕВ:
Вие го подкрепихте от трибуната на НС.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Като част от парламентарна група и като финансов министър. И то не беше 50%, а допълнителният милион, който не стана, и видяхте, че в крайна сметка правителството не подкрепи.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Не стана въпреки Вас, г-н Дянков, а не защото Вие имахте такава позиция.
Добре, слушайте ме внимателно, г-н министър. Вие поискахте тази среща.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Да, и съм Ви много благодарен.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Нещо повече, аз бях против да се провежда. И, ако не се беше обадил с молба да стане контактът, министър-председателят, аз нямаше да Ви приема. И нито за миг аз не съм мислил, че Вие ще имате по-различна позиция от сегашната.
Аз от Вас извинение не искам. Аз искам истината. Искам я не само за себе си. Оттук-нататък аз искам всичко да бъде на скенер за президент и премиер, за министри, за бивши президенти и премиери. И аз ще направя всичко, което е по силите на институцията, за да потърся такава пълна прозрачност за годините на преход. Кой какви сметки има в България и чужбина, кой какви имоти има, не само кой какви сметки има в банките, но и кой какви банки има, кой какви предприятия има. Всичко това аз ще се опитам да го направя достояние на обществото. Това беше всъщност и част от моята идея за икономическите досиета. Всички знаем, че няма досиета. За съжаление, никой не е събирал тази информация, не я е систематизирал. Но, макар и с голямо закъснение, ние ще трябва да направим публична цялата тази информация.
И понеже аз няма от какво да се притеснявам, нямам и един лев повече от онова, което е обявено в тази декларация в Сметната палата, аз тази битка ще си я водя с всички правила и по всички изисквания на закона. Нещо повече, аз съм предложил, но този път ще го направя още по-настойчиво - предложение да се увеличат правомощията на Сметната палата. Защото Сметната палата в момента само може да констатира и да направи сравнение между една или друга декларация. Правомощията на Сметната палата трябва да бъдат увеличени с възможност да направи проверка, пълен контрол, партийните финанси и имуществено състояние, свързано с лидери - институционални и партийни.
Вие трябва да се извините на много хора и на много социални общности, не на мен. Да се извините на бизнеса, защото Вие го докарахте до такова положение.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Не, това не е така.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Да се извините на тези безработни, които вече са десетки и стотици хиляди само в рамките на тези 7-8 месеца. Да се извините на науката, която разбъркахте и предизвикахте невероятен хаос, от който не знам как ще излязат. Да се извините на хората с увреждания, които държахте в напрежение месеци наред. Да се извините на хората от армията и хората от МВР, защото и тези системи са на ръба на оцеляването с Вашата политика, която..., между другото да се извините, ако щете, и на Вашите колеги министри, защото и на тях сте им вързали ръцете.
Сега, разбира се, няма да водим този дебат, ние ще го водим публично оттук-нататък, имахте достатъчно време, не 100 дни, много повече, и този дебат ние ще си го проведем при цялата публичност. Няма да занимаваме хората с лични отношения.
Разбира се, аз няма да оставя нито една Ваша персонална реплика без отговор, отново ще кажа, защото такива неща са недопустими. Не може един вицепремиер в държавата да се шегува по такъв начин за сметка на държавния глава, който и да е той. Утре ще се сменим и няма да ни има и нас, и вас, но нямаме право да оставяме такива правила в отношенията между институциите.
Това е, което имах да Ви кажа.
СИМЕОН ДЯНКОВ:
Благодаря.
ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ:
Довиждане.



                        Източник
 


Тагове:   таг,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Гоце е мерзавец...
05.03.2010 16:34
Това е моето усещане след прочита на стенограмата...
цитирай
2. анонимен - По-скоро е обратното ...
05.03.2010 16:54
Дянков явно само е овъртал и не е казал нищо съществено. Дори явно не е разбрал, за какво всъщност трябва да се извини. И няма помен от чувството му за хумор .... не е остроумен тук. Палячо.
цитирай
3. gantree - @ haralanov
05.03.2010 17:06
Да, и то много голям. Хубавото е, че е глупав, и се усеща късно.
Между другото, тоя сталинизъм, който Първанов демонстрира, е присъщ не само на него лично. Цялата им пасмина са такива. Четох още едно интервю по същата тема, в което Нидал Алгафари директно в ефир заявява следното, ще го цитирам дословно:

"...
Водеща: А дали в действителност става въпрос, както казвате – за избиване на комплекси или просто човекът обича да говори свободно, когато му се прииска.
Нидал Алгафари: Може да говори свободно, когато отиде в Курило. Там може да говори колкото си иска свободно.
..."

Цялото интервю е тук http://focus-news.net/?id=f14277
Тоест, сещай се каква свобода има в главите на тия хора, Първанов, Алгафари.


п.п. анонимния, май ще се триеме, ти какво мислиш по тоя въпрос?
"Палячо" ще викаш на баща си.
цитирай
4. crisis - И двамата не са на висотата на положението си.
05.03.2010 17:45
Първанов се държи с Дянков нападателно и нагло като със свой подчинен, защото има уверенността, че не могат да бъдат открити доказателства, че е милиардер.
Дянков се обяснява като ученичка и не намира точните думи - липсва му опит, мъдрост, сила и самочувствие, макар че не желае да се извини.
Съжалявам, че се налага да го кажа, защото в случая симпатизирам на финансовия министър, но Дянков е слаб играч и борец, фукльо и непоследователен в думите и делата си, почти като Борисов.
цитирай
5. haralanov - Адресът на Гоце...
05.03.2010 18:24
http://www.president.bg/contacts.php
цитирай
6. gantree - @ crisis
05.03.2010 19:57
crisis написа:
...
Съжалявам, че се налага да го кажа, защото в случая симпатизирам на финансовия министър, но Дянков е слаб играч и борец, фукльо и непоследователен в думите и делата си, почти като Борисов.

Здравейте. Мисля, че коментарът Ви е нелеп.
Как така хем му симпатизирате "в случая", хем е слаб, фуклив и непоследователен? На някоя от трите, или общо за трите квалификации му симпатизирате?
цитирай
7. dagma - Това прилича на "народен съд",
05.03.2010 20:51
на тричленка, като онези, които безапелационно решаваха съдби.
Може и да не е най-свръхкомпетентния финансист в света, но Дянков има адекватни реакции на нормално устроен човек без идеологическа зависимост. Но май не е разбрал за приятелството на началника си с Гоце. Или поне го е подценил. Или приема като нещо естествено да казва това, което мисли.
Б.Б разбира се не постъпи като порядъчен човек и разумен политик, защото не е нито едното, нито другото, и му заповяда да не говори за нищо, освен за финанси. Пряко или косвено му е препоръчал да се извини. И Дянков остана унизен и сам в почтеността си.

цитирай
8. gantree - @ dagma
05.03.2010 21:30
Здравей :))
Мисля, че си пропуснала съществена част от назидателната реч на Първанов. Той казва:

И аз ще направя всичко, което е по силите на институцията, за да потърся такава пълна прозрачност за годините на преход. Кой какви сметки има в България и чужбина, кой какви имоти има, не само кой какви сметки има в банките, но и кой какви банки има, кой какви предприятия има. Всичко това аз ще се опитам да го направя достояние на обществото. Това беше всъщност и част от моята идея за икономическите досиета.

Тоест, не само кой какви сметки имал в банките, но и кой какви банки имал.
Кой какви банки имал, това не звучи приятелски и не е адресирано по никакъв начин към Дянков.

Поздрави. :))
цитирай
9. sande - Великата инквизиция...
05.03.2010 21:43
.....
цитирай
10. dagma - @gantree
05.03.2010 22:05
Точно тази реплика за прозрачността не е към Дянков, наистина. Но мисля и че не е насочена към ББ. Нито към собствените му спонсори през годините. По-скоро ми се върти мисълта, че скоро гоце заплаши Костов с отваряне на икономически досиета, подхвърли кални намеци за продажбата на Кремиковци и други подобни. Може тази реплика да е продължение на същата тема. Изказването му е мръснишка недомлъвка, недоизказана заплаха, типично по ченгешки.
цитирай
11. gantree - @ dagma
05.03.2010 22:23
Последователността е:

1) Костов призова всички ясно да се определят на коя страна са по въпроса с Алексей Петров;
2) Бившият съветник на Първанов Борислав Борисов бързо се оттегли от ръководството на ССИ, а Първанов неглижира и се опита да подмени конкретната тема с "фундаменталното" и "по-важно" според него отваряне на "икономическите досиета на прехода";
3) След което Костов го репликира, че точно той по този въпрос не е "чистофайник", и
4) Дянков каза в онова шоу за Първанов, че "не е млад".

Искам да кажа с тази последователност, че Първанов не е заплашил Костов. Първанов не може с нищо да уплаши Костов. Първанов в момента си въобразява, че може да уплаши Борисов, което ясно се вижда от коментара, който цитирах.
цитирай
12. dagma - Добре :)
05.03.2010 22:56
Нека не е приятелство това между тях, но все пак е някаква зависимост, тъй като и Борисов не е с кристално битие. Има нещо помежду им, което не изисква задължително симпатия. Заради тази странна връзка Дянков не получи подкрепа, но пък на мен ми стана още по-симпатичен.
цитирай
13. gantree - :))
06.03.2010 00:21
Може и да е приятелство наистина, не знам. Аз тия хора, като тях двамата, не ги разбирам. Опитвам се, но не мога.
Дянков има подкрепа. Цветанов в тазвечерната Панорама го подкрепи изцяло. Ако нямаше подкрепа, щеше отдавна да е получил публично предупреждение като онзи антитурски ентусиаст Божидар.
В конкретният случай да, но като цяло не знам дали ми е симпатичен. Нещата, които прави, някак все увисват. Вдигна някои данъци, и прехвърли миналогодишния дефицит в тази година, което е глупаво, ако не се брои формалната статистика, която му трябва за последователно покриване на изискванията на програмата.

Поздрави.
цитирай
14. piccola - wow
06.03.2010 00:29
това вече едно абсолютно неприятно четиво. назидателен тон от страна на президента и прекъснат изказ...пребпроих поне 9 пъти, а може и да са повече от страна на Дянков.....
жалко, че няма запис...сигурно щяхме да видим как от време на време Президента става, и докато върви към Дянков, му размахва пръст, а после тихичко минава зад него, дръпва му ухото и после пак сяда....

ако на стенограмата не бяха изписани имената им, щях да си помисля, че е разговор между кварталните 12 годишни хлапета! Липсва на подобаващо държание, беден изказ, неадекватно поведение, липса на конкретни тези, никакво уважение и назидателен тон......ех БКП, ех чудо. Кога ще си махнеш пипалата.......
цитирай
15. gantree - @ piccola
06.03.2010 00:36
Може и записът да излезе, не се знае. :))
Но, общо взето, представата, която Първанов оставя, е същата, независимо дали в текст или в звук.
С такива съветници като неговите, врагове не му трябват.
цитирай
16. animamea - Тази стенограма е изключително ...
06.03.2010 01:34
Тази стенограма е изключително сполучлив автопортрет на един изпечен, стар мръсник.
цитирай
17. анонимен - друг анонимен
06.03.2010 07:59
Опитвал се да се измъкне от неудобния въпрос или чуждата реплика подаван аму неколкократно, това повтаря Дянков няколко пъти,очевидно не е добър в измъкването... и комплиментите му не хващат .... първанов бил по-силната фигура ... Палячо си е от тези дето не са смешни..
цитирай
18. gantree - @ animamea
06.03.2010 08:09
animamea написа:
Тази стенограма е изключително сполучлив автопортрет на един изпечен, стар мръсник.

Здравей. Да, много точно казано. :))
Чудя се с кой акъл са я пуснали съветниците му, чели ли са я изобщо.
цитирай
19. milenich - Първанов е едно недоразумение. ...
06.03.2010 08:18
Първанов е едно недоразумение. Някой да си спомня да е свършил каквото и да е съществено за тези два мандата? Той се появи на тази позиция случайно благодарение на отвращението, което предизвикаха Стоянов и Костов с игричките си около пристигането на царя. Абсолютно безличен политически хамелеон. На всички беше ясно, че той е компромисно решение. Напълно студен политически труп. Идеите му за партийно възкресение след мандата в най-добрия случай ще доведат до появата на поредното политическо зомби.
цитирай
20. injir - Единият се държи като ощипана мома - ...
06.03.2010 10:10
Единият се държи като ощипана мома - хем й е хубаво, хем не ще да си го признае. Другият се изнизва - ни лук ял, ни мирисал. Народни поговорки.:) ((
цитирай
21. ka4ak - Изключителен фал,на президенската администрация и на Гоце!!!
06.03.2010 10:38
Толкова ясно лъсва истината,че не виждам какво се коментира!!!Момченцето,направо му скри топката и по голям автогол не съм виждал!!!В Перник,обикновенно режат гредите на градския стадион,след такива изпълнения!!!:)
цитирай
22. evrazol - Свободен превод
06.03.2010 11:11
- Добър ден! Шефа каза да дойда да се извиня, понеже в криза не било добре да се карат институциите.
- Еми хайде, започвай!
- Аз в същност не знам за какво да се извинявам...
- Щото намекна че съм милиардер.
- Ама то си е така.
- И така да е, не можеш да го казваш в ефир, понеже съм институция.
- Ама аз за това само го намекнах.
- Е да, де. За това почвай да се извиняваш.
- Бе то, хубаво! Извинявай, но не знам за какво.
- Щото намекна.
- Намекнах, ама не съм казал.
- Тогава кажи че не е вярно.
- Че то е вярно.
- Докажи.
- Нямам право. Банкова тайна, секретна информация, институционално примирие.
- Абе, шефа ти за какво те прати.
- Да се извиня.
- Е, ти извини ли се?
- Опитах се да обясня.
- Слушай , малкия. Както каза самия ти - Банкова тайна, секретна информация, институционално примирие... Значи аз съм в по-добра позиция и ЗА ТОВА ще ТРЯБВА да се извиниш.
- Платон ми е скъп, но истината ми е по-скъпа
- Така-а ли? Марш навън тогава! Марш! И да кажеш на шефа си, че или ше приеме моите кирливи ризи за чисти, или аз ще извадя неговите и на цялото му обкръжение.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Шефа: Сакън, недей! Ние Вашите кирливи ризи от 44г. още не сме ги извадили. И тия от 89-та до сега също, а сте дошли да ровите в нашия панер. Това е нож в гърба. Край на институционалното примирие. Обявяваме студена война.
цитирай
23. gantree - отпреди половин час, от http://focus-news.net/?id=n1359217
06.03.2010 12:29
На 5-ти март президентът направи достояние на медиите стенограма от разговор с вицепремиера Симеон Дянков по повод тълкуването на негово изказване в тв шоу преди дни. В разговора между президент и вицепремиер, който по инициатива на Симеон Дянков трябваше да изглади и уточни недоразумението между тях, стана повод за организиране на политическа акция на президента. Извън повода за този разговор, той си позволи да атакува вицепремиера за цялостната политика на правителството по недопустим начин. Като архитект и защитник на Тройната коалиция и политиката й, той е пряк виновник за проблемите, с които днес се борят гражданите и правителството.
...
Личната и политическа корист, които стоят зад действията на Георги Първанов срещу българското правителство, личат от факта, че той си позволи да наруши основна конституционна норма. В сградата на президентството е записан разговор със Симеон Дянков без изричното му съгласие и стенограмата от него е разпространена без той да бъде дори информиран. Това действие е пряко нарушение на чл. 32 ал. 2 от Конституцията на Република България.
Изправени сме пред безпрецедентна ситуация. Президентът, който трябва да бъде гарант за правата на българските граждани си позволява сам да ги нарушава, и то по отношение на политическо лице от висок ранг.
...
ИК на ПП ГЕРБ не може да остави този факт без остра политическа реакция и да не призове за мерки. За това като осъжда нарушаването на гражданските права на вицепремиера да не бъде записван без изричното му разрешение и да не допусне разпространение на текста от този запис без съгласието му. Подкрепяме искането на председателя на НС да изиска автентичния аудио запис и го сравни с публикуваната стенограма. Очакваме, когато се установи, че вицепремиерът не е бил изрично уведомен за записа и ако се констатира различие между него и стенограмата, да се предприемат мерки и се сезира Конституционния съд за нарушението, допуснато от президента Георги Първанов.
...
цитирай
24. анонимен - мнение
06.03.2010 12:36
Срамувам се, от българския президент! Никога, ама никога не бих гласувал за такъв род субекти в българската политика, пък каквото и от тук нататък да направи.Той е способен само на такъв род действия. Изключително подмолна личност, спомняме си за Иво Инджев.Моля се никога повече да не чувам името му. Нека си представи сам какво му пожелавам от тук нататък.Още веднъж - срам, срам, срам!
цитирай
25. анонимен - мнение
06.03.2010 13:05
Г-н Президента си направи публично харакири
цитирай
26. gantree - http://news.v2.bgnes.com/view/813380
06.03.2010 13:13
С нарочно писмо, заведено под № 0500657, от 5 март т. г. председателят на парламента Цецка Цачева е изискала с молба от президента Георги Първанов да бъде предоставено на НС, подписано официално заверено копие от текста на проведения разговор на 5 март между президента и Симеон Дянков. Това заяви самата Цачева в НС, предаде репортер на БГНЕС.

В същото писмо е поискан и запис на звуков носител от същата среща. Тя е помолила президента да я уведоми също имал ли е предварителното съгласие на вицепремиера Симеон Дянков за огласяването на съдържанието на проведения разговор на официалната страница на президента и на страниците на електронните медии. Цачева мотивира искането си във връзка с публикувания вчера на официалната страница на президента в интернет, в раздел „Речи и изявления“, на стенограмата от срещата между държавния глава и вицепремиера.
...


Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
цитирай
27. gantree - :)))))))
06.03.2010 13:26
Публикуването на стенограмата от разговора между вицепремиера и финансовия министър Симеон Дянков и президента Георги Първанов е тежък гаф.

Това смята известният български PR-специалист Дияна Дамянова. Прочетох на няколко пъти стенограмата от вчерашната среща между Георги Първанов и Симеон Данков. За мен този случай със сигурност ще влезе в учебниците. Това е най-големият PR-гаф. Това е много тежък PR-гаф, каза пред Про.БГ Дияна Дамянова. Според нея публикуването на стенограмата е уникално явление и "подобно нещо тя не е срещала през последните десет години в нито една бяла държава". Дамянова смята, че при разпространяването на стенограмата може би има и юридическо нарушение. Тя смята, че вицепремиерът Симеон Дянков мисли на английски и говори по американски.

http://news.v2.bgnes.com/view/813357
цитирай
28. photonik - Всичко се връща
06.03.2010 15:02
Преди години Първанов изненадващо стана президент в едни уж изгубени избори, след като П. Стоянов левашки се простреля в крака с размаханите папки за Б. Бонев (не че и той не му спретна милиционерски номер, де). Сега Първанов с видимо удоволствие направи същото - гръмна се сам. Що се отнася до стенограмата - тя трябва да влезе в учебниците по политология и политически ПР под дебелото заглавие Така не се прави! Иначе каквото и да кажа за стореното от Гоце все ще е слабо - подло, цинично, злобно, милиционерско... Особено любим ми е пасажът за това, че Дянков трябва да се извини за... отачйващото положение на хората, защото той ги е докарал до там. Не знаех, че са възобновили полетите до Луната и нашият президент току-що се е завърнал от нея. Единствената утеха е, че да година-две и тази смешна фигура ще се оттече в канализацията.
цитирай
29. анонимен - НИКОЛИНА
06.03.2010 16:08
По повод случилото се преди години : Днес, в едно предаване, Иво Инджев каза, че тогава Алгафари е бил в екипа на Стоянов и е предал информацията /на екипа на БСП / ,какво ще представи Стоянов в студиото . Така Първанов е дал крачка назад, за да направи след това две напред.
цитирай
30. strannica - Наистина
06.03.2010 18:53
"...вицепремиерът Симеон Дянков мисли на английски и говори по американски"
А оня мисли по сталински и говори по комунистически.
Дянков се опита да направи едно адекватно за формАта на шоуто участие (да се пита човек за какъв дявол му беше това?), а оня си направи харакири.
цитирай
31. анонимен - Тхе розес ар реТ
06.03.2010 20:09
Хубаво де, всичко ми е супер ясно в тази стенограма. Ама ми е дважде по-неясно, защо всъщност ни занимават с такива малоумия, баси. Берлускони се изгаври на расова основа с Обама и два пъти му казаха, че така не трябва, а тука за това, че някой си министър казал нещо(което е и вярно, но това си е лично мое мнение), за някакъв си президент, в някакво си предаване, излъчвано в нечия телевизия. Еми дайте тогава всички да се разсърдим на дедо ви Слави, че плюе по гореописания някой си министър и неговия неописуем шеф. Или пък да се разсърдим на някой си че казал неофициално нещо си. Нали, ужким, за това има официални пресслужби. Аз не мога да приема, че забавно предаване може да е официален източник на информация(въпреки, че то в толкова "ВИП" среда може и това да е правилния източник).
цитирай
32. vanko1951 - Гоце, си показа комунистическата, ...
06.03.2010 21:50
Гоце,си показа комунистическата,си наглост. Да е маха ,да не срами Бьлгария.
цитирай
33. damnation - Боже мой. . . глупака, който ще ос...
07.03.2010 00:12
Боже мой... глупака, който ще остане в световната история само с това, че е ходил на лов за застрашени видове, ще говори за морал и оцапано име ?
Мислех си че Гоце няма как да ми падне повече в очите, ала ето- лъгал съм се...
цитирай
34. vmir - Изцепката на Гоце е изумителна.
07.03.2010 00:19
Още по-изумителна е увереността му и на всички около него, че стенограмата е в тяхна полза. Това само подсказва колко нищожни са се чувствали и колко много им е бил необходим претекст, за да имитират позата на Г. Димитров пред лайпцигския процес. И тъй като в увлечението са пропуснали да забележат разликата, се е получила плачевно неправдоподобна гротескна фигура, не постигаща нищо друго, освен да докаже на себе си, че може да го раздава като квартален бабаит, мечтата на който е е да се направи на важен пред някого.
цитирай
35. geg - Остави Гоце, Ган
07.03.2010 17:25
Покрай изцепката му се натъкнах на блога на thomas и познай каква изцепка срещнах там - оказва се, че (по негови данни) някой го смятали за... "костовист", ха-ха
Какви (китайски) времена :))
цитирай
36. анонимен - Е каквото и да правят в този случай, въпросите си остават
07.03.2010 18:38
Преди всичко останало – гаф с публикуване на записан или не разговор няма да има, просто защото тук е България. Тук ръководят със зрелища. Смешното е, че в древния Рим са обработвали хората с ХЛЯБ и зрелища...

Конкретно – някой го цитирали неправилно и друг се обидил вероятно... Кой каква отговорност носи? Въпросите остават.

Първо, кой накара ония две л-ъта да провокират така остро министъра на финансите Дянков и защо точно сега? Факт е, че той обясни още там – аз това не съм го казвал! И аз четох някъде по нета, че бил казал такова нещо, но не си спомням къде. А двете л-ъта спомнят ли си? Къде е тяхната роля? На тях кой ще им зашие шамарите? Вчера и днес оревали в отворено писмо масата медии. А Иво Инджев как го изхвърлиха от предишната им телевизия за доста по-малка „обида” към соц(иалния) ни президент? Ако някой от екипа на Дянков е сгафил, то Дянков носи цялата отговорност. Той го е назначил и овластил! Ванчо и Андрей обаче няма спомен финансов министър да ги е назначил.

Второ, Агент Гоце бил чист!? А за Агент Гоце защо лъга един мандат? А ония ми ти работи „петрол срещу храни”? А писмата в подкрепа на Милошевич, антинатовските демонстрации в България и подписването на договора за присъединяване на България към НАТО? Или това беше „право на всеки да извърви своя дълъг път”...

Трето, Агент Гоце бил обиден!? За това че някой го бил нарекъл млад милиардер. А защо не се обиди, когато някой го нарече бракониер? А когато някой го нарече курвар, дори педофил? Как така избирателно се обижда!? Или едното е вярно, пък другото не е!?

Четвърто, кога ще узнаем категоричното мнение на премиера Борисов по този въпрос? Или поне категоричното му мнение за определен ден от седмицата. Щото той често си сменя мненията в малки интервали от време...

И накрая – дали пък нещата не са съвсем простички? Та Дянков е единственият управляващ от ГЕРБ, дето се противопоставя остро на всякакъв руски криминален икономически интерес по българските земи. Не само за АЕЦ Белене...
цитирай
37. gantree - @
07.03.2010 22:37
Здравейте всички.
Съжалявам, че отсъствах от разговора, така се случи.


geg написа:
Покрай изцепката му се натъкнах на блога на thomas и познай каква изцепка срещнах там - оказва се, че (по негови данни) някой го смятали за... "костовист", ха-ха
Какви (китайски) времена :))

Ти определено имаш способността да се натъкваш на най-неподходящи неща, хахах
Да, Томас е "костовист", а пък аз съм Наполеон Бонапарт.
цитирай
38. анонимен - Кой , кой е?
07.03.2010 23:44
Моите поздравления за dagma, strannica, damnatuion, animamea ..... и почти всички блогъри!

Гоце дойде от партия, където ударите в гръб, революционните трибунали (по късно милостиво наречени другарски съд) интригите и отсъствието на етика в отношенията с опонента са си традиция. Какво е очаквал ББ?

Дянков е забравил "Особеностите на българския политически живот" и "комунистическите традиции". Е сега ще ги знае и ще ги узнаят и хората които ще работят в бъдеще с него. А те са най-големите световни финансисти. Ще бъде полезно, защото много от хората в ония свят не могат, както и Дянков, да си представят, че такова поведение и практики са си редовна практика.

Стана ми смешно, че един платен писач нарече Дянков - палячо. Човек, който показва честност и откритост, който се опитва да защити институцията и доверието на издигналите го, но бива причакан подличко и са му скроили номер, не е палячо. Той е просто честен човек! Не е дори наивник, а честен. И се е издигнал с честност и труд!
Човек който се е издигнал с интрижки, покровителство от ДС, подкрепа от мошеници на едро(някои им викат олигарси) , подкрепа от всякаква паплач която драпа за власт и то голяма власт "Вся власт!". Човек който предаде щефа си който го издигна (Виденов) и после го заплю като падна, който спечели президентски избори чрез шпиони и поставени лица в щаба на опонента си (Ал гафари в щаба на ПС) и който се държи като средновековен сюзерен. Който допуска свитата му да намеква че е крал!!!!!!!...Който се мъчи да разшипри власта си с хитринки, високомерие и нечестност не е дори и палячо.
Такъв е срам за институцията и опасност за демокрацията. С Т Б!
цитирай
39. bare - @
07.03.2010 23:47
И според мен проблемът с Дянков е проблем с АЕЦ „Белене”. В това отношение финансовият министър е вътрешна опозиция на ПП ГЕРБ и лично на премиера Бойко Борисов. Вероятно е доста праволинеен човек и наистина прозападно настроен. Няма нищо значимо, с което да го атакуват - затова бият мръсно. Провокацията на двамата ТВ връзкари и стенограмата е дребно нещо на фона на предишните атаки. Спомнете си само интервюто с бащата на Симеон Дянков, публикувано във вестник „Труд” преди няколко месеца. Това беше върхът на мръсотията! Тази атака тогава подсказа, че червените ДС отрепки предполагат, че ще берат ядове именно с този министър в милиционерското правителство и затова му взеха мЕрката твърде рано.

Аз например имам нещо против Дянков по повод на осигурителния хаос, който е на път да създаде. Защо обаче „социалният президент” няма нищо против това?
цитирай
40. galinabg - Да, и то много голям. Хубавото е, че е ...
08.03.2010 02:02
gantree написа:
Да, и то много голям. Хубавото е, че е глупав, и се усеща късно.
Между другото, тоя сталинизъм, който Първанов демонстрира, е присъщ не само на него лично. Цялата им пасмина са такива. Четох още едно интервю по същата тема, в което Нидал Алгафари директно в ефир заявява следното, ще го цитирам дословно:

"...
Водеща: А дали в действителност става въпрос, както казвате – за избиване на комплекси или просто човекът обича да говори свободно, когато му се прииска.
Нидал Алгафари: Може да говори свободно, когато отиде в Курило. Там може да говори колкото си иска свободно.
..."

Цялото интервю е тук http://focus-news.net/?id=f14277
Тоест, сещай се каква свобода има в главите на тия хора, Първанов, Алгафари.


п.п. анонимния, май ще се триеме, ти какво мислиш по тоя въпрос?
"Палячо" ще викаш на баща си.


Ангеле,
не го знаех това интервю на Алгафари!?
Втрещих се. Разбирам, че е истина, но чак не мога да се освестя!!!!
Страшно е, приятелю ...

цитирай
41. gantree - @ Галя
08.03.2010 08:17
Здравей, Галя. Да, невероятно и страховито е, но е факт - Алгафари каза точно това без никакво притеснение в ефира на Нова телевизия. И със сигурност си го мисли. Слава Богу, че не сме в Русия, или дори у нас, но през 50-те години на миналия век под властта на такива като Първанов и Алгафари, иначе на Дянков и дянковците затварянето в Курило не им мърда. Искаш да говориш свободно, моля, няма проблем, чантичката и - в Курило.

За съжаление, никой няма да потърси сметка на Алгафари за това.

Поздрави.
цитирай
42. анонимен - относно конфликта
08.03.2010 13:26
това есрам за първанов но толко си може.какво очаквате от едно бедно историче на което му кацна пилето.безпринципен в деиствията си беше срещу НАТО по времето на Милошевич след това се обърна ипрегърна НАТО нищо изненадващо за хора агенти комунисти които стана президент след издънката на П Стоянов които бе самонадеян и мислеше че е хванал Господ за шлифера.Жело Желев-президент като го погледнеш има вид на добре облечен клошар НЕ случихме на президенти.Имаше един интелигентен ПЕТЪР ДЕИТЛИЕВ които щеще да е достоен президент но комунистите се уплашиха че ще ги преследва до дупка и го пратиха в отвъдното
цитирай
43. анонимен - Васил Поне
08.03.2010 18:26
Разговорът е в стил: "Когато говориш с мен, ще мълчиш"
Фатмашка работа!
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3636930
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031