Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2009 10:08 - Кратка и непълна декларация за правата
Автор: gantree Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4846 Коментари: 12 Гласове:
6



        Предишната тема получи повод за продължение, вчера, по някое време. Някакво момче, което не познавам, писало някакви неща в темата ми за новините на турски вчера, можете да ги видите в негов специално посветен на това постинг в блога му. Изтрил съм му коментара, а причините съм опитал да обясня в неговата тема по-долу. Накратко, става дума за следното:

1. Имам ли право аз да решавам какво по същество да бъде съдържанието на коментарите на тема от моя блог.
2. Имам ли право аз да решавам каква гледна точка да приема, и каква да отхвърля.
3. Имам ли право аз да решавам как да отхвърля един или друг от евентуалните участници в дискусия, организирана от мен в моя блог.
          Отговорите на трите въпроса от моя страна са еднозначно "да". Аз имам правото да решавам какво в коментарите на другите, влизащи по свое желание при мен, е по темата, или не е по темата. Нещо повече - имам правото да преценя дали даден коментар привнася полза, ако и когато казаното от мен в темата ми е непълно, неточно или погрешно формулирано. По въпроса за различните гледни точки аз съм този, който има правото да прецени дали да приеме друга гледна точка. Аз съм в правото си да приема или да отхвърля някой от участниците в дискусия не заради него като човек и като личност, а заради гледната му точка, ако преценя, че е неуместна или че ще доведе до конфликт.

        Въпросните съвсем непълно описани по-горе права са безспорно дадени чрез възможностите за модерация, които има всеки от нас в блога си. Всякакви суетни интерпретации на засегнати оставям настрана по простата причина, че собствената преценка - както моята, така и на евентуалните засегнати - е субективна, и поради това е свободно поле за интерпретации. На всичкото отгоре валидността й е нестабилна. В едни случаи валидността е краткотрайна, и след време се разбира, че първоначално погрешно съм преценил и отхвърлил някого. В други случаи валидността на субективната ми преценка е безпогрешна и дълготрайна, и именно в тези случаи моля всеки да си превъзмогне суетата, да спре да ми досажда, и да преоткрие отново факта, че моя блог изобщо не е единствения в морето от лични блогове. При мен искам да влизат хора, от които може нещо да се научи на първо място. Не виждам смисъл от разговори с когото и да било, ако те не донесат пряка полза поне на един от двамата разговарящи.

        Накрая искам само да допълня, че нямам претенции по въпроса дали "съм прав" или "не съм прав" по отношение на това, което искам. Интересувам се преди всичко от разговора, и вероятната полза от него. Който си мисли, че не съм прав - довиждане, беше ми приятно. Нека да не влиза повече в блога ми. Светът е широк, и блогове има хиляди. На всички останали ще кажа - добре дошли. Съжалявам, че трябваше да напиша всичко това, което току-що прочетохте.



Гласувай:
6



1. divini - oo!
18.12.2009 11:18
велики дезинформаторе (не съм сигурна дали не трябва да е дезинфораторо или дезинформатрою).. тц тц тц.. И от къде на къде ще триеш простотиите на хората? Всеки има право да е прост, колкото му позволява капацитета :)
Аз предлагам да направим референдум ЗА или ПРОТИВ Ган да трие коментари.. ;-)

Поздрави
цитирай
2. gantree - о, я!
18.12.2009 12:16
Имам право да дезинформирам, това да се приема като точка четвърта. Можеш да се обръщаш към мен в такъв случай с "ю" накрая :))

И освен това съм платен, както се разбира от умозренията на злополучния изтрит борец за свободата на словото в моя блог. Плащат ми да пиша. Жалко, че не ми плащат да не пиша, защото тогава наистина ще забогатея :)))

Плащат ми, също така, да трия коментари. На изтрит коментар тарифата е различна, в зависимост от броя символи. Колкото по-дълъг е изтрития коментар, толкова по-голяма пачка трупам, така че от твоите четири реда и половина по-горе няма да изкарам почти нищо. Няма и за едни цигари. Бъди така добра да пишеш по-дълго, а за коментари с над 1000 знака давам до 30 процента от парите.

Референдум дали да трия няма смисъл да организираш. Цената на референдумите е висока в днешните скъпи времена, а и кой ще е тоя луд в тоя сняг, да иде да ти обърне внимание :))) Все пак, ако ти се дават двай`се милиона за такъв референдум, моля, лоша реклама няма.
цитирай
3. veras - ееее
18.12.2009 12:22
Мчи 'ко се оплакваш, ни мога да те разберА? И парички си припечелил преди празниците, и хората за тебе постове пишат, че май чак в Господ те преквалифицираха...

Съжалявам, че не мога да родя по-дълъг коментар, ама за толкова ми стигат умствените способности:)

Поздрави:)
цитирай
4. gantree - @ Вера
18.12.2009 12:32
Господ съм, разбира се :))) Ти сега ли разбра, хахах
Абе луда работа, никога не знаеш на какво точно л***но можеш да стъпиш. В момента интригата е, че съм писал в темата му като анонимен, което е супер-лесно за опровергаване.

Не можеш да родиш по-дълъг коментар? И ти ли :))
Ясна е работата, днес кинти няма да има. Ако можеш, все пак, нещо да измислиш, че поне за едни цигари да има, защото ми привършват.
цитирай
5. divini - гле'й са'
18.12.2009 12:32
Ако има тарифа за изтрит коментар, т'ва си е далавера. Знаеш, че аз не съм от най-активните коментиращи (ама това е щото на мен ми спряха парите за коментари), но ще ти отправя делова оферта. Аз ще коментирам - ти ще триеш. А коментар на divini си е скъп коментар. Аз не искам много - 38,56 % за мен, останалите 61,44 % ти ги 'аризвам :)
цитирай
6. veras - след това ти признание, че си Господ,
18.12.2009 12:45
вече много неща ми се изсниха!

Ако е само въпрос на количество, а не на качество на коментара, мога веднага да ти избацам нещо с около 1000 символа от сорта на: тра ла ла ла ла, тра ла ла ла ла и тн докато достигна таргета :)

Като каза цигара, та се сетих, че ми се пуши и на мен:)
цитирай
7. gantree - о не!
18.12.2009 13:11
Не, дайте да се разберем, с тралала не става тая работа.
Трябва и малко мисъл, нещо лично, такива разни неща.
За тралала никой нищо не дава, ае да не се заблуждаваме. Криза е.

Divini, много се пазариш.
Бъди малко по-скромна, и се ориентирай към първоначалната ми оферта. Все пак съм Господ, малко така, да си имаме уважението.
цитирай
8. veras - ох...
18.12.2009 13:24
знаех си, че има и уловка...:)
цитирай
9. mglishev - Всеки има пълното право да прави ...
18.12.2009 14:32
Всеки има пълното право да прави каквото си ще в своя блог (а собственикът на сайта може по всяко време да му види сметката :) ). Така че аз следвам такава "политика": пиша си каквото си искам и одобрявам от коментарите пак каквото си искам. Ако някой иска да коментира при мен - да се държи както на мен ще ми е приятно. Ако иска да ме хвали или псува в собствеия си блог, сайт или каквото е там - не мога да му се меся. Пък и лоша реклама няма. Дреме ми на шапката, че някой си щял да примрънка в лична бележка или в блог, който няма да прочета.
цитирай
10. dagma - Леко побеснях от писанията на тоя с дългото име
18.12.2009 17:28
Мария и Вера гледат от веселата страна, но са младички и им е по-забавно.
Откъде накъде на някакъв ленив мозък му е хрумнало да навлиза в територия, която винаги ще му бъде чужда, непозната и неясно враждебна? Естествено че ще триеш всеки коментар, който счетеш за груб или несъстоятелен. Ако съществуваше свят на двуизмерните, нали знаеш как щяха да виждат те? Взимаш круша, например, топваш я в мастило и правиш отпечатък на лист. Те ще видят само отпечатъка, тоест нищо отговарящо на реалността. Точно това е разбрал от текстовете ти и блогърът с дългото име - нищо. Само нещо му "светнало", че си "платен костовист".
Той не е суетен, както го наричаш. Суетата е по-изтънчен недостатък. Неговото е женска дребнавост, махленско провикване през комшулука.
Има една поговорка, май английска беше, че на кон трябва камшик, на магаре - оглавник, а на глупака - пръчка (в случая - delete).

P.S. Ако ме изтриеш, процент няма да ти искам. Пускам аванта. При divini също ще пиша, че като гледам... и тя от "платените" агенти :)
цитирай
11. анонимен - Без кинти
18.12.2009 17:59
Никокви кинти за тебе! Само бири, хахах!

М
цитирай
12. divini - dagma
19.12.2009 08:57
hm...подбиваш пазара..така значи..Някой тук работят, а ти и % не искаш.
Иначе..какво да му се ядосвам? Простотията я знам къде ходи...

Поздрави
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3640380
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930