Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2009 23:00 - Разни селски истории
Автор: gantree Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3610 Коментари: 7 Гласове:
6



        Не, че не се очакваше, но - все пак е тъпо: Атанас Атанасов влязъл в ръководството на "Информационно обслужване". Тази новина не знам дали е добра или лоша. Знам само, че Атанас Атанасов е председател на ДСБ-София - една стабилна столична организация, която "по нЕкои съображения" няма да участва в предстоящите частични избори. През миналата седмица много ме беше яд, а сега - по-малко. Емоцията си отшумява, лека-полека. Може би единственото хубаво нещо в тази новина е отхвърлянето на мутрата от "Мултигруп".

        Четох и коментарите около мюсюлманския демократичен съюз. Принципно погледнато, не споделям негативните патриотарски реакции срещу регистрирането на такава партия. Стегнете се, момичета и момчета. Дори и Митьо Гестапото се изтъпанил по бТВ да приказва срещу тази селска партия! Комунистката ни конституция трябва да бъде променена, и забраната за регистриране на партии на верска и етническа основа трябва да отпадне. Вече не сме в руското гето.

        Задължителното намигване тази вечер е с  "The Firehouse Chill" на Fourplay, от албума "Journey" 2004. Изтегля се от тук.



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. divini - Виж сега :)
29.09.2009 10:48
По втората част, за мюсюлманския съюз... Нямам нищо против хората, изповядващи исляма. Тоест по принцип нямам нищо против хората, следователно и против тях.. Обаче... хубав, лош, докато е действащ, законът трябва да се спазва. От всички. Ако не е хубав закон или е безмислен, или каквото и да било друго, ок, трябва да се промени. Но докато действа, трябва да се спазва. От всички.

Поздрави
цитирай
2. gantree - @ divini
29.09.2009 11:10
Здрасти :)) Тъкмо да напиша нещо по отношение "хубав, лош, да се спазва", и следващите ти думи ме отказаха. Човешките закони не са и не бива да се разглеждат като абсолют. Само Божия закон не се променя. Докато действа, да се спазва от всички, но ето - не се спазва, следователно част от хората, живеещи в България, го смятат за несправедлив и искат да го заобиколят с подобна регистрация. Не са първите, има един куп партии и коалиции, използващи най-безогледно християнството, срещу които никой нищо не казва вече години наред. Например, на първо четене ми идва на ума онова безумно БХК, дето и като име, и като абревиатура е политически "кърлеж". Като абревиатура експлоатираше хелзинкския комитет, а като име - християнството, Българска християнска коалиция имам предвид, с Петър Гюзелев из плакатите си. Пак добре, че не си слагаха Иисус по плакатите, или Богородица. Не помня някой да е видял нарушение на конституцията от страна на въпросната БХК. Сайтът им е тук, за всеки случай:
http://www.bulcc.org/profiles.php

Е, защо щурецът Гюзелев може безпроблемно да нарушава конституцията години наред, а Саръ Чизмели Мехмедаа от село Дивотино да не може?
цитирай
3. ianchefff - защо не може ли?
29.09.2009 17:36
Или защо не е добре да може?
Прочети пак "Силата на разума".
И още няколко пъти.
И така ще разбереш защо има разлика.
цитирай
4. gantree - @ янч
29.09.2009 19:44
Чел съм книгата на Фалачи, благодаря. Няколко пъти, при това. Там никъде не пише защо Гюзелев и скапаната БХК могат безпроблемно да нарушават конституцията.
цитирай
5. ianchefff - gan,
29.09.2009 20:54
изместваш гледната точка.
Знаеш много добре, че изобщо нямам предвид Гюзелев и сие.
цитирай
6. gantree - @ янч
29.09.2009 21:09
Нищо не измествам. Просто не ми следиш мисълта, което не е проблем, разбира се. Въпросът ми в коментар 2 е пределно изчистен и ясен. Не може да му се отговаря с въпрос, който директно сменя темата, или пък с бащинска препоръка от типа "чети това" и "чети онова". Ако можеш да отговориш на въпроса ми без да се смени темата, или без да ти проличи двойния аршин, заповядай, ще ми бъде интересно да прочета.

Поздрави.
цитирай
7. анонимен - Evropa
30.09.2009 00:55
освен това Европейското законодателство позволява организиране на малцинствата вкл. и по етнически принцип - в Германия, в Schleswig-Holstein, има политическа органисация на датското малцинство, живэщо там. Е, не е на верска основа, на етническа е. И не казва, че ако не си потомък на датчани, не можеш да членуваш; ако подкрепяш целите на организацията, членуваш.

така че историята ще има продължение. Европейският съд ще уважи евентуалната им жалба и най-много да ни накарат да си сменим тази точка от конституцията. Впрочем, самото позоваване в нашата конституция на верски и етнически принципи означава само по себе си сегрегация - бомба със закъснител.

Екатерина

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3636926
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031