Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2008 20:50 - За темите от деня
Автор: gantree Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4149 Коментари: 11 Гласове:
0



        Мислих си днес за нещата, които бяха "тема на деня" през миналата седмица. Основната "тема на деня" беше конгресният клип на станишевата партия. Толкова много коментари се избълваха по тази безсмислица, дни наред при това, че конгресът им дори нямаше нужда от реклама. И малките деца разбраха за него.

        Между другото, и тъй като се получи повече - ако на някой не му се чете, да си пусне следващото прекрасно парче от албума на Gerald Albright, за който писах вчера - "Respect Yourself". Приятно слушане. Солистката е страхотна.

        Няма нужда от коментар преизбирането на Станишев с почти 100-процентов резултат. Нелепо е да предложиш една-единствена кандидатура, и да наречеш това "избор". В т.нар. "приветствие" на Първанов до конгреса им има още една весела нелепица. "Надявам се ...", пише той, "... 47-мият конгрес на БСП да намери най- верните политически решения за осъществяване на пълен и успешен управленски мандат в името на ..." бла, бла, бла. Нелепото тук е, че тук всъщност става дума за мандата на Ахмед Доган - същият онзи, който не отиде нито на този червен конгрес, нито на жълтия по-рано. Аз го разбирам - човекът е уплашен до смърт, и изобщо не си подава носа извън беловодските одаи, сараи, ресторанти и джакузита, но не разбирам защо се приписва мандатът му на БСП. Да, не бива да се забравя, че става дума именно за неговият мандат - мандатът на една тоталитарна мафиотска структура на бившата ДС, регистрирана напълно законно като Движение за права и свободи по закона за политическите партии. В този смисъл приветствието на Първанов е просто един блъф. Един от всичките блъфове на агентите от бившата ДС.

        Другото любопитно нещо, което се случи, беше отстрелването на Коритаров. Няма вече "Коритаров лайф", благодарение на само един точен изстрел, дошъл от половината 23-та страничка в последния брой на "Уикенд". В този жълт парцал пише една мацка на преклонна възраст - Л.К., Лора Кварц. Толкова е "Лора Кварц", колкото и аз съм Пейо Яворов, ама нейсе. Видна бивша телевизионерка. И блондинка, в пълният смисъл на думата. Много разбира от телевизии, и е много цапната в устата. Почти като онази, другата, сигнално-жълтата телевизионерка. Та, тази жена като че ли тича пред вятъра, защото все още го няма дългоочакваното решение на комисията по досиетата. Но ще го има, все някога.

        Горе-долу това беше "тема на деня" през миналата седмица. Нито дума за финансовата криза, и нито дума за продължаващото непазарно формиране на цените на газта и петрола у нас. Клепаме с уши от почти всяка една гледна точка. Почти, с изключение само на една - големи патриоти сме. Митко Чавдаров се оказа оправдан на втора инстанция. Напълно невинен бил, а трите циганчета - за тях се оказа, че не са били бити от полицая, а се били помежду си. Сами са се напердашили, и едва след това се появил героят Митко Чавдаров, и ги спасил от самопребиване. Чичо Митко Спасителят би трябвало да му викат вече из циганската махала на село Бояджик.

Другото високо-патриотично събитие е новина от днес - някой си взел, и надраскал из някакви хасковски училища "Горд съм да се наричам турчин". Тази толкова обикновена фраза се оказала "цитат от реч на първия турски президент Кемал Ататюрк", според информацията в Медияпул. Това твърдение е нелепо. Сигурно би се оказало "цитат от реч на Георги Първанов" по пътя на тази логика, ако аз кажа някому "горд съм да се наричам българин". А тъпото в новината идва после - "За случая е информирана местната структура на ДАНС", и "Учителите смятат, че подобни надписи са недопустими". Какво общо има ДАНС с нечии драсканици по стените, и откъде-накъде да е "недопустимо" някой да се гордее с това, че е турчин, българин, арменец или германец? Що за учители са това? Горките деца хасковски, а ДПС няма да напише нито едно писмо до ЕНП по отношение на тези учители.

        И за финал, още една нелепица, показа ми я един приятел преди малко. Според г-н главният редактор на сайта Православие БГ е "nonsens" твърдението, "че гладът в Съветския съюз от началото на 30-те г. на миналия век е акция, насочена специално срещу украинците, е идея на сегашния украински президент." Твърдението звучи малко несвързано, тъй като съм го цитирал буквално. Г-н Андрей Романов иска да каже, че голодомора в Украйна от началото на 30-те години на XX век не е "акция, насочена специално срещу украинците". Един вид, той оспорва официалната украинска позиция по този въпрос само защото от глада са били засегнати и други области в Съветския съюз. Неговата логика, според мен, следва само една цел - не обвинявайте руснаците за нищо конкретно от това, което са сторили на другите през годините. По отношение руското нахлуване в Грузия през август логиката му беше същата - не обвинявайте руснаците, че нахлуват на суверенна грузинска територия. Грузинците му бяха виновни. Този човек, повтарям отново, е главен редактор на християнски православен портал. Християнски, и православен.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rummi - подсети ме за един стар виц на руски,
24.11.2008 21:40
дано да нямам много грешки:
Где Вася?
- Набивает антенн на крыше.
- И имя дали, и место нашел...
цитирай
2. анонимен - Тъпотии
25.11.2008 13:10
Всеки е свободен да си пише каквито тъпотии иска. Въпросът е кой ги чете и вярва.
цитирай
3. gantree - @ анонимен 2
25.11.2008 13:22
Разбира се, така е. :))
Всеки, включително и ти.
цитирай
4. libertybell - Днес чух коментар на Д.Вълчев
25.11.2008 15:38
по повод "новината" от Хасково. Разсмя ме неговата забележка, че не само надписите са на турски, но и че имат правописна грешка :)
цитирай
5. galinabg - Ангел,
25.11.2008 16:32
с удоволствие прочетох обобщението на "събитията" от миналата седмица. Направил си го страхотно!Както се казва:Няма какво да допълня:))))
цитирай
6. gantree - @
25.11.2008 18:28
@ Либърти
Вълчев е абсурден. Имам чувството, че там, в това тяхно правителство се надпреварват кой от кого е по-арогантен и нелеп.


@ Галина
Честно да ти кажа, не ми се пише от седмици насам. Но новинарската промивка през миналата седмица беше толкова очевидна, че дори дразнеше.
цитирай
7. dagma - Като че ли наивистичната тъпота на трамвайният клип
25.11.2008 20:47
е била умишлено търсена. Многобройните иронични заигравки на тази тема им спечелиха мощна реклама, и не съм убедена че това не е предварително заложен резултат.

Много ми е любопитно, коя е всъщност Лора Кварц? :)
цитирай
8. gantree - @ dagma
25.11.2008 21:24
Мощна реклама, разбира се.
Цяла седмица не се спря да се пише и говори за конгреса им.

За Лора Кварц - http://tinyurl.com/5gfgdq


п.п.
Вместо да си подаде веднага оставката, Плугчиева пише на страницата на правителството следната простотия:

... Решението на Генерална Дирекция „Разширяване” на ЕК е разочарование за българските власти ...
http://tinyurl.com/635s3e

"За българските власти" - що за безочливост е това изказване!!!
цитирай
9. dagma - не мога да отворя нито един от двата сайта
25.11.2008 22:08
Нямало връзка.
цитирай
10. animamea - Гледах малко от участието на Кев...
25.11.2008 23:34
Гледах малко от участието на Кеворкян в СКАТ по повод Коритаровото уволнение. Такова тежко отвращение не бях изпитвал от много време насам.

цитирай
11. gantree - а аз пък
26.11.2008 07:26
го гледах цялото.
Наистина, "тежко отвращение" е добре казано.
Четох през деня и разговорът им от понеделник вечерта, във "Фокус".

Събрах го от петте части в един Word файл, може да се изтегли оттук:
http://tinyurl.com/6yy4lq
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3637175
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031