Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2008 10:27 - Три в едно
Автор: gantree Категория: Лични дневници   
Прочетен: 16581 Коментари: 37 Гласове:
0



        През последните дни нямах много време за мрежата. Междувременно толкова много неща се случиха, че брой нямат. Но всичко е добре, когато свърши добре.

        Огнян Стефанов, парламентарните смутове около пребиването му и днешните мълчаливи протести, организирани от редакцията на "Фрог Нюз" ми се струват чиста жълтения. ДАНС била замесена, а не конкретно Петров, Младен Мутафчийски пък бил съсобственик на "Кипарисите", където Стефанов е пребит, Татяна Дончева била сред близките му душеприказчици и депутати от всички парламентарни групи пишели по някакви хартии за всичко това. Всичките тези подробности всъщност нямат никакво значение. Възприемам ги като долнопробна популистка шумотевица, сменяща всички теми за разговор. Съвсем встрани остава и това че ... де да можеше и за всички останали българи, периодично пребивани тук и там, да се вдигне подобна шумотевица.

        Вчерашният брой на вестник СЕДЕМ също заслужава да му се обърне внимание, от чисто забавната страна на въпроса. Вестникът все още си остава "непродаден", в кръга на шегата. Веселите неща са няколко - Иво Беров е главен редактор, Тодор Токин е редакционен директор, има кръстословица, спортни страници и хай-лайф-нюз. Има и една безумна, отвратителна по същество колонка на пета страница, представена като "нова рубрика", и озаглавена с безсмисленото "От 7 в СЕДЕМ". Предполагам, че идеята за тази "нова рубрика" е на Токин, и ми прилича на една подобна такава в "Поглед". Общо взето, и съдържанието й е безумно. Типично жълто и трудовашко - цитират се "интересни и атрактивни заглавия" от другите вестници, към които се добавя редакционен коментар. Например: - Един милиард евро завъртели проститутките; коментар - "Орешарски да ги тури в излишъка". Или: - 78-годишен питал някаква бабичка "Кога ще правим оная работа", а бабичката се оплакала от секстормоз; коментар на вестник СЕДЕМ - "Що не го е оставила да го види кво (тоест какво) ще направи, а направо се жалва". Сега, не искам никой да ми обяснява, че това или онова е извадено от контекста. Просто, за това става дума, за ей такива "атрактивни" заглавия, с коментар. Типична трудовашка жълтения, или иначе казано - професионалистът Тодор Токин в пълния му блясък.

        По-навътре налитам на една статия от Радан. Тъжна работа. Няма я в блога му, така че не мога да я цитирам. Радан продължава да си твърди нонсенса, че именно негласуващите са т.нар. от него "привърженици на реформите". Оказвало се било, че привържениците на реформите не гласуват. Това вероятно означава, че по тази логика аз, например, съм привърженик сигурно на "статуквото", което поддържам гласувайки всеки път, без изключение, а хората, които искали реформи - не гласуват. И ето - затова няма и реформи. Заради такива като мен, и като онези, които гласуваме. А пък негласуващите били привърженици на реформите - сякаш да се каже метафорически, че привържениците на здравословното хранене просто не ядат. Смешна работа.

        А най-весело ми стана, когато четох мислите му за "изхода" от въпросната "криза". Изходът бил, като се привлекат негласуващите към "участие в политиката". Въпросното участие на негласуващите "реформисти", според Радан, основно се изразявало в 1) гласуване, 2) членство в партии и кампании, и 3) финансиране. Като се ангажират негласуващите с тези три основни действия, и всичко ще се оправи. Прави ми впечатление един основен момент в мислите на Радан - не се предлага на "реформистите" включването им в евентуалните избирателни листи за следващото НС. И правилно - не бива такива хора - като "реформистите" - да бъдат представителство. Грешката е вярна, и пропускът е напълно уместен. Нека да гласуват "реформистите", нека да бъдат масовка, нека да дават пари на партиите, но да стоят настрани от листите. Има кой да бъде включен в избирателните листи на партиите.

        Ще ми се да пиша още за СЕДЕМ, но се колебая. Иво ще излезе пророк. Сбъднаха му се мечтите - има, най-сетне, "нова дясна" телевизия, и Славчо Христов, напълно в унисон с ивоберовите изчисления от пети ноември миналата година, си сниши оградата с пет сантиметра, вследствие на което той сега е "г-н главен редактор". Животът е отново красив, особено след такъв огромен скок в кариерата. Радвам се. Дай Боже всекиму да се сбъднат мечтите.

        Още едно-две неща ми се въртят в ума, и ми се иска да напиша нещо накратко и за тях. Помните ли как в средата на лятото, на 4 юни, гръмна новината, че "Финансовото сърце на САЩ - "Уолстрийт", застава зад Барак Обама"? Сигурно сте забравили. Тогава това беше ... как да го нарека ... новина номер едно е малко да се каже. Какво стана с тази новина днес? Какво стана с онзи висок адреналин, който "финансовото сърце" вкара в кампанията на този глупав неблагодарник? Защо не той, а неговият опонент Маккейн реши временно да прекрати кампанията си, и да насочи усилията си за решаването на текущите им сериозни проблеми? Защо Обама се оказа такъв неблагодарник? Погромът на "Уолстрийт" всъщност е тема с продължение, вероятно още довечера. Либертарианците да му мислят.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. veras - за гласуването
25.09.2008 10:54
Аз съм твърдо за това да се ходи и да се гласува. Но пък не мисля, че негласуващите са реформисти. По-скоро ми се струва, че не отиват до урните заради апатия. Или отегчение. Или от прост мързел. Да се заложи на това, че ако всички те отидат и дадат гласа си, нещата изведнъж ще станат по-добри... Не съм убедена, че ще се случи.

От друга страна, може би не съм разбрала съвсем написаното.

Поздрави.
цитирай
2. gantree - @ Вера
25.09.2008 11:06
Не, напротив, струва ми се, че много добре си ме разбрала :))
Негласуващите по принцип са една много особена порода. Фундаментът в тяхното мислене е "времето". Винаги у времето е причината. Ако си обърнала внимание, когато времето е лошо, те не отиват да гласуват, защото времето е лошо. Например вали, вее и т.н. и те предпочитат да си останат в къщи, защото времето е лошо. От друга страна, когато времето е хубаво, също имат проблем. Тогава, както се казва, всички те "отиват за гъби", респ. за риба, с колата на село, на планина, на море и други такива. Сиреч, отново нямат възможността, защото времето е хубаво и това не бива да се пропуска.

Не е от мързел, или от отегчение. Или пък от безотговорност, недай Боже. Времето е неоспоримият аргумент на негласуващите.

Поздрави.
цитирай
3. mph - *
25.09.2008 11:07
Не чета вестници и тази статия също, така че е малко глупаво да се изказвам. Но и аз мисля, че доста хора, искащи сериозни промени, не гласуват. Не всички могат да бъдат партийно активни и очакват някой да им предложи проект за подкрепа. Ако не видят такъв проект - пасуват.
цитирай
4. divini - :) Добре де...
25.09.2008 11:12
А може ли да се тръшна сега лично аз и да спра да гласувам докато не ме привлекат в политиката.. например да ме напрявят премиер на Република България или поне председател на Народното събрание.. така го разбирам аз прилвилчането в политиката :)

За побоя над Огнян Стефанов мога много да изговоря, но ще спомена само едно.. държава, в която побоят над когото и да било се приема като ежедневие и се вдига шум само когато е от съсловието на списващите братя... не е държава..

Поздрави
цитирай
5. gantree - @ mph
25.09.2008 11:17
Искаш да кажеш, че 60% от българите се интересуват от предизборни политически програми? Съмнявам се, честно да ти кажа. И още нещо - от триста регистрирани партии нито една не успява да им улучи сърцето? Те, при наличието на толкова много политически проекти, не могат да нагодят специалните си изисквания към нито един? Колко още партии тогава трябва да бъдат регистрирани у нас, за да се улучи най-накрая капризът на тези хора? Още триста, може би?
цитирай
6. gantree - @ divini
25.09.2008 11:20
Имай ме предвид, като ти потрябва вицепремиер :)))
Дотогава и аз ще тъна в сълзи, безутешно.
цитирай
7. mph - gantree
25.09.2008 11:32
Не е каприз и не е редно да се очаква избирателите да проявяват интерес към програми (които са нещо скучно). Трябва да има послание, което да стига и да предизвиква интерес. Липсва общуване с негласуващите на местно ниво.
Къде пък има много политически проекти? Аз съм видял два.
Триста партии? Колко от тях са "аз, братчеда и шурея с парите на едни добри хора ше праим далавера и ше вдигаме шум в подходящ момент".
Но признавам, че най-много са тези, които "отиват за гъби" и се интересуват най-вече от новия силикон на някоя певачка.
цитирай
8. mph - divini
25.09.2008 11:33
Аз може ли за поста на Гиньо Ганев?:)
цитирай
9. gantree - @ mph
25.09.2008 11:44
Виж, влизаш в противоречие. Не може едновременно да се твърди, че 1) тези хора не виждат нищо, което да ги привлече, и че 2) не е редно да се очаква да проявят интерес. Или проявяват интерес и не виждат нищо, или не проявяват интерес и не виждат каквото и да им се предложи. Липсва общуване на местно ниво - не е вярно и това. Из малките места, където ти се отмахва главата да поздравяваш всеки по улиците, защото всички там се познават - там ли няма общуване? Има, и още как. Или може би в София и в големите градове няма общуване? Те са най-активните и силни политически центрове, следователно общуване има.

За тристата партии - исках просто да ти покажа, че политически избор има, при това изобилен избор. Не може да се каже вицът "толкова много искам, но нямам за кого да гласувам". Да, някакъв преобладаващ процент от тези партии са това, което казваш, но нали за проектът става дума? Масовостта идва после, ако изобщо е нужна.
цитирай
10. sisi89 - аз гласувам винаги
25.09.2008 11:48
защото съм била съм и ще бъда много отговорна за моята държава.
Но трябва винаги се гласува с ум, а и с разум.
иначе текста е малко скучен поради зле прикриваната му дясна ориентираност.
цитирай
11. divini - Ето вече и екип имам :)
25.09.2008 11:49
Само не мога да си обясня защо на mph му е притрябвало да става омбудсман.. доста скучно занимание без особено голям бюджет :) Виж вицепрезидент си е сладка работа.. никой не се занимава с теб, а ти си ходиш и правиш каквото искаш и не се отчиташ никому от съображение за националната сигурност :)))

Предизборна платформа има вече готово "По-добре ние отколкото те" ....

А сериозно... политическият процес е двустранен.. тоест не може да има само предлагане ( не твърдя, че в момента има прилив на политически качествени идеи), но трябва да има и интерес от страна на потребителя, тоест от избирателя..

Когато някой ми каже "Аз от политика не се интересувам, важно е детето да има къде да учи и какво да сложим на масата"... Е да де.. но точно тези неща зависят от социална, данъчна, образователна и всякаква друга политика, която се формира от тези, за които си или не си гласувал..

Друг любим аргумент ми е "Няма за кой".. "Еми излез ти като си такава велика алтернатива"...

А ето и нещо, което бях пропуснала: Гръмко убийство в центъра на Москва
http://www.focus-news.net/?id=n1045557

Нещо, което също може да се пречупи през призмата на местната политика. Искам ли аз да живея в подобна страна? Не, не искам! Следователно намирам политческата сила, която отговаря и на това ми изискване.. Ако не ...
Спирам да гласувам.. имам си вице премиер и омбудсман... а предполагам, че и останалите вакантни постове ще се запълнят..

:)
цитирай
12. mph - divini
25.09.2008 12:13
Ако за общото благо и вицепрезидент може.
Предизборната платформа предполага противопоставяне, а трябва да гледаме положително и така.

Не мерете по себе си. Много хора не знаят какво точно искат.
цитирай
13. mph - gantree
25.09.2008 12:26
Няма противоречие. Ако има избирател, който иска нещо различно без да е много наясно как точно, нещо трябва да му привлече погледа и тогава ще се породи интерес.
Не разбирам какъв избор има в огромния брой партии.

Виж, за общуването не съм съгласен. В София има партийно активни групи, общуващи само вътре в групата, и разчитащи на инерцията на останалите. Освен това извън изборната активност не съм забелязал някой политически представител да прави нещо по конкретни неща. Имам предвид ниското ниво на управление - квартала, района.
цитирай
14. gantree - @
25.09.2008 12:29
Сиси, каква "дясна ориентираност", мила? Нали знаеш, че те обичам? Сърцето ми е отляво :))


@ divini
Новинката за убийството в Москва е наистина любопитна - чеченец от путиновата "Единна Русия" и генерал-полковник от руските главорези в Чечня. А пък аз лично мернах, във връзка с пребития Стефанов, и още една новинка, тук
http://news.ibox.bg/news/id_1753790147
Двама пребити били приети в Пирогов, единият на 38, другия - на 70 години. Хващам се на бас, че за тези жалки нещастници никой няма да излезе да протестира.
цитирай
15. gantree - @ mph
25.09.2008 12:39
Предлагам да не си говорим за тъпаците, които искат нещо, с което не са наясно. Ако някой от политиците по време на кампания внезапно си свали гащите пред камерите, това, уверявам те, моментално ще породи интерес. Има и още нещо - не можем да си говорим за 60% незаинтересовани "реформисти", и едновременно с това Първанов или Борисов да имат по 70% одобрение. Просто, числата не излизат.

Какъв избор има в огромния брой партии - не виждам защо това е неразбираемо за теб. Във всеки случай е по-добре по отношение на избора, отколкото ако партията е само една.

За общуването - не си съгласен само защото не си забелязал някой да прави нещо. Е, аз не виждам какво мога да кажа в отговор на такъв аргумент. Освен, че съжалявам, че нещо не си забелязал.

Поздрави.
цитирай
16. templar - за СЕДЕМ
25.09.2008 14:16
и аз нещо не мога да си преудолея погнусата и да си купя пак този вестник , въпреки, че маса приятели ме агитират, че "пак е наш" и прочие.

Някакво шесто чувство ми говори, че флиртовете с "полу-наши" медии породени от конюнктурни и егоцентрични причини ще изиграят на десебарите много по-лоша шега, отколкото тематичните коалиции с Герб, например.
цитирай
17. gantree - @ templar
25.09.2008 14:40
Малко е такова, многопластово това, което казваш.
Няма място за погнуса, поне от моя страна. Статиите на Огнян Дъскарев си струва да бъдат четени., а и все пак, не става дума тук за "Труд", "24 часа" или "Шок и ужас". От друга страна, Токин вкарва такива яки пролетарски простащини в съдържанието на общия фон, че не е за приказване.

"Пак е наш" - няма такива филми :)) Нито преди, нито пък сега. Да, има едни читави хора, които отвреме-навреме пишат или биват интервюирани там, но това нищо не означава. "Наш" - такова нещо за СЕДЕМ може да каже Беров, или онзи плешив пич, с петсантиметровата ограда.

Това "десебари" е много тъпо, не мислиш ли? А"лоша шега" могат да си изиграят самите те, като продължават да търпят публичните простотии на неудовлетвореният психиатър и групичката ощипани либералски госпожици около него.

Тематични коалиции с ГЕРБ - не разбирам какво имаш предвид. Има тематична коалиция с партиите членки на ЕНП. Тури си ръката на сърцето, и ще видиш, че ефектът от нея се получи - над един милион новоизпечени "гражданья" се появиха, а това никак не е малко. Без да броим Доктора и госпойците.

Поздрави.
цитирай
18. templar - Хич не е многопластово
25.09.2008 14:58
едно време беше "моят вестник" (т.е. "наш" в шопско-монархическо наклонение:) и си го купувах дори и когато няма какво да се чете. Откакто стана "от една страна...а от друга страна" и има "различни позиции" на "формата ЕНП" не ми е по сърце. Най-малкото защото вече не знаеш в кой момент на някой няма да му хрумне, че "Костов трябва да си ходи"... нямам вече вестник, който да чета и това няма да се промени, докато не публикуват структурата на собствеността на вестника.

Десебари им казвам, защото като кажа Костовисти някои чустват дискомфорт, а стилистиката на израза "привърженици на ПП ДСБ" ми звучи като "добре развити млечни жлези"

"Тематичната коалиция" с ГЕРБ за мен е 100% ОК щом отсреща е съветския гражданин Сер.Дм. и неговия мандатоносител. Гуспоиците съм ги от... преди доста време, а ми се струва, че като оставим настрана тях, огромното мнозинство нормални десни хора (десебари) разбира и подкрепя усилията на формата ЕНП , колкото и нелепо да изглежда понякога с оглед на някои стари инетрвюта по темата.

Все пак, когато се клеймеше ГЕРБ като алтер-его на БКП и партия на олигархията на власт беше същото правителство, то управляваше също толкова некадърно и вече бе очевидно, че ГЕРБ ще бъде в ЕНП. Т.е. не съм против днешния формат ЕНП, но мисля, че онези старите интервюта бяха юнашки изхвърляния по батебойковски.
цитирай
19. gantree - @ templar
25.09.2008 15:27
Тц, никога не е бил "моят вестник", от шопско-републиканска гледна точка. Шопите-републиканци, знаеш, имат този инатлък да възприемат като свое единствено онова, на което могат да му хлопнат портата. Те са си прости хорица, и не са чак толкова широко скроени космополити, като шопите-монархисти.

"Костов трябва да си ходи" - тя тази песничка си е шлагер, вече. Това, че засега само си я тананикат, а не я пеят гръмогласно в новата им редакция - това си е отделен въпрос, по който е още рано да се говори. Формат ЕНП на мен ми е много по сърце, и то единствено поради факта, че по този начин включените в кръга се дисциплинират, а изключените са очевидно изключени, а не както се играеше на терена до момента - не съм част от дисциплиниращата система, но се самообявявам за каквото си искам. Свърши вече тая игра. Който не го е разбрал, ще го усети.

Структурата на собствеността можеш да си я погледнеш и сам, ако искаш. Няма нужда да искаш някой специално да ти я публикува.

Десебари ми звучи тъпо, лично на мен. Предпочитам костовисти, без изобщо да ме е грижа за коликите на Доктора и госпойците.

За теб тематичната коалиция с ГЕРБ може и да е 100%, но това изобщо не означава, че това наистина е така. За мен нещата са по-простички - ГЕРБ са боклуци, Бойко Борисов е тъпа и нагла комунистка мутра, а Цветан ... на Цветан турям пет лева, че ще му извие врата. Рано или късно. По-добре, отколкото никога.

Огромното мнозинство, което визираш, разбира само от юркане. И аз се самозаблуждавах, ама вече стига толкова. Здраво юркане, иначе нищо не става.

Старите интервюта са чиста субстанция. Откровена и вярна. Без примеси. Хубаво е да не се забравят. Аз ги помня, и даже ги имам "в книга".

Поздрави.
цитирай
20. анонимен - Седем е в окаяно състояние.
25.09.2008 20:47
Той е на Беров "свидетелството за бедност" - в смисъла на римския testimonium paupertatis.
цитирай
21. анонимен - Gan, makar i da si mislya, che si mi ...
26.09.2008 05:51
Gan,
makar i da si mislya, che si mi swrdit ili nehsto nedovolen ot men, udovolstvieto da te cheta me kara da preskocha "duvara" i da ti blagodarya,che useshtash i pishesh pochti tochno tova, koeto i az.

Ekaterina
цитирай
22. gantree - @ Екатерина
26.09.2008 08:10
Привет.
Какво е това недоразумение?! Няма такова нещо.
цитирай
23. templar - издателят на в-к СЕДЕМ
26.09.2008 09:01
"А спорт" ООД
Анна Димитрова Недялкова - 66%
Галя Христова Даскалова - 33%

Анна Недялкова е съдружник в "Регата - строй инвест" ООД с Божидар Нейчев.

Галя Хр. Даскалова е дъщеря на Христо Б. Даскалов. Последния е съдружник с Божидар Нейчев в "Интертурс 2002"

Божидар Нейчев е съдружник в "Булойл трейдинг"ООД със Славчо Христов.

Галя Хр. Даскалова е съдружник или управляващ в много фирми, между които "Златни пясъци"

Значи "Бат Славчо", което за мен е приемливо и много по-добре от някакво дръжество, в което участва известната душа-камбана от близкото минало "Нашият" Еди
цитирай
24. анонимен - Ако има нещо, което изключително да ...
26.09.2008 09:38
Ако има нещо, което изключително да ме дразни, е че:
1) партиите рядко публикуват програмите си /на някакъв сайт примерно/. А мен единствено за това ме е грижа, т.е. прагматиката, а не посланията, който обикновено в сезона на предизборните им кампании се леят с лека ръка.
2) липсата на механизми за следене и контрол по изпълнението на програмите им, т.е. след като постигнат заветната си цел, обикновено забравят за основното си предназначение
3) фактът, че обикновено твърде често след като биват избрани, започват да се прегрупират с партии, които нямат нищо общо с първоначално декларираните им цели и го удрят на откровен пазарлък.
Иначе казано, не ме интерсуват емоционалните им напъни и излияния, а изпънението на конкретни решения.
цитирай
25. thehobbit - "Грешката е вярна", да
28.09.2008 11:08
Втората ти бележка към текста ми в "Седем" ми се струва по-важна, тази за начините на участието. Да - не мисля, че хора, очевидно дистанцирани от политиката (дотолкоз дистанцирани, че трябва да се полагат усилия за участието им) имат място в някакви листи за НС, ОС и т.н. Доста съм мисил по въпроса, има и "ЗА" и "ПРОТИВ", но опитът ни сочи, че това е лош ход - да привличаш хора в политиката направо като кандидати. Иска се известна отдаденост, задълбочен интерес, разбиране на самия политически процес, т.е. самата демократична борба за власт. Това си е цяла хуманитарна нАука, отвъд експертните умения в една или друга област - за тях има експертни кабинети, съветници и пр.

Разбира се, всеки е свободен да се кандидатира за всичко. Например всеки член/симпатизант на ДСБ може да се номинира за всички възможни листи. Аз обаче не бих го подкрепил, ако това му е първото "участие" в политиката.
цитирай
26. thehobbit - за 60-тях процента...
28.09.2008 11:12
... този спор го водим има няма през година. Очевидно и двамата не сме си променили нито мнението, нито впечатленията от хората около нас. За съжаление - много ми се искаше да кажа, че всичките ми свестни познати гласуват. Но това беше почти вярно само веднъж - през лятото (но не и есента) на 2005г.

Аз не казвам, че ВСИЧКИ негласуващи имат реформистки убеждения - опазил ме Бог.

Туй са много милиони и повечето сигурно съвсем не си знаят убежденията. Но има множество такива граждани, които търсят и не намират. И - нека пак се повторя - аз познавам някои от тях лично и знам за какво говоря, може би.
цитирай
27. gantree - @ thehobbit
28.09.2008 12:10
Радане, приятелю, знам какво "не казваш", видял съм. И изобщо не съм коментирал това, което "не казваш".

Ти казваш, че "привържениците на реформите не гласуват", тоест - негласуващите тогава са какви, според думите ти? Не са ли "привърженици на реформите"? Да, сега в коментара си правиш този словесен каламбур тип Велислава Дърева, която в петъчната Панорама по сходен начин каза, че не била говорела за "свободата на словото", а за "словото на свободата", и други такива каламбури. Та и ти - пишеш, че "привържениците на реформите не гласуват", но държиш да уточниш, че не си казал черно на бяло обратното, което се подразбира - че негласуващите били реформисти. Много е неприятно това каламбурене, вЕрвай ми. Нищо не става така, камо ли разговор.

За това, което предлагаш на негласуващите "привърженици на реформите" - ако те наистина са такива, каквито ти твърдиш, че са, тогава защо им предлагаш всичко останало без прекия достъп до силна позиция в избирателна листа? Нали са "привърженици на реформите", а не просто някакви задръстени и незаинтересовани селяндури? Ако са наистина "привърженици на реформите", а не на "тъпченето на едно място", то тогава с относителна яснота бихме могли да ги наречем дори "елит", "прогресивна", но изолирана или самоизолираща се маса хора? Как ще си развият, според теб, въображаемия "реформистки потенциал" тези хора, като им предлагаш всичко друго, само не и прекия достъп до силна позиция в избирателна листа? Вместо него, ти им предлагаш масовкаджийски ангажименти - гласуване, членство и финансиране на партии. И нищо повече. Е, какви реформисти биха били тези хора тогава? Защо им спъваш потенциала? Нали са "привърженици на реформите", ерго - биха дръпнали бързо в евентуалната "правилна посока"?

Но, както и да е. Доколкото успявам да разбера, трябвало е може би просто да напишеш някаква халтура за отпечатване в общата жълта купчина (цели две страници за Бербатов!!!), и затова така са се получили тези забавни разминавания и обърквания в квалификациите.

Поздрави.
цитирай
28. thehobbit - Наистина не искам
29.09.2008 09:59
... да влизаме в еквилибристики. Очевидно логически "привържениците на реформите не гласуват" НЕ означава "всички негласуващи са привърженици на реформите". Прав си - "казал" съм само това, което съм казал. Следствието, което си извел, е погрешно - никога не съм го казвал, никога не съм го мислил.

И не мисля - това е е вече съществен въпрос, принципен - че да си привърженик на нещо е повод някой да ти "предлага" позиция в листа, пък и силна. Отделно - аз не съм в позиция да "предлагам" такива работи. Който иска позиция в листа или в организация или в каквото и да е, трябва да заяви какво иска, за какво се бори, как се бори. Да мобилизира някаква подкрепа около тези идеи и цели, после да издигне (по възможност лично, а не чрез глашатаи) кандидатурата си за някаква позиция. И хората, които го подкрепят, да гласуват за тази кандидатура.

А иначе - не е "трябвало" нищо да напиша :) Нещо ме е убивала петата и ми се е искало нещо да кажа. Никога не пиша, защото "трябва", най-малкото аз като пиша губя време, а не печеля пари, нали? Ако не ми се пише, не пиша.

Излязла според теб халтура - лошо, аз ценя мнението ти. Щом го оценяваш като халтура, значи е слаб текст, не е добре написан. Това го казвам без ирония и обида, надявам се го знаеш.

За Бербатов - не чета, не ме вълнува. За онова "7 в 7" споделям оценката ти - слаба работа, почувствах се кофти, като го прочетох.

цитирай
29. thehobbit - А съвсем отделно ...
29.09.2008 10:13
... в коментарите тук с Templar сте обсъдили "формат ЕНП" от най-разумната гледна точка, която съм срещал досега, в т.ч. и с много оригинални и верни аргументи. За съжаление, тази гледна точка (или две гледни точки, ама по-скоро е една) не ме обнадеждава много - струва ми се, че няма защита срещу риска от обезличаване на "костовистката" позиция в политиката. А мен ме вълнува този риск, преди всичко. Боя се, че изпадам в кофти позиция с тези страхове - между шамарите:) Но повече по темата не ми се ще да говоря, не заради шамарите (мълчанието не помага срещу тях), а защото имам доста неизвестни в уравнението. Твоята гледна точка е възможен отговор на част от тях, но само възможен.
цитирай
30. gantree - @ thehobbit
29.09.2008 14:54
Радане, стегни се, приятелю. Наистина не искам евентуалният разговор да се превърне в просто някаква говорилня. Няма нужда от словесни еквилибристики, и в този смисъл на думата не биваше да ми пишеш какво не си казал, след като аз изобщо не съм коментирал неща, които не си казвал. Тук така или иначе няма никой друг, освен мен и теб, и още около пет-шестстотин "четящи".

По въпроса за негласуващите, честно казано, се изумявам от позицията ти. Просто е недопустимо тази видимо незаинтересована и крайно безотговорна сбирщина (60% или колкото и да са там) да бъде определяна като "привърженици на реформи". Какви реформи, какви пет лева? Това е една тотално незаинтересована, слабообразована, нереализирана и вечно недоволна измет, а ти ги наричаш "привърженици" на каквото и да било, още повече пък и на "реформи". Реформи се правят от активни хора с живо и високо чувство за отговорност, а не от мрънкащи и провалени боклуци, каквото е мнозинството. Виж им децата, на същите тези "привърженици на реформи" - средна оценка три по български, по история, а за математиката да не говорим изобщо. Пълни неграмотници и киртаци, дето дори елементарен български не знаят, та камо ли нещо повече, било английски, немски или каквото и да било. Отвори си очите, моля ти се, и недей да ми се сърдиш, като ти го казвам директно това за халтурата.

За избирателните листи - честно казано, пошегувах се. Наистина си го пропуснал, което си е многозначително от гледна точка на вечността, но не е проблем. Цялата тази измет в листите - това е абсурд, лично за мен, но можеше и да го напишеш - така и така се предлагат неща напълно несъществени от гледна точка на евентуалните бъдещи отговорности.

За "формата ЕНП" няма нищо обезкуражително. Нито пък рисково. За нечии лични амбиции това може и да е проблем, но по същество не е. Въпросната незаинтересована пасмина, която предоволно обсъдихме по-горе, заслужава да бъде неутрализирана. Дърпането в посока надолу, което тяхната безотговорност води след себе си като последствие, трябва да бъде преодоляно дори с цената на известно количество халтури. Наричани "популизъм", обикновено.

Неизвестни в уравнението няма кой знае колко. Не знам дали ти прави впечатление, че актуалните привърженици на актуалната теза за "пряка демокрация" просто останаха като зрители през последните седмици. Вместо да са най-активните около инициативата с подписката - която е не друго, а именно т.нар. "пряка демокрация" - те се умълчаха, с изключение на само неколцина, които се опитаха да изкритикуват доста неподготвено довчерашните си мантри. Но, както и да е. Спорът не е с голям капацитет.

Поздрави, и успешна седмица.
цитирай
31. haralanov - Ами...
29.09.2008 20:56
Според мен,както през 2001г.Мадридският крадлив дедо изкуши(но не успя съвсем)СДС,така и сега ГЕРБ на Мутробойко се опитва да изкуши ДСБ.От там са и целите колизий.Я виж Антонела Понева и д-р Николай Михайлов.Но от друга страна пък,натежава евентуалната бъдеща власт и елиминирането на опасната за България тройна коалиция.За изборите!Процентът на гласуващите е много по-голям от този който показват официалните резултати.Причината е проста.Емигриралите на Запад още преди 19 години,продължават да се мъдрят в избирателните списъци.Това го казва и Михайл Константинов...Поздрави!
цитирай
32. анонимен - http://www. capital. bg/show. ...
30.09.2008 02:38
http://www.capital.bg/show.php?storyid=203489

Избирателен район 15. Плевен
1. Иван Иванов Георгиев 07.04.1947
2. Антоанина Кирилова Благоева 28.05.1971
3. Мариян Иванов Нейков 23.08.1964
4. Диана Георгиева Радонова 23.09.1946

5. Божидар Георгиев Нейчев 30.09.1957

6. Димитър Кръстев Секулов 18.08.1942
7. Снежанка Георгиева Дамянова 19.06.1956
8. Ева Иванова Бакърджиева 25.10.1951
http://www.math.bas.bg/izbori/listi/l01_cyr/part44.htm

Божидар Нейчев: Съдружник, Консултантски услуги: ПрайсуотърхаусКупърс България-Тел.: +[359] (2) 9355 200: Факс: +[359] (2) 9355 266 ...

Екатерина
цитирай
33. анонимен - da dobavya za tezi, na koito ne im se ...
30.09.2008 02:41
da dobavya za tezi, na koito ne im se rovi

5. Божидар Георгиев Нейчев 30.09.1957 - Избори за народни представители, 17.06.2001 г.
Коалиция "Симеон II"

Екатерина

p.s. Vyarno li, che i Poneva stanala veceh opoziciya?
цитирай
34. drona - :)))
30.09.2008 09:37
чакам с нетърпение коментара за финансовата криза

Поздрави
цитирай
35. gantree - @ drona
30.09.2008 14:24
Моят коментар ли имаш предвид? Мисля си, че преди краят на седмицата няма много за казване. Или поне докато не се види ясно дали само с fortis.com ще приключи всичко. Русия прави точно обратното на това, което предприемат централните банки в САЩ и ЕС, и тепърва ще продължава да губи. За "у нас" съвсем напосоки мога само да предположа, че не е много добре напоследък човек да има депозити в най-голямата ни понастоящем банка, дето й забравих името. Ако нещо "гръмне" - това ще е. Другите не.

Иначе, аз също с жив интерес и нетърпение чакам коментари, но неясно защо либертарианците си мълчат. Не им се говори, към което се отнасям с разбиране.

Поздрави.

п.п. Ако имаш предвид среднощното отхвърляне на плана, предложен от Буш - единственото хубаво на новината е, че отговорността за бъдещето вече не е негова, нито на Поулсън. Реакцията на Обама, за "детските градини" и другите му подобни глупости, според мен е напълно неадекватна. Човекът е силно изплашен, и като че ли е изпаднал в ступор при мисълта за всичко онова, което очаква либертарианската "клинтън"-омика.
цитирай
36. gantree - @ Екатерина 33
30.09.2008 14:25
Да, вярно е. За съжаление.
цитирай
37. анонимен - Gan, ne swm iznenadana, no ne zlo...
30.09.2008 22:30
Gan,

ne swm iznenadana, no ne zloradstvam. Nadyavah se Maria da e pravata, a ne az. Mnogo twjno.

Екатерина
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3636899
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031