Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2007 14:35 - Тягостният четвъртък
Автор: gantree Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3200 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Чувствам се много странно днес. Четвъртък, иначе много хубав ден, един от последните топли дни, а ми е тягостно. Преди обяд ми се случи да съм в центъра точно когато се изсипваха огромните тълпи учители на "Раковска" и пред храм-паметника. Имаше и много ученици. Точно в "окото на бурята" се случих, за около половин час. Много хора бяха. Чета насам-натам най-различни числа, от 50 хиляди до 75 хиляди. Преди години такава атмосфера ми действаше въодушевяващо, а сега ми е криво и тягостно като знам защо са излезли, и какво голямо нищо е дори и максималното, което биха постигнали - онези нищо и никакви 650 лева. Нищо не може да се направи с такива пари, а хората се стичат от цялата страна, за да постигнат дори и само това. Унизителна история, и срамна. Хубаво е, че вече искат оставки. Преди се притесняваха, като че ли, а не биваше.
     Имало и "генералски дебат" сутринта. Вярно, че днес е 18-ти октомври. Не съм го гледал, четох го във Фокус. Тъпа история. Събрали се трима глупаци, и се забавлявали с глупостите си от осем до девет сутринта. Не знам кой ги е гледал, хората по това време са пътували с автобусите към площада.
     Единственото хубаво на този четвъртък е, че излиза новият брой на "Стършел". Този вестник май остана единственият нормален вестник. Особено след като СЕДЕМ (не) е продаден. Една карикатура на Ивайло Нинов ме разсмя, докато си пиех кафето наобяд. Много верни неща може да види човек по страниците с карикатури.



image


Тагове:   четвъртък,


Гласувай:
0



1. liliahristova - Този странен четвъртък бе почти същият
18.10.2007 23:42
като миналия четвъртък. Оттогава до днес не се случи нищо по-различно в спора между учители и правителство. (Само дето през уикенда стана студена. И сега пак ще бъде така.) И аз бях в центъра по обяд. Стачкуващите учители изглеждаха повече, отколкото миналата седмица. И аз се почувствах особено. И знаеш ли защо? Искаше ми се да съм при митингуващите. Нещо в гърлото ме давеше като на плач. Хем исках да съм сред тях, хем знаех, че аз не мога да скандирам техните лозунги. "Оставка" - добре, но аз не искам по-висока заплата, нямам техните проблеми... Моите искания към правителството са други.
P.S. Карикатурата от "Стършел" е великолепна!
цитирай
2. templar - мен пък малко ме е яд за нещо
19.10.2007 08:57
В началото на промените учителите почти без изключение бяха "демократи" И беше най-естествено десницата да се опре преди всичко на тях, защото образованието е най-първата сред най-поървите предпоставки за да намаш народ от кретени, а нация от граждани.
Е, не стана така. Десницата не прие учителите и образованието като своя изконна територия (нещо като земите между ВНВУ и бул. Хр. Ботев),а ги остави да мизерстват. В резултат на това учителството деградира - учители започнаха да стават пълни лузъри, които няма какво друго да работят... Просто един наш пропуск (имам пред вид много преди Костов)
цитирай
3. gantree - мен пък не ме е яд
19.10.2007 18:21
в началото на промените (ако и двамата имаме предвид периода 1989 - 1996) нямаше десница, templar; в началото имаше само Маркс, Маркс, Маркс и Маркс; плюс Малкия Ленин; и плюс цялата върволица леви "интелектуалци", искащи пак социализъм, но с "човешко лице"; още не са се оттекли даже останките от въпросната върволица;
имаше само Костов и Стефан Савов; и Лучников;
цитирай
4. buket - Templar
21.10.2007 13:20
Прав си за пропуска,но все още ги има много пропуски, а това вече е много...Те, не могат, други не вярват в себе си, така е.
Мутрите обаче вече са навсякъде и с партии и с кандидат кметове. В едно градче има поне по трима
кандидати от тях за кметове...
Поне gantree ме разсмя малко на края.
Поздрави!
цитирай
5. анонимен - от Светла
22.10.2007 16:24
Не исках да flood-вам допълнително блога на Мартин Заимов, че Един пак ще намери какво да каже, затова пиша отговора на Вашия коментар (127) тук. За мен е меко казано притеснително, че СДС и ДСБ чак на 20-ти октомври, една седмица преди изборите, заявяват, че дават пълна подкрепа на Мартин. Ами нали те го издигат?! Не е ли тогава смущаващо, че се стига дотам, че те да се видят длъжни да кажат, че го подкрепят? Кои други партии правят пресконференции, на които да обясняват, че подкрепят собствените си кандидати?
цитирай
6. gantree - до Светла
22.10.2007 18:38
Наистина мисля, че грешите.
Според мен точно по въпроса за политическата подкрепа няма никакво място за притеснение; цитираното от мен с линк от 20 октомври беше просто най-близкото по дата, с което исках да Ви покажа, че няма никакво основание за притеснение тъкмо по този въпрос. Политическата подкрепа за неговата кандидатура е недвусмислено ясен и публичен факт още от първия ден.

Не съм очаквал, че сте склонна да разглеждате датата (20 октомври) като закъсняла подкрепа, като единствена до момента публична подкрепа и т.н. Ако наистина мислите така, тогава просто сте пропуснала, или пък сте забравила цялата му досегашна кампания буквално още от откриването й.

Поздрави
цитирай
7. lava - Благодаря за разбирането и подк...
01.11.2007 00:14
Благодаря за разбирането и подкрепата по учителските проблеми.
Днес в нашето училище прекратиха стачката. Грижите за учениците от 1, 7 и 12 клас са приоритет. Нашето достойство не е.
Пък на мен ще ми е трудно да застана пред децата без извоювано достойнство. И на каво ще ги уча? Какъв пример ще им дам?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gantree
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3636988
Постинги: 490
Коментари: 6144
Гласове: 25502
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031