Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2008 12:52 - Няколко мнения за гей-парада
Автор: gantree Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10069 Коментари: 21 Гласове:
0



    Огнян Герджиков, пред агенция ФОКУС
    "Смятам, че българското общество е сравнително толерантно както към различните етноси, така и към тези, които са с различна сексуална ориентация. Така че по принцип българското общество е консервативно, но е толерантно към различните, включително и към тези с различна сексуална ориентация. От тази гледна точка у нас няма напрежение. По-скоро има любопитство. Разбира се има и слоеве от нашето население, които проявяват известна нетърпимост. Това беше демонстрирано от Боян Расате, който показа известна нетолерантност в последните си изяви по отношение на планирания гей парад. Аз също не смятам, че е проява на особено изискан вкус да се демонстрира различието в сексуалната ориентация, но така или иначе това е в рамките на закона. Щом е в рамките на закона, не накърнява обществения ред и има съответното разрешение, тогава такъв парад може да бъде направен без особен проблем."


    Дим Дуков, цитирани са части от жалбата му за дискриминация по сексуален признак в Комисията за защита от дискриминация срещу Боян Расате (БГНЕС)
    „В тази връзка и въз основа на чл. 2, ал. 2 от Закона за защита от дискриминация (ЗЗД), във връзка с чл. 4, ал. 1 от същия Закон, бих желал да поставя на Вашето внимание действия, извършени от лицето Боян Расате и ръководената от него организация „Български национален съюз”, които според нас представляват форма на тормоз, дискриминация и подбуждане на дискриминация, срещу лицата с хомосексуална ориентация в Република България, и имащи за непосредствена цел накърняване на тяхното лично достойнство, създаване на обидна, враждебна и застрашителна спрямо тези лица среда“
...
    Практическата форма на тормоза и дискриминацията била предприетата от БНС обществена кампания под мотото „Бъди нетолерантен, бъди нормален” и направени пред средствата за масова информация изявления във връзка с нея на 22 юни 2008 година, както и през следващите дни. В рамките на кампанията Расате и ръководената от него партия са отправили серия обидни квалификации и твърдения към български и чуждестранни граждани с хомосексуална ориентация, призовали са обществеността за нетолерантно отношение и дискриминация спрямо тези лица и са се обявили за държавноорганизирани действия на дискриминация и ограничаване на техните права. „В рамките на упоменатите действия, Боян Расате и „Български национален съюз”, приравняват хомосексуализма на педофилията, разглеждат хомосексуалността като форма на „извращение”, предпоставка и фактор за криминално поведение, твърдят, че „повечето хомосексуалисти са престъпници, наркомани, алкохолици, носители на тежки заразни болести, извратени, особено мъжете”, посочва в жалбата си Дим Дуков


    Знеполски епископ Йоан, пред ДВЕРИ
    Светата православна църква винаги е зачитала правото на свободен избор, свободната воля на човека. Но в това зачитане тя винаги е успявала да каже на своите чеда що е грях, що е беззаконие, що е добродетел и що е истина.
...
    Ние знаем, че този грях не е нещо ново за света, той съществува от дълбока древност. Обаче винаги е бил подлаган на критика и винаги това общуване е било считано за нещо греховно, за нещо недостойно, което противоречи на човешкото естество и най-вече - на оня замисъл, който Творецът е вложил в човека да бъде Божи образ и подобие Божие като сътвори човека мъж и жена.
...
    Самите хора, които са избрали да бъдат такива, да участват в този парад, се опитват да изтеглят дивиденти за себе си и да кажат, видите ли, колко те са онеправдани и колко Светата църква или някоя политическа сила ограничава тяхната свобода. До там стигат, че казват „Ами ние така сме създадени, така сме сътворени”.
...
    Парадирането е повод за съблазън. Човек парадира нещо, което не е за парадиране, нещо което е за осъждане, нещо, което е трагично. Други не парадират, но живеят в грях. Те не парадират, защото са културни и разумни. Аз няма да осъдя и да отрека човешкото в тях. Греха ще отрека и ще осъдя. Как да не те е яд като видиш такива умни и талантливи хора, въвлечени в грях.
...
    ... да, защото с това се парадира. Разбира се, че и това го има. „Аз съм по-различен от другите, аз съм нещо повече от другите, аз не съм разбран от другите. Какво значи тук гласът на някого, какво значи тук гласът на църквата! Ами тя църквата със своите догми, със своята остарялост!”. Това всичко е една гордост. Една голяма гордост, поднесена на човека по един фин и изтънчен начин, защото той поставя себе си в центъра на всичко – „Аз определям своето поведение, аз определям своето битие, аз съм различен и това, че мен не ме разбират, то си е за сметка на онези, които не ме разбират. Това, че някой ме упреква, то е защото е нискокултурен. Това, че не може да проумее моята сексуална ориентация, това свидетелства за ниска грамотност”. И какво излиза – ние ще отречем цял един народ божий, за да удовлетворим моя грешен избор. Ще отречем цялата църква, за да кажем, че аз съм различен, че аз съм незачетен, че аз съм онеправдан. Ще отречем всички институции, които се опитат да подадат някакъв сигнал, защото, видите ли, аз съм много умен и съм много силен, но най-вече аз съм различен. Но аз не виждам, че съм преди всичко горд и тщеславен.
...
    Всеки е различен. Аз това пожелавам на хората – нека бъдат различни в своите добродетели, а не в своите грехове, да изявят това, що е добро, що е полезно. Човекът е създаден за добри дела, казва св. ап. Павел. Хомосексуализмът не е добро дело. Както и да го усукваме. Пази, Боже, да бъдеш различен с това!


    Радан Кънев, radankanev.blogspot.com
    "... Църквата няма никакво право да се изказва по делата и кампаниите на хора, които не принадлежат към нея ..."
...
    "... Думите му ..." (на митрополит Кирил) "... са ясен призив за ограничаване на правото на хомосексуалните да извършват публични дейности, именно поради сексуалната им ориентация, а не защото самите дейности са някак неморални или гнетящи добрите нрави."


Тагове:   мнения,


Гласувай:
0



1. gantree - +
28.06.2008 12:54
http://news.ibox.bg/poll/id_1737774904/results_1

+

http://mediapool.bg/show/?storyid=140576&srcpos=8

+

Още едно мнение на един стар познайник, със запазено за вечни времена място в Uppsala Mental Hospital:

"http://mediapool.bg/forum/popmsg.php?msgid=724108

Скудоумни тъпаци с татуиран им комунизъм отвътре на черепите им от червено-кафяви наци(онали)сти до черно-червени прелати с ботуши под расата в отвъдпогребална възраст естествено не могат да проумеят за какво става въпрос, макар, че уважавания г-н Радан Кънев им го е обяснил не като за бавноразвиващи се, а като неразвити и неразвиващи се !

Въпросът не е само за правото всеки да бъде за себе си, такъв, какъвто желае !

Въпросът е за спазване на и на много по-фундаментални неотмениеми конституционни и конвенционни права !

Ако те не се спазват утре властоимащи ще могат да забраняват и демонстрации на граждани срещу тях !

В Швеция аз не виждам смисъла от подобни паради за демонстриране на един или друг вид непрестъпни сексуални предпочитания (без по никакъв начин да ми минава през ума да се противопоставям и да оспорвам правата на тези пълноправни граждани да демонстрират и парадират каквото те си имат на сърцето), тъй като тези хора тук отдавна не са подложени на предрасъдъци, нарушение на права и дискриминация.

Това очевидно не е така в посткомунистическа България и всеки, който счита, че правата му са засегнати има безапелационното конституционно и конвенционно право да ги защитата с всичко законно - демострации, паради, сдружения !

Независимо от воя на тъпаци !

Ако е необходимо и чрез поставянето на кресливи тъпаци на мястото им с пълната сила на закона !"
цитирай
2. gantree - още един цитат
28.06.2008 13:16
http://mediapool.bg/forum/popmsg.php?msgid=723618

Най-смешното е, че защитата на откритата пропаганда на педерастията се извършва от човек, който твърди сам за себе си, че е с десни убеждения. Ако е такъв защо се държи като социалист (от Платоново време насам социалистите пропгандират педерастията, това го има и в средновековните социалистически движения – катари, албигойци, среща се и в маздакитското движение в Персия през V век, тоест социалистическата пропедерастка традиция е много стара). На всичкото отгоре, той принадлежи към ДСБ – дясна партия, водена от Иван Костов - единствения качествен политик на България поне от 1943 г. насам.
Навремето Уинстън Чърчил е казвал пред колегите си от кабинета на Лойд Джардж: - Можете да признаете болшевизма със същия успех, както и да узаконите хомосексуализма (цитирам по памет Съвремеността на Пол Джонсън). Ясно е, че и към двете се е отнасял с еднаква неприязън.
След това писание отказвам да смятам Кънев за човек с десни убеждения, а просто за едно левичарско адвокатче. Всъщност не е смешно, а е жалко.
цитирай
3. gantree - и последно
28.06.2008 13:19
Реакциите не ме разочароват :)
Автор: Радан Кънев
Получено на: 27 Юни 2008 16:48
http://mediapool.bg/forum/popmsg.php?msgid=723533

Прави ли ви впечателние, че патриотично-мъжкарските коментари бъкат от правописни грешки? Да пЦуваш е по-лесно, отколкото да пишеш, дааа.
цитирай
4. divini - тези двете ми допаднаха особено
28.06.2008 13:45
"Светата православна църква винаги е зачитала правото на свободен избор, свободната воля на човека. Но в това зачитане тя винаги е успявала да каже на своите чеда що е грях, що е беззаконие, що е добродетел и що е истина."...
"Всеки е различен. Аз това пожелавам на хората – нека бъдат различни в своите добродетели, а не в своите грехове, да изявят това, що е добро, що е полезно. Човекът е създаден за добри дела, казва св. ап. Павел. Хомосексуализмът не е добро дело. Както и да го усукваме. Пази, Боже, да бъдеш различен с това!"

цитирай
5. gantree - @ divini
28.06.2008 13:50
Съгласен съм, на мен също най-много ми допадна това - парадирайте доброделите и талантите си, а не пороците. Много добре е казано. Жалко е само, че съм на път да изгубя още един приятел покрай тези педерастки патаклами.
цитирай
6. mph - БПЦ
28.06.2008 13:53
Че тази църква била голям зачитател на свободния избор и на свободната воля. Всъщност си е някакво социалистическо ВЕДОМСТВО, нямащо нищо общо с вяра.
цитирай
7. gantree - @ mph
28.06.2008 14:00
Не те разбрах, Мартине.
Виждам, че се опитваш да иронизираш и подиграеш нещо, но не разбирам какво.

***
Снимки от педерасткото сборище има тук
http://netinfo.bg/index.phtml?tid=20&oid=4750&mgdi=16621
цитирай
8. анонимен - pump it!
29.06.2008 01:36
Я-я, колко загрижена за добрите нрави била тази БПЦ!
Същата БПЦ, която много дейно участваше в пошлостта, наречена свадба на Николай Бареков:
- "Камбани огласиха целия Пловдив. По нареждане на дядо владика всички църкви в града бият камбаните си в чест на младото семейство. Подобна традиция се изпълнява само на царски сватби."
http://www.kafene.net/analysis.html
цитирай
9. анонимен - http://bist.blog.bg/viewpost.php?id=206833
29.06.2008 14:21
С какво Ви плаши гей-парада? Защо си позволявате да съдите?
цитирай
10. lyudmilstefanov - Прилагам тук едно интелектуално ...
29.06.2008 19:39
Прилагам тук едно интелектуално упражнение. Приемете го като опит за бърза помощ:
1. Помислете си за човек, който е ваш кумир или на когото много държите /например някой значим за вас възрастен, писател, Васил Левски - и т.н. по ваш избор/.
2. Представете си, че научавате, че този човек е хомосексуалист.
3. Помедитирайте върху тази информация.
4. Какво се промени? Дали отношението ви към човека или нелепия ви предразсъдък?
цитирай
11. gantree - @ Людмил Стефанов
29.06.2008 20:03
О, благодаря много за приложението :))
Ще се постарая да Ви отговоря сравнително изчерпателно.

1. Християнин съм, и нямам кумири.
2. Знам всичко за хората, на които държа, и просто няма как впоследствие да научавам за тях неща от фундаментално значение като това, което прилагате като пример. Няма как "много да държа" на някого, за когото тепърва имам да научавам подобни важни неща.
3. Както вече споменах в 1), християнин съм, и предложението се отхвърля. Медитирайте Вие.
4. Нищо не може да ми се промени, тъй като става дума за мои фундаментални и неотменими човешки ценности, които Вие просто не разбирате и сигурно затова ги наричате "предразсъдък".

Ще Ви издам една тайна за финал, лично на Вас - не виждам нищо интелектуално в упражнението, което ми предложихте :)) Опитайте с него някъде другаде, при някой напълно неориентиран и безцелно хвърчащ из пространството човек.

Поздрави
цитирай
12. lyudmilstefanov - Знам всичко за хората, на които д...
29.06.2008 20:27
Знам всичко за хората, на които държа, и просто няма как впоследствие да научавам за тях неща от фундаментално значение като това, което прилагате като пример.
Да разбирам ли, че имате личен сексуален опит с всички хора, на които държите?
Казвате, че сте християнин? Мислите ли, че Христос би осъдил и отхвърлил хомосексуалистите, след като не е направил това с проститутките? /става дума за Мария Магдалена/
Не медитирайте тогава. Молете се. Но все пак молитвата е частен случай на медитация.
цитирай
13. gantree - @ Людмил Стефанов
29.06.2008 20:53
Г-н Стефанов, и от самолет си личи, че сте невежа. Не искам да се обиждате на това мое заключение. А да сравнявате Мария Магдалена със содомистите, тоест - проституция със содомия - това е дори повече от невежество.

Ако наистина Ви интересуват отговорите на въпросите Ви, тогава вижте Битие, по-конкретно глава 19, и освен това - етимологията и значението на термина "содомия". Ако нямате възможност, или не знаете какво и къде да потърсите, вижте тук
http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?g=19&k=1&tr%5B%5D=1
а за содомията можете да ползвате и Уикипедия, тук
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F

Въпросът Ви за "личния сексуален опит" възприемам като откровена простащина, и ще го оставя без отговор и без коментар.

Поздрави.
цитирай
14. gantree - инфо за содомията
29.06.2008 20:54
Содомия (от лат. sodomia, през фр. sodomie) е термин с библейски произход, с който се обозначава определено сексуално действие или поведение, смятано за "неестествено" и/или "неморално" от гледна точка на обществото и религиозната догма. Най-често под "содомия" се разбира анален секс, но терминът също може да обозначава и орален секс, и друг вид непродуктивни сексуални действия. В по-тесен смисъл содомия се използва специално за секс с животни, а по-рядко — за анален секс между мъже. В църковната и религиозна литература "содомити" са били наричани всички хора, които са извършили непродуктивни сексуални действия, в това число и орален секс, и мастурбация. Содомията изрично се забранява от християнството, юдаизма и исляма, според чиито свещени книги за това провинение се полага смъртно наказание — убиване с камъни. Под влияние на религията анти-содомийните норми са били възприети и в държавното законодателство, основно в християнските и ислямските държави. Едва от края на XIX век започва трайна тенденция тези закони да бъдат отменяни, в стремежа да се гарантира свободата на личния живот на гражданите.
цитирай
15. gantree - :)))
29.06.2008 21:31
И още нещо много приятно за очите, на което попаднах, ето тук:
http://pravoslavie.bg/content/view/2959/72/

Манифест на латвийските християни: Спасете семейството!

Семейството като творение Божие е светиня. Здравото семейство е основа на живата сила и бъдещето на народа, то гарантира неговото съществуване, оцеляване и развитие. Всеки човек се нуждае от семейство като място за убежище, покой и безопасност. Семейството е особена среда, в която човекът се учи да гради отношения с другия – както между мъжа и жената, така и между родители и деца, братя и сестри.

Семейството е онова място, където у детето се формира системата от първични ценности, където то се учи да обича и разбира своя ближен и благодарение на родителската любов и грижа да познава извора на живота и любовта – Бога. В семейството детето расте като хармонична и отговорна личност. В семейството се създават и продължават духовните, морални ценности и традиции на народа.

За съжаление, в съвременното общество институцията на брака и семейството е в дълбока криза. Ние с болка и съжаление виждаме, че семейството като ценност е под сериозна заплаха. От всеки 100 брака около 60 се разпадат, половината от децата се раждат извън брака, всяка година се извършват повече от 13 хиляди аборта. Много деца живеят в детски домове, расте насилието в семействата, понятие брак и семейство губят своя изначален смисъл. Твърде много семейства днес са нещастни, обичта е угаснала, във всекидневния живот преобладават раздорите, неуважението един към друг. Затова много деца търсят разбиране и подкрепа на улицата.

Историята на цивилизацията е доказала, че стабилното, здраво и щастливо семейство е най-голямото богатство на народа и основа за благополучието на държавата. Ние искаме за всяко наше семейство да може да се каже: "Виж, ето жилището на Бога с хората!".

Ние защитаваме традиционния брак, семейството и ценността на всеки човек. Ние желаем в бъдеще нашата страна да се асоциира не с културата на самоунищожението, егоизма и намаляването на броя на жителите, а със запазването на религиозните, нравствени и културни ценности, които създават високи стандарти на моралния живот.

Здравият семеен живот показва какво е истинска свобода и ограничава намесата на държавата в човешкия живот.

Ние подкрепяме принципите от Декларацията от Мексико, утвърдени на 31 март 2004 г. от трите хиляди участници в Световния конгрес на семейството.

Семейството и обществото

Традиционното семейство (мъжът, жената и техните деца) е фундаментален елемент на обществото, който се гради върху вечното единение на мъжа и жената в брака.

Семейството и бракът

Бракът е темелен камък на здравия семеен живот. Той носи безопасност, удовлетворение, смисъл и духовно съзряване на мъжа и жената, които встъпват с безкористно самоотдаване в този съюз.

Семейството и децата

Традиционното семейство осигурява най-добрите условия за здравото развитие на децата.

Семейството и сексуалността

Сексуалността съществува за любовното общуване на съпруга и съпругата и за раждането на деца в брачния съюз.

Семейството, животът и биоетичните въпроси

Всяко човешко същество има истинска ценност от момента на зачатието до смъртта.

Семейството и демографията

Раждането на потомство е гаранция за оцеляването на народа.

Семейството и образованието

Родителите притежават първичното право и отговорност да се грижат за възпитанието и образованието на детето, изключвайки случаите на насилие и безотговорност.

Семейството, икономиката и развитието

Истинското семейство е основен елемент на икономическия ръст и развитието на обществото.

Семейството и правителството

Доброто правителство защитава и подкрепя семейството, без да узурпира важната роля, която семейството играе в обществото.

Семейството и религията

Като главни възпитатели, родителите имат правото да учат своите деца на своите религиозни и морални възгледи и да ги възпитават в съответствие със своите религиозни убеждения.

Янис Ванагс, архиепископ на Латвийската евангелска лутеранска църква
Янис Пуятс, кардинал на Римокатолическата църква
Александър, митрополит Рижки, глава на Латвийската православна църква
Петерис Спрогис, епископ на Латвийската баптистка общност на църквите
Ария Виксна, суперинтендант на Обединената латвийска методистка църква
Виестурс Рекис, епископ, президент на Латвийския съюз на адвентистките църкви
Янис Озолонкевич, епископ на Латвийските петдесетнически църкви
Алексей Ледяев, пастор на църквата "Ново поколение"
Вилнис Глешке, пастор на църквата "Приека вестс"
Таливалдис Талберг, президент на Латвийското християнско радио
цитирай
16. vehtimajstor - Разликата
29.06.2008 23:58
Има голяма разлика между това да си педераст и да се държиш педалски!
Нищо лошо към педерастите - познавам такива, които са твърде достойни люде, но не ни го мнавират в очите.
Мразя някой, дето и за пет пари работа не е свършил, да ми тръби наляво и надясно че видите ли, той бил обратен, а че и на всичко отгоре бил и дискриминиран!
Има твърде много институции у нас, където се катериш в ерархията, благодарение на зейналия си задник! И са затворени за обикновения, хетеросекдуален человек. Бих казал, че по-скоро ние - обикновените, сме дискриминирани.
Отвратително е да навираш в очите на хората различната си сексуална ориентация!
Гей обществото е много по-резервирано към другите, отколкото нормалното общество към гейовете. Мога смело да го заявя от лични наблюдения.
Въз основа на всичко гореизложено от мен, смятам въпросното събитие /гейпарада/ за твърде нагла пропаганда, лишена от каквато и да е смислена обосновка.
Защо например арменците, които също са малцинство, не си зарежат работата и да наизлязат по улиците да си развяват ония работи, а?
Обратните сами създават проблема, вместо да се фанат у ръце и да си вършат работата като всички.
Просто казано - много безлични същества намериха единствена сцена за себеизява в това - да се " погейчат". Иначе обществото не би разбрало въобще че съществуват, толкова са изпразнени от съдържание.
цитирай
17. lyudmilstefanov - Аз бях до тук,
30.06.2008 00:36
защото играта взе да загрубява.
Само за последно - всякакъв вид неприемане на различията ми се струва противно на християнската етика.
цитирай
18. gantree - @ Людмил Стефанов
30.06.2008 07:34
Дотук, дотам - както решите. Тя си е груба тази "игра" с хомосексуализма, и е жалко, ако не сте го знаел досега. Да не се приема и категорично да се отхвърля содомията - това е задължителна част от християнската етика, която Вие просто не познавате. Това не е "различие", това е смъртен грях.

Поздрави.
цитирай
19. анонимен - Прекален светец...
30.06.2008 23:02
Твърде жалко за теб, ако така (лесно) губиш приятелите си.
Интересно обаче лицето Георги Неделчев според теб с добродетелта си ли парадира?
цитирай
20. watchtowerman - Странно,
30.06.2008 23:05
защо гейчетата и платените им "доброжелатели" не дигат патардия, че са дискриминирани от армията? Армията СЪЩО е държавна институция, но прилага инструкции по недопускане на хомосексуалисти. За какво става въпрос: нарушаване на Конституцията, незачитане свободата на сексуалната ориентация, или механизъм за опазване на една институция която ТРЯБВА ДА РАБОТИ с възможно по-малко проблеми в името на опазването на Властта и държавата. Следователно, щом армията ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОПАЗВАНА от хомо и гей ориентирани, за да функционира, то защо трябва обществото да понася пасива с "обратността"? Ами, че то е простичко - защото обществото НЕ ТРЯБВА да функционира, а да е блокирано в името на по-безпроблемното Управление на управляващите. Обществото не трябва да е хомогенно, а разпиляно, колкото повече "различие", толкова по-малко единение. Хомо и гей изпълняват политическа поръчка, без да я подозират. Когато армията признае РАВНОПОСТАВЕНОСТТА на хомо и гей, тогава да им се признае и равнопоставеността в обществото. А дотогава да бъдат считани, както ги считат в армията - там се допускат САМО здрави, т.е. нормални физически и психически. "Обратните" са физически здрави, което означава, че недъгавостта им е психически проблем или отклонение. Църквата идентифицира това психическо отклонение като морално и го нарича разврат, похот, сладострастие. Люде с такива характеристики са винаги там, където са "лесните" пари - наркомания, проституция, далавери, кражби.
цитирай
21. vehtimajstor - Повтарям
04.07.2008 01:02
Нямам нищо против гейовете!
Стига да не навират упорито различието си в очите на хората - както и правят.
Реват до бога че видите ли, били мно-о-ого дискриминирани!
Таратанци! Самите те дискриминират всички около себе си! Мога да посоча живи примери; един много готин пич беше принуден да се изпедерасти за да остане във фризьорския бизнес.
И както казах, има служби и фирми, които са изградени изцяло на този принцип - за да си там и да растеш в кариерата е задължително да си гей, щото тези, дето решават са такива! Говоря от лични контакти, не си измислям.
Кво се оплакват - ние сме дискриминираните.
аз викам да си направим парад на хетерото! хем ще си развяваме пишките - ами тъй де!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3637286
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031